years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Osallistu unohtumattomaan vaihtokokemukseen!

USA Boarding School-ohjelma vie sinut joko tytöille tarkoitettuun Foxcroft Schooliin tai poikien Blue Ridge Schooliin. 1900-luvun alussa perustetut maineikkaat sisäoppilaitokset tarjoavat ainutlaatuisen vaihtokokemuksen upeissa olosuhteissa Virginian osavaltiossa.

Muista vaihto-ohjelmista poiketen Boarding School-ohjelmassa asut, opiskelet ja elät kampuksen alueella. Sekä Foxcroft että Blue Ridge tarjoavat todella monipuolisen kurssivalikoiman, runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia sekä viihtyisät olo- ja asuintilat.

Yhdysvaltoihin on mahdollista lähteä vaihtoon kolmeen eri vaihto-ohjelmaan,

 • USA Classic-ohjelma, missä oppilas opiskelee julkisessa koulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Private School-ohjelma, missä oppilas opiskelee yksityiskoulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Global Choice-ohjelma, missä oppilas voi tehdä aluetoiveen siitä, millä alueella hänen vaihtonsa toteutuu. Oppilas opiskelee julkisessa koulussa ja asuu isäntäperheessä.
 • USA Boarding School-ohjelma missä oppilas opiskelee ja asuu sisäoppilaitoksessa.

Yhdysvaltojen lisäksi englannin kieltä voi opiskella AFS:n kohdemaista Kanadassa, IrlannissaWalesissaEtelä-AfrikassaIntiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Löydät lisätietoa AFS:n englanninkielisistä kohdemaista täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Airport Pick-up
 • Majoitus
 • Meals
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
 • Kansainvälinen turkiverkosto
 • Maailmanlaajuinen kokemus
 • 70 vuoden kokemus
2

Millaista on opiskella Yhdysvalloissa sisäoppilaitoksessa?

AFS:n uusi USA Boarding School -ohjelma on ainutlaatuinen mahdollisuus vaihto-oppilaille, jotka haluavat päästä kokemaan amerikkalaista kouluelämää. Yliopistotyylinen majoittuminen kampuksen asuntolassa antaa oppilaille sekä itseluottamusta että itsenäisyyttä. Boarding Schoolit tarjoavat myös monipuolisia harrastusmahdollisuuksia urheilussa, kerhoissa ja opiskelijaliitossa, jotka rikastuttavat oppilaiden kansainvälistä kokemusta.

Boarding Schooleissa on keskimäärin pienempi luokkakoko, joka mahdollistaa oppilaille merkityksellisten yhteyksien luomisen opettajiinsa, ja tarjoaa heille rikkaan oppimis- ja sosiaalisen ympäristön, joka auttaa syventämään ystävyyssuhteita vertaistensa kanssa.

USA Boarding Schools

Foxcroft-wp2

Foxcroft

Vuonna 1914 perustettu Foxcroft School on Yhdysvaltojen Virginiassa sijaitseva tytöille tarkoitettu sisäoppilaitos. Foxcroft tunnetaan niin mainekkaana tieteiden kuin taiteiden oppilaitoksena. Monipuoliset urheilu- liikunta- ja vapaa-ajan kerhomahdollisuudet korostuvat erityisesti ratsastuksen osalta, sillä oppilaitoksen yhteydessä sijaitsee ratsastusrata, ja koulun ratsastuskerhon käytössä on 60 hevosta.

Lue lisää
BR-WP

Blue Ridge

Virginian osavaltiossa sijaitseva Blue Ridge on pojille tarkoitettu sisäoppilaitos. Vuonna 1909 perustettu maineikas ja perinteinen oppilaitos tunnetaan monipuolisista opetusmetodeistaan sekä urheilu- liikunta- ja vapaa-ajan kerhoistaan. Lukuvuoden aikana Blue Ridgessa opiskelee noin 185 oppilasta ympäri Yhdysvaltoja ja maailmaa.

Koulun esite (englanniksi)

Lue lisää

Miksi vaihtoon Yhdysvaltoihin?

Englanninkielisen ympäristön lisäksi Yhdysvalloissa kiinnostaa sen rikas ja monimuotoinen kulttuuri, luonto sekä vieraanvarainen ​​yhteisö.

Pienemmät luokkakoot ja henkilökohtaisempi opetus: Sisäoppilaitoksissa luokkakoot ovat yleensä pienempiä, mikä antaa opettajille mahdollisuuden antaa enemmän yksilöllistä huomiota ja tukea oppilaille.

Intensiivinen opiskeluympäristö: Sisäoppilaitokset tarjoavat ympäristön, jossa oppilaat ovat keskittyneitä opintoihinsa ja osallistuvat usein lisäopintoihin tai opiskeluryhmien toimintaan ilman kodin ulkopuolisia häiriötekijöitä.

Rikas sosiaalinen ympäristö: Asuntolaelämä tarjoaa mahdollisuuden rakentaa syvempiä ystävyyssuhteita ja oppia erilaisista monimuotoisista kulttuureista ja taustoista tulevien oppilaiden kanssa.

Kokonaisvaltainen henkilökohtainen kasvu: USA:n sisäoppilaitokset tarjoavat monipuolista kasvatusta, joka kattaa sekä akateemisen että henkilökohtaisen kehityksen, kuten urheilua, taiteita ja vapaaehtoistoimintaa.

Private School12 (1)

Miksi valita AFS?

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24 h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana. Lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Yhdysvaltoihin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Ota yhteyttä

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×