years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe Yhdysvaltojen kuuluisat yksityiskoulut vaihtovuoden kautta!

Amerikkalaiset koulut tunnetaan yhteishengestään, harrastusmahdollisuuksistaan sekä tapahtumistaan. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kokemaan millaista elämä ja arki on osallistumalla USA Private School-ohjelmaan!

USA Private School-ohjelmassa vaihto-oppilas opiskelee julkisen koulun sijasta yksityiskoulussa. Vaihto-oppilas majoitetaan isäntäperheeseen samalla tavalla kuin perinteisessä USA:n vaihto-ohjelmassa.

Yhdysvaltoihin on mahdollista lähteä vaihtoon kolmeen eri vaihto-ohjelmaan,

 • USA Private School-ohjelma, missä oppilas opiskelee yksityiskoulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Classic-ohjelma, missä oppilas opiskelee julkisessa koulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Global Choice-ohjelma, missä oppilas voi tehdä aluetoiveen siitä, millä alueella hänen vaihtonsa toteutuu. Oppilas opiskelee julkisessa koulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Boarding School-ohjelma missä oppilas opiskelee ja asuu sisäoppilaitoksessa.

Yhdysvaltojen lisäksi englannin kieltä voi opiskella AFS:n kohdemaista Kanadassa, IrlannissaWalesissaEtelä-AfrikassaIntiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Löydät lisätietoa AFS:n englanninkielisistä kohdemaista täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri

Millaista on opiskella yksityiskoulussa Yhdysvalloissa?


AFS:n uusi USA Private School -ohjelma on ainutlaatuinen mahdollisuus akateemisesti motivoituneille oppilaille. Kuten AFS:n tavallisessa Yhdysvaltojen ohjelmassa, oppilaat asuvat isäntäperheissä. Yksityiskouluohjelmassa oppilaat opiskelevat yksityiskouluissa, mikä tarjoaa lisäksi urheilun, kerhojen ja muun yhteisötoiminnan monipuolisia aktiviteetteja rikastuttaakseen heidän kansainvälistä kokemustaan.

Yksityiskoulut tarjoavat pienempiä luokkakokoja ja mahdollistavat opettajille merkityksellisten yhteyksien rakentamisen oppilaisiinsa sekä tarjoavat heille rikkaan oppimis- ja sosiaalisen ympäristön, joka rohkaisee itseluottamusta ja auttaa syventämään vahvoja ystävyyssuhteita vertaistensa kanssa.

USA Private Schools

AFS:n kautta on mahdollisuus päästä neljään eri yksityiskouluun. Oppilaat eivät valitse itse kouluaan, vaan heidät sijoitetaan kouluihin opintomenestyksensä, kiinnostustenkohteidensa sekä tavoitteidensa perusteella.
LutheranSouth6

Lutheran High School South

Vuonna 1957 perustettu Lutheran High School South on Missourin osavaltiossa St. Louisissa sijaitseva yksityiskoulu. 500 oppilaan koulu tunnetaan edistyksellisestä opetusjärjestelmästään, sekä hyvin monipuolisista kerhoistaan sekä liikunta- ja urheilujoukkueistaan. FlexMod-nimellä kulkeva koulun opetusjärjestelmä pitää sisällään niin ryhmätöitä pienissä kuin isoissakin tiimeissä, sekä yksilökeskeistä opetusta oppilaan ja opettajan välillä.

Koulun esite (englanniksi)

NorthCatholic6

North Catholic High School

North Catholic High Schoolin historia ulottuu aina vuoteen 1939 saakka, ja nykyisellä sijainnillaan koulu on toiminut vuodesta 2014 eteenpäin. Cranberry Townshipissa Pennsylvanian osavaltiossa sijatiseva North Catholic High School tunnetaan kattavasta kurssivalikoimastaan sekä runsaasta lajivalikoimasta urheilu- ja liikuntajoukkueiden osalta.

Koulun esite (englanniksi)

Snapinsta.app_338273413_1468490167290909_7388218712827060954_n_1080

Oak Farm Montessori

Oak Farm Montessori School on vuonna 2000 perustettu Indianan osavaltiossa Avillan pienessä kaupungissa sijaitseva yksityiskoulu, joka tunnetaan luonnonläheisyydestään ja omasta opetusmetodistaan. Montessori-opetusmetodi korostaa havaitsemalla oppimista kaikkien viiden aistin avulla, ei vain kuuntelemalla, lukemalla tai katsomalla. Montessori-opiskelijat oppivat omassa, yksilöllisessä tahdissaan ja valitsemillaan aktiviteeteilla.

Koulun esite (englanniksi)

RockyHill2

Rocky Hill Country Day School

Rocky Hill Country Day School on Rhode Islandin osavaltiossa East Greenwichissa sijaitseva yksityiskoulu. Atlantin rannikolla sijaitseva koulu perustettiin vuonna 1934, mistä lähtien se on tunnettu monipuolisena ja mainekkaana oppilaitoksena. Rocky Hill Country Day School on osavaltion ensimmäinen koulu, joka on mukana Harvardin yliopiston Harvard Graduate School of Educationin Making Caring Common-projektissa.

Koulun esite (englanniksi)

Maryland

Maryland International School

Maryland International School on Marylandin osavaltiossa Elkridgessa sijaitseva yksityiskoulu. 30 kilometrin päässä Baltimoren kaupungista sijaitseva koulu on International Baccalaureate-koulu. IB-koulutusmallia noudattava Maryland International School tarjoaa monipuolisen kurssi- ja koulutusvalikoiman lisäksi monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Erilaisten kerhojen lisäksi koulussa on mahdollisuus joukkueurheiluun sekä muihin luokkahuoneiden ulkopuolisiin aktiviteetteihin.

Koulun esite (englanniksi)

Miksi vaihtoon Yhdysvaltoihin?

Englanninkielisen ympäristön lisäksi Yhdysvalloissa kiinnostaa sen rikas ja monimuotoinen kulttuuri, luonto sekä vieraanvarainen ​​yhteisö.

Pienemmät luokkakoot ja henkilökohtaisempi opetus: Yksityiskouluissa luokkakoot ovat yleensä pienempiä, mikä antaa opettajille mahdollisuuden antaa enemmän yksilöllistä huomiota ja tukea oppilaille.

Intensiivinen opiskeluympäristö: Yksityiskoulut tarjoavat ympäristön, jossa oppilaat ovat keskittyneitä opintoihinsa ja osallistuvat usein lisäopintoihin tai opiskeluryhmien toimintaan ilman kodin ulkopuolisia häiriötekijöitä.

Kokonaisvaltainen henkilökohtainen kasvu: USA:n yksityiskoulut tarjoavat monipuolista kasvatusta, joka kattaa sekä akateemisen että henkilökohtaisen kehityksen, kuten urheilua, taiteita ja vapaaehtoistoimintaa.

Oppilaiden kokemuksia Yhdysvalloista

Yhdysvalloissa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

PS2

Miksi valita AFS?


AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.

Miten hakea Yhdysvaltoihin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×