Australia on lämmin ja hyvin urbanisoitunut maa. Se on alkanut kehittää omaa eurooppalaisista juuristaan erillistä kulttuuria vasta viime vuosisadan puolivälissä, joten Australiassa vaihto-oppilas on fyysisesti kauempana kotoa kuin henkisesti.


Vain hyvin pieni osa Australian väestöstä on alkuperäisasukkaita eli aboriginaaleja. Suurin osa australialaisista on britannialaista alkuperää. Sydneyssä toimi Britannian rangaistussiirtola 1700-luvun lopussa. 1800-luvun alusta lähtien maahan alkoi saapua paljon ihmisiä myös omasta tahdostaan. Heistä suurin osa tuli Brittein saarilta, mutta ihmisiä saapui myös mm. Italiasta, Saksasta, Kiinasta ja Kreikasta. Britannian siirtomaavallan ansiosta Australiassa puhutaan Englantia, vaikka virallista kieltä ei olekaan.

Australiassa on paljon eliölajeja, joita ei tavata missään muualla. Esimerkiksi eukalyptus kasvaa luonnonvaraisena vain Australiassa. Kengurusta tunnettu maa on koti myös esimerkiksi koalalle, vompatille ja vesinokkaeläimelle. Australialaiset teinit usein työskentelevät koulun jälkeen ja/tai viikonloppuisin ansaitakseen käyttörahaa. Vapaa-aikansa nuoret tyypillisesti viettävät urheillen tai osallistumalla eri kerhojen, kuten partion, uskonnollis- tai hyväntekeväisyysryhmän aktiviteetteihin.

 

Australiassa vallitsevasta yleisestä käytännöstä johtuen ja muista AFS:n kohdemaista poiketen isäntäperheille saatetaan maksetaan kulukorvausta heidän ottaessaan vaihto-oppilaan. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia.

AFSer @kiamahayley having a good time on her exchange. #afseffect #Repost "it's a big world out there"

A photo posted by AFS Australia (@afsaustralia) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Saatat asua missä päin Australiaa tahansa, suurissa kaupungeissa, maaseudulla tai jossain niiden väliltä. Kotityöt jaetaan kaikkien kesken. Perheet syövät usein yhdessä illallisen ja on hyvin yleistä ottaa ruoka mukaan, nopean aterian saamiseksi. Vaikka australialaiset ovatkin rentoja, “please” ja “thank you” ovat käytössä jatkuvasti.

Koulu

Menet joko yksityiseen tai julkiseen kouluun. Koulutus otetaan vakavasti Australiassa ja sen koulut ovat sijoittuneet korkealle kansainvälisellä tasolla. Koulupäivä on yleensä maanantaista perjantaihin klo 8.45-15.00. Saat valita valinnaisia kouluaineita, mutta jotkut tunnit ovat pakollisia, kuten englanti ja yhteiskuntaoppi. Koulupukujen käyttöä edellytetään.

Ruoka

Australialaiset syövät yleensä kolme ateriaa päivässä, eivätkä napostele niiden välillä. Australialainen ruoka on melko samanlaista kuin Isossa-Britanniassa, eli lihapiirakoita, kalaa ja ranskalaisia. Siellä on kuitenkin vahva Aasian vaikutus ja lähiaikoina siellä on myös ollut kiinnostusta alkuperäisasukkaiden ruokia kohtaan. Muita suosittuja ruokia ovat mm. pihvi, lampaankyljykset, makkarat, merenelävät ja pasta.

Crabs 🦀

A photo posted by Anna Ravn (@annafrydensberg) on

Katso lisää kuvia Australian AFS:n instasta!

Löydä oma ohjelmasi