years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe joie de vivre, ranskalainen elämänilo! Tutustu Ranskaan ja kartuta samalla kielitaitoasi. Kulttuurin maailmanvallaksi kutsuttu Ranska ulottuu Atlantilta Alpeille ja Englannin kanaalista Välimerelle. Saisiko olla ranskalaista gourmet-ruokaa, maailmankuulua taidetta, huippumuotia ja monipolvista historiaa?

Ranska on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Sveitsin, Belgian, Saksan, ItävallanAlankomaiden ja muiden maiden kanssa. Ranskan kieltä voit opiskella myös Belgiassa ja Kanadassa.

 

 

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Ranskaan

Millaista on opiskella Ranskassa?

Ranskassa oppivelvollisuus alkaa 6-vuotiaana ja päättyy 16-vuotiaana. Lyseo (suomalaisittain lukio) on kolmivuotinen. Opiskelijat valitsevat ensimmäisen vuoden lopussa suuntautumisvaihtoehtonsa, joka vaikuttaa heidän jatko-opiskeluihinsa. Kolmen vuoden jälkeen opiskelija suorittaa ”baccalauréat-tutkinnon”, sikäläisen ylioppilaistutkinnon, joka edellytetään usein jatko-opintoja varten. Ranskassa on myös ammattilyseo (suomalaisittain ammattikoulu), jossa opiskelu kestää 2 vuotta.

Ranskan maaseudulle sijoitetaan vaihto-oppilaista 80 %. Nuoren on täten hyvä varautua siihen, ettei isäntäperhe välttämättä asu suuressa kaupungissa. 

Miksi vaihtoon Ranskaan?

AFS-oppilaat valitsivat Ranskan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Olin aikaisemmin opiskellut ranskaa ja halusin kehittyä sen puhumisessa.”

“Valitsin Ranskan, koska minua kiinnosti sen kulttuuri, gastronomia ja sijainti.”

“Olin kauan miettinyt, että olisi kiva lähteä vaihtoon oppimaan uutta kieltä ja kulttuuria, sekä ylipäätään kokemaan uutta.”

“Ranskalainen ruoka ja maan monipuolisuus veti minua puoleensa.”

“Ranskassa kiinnosti myös kuinka maan sisältä voi löytää niin erilaisia paikkoja ja maisemia.”

Tämän lisäksi Ranskassa kiinnostaa sen idylliset kaupungit ja kylät, maailmankuulu keittiö sekä ainutlaatuinen taide, filosofia, arkkitehtuuri ja historia.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 9 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Ranskasta

Ranskassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto-oppilaana Ranskassa

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Ranskaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×