years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Heittäydy tšekkiläiseen elämänmenoon & nauti kulttuuri- ja luontoelämyksistä

Euroopan sydämessä sijaitseva Tšekki on kuuluisa vilkkaasta kulttuurielämästään. Monet kirjailijat, taiteilijat ja muusikot ovat löytäneet tukikohtansa maan pääkaupungista, boheemista Prahasta. Sen vanhakaupunki on yksi maailman kauneimmista. Prahan ulkopuolellakin riittää nähtävää: Euroopan korkeimpia vanhassa asussaan säilyneitä linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja idyllisiä pikkukyliä viiniviljelyksineen. Pienessä Tšekinmaassa on lyhyet välimatkat, mikä tekee matkustelusta helppoa.

Tšekki tarjoaa myös upeita luontokohteita. Maassa on jokia, metsiä, hiekkakivivuoria, kanjoneita ja kansallispuistoja eli puitteet ulkoiluun ovat kohdallaan. 

Tšekkiläiset tunnetaan urheilun ystävinä. Pienestä maasta ovat kotoisin monet maailmankuulut nimet, esimerkiksi tenniksessä, jääkiekossa, jalkapallossa, melonnassa ja judossa.

Lue lisää elämästä Tšekissä

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Tšekeissä?

Millaista on opiskella Tšekissä?

Vaihto-opiskelija opiskelee todennäköisesti julkisessa lukiossa (gymnasium), mutta hänet voidaan sijoittaa myös erikoislukioihin, esimerkiksi kaupalliseen, pedagogiseen tai tekniseen lukioon, taidekouluun tms.

Lukuvuosi kestää syyskuusta kesäkuuhun. Koulua käydään maanantaista perjantaihin (noin 8:sta klo 15–16).

Yleisiä oppiaineita ovat tšekin kieli, englannin kieli ja yksi muu vieras kieli, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, historia, maantiede, taiteet ja liikunta.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 6 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Tšekkiin vaihtoon: hyvä tietää

Tšekkiin vaihtoon: hyvä tietää

Lähtiessäsi Tšekkiin vaihtoon sinun tulisi hallita englannin kieltä B1-tasoisesti. Tšekin kielen taitoa pidetään plussana, mutta sitä ei tarvitse osata ennen vaihtoa. Vaihto-oppilaalle tarjotaan Tšekissä ensimmäisen 14 viikon ajan tšekin kielen opetusta.

Tšekin ruokakulttuuri on hyvin lihapainotteinen, vaikka kasvissyönti onkin yleistymässä nuorten keskuudessa, etenkin suurissa kaupungeissa. Otathan huomioon, että vain 2/5 oppilaista saa isäntäperheen isosta kaupungista.

Useimmilla tšekkiläisillä isäntäperheillä on lemmikkejä (ulkona ja usein sisätiloissa). Tämän vuoksi vaihto-oppilaille, joilla on eläinallergia, saattaa olla hitaampaa löytää isäntäperhettä. Tämä ei kuitenkaan estä vaihtoon lähtemistä.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Tšekkiin

Viisi syytä lähteä vaihtoon Tšekkiin

 1. Mielenkiintoinen historia
 2. Vilkas kulttuuri- ja taide-elämä
 3. Upea, vaihteleva luonto
 4. Aktiivinen elämäntapa, mm. vaellus- ja pyöräilyretket
 5. Uusi kieli ja vieraanvaraiset ihmiset
Nettisivujen kuva (Image+Text)

Pyydä lisätietoa Tšekin vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×