years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Opi portugalia hienojen hiekkarantojen ja herkullisen ruoan maassa! Euroopan reunalla sijaitseva Portugali tarjoaa kallioiden reunustamia hiekkarantoja, sympaattisia kyliä ja upeita kaupunkeja. Maan välitön ja elämäniloinen tunnelma saa olon tuntumaan hetkessä kotoisalta.

Portugali on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Italian, Espanjan, Kreikan, Itävallan, Sveitsin, Slovakian, Tšekin ja muiden maiden kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Portugaliin AFS

Millaista on opiskella Portugalissa?

Opiskelijoilla on Portugalissa noin 30 oppituntia viikossa. Oppitunnit sijoittuvat klo 8.30 ja 18.30 välille. Oppivelvollisuus kestää Portugalissa 12 vuotta. Peruskoulu kattaa luokat 1–9 ja lukio luokat 10–12. Käytössä on arvostelujärjestelmä 0–20 (9,5 on hyväksytyn suorituksen vähimmäisarvosana).

AFS:n vaihto-oppilaat osallistuvat kaikille yhteisille tunneille yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Kaikille yhteiset kurssit on jaettu viiteen oppikokonaisuuteen: Tiede ja teknologia, Yhteiskunta ja taloustieteet, Yhteiskuntatieteet ja humanistiset aineet, Kieli ja kirjallisuus ja Kuvataide.

Vaihto-oppilaan on otettava huomioon, että hänen isäntäperheensä saattaa asua missä päin Portugalia hyvänsä: maaseudulla, rannikolla, saarilla tai kaupungissa.

Miksi vaihtoon Portugaliin?

AFS-oppilaat valitsivat Portugalin vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin vaihtoon lämpimään maahan meren lähelle.”

“Tiesin, että Portugali on kaunis maa ja halusin kokea sen itse. Uuden kielen opiskelu tuntui myös hauskalta.”

“En ollut koskaan ennen matkustanut ulkomailla yksin, joten halusin pysyä Euroopassa.”

“Halusin oppia uuden kielen ja tutustua uuteen kulttuuriin. Ehkä myös päästä hetkeksi uuteen paikkaan kokemaan jotain ihan uutta ja samaan uusia kavereita.”

Portugalinkielisen ympäristön lisäksi Portugalissa kiinnostaa maan upeat maisemat ja aurinkoinen ilmasto, rennot ja sydämelliset ihmiset sekä rikas kulttuuri ja kiinnostavat paikalliset perinteet.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihto-oppilaaksi Portugaliin AFS

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Portugaliin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×