Uusi-Seelanti on saarivaltio, joka koostuu kahdesta pääsaaresta ja lukuisista pienemmistä saarista. Uusi-Seelanti tunnetaan kahdesta eläinlajista: kiivi-linnuista ja lampaista. Lampaiden kasvattaminen on Uudessa-Seelannissa tärkeä elinkeino, ja maassa onkin noin yhdeksän lammasta jokaista ihmistä kohden. Kiivit ovat maan kansallinen tunnuslintu. Joskus sanalla ’kiwi’ viitataan myös uusiseelantilaisiin ihmisiin tai maan kulttuuriin.
Uusi-Seelanti on kaksikulttuurinen maa. Suurin osa uusiseelantilaisista on taustaltaan eurooppalaisia tai maoreja. Uusiseelantilaisissa kouluissa on käytössä koulupuku, ja opiskelijoiden suhteet opettajiin ovat yleensä muodollisemmat kuin Euroopassa.
Uusiseelantilaisista nuorista moni on kiinnostunut jostakin urheilulajista, esimerkiksi rugbysta, ultimatesta, vesipoolosta tai kriketistä. Surffaus on myös kovassa suosiossa. Henkeäsalpaavilta rannoilta voit bongata jopa valaita.
Uudessa-Seelannissa vallitsevasta yleisestä käytännöstä johtuen ja muista AFS:n kohdemaista poiketen isäntäperheille maksetaan kulukorvausta heidän ottaessaan vaihto-oppilaan. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia.