USA on monenlaisten aatteiden ja ideologioiden kohtauspaikka. Tv:n, elokuvien ja viihdeteollisuuden ansiosta meillä kaikilla on käsitys siitä, millaisesta suurvallasta on kyse. Paras keino avartaa ja tarkentaa omaa mielikuvaa on kokea amerikkalaisuus paikan päällä. 

Ulkomaalainen ei herätä Yhdysvalloissa huomiota, koska valtaosa väestöstä on ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia, aiemmista sukupolvista puhumattakaan. Vaihto-oppilaaseen suhtaudutaan kuitenkin yleensä uteliaan ystävällisesti. Suurin osa vaihto-oppilaista asuu esikaupunkialueilla tai pikkukaupungeissa eri puolilla maata. Perinteistä amerikkalaista isäntäperhettä ei ole; perheesi saattaa olla afroamerikkalainen, latinalaisamerikkalainen tai eurooppalaistaustainen. Tavat ja tottumukset vaihtelevat perheittäin, mutta useimmiten nuoren odotetaan auttavan ruoanlaitossa ja kotitöissä. Illallista pidetään päivän tärkeimpänä ateriana, vaikka monet perheenjäsenet syövätkin sen eri aikaan omien menojensa takia.

Kouluissa on paljon kerhoja sekä muita aktiviteetteja, jotka eivät varsinaisesti liity opiskeluun. Amerikkalainen jalkapallo, baseball, cheerleading, paini ja uinti ovat suosituimpia urheiluharrastuksia. Kouluissa saattaa päästä osallistumaan esimerkiksi kuoroon, shakkikerhoon, väittelyklubiin tai bändiin. Kouluvuosi kestää elo- tai syyskuusta touko- tai kesäkuuhun, ja koulupäivä alkaa tavallisesti klo 8 ja päättyy klo 15. Lukuvuoden alussa oppilaat tapaavat yleensä opinto-ohjaajan, joka auttaa heitä valitsemaan viisi tai kuusi kouluainetta lukukaudelle. Useimmissa kouluissa ei käytetä koulupukua.

 

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×