Valitse ohjelmia

 • Aasia
 • Afrikka
 • Eurooppa
 • Latinalainen Amerikka
 • Oseania
 • Pohjois-Amerikka

Miksi AFS?

 1. STUDENTS

  50 kohdemaata - Löydä kohdemaasi! Lähde kesäksi, lukukaudeksi tai lukuvuodeksi!

 2. EDUCATION

  Orientaatioleirit ja infopaketti - Tuki ennen vaihdon alkua, sen aikana ja sen päätyttyä

 3. support

  AFS:llä on pisin kokemus vaihto-ohjelmista niin Suomessa kuin maailmalla

 4. AFS ilustration

  24h Hätäpäivystys - klikkaa tästä lisätietoa AFS:n tuesta!

Miksi lähteä vaihto-oppilaaksi?

STU_GLOBAL

Saat ainutlaatuisen tilaisuuden elää uudenlaista arkea paikallisen perheen jäsenenä.

STU_CHANGE

Opit mahdollisesti uuden kielen ja englannin kielen taitosi paranee varmasti, lähditpä mihin maahan tahansa. Maailmankuvasi laajenee, kun omaksut vieraan kulttuurin sisältä päin

STU_FLUENT

Saat mahdollisuuden solmia jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita ympäri maailmaa.

STU_YOU

Itsenäistyt ja saat itseluottamusta, kun huomaat tulevasi toimeen itsenäisesti kaukana kotoa.

Miten haen vaihto-oppilaaksi?

STEP1

Valitse ohjelma ja täytä hakemus

Hakuprosessimme on perusteellinen, mutta hyvin tehty  ja rehellinen hakemus auttaa tekemään AFS-kokemuksestasi parhaan mahdollisen. Jos olet jumissa hakemuksen kanssa, autamme mielellämme.

STEP2_ST

Tule haastatteluun

Hakemuksesi, haastattelu ja suositukset kertovat meille, kuinka valmis olet kansainväliseen vaihto-oppilaskokemukseen. AFS-kokemuksesi alkaa, kun sinut on valittu ohjelmaan.

STEP3

Osallistu AFS:n orientaatioon

AFS:n valmennustilaisuudet eli  orientaatiot (ennen, vaihdon aikana ja vaihdon jälkeen) antavat sinulle uusia näkökulmia  ja auttavat sinua  elämään uudessa kulttuurissa ja perheessä ja kohtaamaan uusia tilanteita.

STEP4_ST

Astu lentokoneeseen ja kohtaa maailma

AFS:n vapaaehtoiset, isäntäperheet ja henkilökunta ovat valmiina toivottamaan sinut tervetulleeksi uuteen kulttuuriin ja tarjoamaan sinulle kansainvälistymiskokemuksen, jota et unohda koskaan.

Hakeminen

Voit hakea valitsemaasi maahan jo vuotta ennen lähtöä. Aloita luomalla itsellesi käyttäjätunnus. Sen jälkeen pääset täyttämään vaihto-oppilashakemusta.

Hakemukseen!

Kaikille hakijoille järjestetään henkilökohtainen haastattelu (ei koske kesän kieli- ja kansainvälisyyskurssia). Soitamme sinulle ja sovimme kanssasi haastatteluajan. Haastatteluja järjestetään 19 paikkakunnalla. Haastattelun jälkeen voit vielä miettiä maavaihtoehtoja yhdessä vanhempiesi kanssa.


Hakuaika vaihtovuoden 2019-2020 ohjelmiin alkoi 8.1.2018. Vielä voit hakea myös useisiin syksyn 2018 kohteisiin.

Kannattaa hakea hyvissä ajoin, sillä vaihto-oppilasvalintoja tehdään läpi vuoden ja osa maista täyttyy nopeasti. 

Kuka voi hakea vaihto-oppilaaksi?

 • Opiskelet parhaillaan lukiossa, ammattikoulussa tai peruskoulun 9. luokalla.
 • Viimeisen todistuksesi keskiarvo on vähintään 7.5 jos olet peruskoulussa. Jos olet jo lukiossa, keskiarvosi on vähintään 7.0.
 • Huom: USA:han hakijoilla sekä peruskoulun että lukion todistuksen keskiarvon tulee olla vähintään  7.5 eikä todistuksessa saa olla välttäviä arvosanoja.
  USA:han menevien vaihto-oppilaiden täytyy myös läpäistä englannin kielen tasotesti.
 • Olet vaihto-oppilasohjelman alkaessa iältäsi vähintään 15 v.  ja korkeintaan 18 v. 8 kk. Ikärajat vaihtelevat kohdemaittain.
 • Vaihto-oppilaana tarvitset myös kykyä sopeutua vieraan kultuurin arkeen. Sinulla on halua ja taitoa ottaa vastaan isäntäperheen tarjoama ainutlaatuinen ystävyys.
 • Kohdemaan kieltä sinun ei tarvitse osata – opit sen varmasti vuoden aikana.

Sitaatti vaihto-oppilaalta

”Vaihtoon kannattaa lähteä koska oppii uuden kielen, uuden kulttuurin ja saa toisen perheen. Lisäksi saa elinikäisiä ystäviä ympäri maailman ja toki elinikäisen matkustuskuumeen.”

— Kia Kivisilta, vaihto-oppilaana Kiinassa  

Future Leaders - kuuden viikon stipendiohjelma USA:ssa

Future Leaders on kuuden viikon stipendiohjelma, jota rahoittavat Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö sekä Opetushallistus (OPH). Ohjelman tarkoituksena on edistää Suomen ja Yhdysvaltain välistä oppilasvaihtoa ja antaa suomalaisille nuorille mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen yhteiskuntaan pintaa syvemmältä.

Kesällä 2018 ohjelman teema on aktiivinen kansalaisuus ja johtajuus.

Käy kurkkaamassa tämän kesän stipendiaattien kuulumisia sekä Suomessa, että Yhdysvalloissa Maailmalle.net blogista.

Hae stipendiohjelmaan kesälle 2018!

Ohjelma kestää kuusi viikkoa. Lähtö Helsingistä on 20.6.2018 ja paluu Helsinkiin 2.8.2018.

Ohjelmaan valitut nuoret asuvat isäntäperheissä Washington DC:n ympäristössä. Yhdysvalloissa ollessaan nuoret pääsevät tutustumaan alueen nähtävyyksiin ja hallintorakennuksiin, tapaavat eri alojen vaikuttajia ja vierailevat paikallisissa oppilaitoksissa.

Ohjelmaan kuuluu stipendienjakotilaisuus Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä Helsingissä sekä vierailu Suomen Washingtonin suurlähetystöön.

Ohjelman voi kokea myös Suomesta käsin toimimalla isäntäperheenä amerikkalaiselle oppilaalle. Kesällä Suomeen tulee 15 amerikkalaista stipendiaattia. He osallistuvat vastaavaan stipendiohjelmaan pääkaupunkiseudulla. Etsimme näille oppilaille isäntäperheitä pääkaupunkiseudulta heinä-elokuuksi (30.6.-9.8.) Voisitko sinä toimia Future Leaders oppilaalle isäntäperheenä? Laita viestiä: [email protected]

Voit hakea ohjelmaan, jos

 • opiskelet syksyllä 2017 lukiossa
 • olet ohjelman aikana 16-17-vuotias (synt. 2.8.2000-20.6.2002)
 • keskiarvosi on vähintään 7,5

Eduksesi haussa luetaan:

 • Kiinnostus kehittää osaamistasi aktiivisesta kansalaisuudesta ja johtajuudesta
 • Aiempi kokemus johtajuudesta ja aktiivisesta kansalaisuudesta (kuten harrastukset)
 • Kyky asua eri kulttuurissa ja isäntäperheessä

Hakuaika vuodelle 2018 alkaa 9.10.2017.  Voit hakea ohjelmaan AFS:n nettisivuilla. Aloita luomalla itsellesi käyttäjätunnus. Sen jälkeen pääset täyttämään hakemusta. Haku on auki 16.11. klo 00.00 saakka. Sen jälkeen tulleita hakemuksia ei enää oteta huomioon haussa.

Hakemukseen kuuluu pakollisena liitteenä 350 sanan mittainen essee aiheella “How do I contribute to creating a better world?”. Kirjoitathan esseen huolella, sillä se on merkittävässä roolissa valintaprosessissa. Essee liitetään hakemukseen word- tai pdf-tiedostona. Tarkemmat ohjeet esseen sisältöön löytyvät hakulomakkeen liitteet -kohdasta. Pääset katsomaan hakulomakkeen sisällön luomalla itsellesi käyttäjätunnuksen.

Klikkaa hakemukseen

Hakemusten perusteella kutsumme haastatteluun marraskuussa 2017 enintään 40 nuorta. Haastatteluja järjestetään usealla paikkakunnalla. Ohjelmaan valitaan 15 nuorta. Lopullisessa valinnassa korostetaan kiinnostusta ohjelman teemaan ja halua oppia aktiivisesta kansalaisuudesta ja johtajuudesta.

11496256414_7d7e2fd584_o

Haluaisitko kuulla lisää? Tule infotilaisuuteen!

Seuraava infotilaisuus vaihtovuodesta kiinnostuneille oppilaille ja vanhemmille järjestetään 22.3.2018 kello 18-20 Porthanian salissa P673 (6.kerros), osoitteessa Yliopistonkatu 3, Helsinki.  Tervetuloa!

Vaihto-vuotta koskevissa kysymyksissä voit aina olla myös yhteydessä AFS:n toimistoon.

Katso joulukuisen infotilaisuuden tallenne ja avaa Prezi, jossa materiaalia kirjallisena.

Haluan lisätietoa!

Haluaisitko kysyä lisää vaihto-oppilasohjelmista tai hakuprosessista? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!