Valitse ohjelmia

  • Aasia
  • Afrikka
  • Eurooppa
  • Latinalainen Amerikka
  • Oseania
  • Pohjois-Amerikka

Lähde maailmalle - Vaihtoehdot

Lukuvuosi tai lukukausi

Perinteisten vaihto-ohjelmien aikana nuori asuu 4-11 kuukautta ulkomailla isäntäperheessä ohjelmasta riippuen. Kokemus on unohtumaton, sillä kielen ja kulttuurin oppimisen rinnalla nuori ehtii tulla osaksi perhettä ja löytää uusia elinikäisiä ystäviä.

Hae vaihtoon!

Digitaaliset vaihto-ohjelmat

Mikäli vaihtoon lähtö kiinnostaa, mutta se ei fyysisesti ole nyt mahdollista niin AFS:n digitaaliset vaihto-ohjelmat ovat tehty sinulle! Nuoret pääsevät oppimaan kansainvälisiä taitoja ja tapaamaan muita nuoria ympäri maailmaa suoraan kotisohvalta.

Lähde digivaihtoon

Milloin vaihtoon kannattaa hakea?

Tällä hetkellä haku on auki syksyn 2023 ja vuoden 2024 vaihto-ohjelmiin. Mikäli haluat tietää lisää sinua kiinnostavista kohdemaista tai sinulla on muuta kysyttävää vaihtoon liittyen niin olethan suoraan yhteydessä AFS-toimiston Eeva Linkiin ([email protected] / 040 455 7039 (soitto tai Whatsapp)).

AFS:llä vaihtoon voit hakea ympäri vuoden! Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää. Huomioithan kuitenkin että monet kohdemaat ovat erittäin suosittuja ja paikat täyttyvät todella nopeasti. Haku kannattaa siis aloittaa niin pian kuin mahdollista, varsinkin kun se ei vielä sido sinua mihinkään.

AFS tarjoaa eniten kohdemaita - Valitse omasi!

Miten haen vaihto-oppilaaksi?

STEP1

Mietin vaihtoa

Mikäli sinulla on vaihtoon liittyen kysymyksiä, joihin haluaisit vastauksia ennen kuin aloitat varsinaisen hakuprosessin niin voit pyytää meiltä yhteydenottoa tai ilmoittautua mukaan AFS:n järjestämään ilmaiseen vaihtoinfowebinaariin.

Pyydä lisätietoa
STEP2_ST

Olen valmis hakemaan

Mahtavaa! Voit aloittaa haun täällä. Jotta voimme kutsua sinut haastatteluun, sinun tulee täyttää hakemuksen esitiedot ja lähettää se meille. Tämä ei kuitenkaan vielä sido sinua mihinkään vaan auttaa meitä ymmärtämään paremmin täytätkö AFS:n hakukriteerit.

Hae vaihtoon!
STEP3

Ohjelmaan valinta

Haastattelun jälkeen AFS tarjoaa valitulle oppilaalle mieluista vaihtopaikkaa ja oppilas tekee sitovan päätöksen siitä ottaako hän paikan vastaan. Paikat täytetään hakijoiden ilmoittautumisjärjestyksessä.

Päätöksen jälkeen prosessi jatkuu portfolion täyttämisellä, johon sisältyy erilaisten lomakkeiden täyttämistä, joita tarvitaan mm. isäntäperheen löytymistä varten.

STEP4_ST

Valmistautuminen

Kun kohdemaasi on hyväksynyt portfoliosi, lähtövalmistelut voivat alkaa!

Lähtevät oppilaat tutustuvat toisiinsa lähtöorientaatiossa, jossa käymme läpi vaihtoon liittyviä käytännön asioita ja millaista elämä vaihdossa on. Orientaatiot auttavat sinua myös valmistautumaan uuteen kulttuuriin ja perheen kohtaamiseen.

Kansainväliset nuoret

Nuoret kertovat omista kokemuksistaan webinaareissa!

AFS:n ilmaisissa webinaareissa pääset sukeltamaan syvemmälle muiden nuorten vaihtokokemuksiin. Saat kattavan kuvan siitä mitä vaihto AFS:n kautta käytännössä tarkoittaa, mitä se maksaa, mitä hintaan kuuluu ja miksi niin monet nuoret valitsevat juuri AFS:n järjestökseen. Käymme läpi myös usein kysyttyjä kysymyksiä mm. hakukriteereihin, kohdemaihin ja orientaatioihin liittyen.

Ilmoittaudu webinaariin

Valmiina matkaan? Aloita haku tästä!

Hae vaihtoon!

Usein kysytyt kysymykset

Saat ainutlaatuisen tilaisuuden elää uudenlaista arkea paikallisen perheen jäsenenä. Maailmankuvasi laajenee ja kielitaitosi paranee, kun asut uudessa maassa ja kulttuurissa. Saat mahdollisuuden solmia jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita ympäri maailmaa. Itsenäistyt ja saat itseluottamusta, kun huomaat tulevasi toimeen kaukana kotoa.