Itävalta on pieni maa, jolla on suuri historia. Jo keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut monen maailmanhistoriallisen tapahtuman keskiössä. Vaikka Itävallassa puhutaan saksaa, itävaltalaisilla on täysin oma kansallinen identiteettinsä. Tämän identiteetin tärkeitä osia ovat ympäristöstä huolehtiminen, terveelliset elämäntavat, talviurheilu (laskettelu), taide ja kulttuuri. Klassisella musiikilla, oopperalla ja teatterilla on Itävallassa vahvat perinteet. 

Koulussa vaihto-oppilaalta odotetaan aktiivista osallistumista kursseille, kokeiden tekemistä ja kotitehtävien hoitamista. Usein toivotaan, että vaihto-oppilas kertoo kotimaastaan erilaisilla kursseilla. 

Itävallassa puhutaan saksaa, ja vaihtoon lähteviltä toivotaan saksan kielen taitoa. Jo ennen lähtöä Itävaltaan alkaa verkossa kielikurssi, joka jatkuu läpi vaihtovuoden. Itävaltalaiset ovat ymmärtäväisiä ulkomaalaisten kielivirheiden suhteen, joten puhumista ei tarvitse jännittää. 

Itävaltalaiset rakastavat täyteläisiä ruokia ja juomia, joten tulet varmasti maistamaan monenlaisia herkkuja. Ateriat koostuvat tavallisesti keitosta, lihasta perunoilla, salaatista, kasviksista ja jälkiruoasta. He tykkäävät myös makkaroista, voileivistä, pasteijoista, kananmunista, monenlaisista juustoista ja omenoista.

Vaihto-oppilaan kokemuksia Itävallasta

Sofia Backlund

Itävaltaan vaihtoon
Itävaltaan vaihtoon

Sofia, Itävalta 2014-2015

Vaihto-oppilasvuosi oli kaiken kaikkiaan mahtava kokemus. Parhaat asiat kokemuksessa olivat:

  1. Arki isäntäperheen kanssa, esimerkiksi arki-iltapäivät, kun me lapset teimme kukin omia läksyjämme  ja sitten leikimme yhdessä (erityisesti silloin 5-vuotiaan host-siskoni kanssa).
  2. Paikalliset kaverini, jotka ottivat minut heti mukaan kaikkeen ja saivat minut tuntemaan oloni osaksi porukkaa.
  3. Tunne siitä, että onnistuin luomaan itselleni kokonaisen elämän vieraassa maassa. Eli että vaikka aloitin niin sanotusti yksin täysin uudessa paikassa, oli lähtiessäni sieltä maasta, ihmisistä ja kielestä tullut minulle koti.

Katso kuvia Itävallan AFS:n sivuilta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×