Australia on urbanisoitunut maa. Se on alkanut kehittää omaa eurooppalaisista juuristaan erillistä kulttuuria vasta viime vuosisadan puolivälissä, joten Australiassa vaihto-oppilas on fyysisesti kauempana kotoa kuin henkisesti.


Vain hyvin pieni osa Australian väestöstä on alkuperäisasukkaita eli aboriginaaleja. Suurin osa australialaisista on britannialaista alkuperää. Sydneyssä toimi Britannian rangaistussiirtola 1700-luvun lopussa, mutta 1800-luvun alusta lähtien maahan alkoi saapua paljon ihmisiä myös omasta tahdostaan.  Heistä suurin osa tuli Brittein saarilta, mutta ihmisiä saapui myös mm. Italiasta, Saksasta, Kiinasta ja Kreikasta. Britannian siirtomaavallan vuoksi Australiassa puhutaan englantia.

Australiassa on paljon eliölajeja, joita ei tavata missään muualla. Esimerkiksi eukalyptus kasvaa luonnonvaraisena vain Australiassa. Kengurusta tunnettu maa on koti myös esimerkiksi koalalle, vompatille ja vesinokkaeläimelle.

Australiassa vallitsevasta yleisestä käytännöstä johtuen ja muista AFS:n kohdemaista poiketen isäntäperheille saatetaan maksetaan kulukorvausta heidän ottaessaan vaihto-oppilaan. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia.

AUS-HS-students-1024×576

koulu

Australiassa on julkisia ja yksityisiä kouluja. Koulutus otetaan vakavasti  ja maan koulut ovat sijoittuneet korkealle kansainvälisellä tasolla. Koulupäivä on yleensä maanantaista perjantaihinaamupäivästä iltapäivään. Saat valita valinnaisia kouluaineita, mutta jotkut tunnit ovat pakollisia, kuten englanti ja yhteiskuntaoppi. Koulupukujen käyttöä edellytetään.

IMG_9872-1024×683

nuoret

Australialaiset teinit usein työskentelevät koulun jälkeen tai viikonloppuisin ansaitakseen käyttörahaa. Vapaa-aikansa nuoret tyypillisesti viettävät urheillen tai osallistumalla eri kerhojen, kuten partion, uskonnollis- tai hyväntekeväisyysryhmän aktiviteetteihin. Urheilulajeista suosittuja ovat jalkapallo, rugby, kriketti ja verkkopallo, joka muistuttaa koripalloa.

AUS-HS-australian-breakie-small-1024×683

ruoka

Australialainen ruoka on melko samanlaista kuin Iso-Britanniassa, eli lihapiirakoita, kalaa ja ranskalaisia. Aasian vaikutus kuitenkin tuo oman lisänsä australialaiseen keittiöön. Muita suosittuja ruokia ovat mm. pihvi, lampaankyljykset, makkarat, merenelävät ja pasta. Myös aborginaalien ruokakulttuuri on herättänyt kiinnostusta viime vuosina.

Löydä oma ohjelmasi

Australia.RafaelBaumer

Australia ohjelmat

  • KohdemaaAustralia
  • Ohjelman kesto8-11 kuukautta
  • Osallistumismaksuhinnat vahvistetaan 1.4.2020 mennessä
  • Ohjelman kesto
    • helmi 2021 - joulu 2021