years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe Kreikka: kefiä, kulttuuria ja kuvankauniita maisemia

Kreikka – Helleenien tasavalta – on kuuluisa upeasta luonnostaan ja aurinkoisesta ilmastostaan. Kolmen meren huuhtomassa maassa on Euroopan pisin rantaviiva. Satumaisen kauniita saaria, idyllisiä kyliä, kultaisia rantoja ja turkoosia merta sekä jylhää vuoristoa… Kreikassa riittää aktiviteetteja luonnonystävälle ja liikunnalliselle. Monikasvoinen maa voi syystä ylpeillä myös uskomattoman pitkällä historiallaan ja tuhansien vuosien aikana kehittyneellä kulttuurillaan. 

Monen mielestä parasta Kreikassa on kuitenkin kefi, joka tarkoittaa karkeasti suomennettuna Kreikan henkeä, iloa ja onnea. Kreikkalaiset ovatkin tunnettuja sydämellisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. Ja tietysti maailmankuulusta keittiöstään.

Lue lisää elämästä Kreikassa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Kreikassa?

Millaista on opiskella Kreikassa?

Kreikan koulutusjärjestelmä on jaettu kolmeen tasoon: esi- ja peruskoulutukseen, toisen asteen koulutukseen (vaiheet 1 ja 2) sekä korkea-asteen koulutukseen. Oppivelvollisuus koskee kaikkia 6–15-vuotiaita (sis. esikoulun, 6-vuotisen alakoulun ja 3-vuotisen yläkoulun). 

Opetus yläkoulussa (Gymnasio) on laajan opetussuunnitelman mukaista, ja sen tavoitteena on valmistaa oppilaita yhteiskuntaa varten. Lukioon kuuluu kahdentyyppisiä oppilaitoksia: yhtenäisiä lukioita (Eniaio Lykeio) ja teknisiä ammattikouluja (TEE). Kummassakin opinnot kestävät kolme vuotta. Julkisia ja yksityisiä kouluja on kaikilla perustason sekä toisen asteen koulutustasoilla ja oppilaitosmuodoissa. 

Kreikassa koulupaikat ovat hyvin kilpailtuja. Oppilaitokset ovat korkeatasoisia ja monille haastavia. 

Kreikkaan vaihtoon: hyvä tietää

Kreikkaan vaihtoon: hyvä tietää

Lähtiessäsi Kreikkaan vaihtoon sinun ei tarvitse osata kreikkaa, mutta alkeiden hallinta auttaa sinua oppimaan kieltä nopeammin vaihtosi aikana. Englannin kielessä sinulla tulisi olla vähintään B1-taso.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Kreikkaan

Viisi syytä lähteä vaihtoon Kreikkaan

 1. Tilaisuus oppia kreikkaa, yhtä maailman vanhimmista kielistä
 2. Kreikkalainen kefi
 3. Sydämelliset ja vieraanvaraiset ihmiset
 4. Kaunis, uskomattoman monipuolinen maa
 5. Mahdollisuus kokea ainutlaatuinen vuosi

Pyydä lisätietoa Kreikan vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa