Pitkä kokemus vaihto-opiskelusta tuo vakautta epävarmoina aikoina

Kauttamme on lähtenyt yli 70 vuoden aikana yli 10 000 nuorta maailmalle, ja olemme ottaneet suunnilleen saman verran ulkomaalaisia nuoria vaihto-oppilaiksi Suomeen. Meiltä on tänäkin vuonna lähtenyt ja lähtee ulkomaille vaihtoon kymmeniä opiskelijoita. 

AFS:n mission  – “world peace through intercultural learning” – tarve korostuu haastavina aikoina. Meille on tärkeää, että myös haasteellisena aikoina nuoren unelma vaihto-oppilasvuodesta voidaan toteuttaa. Vaikka rajat ovat yhä osin kiinni, maailma edelleen tarvitsee globaalisti ajattelevia nuoria edistämään ratkaisuja kohti hyvää yhteistä tulevaisuutta.

Laaja kohdemaavalikoma

AFS:n kautta 14-18 vuotias nuori  saa valita yli 50 kohdemaan joukosta mieleisensä lukuvuodeksi tai -kaudeksi. Maata ei tarvitse vaihtoon hakiessa vielä päättää, ja sitä voi muuttaa hakuprosessin edetessä. Kielitaito ei myöskään ole välttämätön suurimpaan osaan maista.

Osallistusmismaksu kattaa vaihtokokemukseen olennaisesti kuuluvat palvelut

Meillä AFS:llä hinnoittelu ei tuota yllätyksiä; AFS:llä vaihto-oppilasohjelman hinta kattaa esimerkiksi koulu- ja viisumimaksut, jotka voivat monien maiden ja kohteiden kohdalla olla suuriakin. Hintaamme kuuluu myös erittäin kattava vakuutus, joka sisältää myös esim. hoitokulut, jos oppilas sairastuisi koronaan vaihto-oppilasohjelman aikana.

Vaihto-opiskeluohjelman hinta sisältää:

vaihto-opiskelu hinta

 

Tuki ja turvallisuus vaihdon aikana

Isäntäperheen ja kohdemaan sekä Suomen AFS-toimiston henkilökunnan lisäksi vaihto-oppilaan tukena on koko kokemuksen ajan  paikallinen yhdyshenkilö. Lisäksi AFS:llä on hätäpäivystys ympäri vuorokauden.

Vaihdot jatkuvat COVID-19:n aikana vastuullisesti

Korona haastaa meidät kaikki ennen näkemättömällä tavalla elämän kaikilla sektoreilla. AFS on sitoutunut toteuttamaan vaihto-oppilasohjelmat pandemian aikanakin vastuullisesti. Tästä johtuen kohdemaiden lukumäärä on toistaiseksi rajoitettu ja lähtöajankohta joihinkin maihin  voi muuttua.

Syksyllä 2020 suomalaisia nuoria lähti lukuvuosivaihtoon kaikkiaan 15 maahan ja Suomeen saapui AFS:n kautta vaihto-oppilaita 17 maasta.

Lue lisää AFS:n toiminnasta COVID-19:n aikana.

 

Mitä tapahtuu, jos AFS peruuttaa lähdön COVID-19:n takia

Mikäli AFS peruuttaa lähdön vaihto-oppilaan valitsemaan kohdemaahan, vaihto-oppilas:

  • voi vaihtaa kohdemaata TAI
  • voi siirtää lähtöä seuraavalle lukukaudelle – tai vuodelle, jos ikä sallii TAI
  • saa takaisin AFS:lle maksamansa osallistumismaksun

Tahdon lisätietoa AFS:n vaihto-ohjelmista!

Täytä alle tietosi ja olemme sinuun yhteydessä. Saat sähköpostiisi myös AFS:n infopaketin, josta löydät tiivistetysti tietoa vaihtoon lähtemisestä ja vaihto-ohjelmistamme.