years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Heittäydy amerikkalaiseen elämänmenoon ja kartuta kielitaitoasi! Vaihtokohteiden klassikko – Kulttuurien sulatusuuni ja AFS:n yksi perinteisistä vaihtokohteista.

Yhdysvaltoihin on mahdollista lähteä vaihtoon kolmeen eri vaihto-ohjelmaan,

 • USA Classic-ohjelma, missä oppilas opiskelee julkisessa koulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Private School-ohjelma, missä oppilas opiskelee yksityiskoulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Boarding School-ohjelma missä oppilas opiskelee ja asuu sisäoppilaitoksessa.

Yhdysvaltojen lisäksi englannin kieltä voi opiskella AFS:n kohdemaista Kanadassa, IrlannissaWalesissaEtelä-AfrikassaIntiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Löydät lisätietoa AFS:n englanninkielisistä kohdemaista täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin AFS

Millaista on opiskella Yhdysvalloissa?

Kouluissa on paljon kerhoja sekä muita aktiviteetteja, jotka eivät varsinaisesti liity opiskeluun. Amerikkalainen jalkapallo, baseball, cheerleading, paini ja uinti ovat suosituimpia urheiluharrastuksia. Kouluissa saattaa päästä osallistumaan esimerkiksi kuoroon, shakkikerhoon, väittelyklubiin tai bändiin. Kouluvuosi kestää elo- tai syyskuusta touko- tai kesäkuuhun, ja koulupäivä alkaa tavallisesti klo 8 ja päättyy klo 15. Lukuvuoden alussa oppilaat tapaavat yleensä opinto-ohjaajan, joka auttaa heitä valitsemaan viisi tai kuusi kouluainetta lukukaudelle. Useimmissa kouluissa ei käytetä koulupukua.

Huomioithan, että englannin arvosanasi täytyy olla vähintään kahdeksan, jotta läpäiset Yhdysvaltoihin vaadittavan englannin kielen testin, ja pärjäät paikallisessa koulussa.

Yhdysvaltalaisissa kouluissa pelataan amerikkalaista jalkapalloa, ja omaa joukkuetta kannustaa villisti oma cheerleading-ryhmä. On hyvä muistaa, että viihdeteollisuuden luoma kuva maan kulttuurista ei välttämättä vastaa sitä, mitä vaihto-oppilas kohtaa tavallisissa amerikkalaisissa kaupungeissa.

Vaihtoon lähtevän on ymmärrettävä, että isäntäperheellä saattaa olla täysin erilainen etninen ja sosioekonominen tausta, poliittinen näkemys tai perherakenne kuin mihin nuori itse on tottunut. Tarvitaan avointa mieltä, erilaisuuden hyväksymistä ja ennakkoluulottomuutta, jotta nuori sopeutuu uuteen perheeseen ja ympäristöön.

Miksi vaihtoon Yhdysvaltoihin?

Englanninkielisen ympäristön lisäksi Yhdysvalloissa kiinnostaa sen rikas ja monimuotoinen kulttuuri, luonto sekä vieraanvarainen ​​yhteisö.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 3 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Yhdysvalloista

Yhdysvalloissa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihtoon Yhdysvaltoihin AFS

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Yhdysvaltoihin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×