years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Kreikka – Helleenien tasavalta – on kuuluisa upeasta luonnostaan ja aurinkoisesta ilmastostaan. Kolmen meren huuhtomassa maassa on Euroopan pisin rantaviiva. Satumaisen kauniita saaria, idyllisiä kyliä, kultaisia rantoja ja turkoosia merta sekä jylhää vuoristoa.Koe Kreikka: kefiä, kulttuuria ja kuvankauniita maisemia.

Kreikka on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Italian, EspanjanItävallan, Sveitsin, Portugalin, Slovakian, Tšekin ja muiden maiden kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Kreikassa?

Millaista on opiskella Kreikassa?

Koe aurinkoinen Kreikka, länsimaisen sivistyksen kehto. Kreikan koulutusjärjestelmä on jaettu kolmeen tasoon: esi- ja peruskoulutukseen, toisen asteen koulutukseen (vaiheet 1 ja 2) sekä korkea-asteen koulutukseen. Oppivelvollisuus koskee kaikkia 6–15-vuotiaita (sis. esikoulun, 6-vuotisen alakoulun ja 3-vuotisen yläkoulun). 

Opetus yläkoulussa (Gymnasio) on laajan opetussuunnitelman mukaista, ja sen tavoitteena on valmistaa oppilaita yhteiskuntaa varten. Lukioon kuuluu kahdentyyppisiä oppilaitoksia: yhtenäisiä lukioita (Eniaio Lykeio) ja teknisiä ammattikouluja (TEE). Kummassakin opinnot kestävät kolme vuotta. Julkisia ja yksityisiä kouluja on kaikilla perustason sekä toisen asteen koulutustasoilla ja oppilaitosmuodoissa. 

Kreikassa koulupaikat ovat hyvin kilpailtuja. Oppilaitokset ovat korkeatasoisia ja monille haastavia.

Miksi vaihtoon Kreikkaan?

AFS-oppilaat valitsivat Kreikan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“En ollut koskaan ennen matkustanut ulkomailla yksin, joten halusin pysyä Euroopassa.”

“Halusin oppia uuden kielen ja tutustua uuteen kulttuuriin. Ehkä myös päästä hetkeksi uuteen paikkaan kokemaan jotain ihan uutta ja samaan uusia kavereita.”

“Päädyin Kreikkaan, koska halusin lämpimään maahan meren lähelle.”

Tämän lisäksi Kreikassa kiinnostaa maan sydämelliset ja vieraanvaraiset ihmiset, ainutlaatuinen tilaisuus oppia kreikkaa, yhtä maailman vanhimmista kielistä, sekä maan kauniit maisemat. Monen mielestä parasta Kreikassa on kuitenkin kefi, joka tarkoittaa karkeasti suomennettuna Kreikan henkeä, iloa ja onnea.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Kreikkaan vaihtoon: hyvä tietää

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Kreikkaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×