Portugalilaiselle maisemalle on leimallista pohjoisessa vuoristoalueet, etelässä alangot ja koko maassa meren läheisyys. Meri näkyy ainakin ruokakulttuurissa, sillä kalaa syödään paljon. Portugali on tunnettu sadoista erilaisista tavoista valmistaa ruokaa turskasta. Isäntäperheille on tyypillistä rakastaa ruoalla. Hyvin ruokittu vaihto-oppilas on rakastettu vaihto-oppilas!

Suomalaisille tutuimpia paikkoja Portugalissa ovat suositut turistikohteet Madeira, Azorit ja Algarve, mutta vaihto-oppilaiden isäntäperheet asuvat yleensä jossakin muualla päin maata. Portugalin kielellä on yli 200 miljoonaa puhujaa, ja se on puhujamäärältään maailman kuudenneksi suurin kieli. Suurin osa vaihto-oppilaista pääsee osallistumaan ulkomaalaisille tarkoitettuun portugalin kielen opetukseen, joka on suunnattu Portugalin maahanmuuttajille.

Portugali2

Koulu ja opiskelu

Portugalissa vaihto-oppilaat opiskelevat yleensä julkisissa kouluissa. Portugalissa koulupäivät ovat tyypillisesti vaativia ja osittain hyvin pitkiä. Ne ovat kuitenkin myös ihanteellinen paikka tavata ihmisiä ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Tällä tavalla vaihto-oppilaat oppivat samalla paljon kieltä, historiaa ja kulttuuria.
Normaalien kurssien lisäksi oppilaitokset eivät yleensä tarjoa erikoisuuksia, lukuun ottamatta kielikursseja, joita jotkut koulut saattavat järjestää ulkomaalaisille opiskelijoille ensimmäisten kuukausien aikana.

Portugali1

Isäntäperheet ja yhteisöt

Saatat asua kaupungissa tai esikaupunkialueella Portugalissa. Muista olla itsenäinen ja ottaa vastuuta omista asioistasi, kuten siivoamalla jälkesi ja auttamalla kotitöissä. Portugalilaiset perheet tykkäävät matkata maaseudulle viikonloppuisin ja viettää aikaa rannalla. Ruokailu on tärkeä sosiaalinen tapahtuma portugalilaisille, ja ruokahetket ovat hyvää aikaa vaihtaa kuulumiset perheen kanssa. Portugalilaisille nuorille parhaan viikonlopun tekevät jalkapallon pelaaminen, surffaus, tanssiminen ja festivaalit.

Portugali3

Ruokakulttuuri

Ateriat Portugalissa sisältävät paljon pitkiä ja intohimoisia keskusteluja, sillä ruokailuhetket ovat portugalilaisille tärkeitä sosiaalisia tapahtumia. Merenelävät ovat hyvin suosittuja, ja portugalilaisilla on satoja tapoja valmistaa kalaa, aina hiillostetuista sardiineista suolattuun turskaan. Muita peruselintarvikkeita ovat liha, leipä, juusto sekä tuoreet hedelmät ja vihannekset. Sianliha, lammas, naudanliha, kana ja jänis ovat kaikki yleisiä lihanlähteitä. Makeiset ja leipomot ovat myös hyvin suosittuja.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×