Miksi valita AFS?

AFS Students Participants 28

#1

AFS tarjoaa huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia, jotka ovat hauskoja, haastavia ja usein elämää mullistavia. Olemme järjestäneet laadukkaita, turvallisia ja pidettyjä vaihto-oppilasohjelmia jo 75 vuoden ajan. Järjestöllämme on erinomainen maine.

Vaihto-oppilaaksi!
AFS Students Participants 5

#2

AFS-ohjelmat ovat koulutussisällöltään arvostettuja. Ne perustuvat tulevaisuuden taitoihin keskittyviin AFS-opiskelijoiden koulutustavoitteisiin, joiden tukena on AFS Student Learning Journey ja opetussuunnitelma. Tavoitteena on taata sinulle mahdollisuus kehittyä sekä valmistaa sinua tuleviin opintoihin ja niiden jälkeiseen elämään.

AFS-koulutustavoitteet
AFS Students Participants 35

#3

AFS-vaihto-oppilaat saavat usein elinikäisiä ystäviä. He pitävät yhteyttä isäntäperheisiinsä ja muihin AFS-vaihto-oppilaisiin pitkään vaihdon jälkeenkin. AFS-vaihto-oppilaana liityt verkostoituneeseen maailmanlaajuiseen yhteisöön, joka pyrkii edistämään kulttuurienvälistä ymmärrystä.

Student Learning Journey
AFS Students Participants 59

#4

Laajin kohdemaavalikoima. AFS:n kautta 15-18 vuotias nuori  saa valita yli 50 kohdemaan joukosta mieleisensä lukuvuodeksi tai -kaudeksi. Maata ei tarvitse vaihtoon hakiessa vielä päättää, ja sitä voi muuttaa hakuprosessin edetessä. Kielitaito ei myöskään ole välttämätön suurimpaan osaan maista.

Vaihto-ohjelmamme

Tuki ja turvallisuus vaihdon aikana

Isäntäperheen ja kohdemaan sekä Suomen AFS-toimiston henkilökunnan lisäksi vaihto-oppilaan tukena on koko kokemuksen ajan paikallinen yhdyshenkilö.  Lisäksi Suomen AFS:llä on hätäpäivystys ympäri vuorokauden.

Klikkaa tästä vaihto-oppilassivuillemme

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä erottaa AFS-ohjelman muista vaihto-oppilasohjelmista?

AFS-vaihto-oppilaat eivät ole turistimatkalla. Kaikilla vaihto-oppilailla on isäntäperhe, joka neuvoo yhdessä AFS-vapaaehtoisten ja -työntekijöiden kanssa, miten vaihto-oppilas aloittaa opintonsa uudessa koulussaan ja pääsee yhteisön aktiiviseksi jäseneksi. Isäntäperheet ovat sitoutuneet tekemään vaihtokokemuksestasi ikimuistoisen. 

Mitä tarkoittaa AFS:n vaihto-oppilasohjelma?

Oletko kiinnostunut eri kulttuureista, haluaisitko saada uusia ystäviä? AFS:n vaihto-oppilasohjelmat tarjoavat sinulle mahdollisuuden matkustaa uuteen maahan, opiskella lukiossa ja asua paikallisessa perheessä. Voit valita, vietätkö vaihtokohteessa lukuvuoden vai lukukauden. Ohjelman aikana tutustut uuteen kulttuuriin ja opettelet uuden kielen. Sinusta kehittyy aktiivinen maailmankansalainen, joka kuuluu globaaliin yhteisöön. Tarjolla on yli 30 kohdemaata.

Kyllä! AFS-työntekijät, -vapaaehtoiset ja -isäntäperheet haluavat tehdä kokemuksestasi ainutkertaisen.

AFS:n Student Learning Journey ja opetussuunnitelma auttavat sinua tuntemaan olosi kotoisaksi uudessa perheessäsi ja koulussasi sekä saamaan uusia ystäviä. Ohjelmien avulla kehität taitojasi ja ymmärrystäsi, jotta voit kommunikoida ja ystävystyä eri kulttuureista kotoisin olevien ihmisten kanssa.

Ohjelmaan sisältyy koulutettujen AFS-vapaaehtoisten ja -työntekijöiden tuki. Ohjelmaan kuuluu hauskoja ja informatiivisia orientaatioita sekä hyödyllisiä oppimateriaaleja kotimaassa ja isäntämaassa.

Copy of DSC_0418

Miksi kansainvälisyystaitojen hallitseminen on tärkeää?

Kansainvälisyyskasvatus auttaa opiskelijoita ottamaan ensimmäiset askeleensa kohti maailmankansalaisuutta. Nuoret tarvitsevat globaaleja taitoja, tietoja ja ymmärrystä menestyäkseen ja rakentaakseen merkityksellisiä ihmissuhteita. Niistä on hyötyä nuorelle tämän asuin- ja opiskelupaikasta, vapaaehtoistyön tai työn sijaintipaikasta riippumatta – nyt ja tulevaisuudessa.

Kansainvälisyyskasvatus, jonka tavoitteena on kansainvälisyystaitojen oppiminen, auttaa opiskelijoita

  • syventämään itsetuntemustaan ja laajentamaan näkemystään ympäröivästä maailmasta.
  • tunnistamaan ja kunnioittamaan erilaisuutta ja vahvistamaan uskoa siitä, että monimuotoinen maailma on toimivampi ja mielenkiintoisempi paikka.
  • kommunikoimaan ja tekemään kulttuurienvälistä yhteistyötä ymmärtävällä ja huomioon ottavalla tavalla.
  • arvostamaan muita kulttuureja ja rohkaisemaan muita olemaan avoimia uusille ajatuksille, asenteille ja perinteille.
  • kehittämään kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja, joita tarvitaan kaikissa ammateissa – koulutuksesta luonnontieteisiin (STEM; Science = luonnontieteet, Technology = teknologia, Engineering = tekniikka ja Math = matematiikka).

Mistä AFS Supervoimat koostuvat?

AFS:n yhdeksän Supervoimaa voidaan jakaa neljään seuraavaan alueeseen:

  1. henkilökohtainen kasvu,
  2. kulttuurien tuntemus ja ymmärrys
  3. ihmissuhdetaidot
  4. ymmärrys globaalisti merkittävistä kysymyksistä.

Merkitys työelämässä tulevaisuudessa: Työnantajat arvostavat Supervoimia.

Lue mitä Supervoimia AFS-alumnit Pinja ja Lasse kasvattivat vaihtonsa aikana:
Vaihto-oppilasvuosi kasvattaa globaaliksi maailmankansalaiseksi ja antaa supervoimia
AFS-vaihtovuosi Yhdysvalloissa: ”Tiedän, että tulemme aina pitämään yhteyttä”

Sopeutumiskyky: tilannetaju sekä erilaisten normien ja käyttäytymismallien ymmärtäminen ja joustava mukautuminen niihin.

Kriittinen ajattelu: kyky tarkastella asioita eri näkökulmista sekä haastaa omat oletukset ja uskomukset ennen toimintaa tai päätöksen tekemistä.

Itsetuntemus: tunteiden, ajatusten ja erilaisten käyttäytymismallien tiedostaminen ja kyky ymmärtää, kuinka oma kulttuuriryhmä on vaikuttanut niihin.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×