Portugalilaiselle maisemalle on leimallista pohjoisessa vuoristoalueet, etelässä alangot ja koko maassa meren läheisyys. Meri näkyy ainakin ruokakulttuurissa, sillä kalaa syödään paljon. Portugali on tunnettu sadoista erilaisista tavoista valmistaa ruokaa turskasta. Isäntäperheille on tyypillistä rakastaa ruoalla. Hyvin ruokittu vaihto-oppilas on rakastettu vaihto-oppilas!

Suomalaisille tutuimpia paikkoja Portugalissa ovat suositut turistikohteet Madeira, Azorit ja Algarve, mutta vaihto-oppilaiden isäntäperheet asuvat yleensä jossakin muualla päin maata.

Portugalin kielellä on yli 200 miljoonaa puhujaa, ja se on puhujamäärältään maailman kuudenneksi suurin kieli. Suurin osa vaihto-oppilaista pääsee osallistumaan ulkomaalaisille tarkoitettuun portugalin kielen opetukseen, joka on suunnattu Portugalin maahanmuuttajille.

Portugalilaisille nuorille parhaan viikonlopun tekevät jalkapallon pelaaminen, surffaus, tanssiminen ja festivaalit.

Ihmiset ja yhteisö

Saatat asua kaupungissa tai esikaupunkialueella Portugalissa. Muista olla itsenäinen ja ottaa vastuuta omista asioistasi, kuten siivoamalla jälkesi ja auttamalla kotitöissä. Portugalilaiset perheet tykkäävät matkata maaseudulle viikonloppuisin ja viettää aikaa rannalla. Ruoka on tärkeää portugalilaisille ja ruokahetket ovat hyvää aikaa vaihtaa kuulumiset perheen kanssa.

A photo posted by @virgoncviri1 on

Ruoka

Merenelävät ovat hyvin suosittuja Portugalissa, mutta myös liha, leipä, juusto, tuoreet hedelmät ja vihannekset. Porsaanliha, lammas, pihvi, kana ja jänis ovat yleisiä lihanlähteitä. Portugalissa on paljon leivosputiikkeja, joissa valinnanvaraa riittää.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×