Tšekki on sisämaavaltio, jossa ollaan ylpeitä monipuolisesta luonnosta ja monista historiallisista alueista linnoineen. Tšekissä on paljon järviä ja metsää, vuoristoa, kanjoneita, luolia ja hiekkakivimuodostelmia. Pääkaupunki Praha on arkkitehtuuriltaan sekoitus barokkia, jugendia ja Vanhankaupungin keskiajan tyylejä, joka on yltänyt Unescon maailmanperintöluetteloonkin.

Suurin osa tšekeistä puhuu ainakin jonkin verran englantia, mutta tšekin alkeet on hyvä opetella ennen lähtöä.

Tsekki1

Koulut ja opiskelu

Tšekkiläisissä kouluissa opettajia kunnioitetaan, ja opettajien ja oppilaiden välit ovat melko muodolliset verrattuna suomalaiseen kouluun. Lukiossa ei käytetä koulupukuja, mutta on yleistä vaihtaa jalkaan sisäkengät kouluun tultaessa.

Tsekki2

Isäntäperheet ja yhteisöt

Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan kyliin ja pikkukaupunkeihin, mutta on mahdollista päätyä isäntäperheeseen, joka asuu esimerkiksi Prahassa. Tsekit ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan ja huumorintajustaan. Tsekkiläiset ovat usein innokkaita ulkoilijoita ja viettävät mielellään aikaa perheen kesken.  On yleistä että isovanhemmat asuvat samassa talossa. Pienissä kaupungeissa ihmiset asuvat lähekkäin ja käyvät maaseudulla mökeillään viikonloppuisin. Tšekkiläiset arvostavat suoraa kommunikointia ja ystävällisyyttä. Tulet huomaamaan, että tšekkiläiset tervehtivät tuntemattomia monissa eri tilanteissa, kuten pienissä liikkeissä, hisseissä ja junassa.

Tsekki3

Ruokakulttuuri

Tšekkiläiset rakastavat ruokaansa, joka on sekoitus saksalaista, unkarilaista ja puolalaista keittiötä. Lihat, perunat ja riisi ovat hyvin suosittuja. Monet kulhot ovat päällystetty paksulla kastikkeella ja vihanneksilla tai hapankaalilla. kuminansiemenet, pekoni ja runsas suola ovat yleisiä mausteita. Vaikka liha on todella suosittua Tšekeissä, vegetarismi on myös melko suosittua.

Katso lisää kuvia Tšekin AFS:n Instagramista!

View this post on Instagram

A post shared by AFS Mezikulturní programy (@afscze) on

Löydä oma ohjelmasi

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×