years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe erilainen vaihtovuosi värikkäässä ja kulttuurillisesti rikkaassa Intiassa. Intian koulujärjestelmä on yksi maailman suurimmista! Paikallisten lisäksi Intiassa opiskelee myös paljon kansainvälisiä oppilaita niin lukiossa kuin yliopistossakin.

Intiaan on mahdollista lähteä vaihtoon kahteen eri vaihto-ohjelmaan, AFS:n perinteiseen vaihto-ohjelmaan, jossa oppilas majoittuu isäntäperheeseen tai ohjelmaan, jossa viikot asutaan ja opiskellaan oppilaan itse valitsemassa sisäoppilaitoksessa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Intiaan AFS

Millaista on opiskella Intiassa?

Tässä mukaansatempaavassa kulttuurivaihto-ohjelmassa, oppilaat saavat mahdollisuuden tutustua uuteen kulttuuriin, koulutusjärjestelmään, kehittää globaaleja kompetenssejaan ja tutustua enemmän intialaiseen vieraanvaraisuuteen.

Intia on paikka, jossa jokaisen tulisi käydä kerran elämässään päästäkseen pois mukavuusalueeltaan ja saadakseen erilaisen näkökulman elämään. Koska Intia on asukasluvultaan maailman toiseksi suurin maa on tätä kulttuuria todella vaikea yleistää. Asukkaat ja tämän myötä myös isäntäperheet ovat hyvin erilaisia kulttuuriltaan ja tavoiltaan. Vaihto-oppilaat asuvat Intiassa eri kaupungeissa ympäri Intiaa. Näitä ovat mm. Mumbai, Delhi, Bangalore, Chennai, Kolkata, Gandhinagar, Pune, Nashik, Vadodara, Varanasi jne. Oppilaan asuinpaikka ja koulu määräytyvät isäntäperheen asuinpaikan mukaan.

Intiassa koulua käydään päivittäin 07.30 – 14.00 ja koulupäivä aloitetaan kokoontumalla yhteiseen päivänavaukseen. Tämän jälkeen oppilaat siirtyvät oppitunneille. Lounaan voi tuoda kouluun joko kotoa tai ostaa itse koulun kanttiinista. 

Miksi vaihtoon Intiaan?

AFS-oppilaat valitsivat Intian vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Intiassa minua kiehtoi sen rikas kulttuuri ja perinteet.”

“Halusin lähteä johonkin täysin erilaiseen ympäristöön kuin mitä Suomi on.”

“Halusin oppia puhumaan paremmin englantia sekä jotain uutta kieltä. Tässä toteutui molemmat. Muita syitä oli myös lämmin ilmasto.”

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 5 kuukautta, jotta vaihto Intiassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Intiasta

Intiassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihto-oppilaaksi Intiaan 3

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Intiaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×