years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
AFS saapuminen Suomeen

Koulut on valittu huolella, ja ne kuuluvat usein maan parhaisiin lukioihin. Lähes kaikilla AFS:n kouluista on Slovakiassa pitkä kokemus vaihto-oppilaiden isännöimisestä ja he tarjoavat myös upeita aktiviteetteja koulun ulkopuolella, retkiä ja runsaasti tilaisuuksia oppia kaunista slaavilaista kieltä.

Isäntäperheiden asuinpaikasta riippuen, vaihto-oppilaat voivat asua missä päin Slovakiaa tahansa. On mahdollista, että oppilaat sijoitetaan kaupunkialueelle, mutta suurin osa isäntäperheistä asuu pienemmissä kaupungeissa ja kylissä. Perheyhteydet ovat erittäin tärkeitä Slovakiassa ja perheet asuvat yleensä sukulaistensa lähellä, joten oppilaat voivat odottaa tapaavansa usein suurperheen kanssa. Viikonloppuisin perheet viettävät mielellään aikaa yhdessä elokuvissa käyden, matkustaen, vaeltaen, telttaillen, urheillen sekä osallistumalla erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Suomalaisten tavoin osa slovakialaisista perheistä omistavat mökkejä maaseudulla.

Miksi vaihtoon Slovakiaan?

AFS-oppilaat valitsivat Slovakian vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Olin kauan miettinyt, että olisi kiva lähteä vaihtoon oppimaan uutta kieltä ja kulttuuria, sekä ylipäätään kokemaan uutta.”

“Slovakia oli minulle entuudestaan tuntematon ja halusin vaihtoon Eurooppaan, maahan, jossa en ollut aikaisemmin käynyt.”

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 11 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon Slovakiaan AFS

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Slovakiaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×