Uusi-Seelanti on saarivaltio, joka koostuu kahdesta pääsaaresta ja lukuisista pienemmistä saarista. Uusi-Seelanti tunnetaan kahdesta eläinlajista: kiivi-linnuista ja lampaista. Lampaiden kasvattaminen on Uudessa-Seelannissa tärkeä elinkeino, ja maassa onkin noin yhdeksän lammasta jokaista ihmistä kohden. Kiivit ovat maan kansallinen tunnuslintu. Joskus sanalla ’kiwi’ viitataan myös uusiseelantilaisiin ihmisiin tai maan kulttuuriin.

Uusi-Seelanti on kaksikulttuurinen maa. Suurin osa uusiseelantilaisista on taustaltaan eurooppalaisia tai maoreja. Uusiseelantilaisissa kouluissa on käytössä koulupuku, ja opiskelijoiden suhteet opettajiin ovat yleensä muodollisemmat kuin Euroopassa.

Uusiseelantilaisista nuorista moni on kiinnostunut jostakin urheilulajista, esimerkiksi rugbysta, ultimatesta, vesipoolosta tai kriketistä. Surffaus on myös kovassa suosiossa. Henkeäsalpaavilta rannoilta voit bongata jopa valaita.

Uudessa-Seelannissa vallitsevasta yleisestä käytännöstä johtuen ja muista AFS:n kohdemaista poiketen isäntäperheille maksetaan kulukorvausta heidän ottaessaan vaihto-oppilaan. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia.

AFS- vaihtari Eveliinan blogi vaihtovuodesta

“Going on exchange is the craziest thing I’ve ever done in my life. To leave your home at a young age to travel to the other side of the world, alone, to a completely foreign country where you know nothing and nobody. To leave behind everything that is safe and sound, and deep-dive into the unknown.”

Klikkaa tästä Eveliinan blogiin

Ihmiset ja yhteisö

Saatat asua maaseutualueella tai sen lähellä. Uusi-Seelantilaiset rakastavat viettää aikaa ulkona, joten voit olettaa viettäväsi aikaa isäntäperheesi kanssa puutarhassa, rannalla tai vaeltamassa. Muista myös auttaa kotiaskareissa ja ottaa vastuuta omista tekemisistäsi.

A post shared by AFSNZ (@afsnz) on

We played well today⚽️ #hawerahighschool #hawerahighschoolforthewin #hawerahighschoolgirlssoccerteam #missedsomepeople

A photo posted by Maria Daisy Joensen (@mariadaisyjoensen) on Aug 10, 2016 at 3:22am PDT

Koulu

Todennäköisesti menet julkiseen lukioon ja sinulla on kouluaineita, kuten matematiikkaa, englantia, kuvaamataitoa ja tiedettä. Sinulla on myös mahdollisuus opiskella muita aineita, kuten maataloutta, kuvaamista, digitaalista taidetta ja ulkoilua. On myös monia urheilukerhoja, kuten Maori kulttuurikerho, kuoroja ja draamakerhoja, joihin osallistua.

#lemonmeringuepie #afsnz @afsnz @sezzie_eng #desserttime #midwinterchristmas

A photo posted by Chloe Kincaid (@chocoholicbake) on Aug 9, 2014 at 8:04pm PDT

Ruoka

Monet eri kulttuurit asuttivat Uuden-Seelannin 1800-luvulla ja ruoka on näiden muuttoliikkeiden sekoitus. Paikallinen ruoka tunnetaan nimellä “Pacific Rim” ja se sisältää tuoretta lihaa, maitotuotteita ja ne tuotetaan sulattamalla maailman maut yhteen. Hyviä uutisia lihan ystäville, uusi-seelantilaiset syövät paljon lihaa. On kuitenkin helppoa olla myös kasvissyöjä. Perinteisesti uusi-seelantilaiset rakastavat kalaa ja ranskalaisia ja nauttiat pavlovasta, marenkijälkiruoasta. Kahviloita on paljon ja ulkona syöminen on yleistä.

Katso lisää kuvia Uuden Seelannin AFS:n instasta!

Löydä oma ohjelmasi

Uuden-Seelannin vaihto-ohjelmat

Uuden-Seelannin vaihto-ohjelmat

 • KohdemaaUusi-Seelanti
 • Ohjelman kesto8-11 kuukautta
 • Osallistumismaksu20 800 € - 23 500 € (riippuen kouluvalinnasta) - 32 400 € - 37 500 € (riippuen kouluvalinnasta)
 • Ohjelman kesto
  • tammi 2025 - kesä 2025
  • tammi 2025 - joulu 2025
  • heinä 2025 - joulu 2025
  • heinä 2025 - kesä 2026
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×