USA on monenlaisten aatteiden ja ideologioiden kohtauspaikka. Tv:n, elokuvien ja viihdeteollisuuden ansiosta meillä kaikilla on käsitys siitä, millaisesta suurvallasta on kyse. Paras keino avartaa ja tarkentaa omaa mielikuvaa on kokea amerikkalaisuus paikan päällä. 

Ulkomaalainen ei herätä Yhdysvalloissa huomiota, koska valtaosa väestöstä on ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia, aiemmista sukupolvista puhumattakaan. Vaihto-oppilaaseen suhtaudutaan kuitenkin yleensä uteliaan ystävällisesti. Suurin osa vaihto-oppilaista asuu esikaupunkialueilla tai pikkukaupungeissa eri puolilla maata. Perinteistä amerikkalaista isäntäperhettä ei ole; perheesi saattaa olla afroamerikkalainen, latinalaisamerikkalainen tai eurooppalaistaustainen. Tavat ja tottumukset vaihtelevat perheittäin, mutta useimmiten nuoren odotetaan auttavan ruoanlaitossa ja kotitöissä. Illallista pidetään päivän tärkeimpänä ateriana, vaikka monet perheenjäsenet syövätkin sen eri aikaan omien menojensa takia.

Kouluissa on paljon kerhoja sekä muita aktiviteetteja, jotka eivät varsinaisesti liity opiskeluun. Amerikkalainen jalkapallo, baseball, cheerleading, paini ja uinti ovat suosituimpia urheiluharrastuksia. Kouluissa saattaa päästä osallistumaan esimerkiksi kuoroon, shakkikerhoon, väittelyklubiin tai bändiin. Kouluvuosi kestää elo- tai syyskuusta touko- tai kesäkuuhun, ja koulupäivä alkaa tavallisesti klo 8 ja päättyy klo 15. Lukuvuoden alussa oppilaat tapaavat yleensä opinto-ohjaajan, joka auttaa heitä valitsemaan viisi tai kuusi kouluainetta lukukaudelle. Useimmissa kouluissa ei käytetä koulupukua.


AFS tarjoaa kolmea erilaista vaihto-ohjelmaa Yhdysvaltoihin.
USA Classic– ohjelmassa vaihto-oppilas asuu isäntäperheessä, ja opiskelee julkisessa koulussa.
USA Private School -ohjelmassa vaihto-oppilas asuu isäntäperheessä, ja opiskelee yksityiskoulussa.
USA Boarding School -ohjelmassa vaihto-oppilas asuu ja opiskelee sisäoppilaitoksessa.

Löydä oma ohjelmasi

Yhdysvaltojen vaihto-ohjelmat AFS

USA Classic-ohjelma

  • KohdemaaYhdysvallat
  • Ohjelman kesto8-11 kuukautta
  • Osallistumismaksu14 900 € - 16 600 €
  • Ohjelman kesto
    • Aug 2024 - kesä 2025
    • Aug 2025 - kesä 2026
Suosittu juuri nyt!
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×