Costa Rica on pieni maa Keski-Amerikassa. Maan pinta-alasta on suojeltu suurempi osuus kuin minkään muun valtion alasta – ja suojellussa ympäristössä riittää viidakkoa, vesiputouksia, järviä, tulivuoria ja saaria ihmeteltäväksi. Costa Rica on aivan kärkisijoilla eri maiden välillä tehdyissä onnellisuusvertailuissa, ja yleensä ottaen maassa asuvat ovat iloisia ja rentoja ihmisiä. Maalla ei ole lainkaan armeijaa ja koko kansa arvostaa demokratiaa, rauhaa ja poliittista vapautta.

Costaricalainen motto Pura vida (vapaa käännös: täyttä elämää!)  kertoo paljon paikallisesta elämänasenteesta ja tätä lausetta voi käyttää tervehdyksenä, ilohuudahduksena tai kiitoksena.

Costa Rican koulut ovat Latinalaisen Amerikan parhaita ja koulunkäyntiin suhtaudutaan vakavasti. Kouluissa käytetään koulupukua ja oppilaiden olemuksen siisteyttä valvotaan jonkin verran. 

Costa Ricassa puhutaan pääosin espanjaa ja suuri osa ihmisistä ei puhu mitään muuta kieltä. Kielenoppimista tapahtuu siis jonkin verran täysin yrittämättäkin. Paikalliset nuoret nauttivat tanssimisesta ja etenkin jalkapallosta. Melkein jokaisesta kuppilasta löytyy pöytäjalkapallo ja vaihtovuoden aikana sen pelaaminen tulee mitä todennäköisimmin tutuksi.

Vaihto-oppilaiden kokemuksia Costa Ricasta

Timja, Costa Rica 2016-17

“Mun vuos oli kaiken kaikkiaan ihan super! Lähdin ilman paikallisen kielen osaamista ja palasin täysin espanjan kielen taitoisena. Sain perheen ja paljon kavereita toiselta puolelta maailmaa.”

Mun vuoden kohokohtia oli ehdottomasti:
1. Uuden kielen oppiminen.
2. Rannat for sure!
3. Tutustuminen kokonaan uuteen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin.

Vaihto-oppilaiden kokemuksia Costa Ricasta

“Moi! Mä olen Inka ja olin 17/18 Costa Ricassa vaihdossa.

Vaihtoni kolme kohokohtaa:
1. Kaikki reissut. Pääsin mm. näkemään upeita rantoja, uimaan vesiputouksen alla, surffaamaan auringonlaskuun sekä hyppäämään lattareiden korkeimman benjihypyn!
2. Uuteen kulttuuriin tutustuminen. Costa Rican kulttuuri eroaa suuresti Suomesta, lista eroavaisuuksista on suurempi kuin yhtäläisyyksistä.
3. Pienet arjen ilot. Mikään ei päihitä sitä fiilistä, kun pystyy ylläpitämään keskustelua ensimmäistä kertaa espanjaksi tai kun koulukaverit pyytävät ensimmäistä kertaa vapaa-ajallekin mukaan.”

Katso lisää kuvia Costa Rican AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×