years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Opi portugalia hienojen hiekkarantojen ja herkullisen ruoan maassa!

Euroopan reunalla sijaitseva Portugali tarjoaa kallioiden reunustamia hiekkarantoja, sympaattisia kyliä ja upeita kaupunkeja. Maan välitön ja elämäniloinen tunnelma saa olon tuntumaan hetkessä kotoisalta.

Portugali on yksi Euroopan aurinkoisimmista kohteista. Paikalliset perheet matkustavat mielellään yhdessä viikonloppuisin mökeilleen tai nauttivat päivänpaisteesta ja vesielämästä. 

Ruoalla on suuri merkitys portugalilaisten elämässä. Pöydän ääreen kokoonnutaan keskustelemaan vilkkaasti perheen tai ystävien kesken. 

Portugalilaiset koulut saattavat olla vaativia, mutta ne ovat loistavia paikkoja saada uusia ystäviä, oppia portugalin kieltä sekä perehtyä maan vaiherikkaaseen historiaan ja eläväiseen kulttuuriin. 

Lue lisää elämästä Portugalissa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Portugalissa?

Millaista on opiskella Portugalissa?

Opiskelijoilla on Portugalissa noin 30 oppituntia viikossa. Oppitunnit sijoittuvat klo 8.30 ja 18.30 välille. 

Oppivelvollisuus kestää Portugalissa 12 vuotta. Peruskoulu kattaa luokat 1–9 ja lukio luokat 10–12. Käytössä on arvostelujärjestelmä 0–20 (9,5 on hyväksytyn suorituksen vähimmäisarvosana).

AFS:n vaihto-oppilaat osallistuvat kaikille yhteisille tunneille yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kaikille yhteiset kurssit on jaettu viiteen oppikokonaisuuteen:

 1. Tiede ja teknologia
 2. Yhteiskunta ja taloustieteet
 3. Yhteiskuntatieteet ja humanistiset aineet
 4. Kieli ja kirjallisuus
 5. Kuvataide
Portugaliin vaihtoon: hyvä tietää

Portugaliin vaihtoon: hyvä tietää

Portugali on portugalinkielinen maa, joten opiskelijan on osattava vaihtoon lähtiessään vähintään kielen alkeet (portugali: taso A1). Sen lisäksi hänen tulee hallita englantia B1-tasoisesti.

Vaihto-oppilaan on otettava huomioon, että hänen isäntäperheensä saattaa asua missä päin Portugalia hyvänsä: maaseudulla, rannikolla, saarilla tai kaupungissa.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Portugaliin

5 syytä lähteä vaihtoon Portugaliin

 1. Upeat maisemat ja aurinkoinen ilmasto
 2. Rennot ja sydämelliset ihmiset
 3. Portugalinkielinen ympäristö
 4. Rikas kulttuuri ja kiinnostavat paikalliset perinteet
 5. Mahdollisuus kokea uskomaton vuosi Etelä-Euroopassa

Pyydä lisätietoa Portugalin vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa