Hongkong on yksi tärkeimmistä maailmankaupan keskuksista. Aluetta leimaa vahvasti kansainvälisyys ja toisaalta vanhat kiinalaiset perinteet. Itse asiassa Hongkongissa osa perinteistä on voinut säilyä paremmin kuin muualla Kiinassa, sillä kommunismi ja ns. kulttuurivallankumous ei ulottunut Britannian hallinnoimaan Hongkongiin asti. Nykyään Hongkong kuuluu Kiinalle, mutta sillä on suhteellisen korkea autonomia.

Koulut Hongkongissa ovat korkeatasoisia, ja vaihto-oppilaalta odotetaan vahvaa opiskelumotivaatiota. Osassa kouluista opetus on englanniksi, mutta vaihto-oppilaita sijoitetaan myös kiinankielisiin kouluihin. Kouluvuosi on syyskuusta heinäkuuhun, ja koulua on noin kahdeksan tuntia päivässä. Koulupuku on käytössä useimmissa kouluissa.

Hongkongissa puhutaan enimmäkseen kantonin kiinaa, jonka opiskeluun panostaminen kannattaa aloittaa heti maahan saapumisen jälkeen. Hyvä englannin kielen taito auttaa kuitenkin alkuun, sillä historiallisista syistä suurin osa Hongkongin asukkaista puhuu ja ymmärtää ainakin jonkin verran englantia.

Tutustu venäläisen Igor Kondrichin vaihtovuoteen Hongkongissa.

Tutustu itävaltalaisen Christian Balkan vaihtovuoteen Hongkongissa

Tutustu Javier Martinezin vaihtovuoteen Hongkongissa.

Suomalainen Emma, italialainen Nello, norjalainen Elouise ja sveitsiläinen Maya esittävät vaihtovuoden yleisimpiä stereotypioita ja tuntemuksia tässä videossa.

Ruoka

Hongkongilainen ruokavalio koostuu tyypillisesti kalasta, lihasta, kasviksista, riisistä ja nuudelista. Wokkiruoka on yleistä. Useimmat opiskelijat tuovat eväät (riisi ja liha) kouluun kotoa.

A photo posted by 嚴君意 (@chiaradugo99) on

Katso kuvia Hongkongin AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×