years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Heittäydy värikkään espanjalaisen elämän pyörteisiin! Miltä kuulostaisi vaihto monikasvoisessa Espanjassa, Etelä-Euroopan suurimmassa maassa? Tämä vaihto-ohjelma sopii sinulle, joka haluat oppia tuntemaan espanjalaisuutta syvemmin. Espanja on enemmän kuin stereotypiat – juhlat, siesta, flamenco tai jalkapallo – antavat ymmärtää.

Espanja on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Italian, Kreikan, Itävallan, Sveitsin, Portugalin, Slovakian, Tšekin ja muiden maiden kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Espanjaan

Millaista on opiskella Espanjassa?

Lukuvuosi alkaa syyskuun puolivälissä ja päättyy noin 20. kesäkuuta. Vapaapäiviä on joulun tienoilla (noin 22. joulukuuta – 8. tammikuuta) ja pääsiäisen yhteydessä (maalis-huhtikuussa 8–10 päivää). Kouluviikko kestää maanantaista perjantaihin. 

Espanjassa on kolmenlaisia lukioita: tiedepainotteisia, humanistisia ja yhteiskuntatieteitä painottavia sekä taidelukioita. Kaikkiin niistä sisältyvät seuraavat kokonaisuudet: Comunes (yhteiset opinnot), pakollisia kaikille opiskelijoille erikoistumisalasta riippumatta. Materias propias de la modalidad (alakohtaiset opinnot), kunkin erityisalan omia opintoja ja Optativas (valinnaisaineet), täydentävät opinnot; edellytetään, jotta kokonaisopintomäärä täyttyisi. Ennen kuin vaihto-oppilas lähtee Espanjaan, tulee hänen ilmoittaa, millaisessa lukiossa hän haluaisi opiskella.

Miksi vaihtoon Espanjaan?

AFS-oppilaat valitsivat Espanjan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Oon aina pitänyt espanjan kielestä ja ajattelin, että siitä voisi olla hyötyä myös tulevaisuudessa kun puhutaan niin monessa eri maassa.” 

“En ollut koskaan ennen matkustanut ulkomailla yksin, joten halusin pysyä Euroopassa.”

“Halusin oppia uuden kielen ja tutustua uuteen kulttuuriin. Ehkä myös päästä hetkeksi uuteen paikkaan kokemaan jotain ihan uutta ja samaan uusia kavereita.”

“Päädyin Espanjaan, koska mun mielestä espanjan kieli on tosi kaunis ja espanjalainen kulttuuri alkoi kiinnostaa.”

Tämän lisäksi Espanjassa – 45 maailmanperintökohteen maassa – kiinnostaa myös sen monipolvinen historia, perhekeskeinen ja sydämellinen yhteisö sekä ainutlaatuinen espanjalainen keittiö.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 4 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Espanjasta

Espanjassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Espanjalainen isäntäperhe

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Espanjaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×