USA on monien maisemien ja monien erilaisten ideologioiden maa. TV:n, elokuvien ja populäärikulttuurin ansiosta meillä kaikilla on mielikuvamme siitä, mistä tässä supervallassa on oikeastaan kysymys. Hyvä keino laajentaa ja tarkentaa omaa mielikuvaansa on mennä tietenkin itse paikan päälle ja kokea kulttuuri.

Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan pikkukaupunkeihin. Yhdysvalloissa ulkomaalainen ei ole mikään ihmetyksen aihe,  koska suuri osa väestöstä on ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia – aiemmista sukupolvista puhumattakaan. Vaihto-oppilaaseen suhtaudutaan kuitenkin yleensä uteliaasti ja ystävällisesti. Voit asua missäpäin Yhdysvaltoja tahansa, mutta yleensä monet vaihto-oppilaat asuvat esikaupunkialueilla tai pienissä kaupungeissa. Perinteistä amerikkalaista perhettä ei ole, vaan perheesi voi vaihdella afro-amerikkalaisesta latino-amerikkalaiseen perheeseen tai he voivat olla Euroopasta muuttaneiden jälkeläisiä. Perheiden tavat ja tottumukset tietysti vaihtelevat, mutta usein nuorten odotetaan myös auttavan ruoan valmistuksessa ja kotitöissä. Illallista pidetään päivän tärkeimpänä ateriana, vaikka monet perheenjäsenet syövätkin sen eri aikaan omien menojensa vuoksi.

Kouluissa on tarjolla runsaasti kerhoja ja muuta toimintaa, joka ei suoraan liity opiskeluun. Amerikkalainen jalkapallo, baseball, cheerleading, paini  ja uinti ovat suosituimpia monissa kouluissa. Lisäksi koulussa pääsee osallistumaan moniin muihin aktiviteetteihin kuten kuoro, shakkikerho, väittelyklubi tai orkesteri. Kouluvuosi kestää elokuusta tai syyskuusta toukokuuhun tai kesäkuuhun ja alkaa yleensä klo 8.00 ja päättyy 15.00. Kouluvuoden alussa oppilaat tapaavat usein opinto-ohjaajan, joka auttaa heitä valitsemaan viisi tai kuusi kouluainetta lukukaudelle.  Useimmissa kouluissa ei ole koulupukua.

Kysyttävää USA:sta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

Helmi 2017 - 2018

Moikka!

Olen Helmi ja olin Jenkeissä vaihdossa vuonna 17-18. Vuoteni kohokohtia oli ehdottomasti koulun uintijoukkueessa oleminen, matkustamaan pääseminen ja uusien kavereiden saaminen.

Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla [email protected].

USA-Helmi

Lotta, Oregon 2017 - 2018

Hei,
Nimeni on Lotta. Olin USA:ssa, Oregonin osavaltiossa 2017-2018.

Kolme vaihtoni kokokohtaa olivat:

 1. Kiitospäivän viikonloppu isäntäperheeni kanssa
 2. Koulun kevätmusikaali, jossa olin mukana
 3. Teatteriryhmän luokkaretki Salemiin, jossa pidettiin Oregonin teatterifestivaalit.

Minuun voi parhaiten pitää yhteyttä instagramin (lottapokela_), sähköpostin ([email protected]) sekä whatsappin kautta (0400 169 345).

Marja, Washington 2017 - 2018

Moi!

Mun nimi on Marja olin Yhdysvalloissa: Washingtonin osavaltiossa vaihtarina. Kolme vaihdon kohokohtaa on:

 1. Arizonan matka host-sisarusten kanssa
 2. Musikaaliin osallistuminen
 3. Uusiin ihmisiin tutustuminen.

Mut voi tavoittaa instagramista tai snapchatista nimellä @marjaadalmiina, sähköpostitse [email protected] tai puhelinnumerolla 0451123955.

Heidi, Ohio 2016 - 2017

Vaihto-oppilaana Amerikassa saa kokea uskomatonta yhteenkuuluvuutta. Koulun mahtava yhteishenki tulee esille erityisesti koulun urheilujoukkueiden peleissä kuten football-peleissä. Parasta vaihtovuodessani oli koulun tapahtumat, kuten kaikki football-pelit ja koulun tanssit. AFS järjesti vuoden mittaan alueen vaihto-oppilaille erilaisia tapahtumia, joissa sai viettää aikaa toisten vaihto-oppilaiden kanssa.

Helpoiten minut saa kiinni sähköpostitse [email protected]
Myös Instagramista minut voidaan tavoittaa käyttäjänimellä @heidielisabeth_

Helmiina, Ohio 2016-2017

Helmiina-USA2

Helmiinan vuoden kolme kohokohtaa:

 1. Perjantai-iltojen Football pelit, jolloin oltiin koulun oppilaiden kanssa kannustamassa meidän koulun Football joukkuetta. Ne olivat ihan mahtavia iltoja. Siellä oli mahtava tunnelma ja yleensä maalattiin itsemme koulun väreihin ja pukeuduttiin illan teeman mukaan.
 2. Prom oli tosi hauska ja ikimuistoinen ilta.
 3. AFS -leirit ja Washington D.C reissu joka tehtiin myös paikallisen AFS:n kanssa. Pääsi tutustumaan eri AFS vaihtareihin ympärimaailmaa ja samalla sai luultavasti elinikäisiä ystäviä eripuolelta maailmaa.

Kerron mielelläni lisää sähköpostilla , whatsappilla, FB: Helmiina Latvanen, Instagram: hemmi__

Löydä oma ohjelmasi

USA

Yhdysvallat ohjelmat

 • KohdemaaYhdysvallat
 • Ohjelman kestoUseita ohjelmia
 • Osallistumismaksuhinnat vahvistetaan 1.3.2020 mennessä - 14 500 €
 • Ohjelman kesto
  • Aug 2020 - tammi 2021
  • Aug 2020 - kesä 2021
  • Aug 2021 - tammi 2022
  • Aug 2021 - kesä 2022
Suosittu juuri nyt!