Valitse ohjelmia

  • Aasia
  • Afrikka
  • Eurooppa
  • Latinalainen Amerikka
  • Oseania
  • Pohjois-Amerikka

Miten haen vaihto-oppilaaksi?

STEP1

Mietin vaihtoa

Mikäli sinulla on vaihtoon liittyen kysymyksiä, joihin haluaisit vastauksia ennen kuin aloitat varsinaisen hakuprosessin niin voit pyytää meiltä yhteydenottoa. Saman linkin kautta voit myös ilmoittautua ilmaiseen vaihto-oppilaiden infowebinaariin!

Pyydä lisätietoa
STEP2_ST

Olen valmis hakemaan

Mahtavaa! Voit aloittaa haun täällä. Jotta voimme kutsua sinut haastatteluun, sinun tulee täyttää hakemuksen esitiedot ja lähettää se meille. Tämä ei kuitenkaan vielä sido sinua mihinkään vaan auttaa meitä ymmärtämään paremmin täytätkö AFS:n hakukriteerit.

Hae vaihtoon!
STEP3

Ohjelmaan valinta

Haastattelun jälkeen AFS tarjoaa valitulle oppilaalle mieluista vaihtopaikkaa ja oppilas tekee sitovan päätöksen siitä ottaako hän paikan vastaan. Paikat täytetään hakijoiden ilmoittautumisjärjestyksessä.

Päätöksen jälkeen prosessi jatkuu portfolion täyttämisellä, johon sisältyy erilaisten lomakkeiden täyttämistä, joita tarvitaan mm. isäntäperheen löytymistä varten.

STEP4_ST

Valmistautuminen

Kun kohdemaasi on hyväksynyt portfoliosi, lähtövalmistelut voivat alkaa!

Lähtevät oppilaat tutustuvat toisiinsa lähtöorientaatiossa, jossa käymme läpi vaihtoon liittyviä käytännön asioita ja millaista elämä vaihdossa on. Orientaatiot auttavat sinua myös valmistautumaan uuteen kulttuuriin ja perheen kohtaamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi minun pitäisi valita AFS?

AFS tarjoaa huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia, jotka ovat hauskoja, haastavia ja usein elämää mullistavia. Olemme järjestäneet laadukkaita, turvallisia ja pidettyjä vaihto-oppilasohjelmia jo 75 vuoden ajan. Järjestöllämme on erinomainen maine.

AFS-ohjelmat ovat koulutussisällöltään arvostettuja. Ne perustuvat tulevaisuuden taitoihin keskittyviin AFS-opiskelijoiden koulutustavoitteisiin, joiden tukena on AFS Student Learning Journey ja opetussuunnitelmaan. Tavoitteena on taata sinulle mahdollisuus kehittyä sekä valmistaa sinua tuleviin opintoihin ja niiden jälkeiseen elämään.

AFS-vaihto-oppilaat saavat usein elinikäisiä ystäviä. He pitävät yhteyttä isäntäperheisiinsä ja muihin AFS-vaihto-oppilaisiin pitkään vaihdon jälkeenkin. AFS-vaihto-oppilaana liityt verkostoituneeseen maailmanlaajuiseen yhteisöön, joka pyrkii edistämään kulttuurienvälistä ymmärrystä.

Milloin vaihtoon kannattaa hakea?

Tällä hetkellä haku on auki kevään ja syksyn 2025 vaihto-ohjelmiin. Mikäli haluat tietää lisää sinua kiinnostavista kohdemaista tai sinulla on muuta kysyttävää vaihtoon liittyen niin olethan suoraan yhteydessä AFS-toimiston Eeva Linkiin ([email protected] / 040 455 7039 (soitto tai WhatsApp)).

AFS:llä vaihtoon voit hakea ympäri vuoden! Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää. Huomioithan kuitenkin että monet kohdemaat ovat erittäin suosittuja ja paikat täyttyvät todella nopeasti. Haku kannattaa siis aloittaa niin pian kuin mahdollista, varsinkin kun se ei vielä sido sinua mihinkään.

AFS-vaihto-oppilaat eivät ole turistimatkalla. Kaikilla vaihto-oppilailla on isäntäperhe, joka neuvoo yhdessä AFS-vapaaehtoisten ja -työntekijöiden kanssa, miten vaihto-oppilas aloittaa opintonsa uudessa koulussaan ja pääsee yhteisön aktiiviseksi jäseneksi. Isäntäperheet ovat sitoutuneet tekemään vaihtokokemuksestasi ikimuistoisen.

AFS tarjoaa eniten kohdemaita - Valitse omasi!

Paraguayn vaihto-ohjelmat

Englanninkieliset maat

Yhdysvaltojen vaihto-ohjelma on yksi suosituimmista ohjelmistamme, muttei suinkaan ainoa jossa voit opiskella englannin kielellä! Vaihtoehtoja on monia! Opi englantia paikallisessa perheessä ja koulussa Kanadassa, Walesissa, Irlannissa, Etelä-Afrikkassa, Intiassa, Uudessa-Seelannissa tai Australiassa. Tiesithän, että etenkin Kanadan kouluvuosi vastaa hyvin paljon Pohjois-Amerikkalaista koulumaailmaa.

Tutustu englanninkielisiin kohdemaihin
Espanja

Espanjankieliset maat

Espanjan kielellä voi opiskella muuallakin kuin Espanjassa! Espanjankielisiä kohdemaitamme ovat Espanjan lisäksi Argentiina, Chile, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, Kolumbia, Meksiko, Panama, Paraguay, Peru ja Uruguay. Opi espanjaa paikallisessa perheessä ja koulussa niin Euroopassa kuin läntisellä pallonpuoliskolla.

Tutustu espanjankielisiin kohdemaihin

Lähde maailmalle - Vaihtoehdot

Lukuvuosi tai lukukausi

Perinteisten vaihto-ohjelmien aikana nuori asuu 4-11 kuukautta ulkomailla isäntäperheessä ohjelmasta riippuen. Kokemus on unohtumaton, sillä kielen ja kulttuurin oppimisen rinnalla nuori ehtii tulla osaksi perhettä ja löytää uusia elinikäisiä ystäviä.

Hae vaihtoon!

Digitaaliset vaihto-ohjelmat

Mikäli vaihtoon lähtö kiinnostaa, mutta se ei fyysisesti ole nyt mahdollista niin AFS:n digitaaliset vaihto-ohjelmat ovat tehty sinulle! Nuoret pääsevät oppimaan kansainvälisiä taitoja ja tapaamaan muita nuoria ympäri maailmaa suoraan kotisohvalta.

Lähde digivaihtoon
Nuorten kansainvälisyys

Tutustu muiden nuorten kokemuksiin webinaareissa

AFS:n ilmaisissa webinaareissa pääset sukeltamaan syvemmälle muiden nuorten vaihtokokemuksiin. Saat kattavan kuvan siitä, mitä vaihto AFS:n kautta käytännössä tarkoittaa, mitä se maksaa, mitä hintaan kuuluu ja miksi niin monet nuoret valitsevat juuri AFS:n järjestökseen. Käymme läpi myös usein kysyttyjä kysymyksiä mm. hakukriteereihin, kohdemaihin ja orientaatioihin liittyen. 

Ilmoittaudu tästä!
Eeva_ympyrä

Eeva Link, Program manager

Ota yhteyttä!

Olen Eeva ja apunanne kaikissa mieltänne askarruttavissa kysymyksissä vaihto-opiskeluun liittyen. Minut saa kiinni sähköpostitse, puhelimitse ja tekstiviestitse, Whatsappin kautta tai varaamalla alta veloituksettoman soittoajan.

Puh. 040 455 7039
Email. [email protected]

Varaa soittoaika!
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×