Pitkä kokemus vaihto-opiskelun järjestämisestä tuo vakautta epävarmoina aikoina.

Kauttamme on lähtenyt yli 75 vuoden aikana yli 10 000 nuorta maailmalle, ja olemme ottaneet suunnilleen saman verran ulkomaalaisia nuoria vaihto-oppilaiksi Suomeen. Myös korona-pandemian aikana 2020 vaihtomme jatkuivat vastuullisesti: useita kymmeniä nuoria on Suomessa ja samoin useita suomalaisia nuoria on lähtenyt vaihtoon ulkomaille.

AFS:n mission  – “world peace through intercultural learning” – merkitys korostuu haastavina aikoina. Meille on tärkeää, että myös poikkeusaikoina nuoren unelma vaihto-oppilasvuodesta voidaan toteuttaa. AFS Internationalin riskienhallintaosasto johtaa ja ohjaa kaikkein AFS-maiden turvallisuutta. Vaihto-oppilaiden turvallisuus on tärkein prioriteettimme.

JSP 2019 Bangor – 2

ANNA LAPSELLESI KANSAINVÄLISYYDEN LAHJA

Vuosi, puoli vuotta tai kesäohjelma...

Paras mahdollinen lahja lapselle on tilaisuus nähdä maailman monimuotoisuus, oppia uusi kieli, tutustua toisiin kulttuureihin ja kehittyä ihmisenä.

Tutustu ohjelmiin

Miksi lapseni pitäisi matkata juuri AFS:n kautta?

AFS on sitoutunut toteuttamaan vaihto-ohjelmansa laadukkaasti, turvallisesti ja opettavaisena kokemuksena nuorille. Ohjelmissa nuoret tutustuvat ja oppivat tärkeitä taitoja koko heidän loppuelämäkseen. AFS-kokemus:

  • Rakentaa itseluottamusta, laajentaa ja edistää nuoren kriittistä ajattelua sekä ongelmaratkaisukykyä.
  • Auttaa nuorta ymmärtämään elämään kuuluvaa monikulttuurisuutta ja oppimaan kieliä – näistä taidoista on kiistatonta hyötyä etenkin korkeakouluopinnoissa ja työelämässä.
  • Opettaa seikkailujen ja kokemusten kautta nuorelle itsenäisyyttä sekä kypsyyttä.
  • Rakentaa nuorelle globaalin yhteisön ja luo ystävyys- ja ihmissuhteita, jotka kestävät monella läpi elämän.

Millaisia ohjelmia AFS tarjoaa?

AFS tarjoaa hakijoille paljon valinnanvaraa. AFS-vaihdossa toisen asteen oppilaitoksessa voit viettää vuoden, puoli vuotta tai kesän. Tarjontaamme kuuluu myös lyhyempi, viiden viikon virtuaalinen vaihto-ohjelma Global You Adventurer. AFS järjestää myös joka kesä Opetushallituksen ja Yhdysvaltojen suurlähetystön rahoittamana Future Leaders -stipendiaattiohjelman Washington DC: alueelle USAan.

Missä lapseni tulee asumaan?

Kaikki vuosi- ja puolivuosiohjelmien AFS-oppilaat asuvat vaihdon ajan paikallisessa isäntäperheessä. Kaikki AFS-isäntäperheet ovat huolellisesti valittuja, haastateltuja ja koulutettuja ennen oppilaan saapumista perheeseen. Kun hakevan oppilaan kohdemaa on varmistettu, paikalliset AFS vapaaehtoiset ja työntekijät etsivät lapsellesi sopivan yhteisön sekä perheen. Kesäohjelmiin osallistuvat asuvat joko isäntäperheessä tai asuntolassa riippuen ohjelmasta ja sen kohdemaasta ja kestosta.

Miten AFS tukee nuortani vaihdon aikana?

Oppilaidemme terveys, turvallisuus ja hyvinvointi ovat meille kaikkein tärkein prioriteetti. AFS vapaaehtoiset ja työntekijät ovat sitoutuneita ja koulutettuja tukemaan oppilaitamme ja heidän perheitään sekä kotona että maailmalla. AFS on luonut pitkän historiansa aikana kattavat säännöt, ohjeet ja toimintamallit kaikkiin tilanteisiin. Kaikki maailman AFS -toimistot ovat tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa hätätilanteissa.

Miten voin ilmoittautua isäntäperheeksi Suomeen saapuvalle vaihto-oppilaalle?

Isäntäperheenä toimiminen on loistava tapa tutustua uuteen kulttuuriin, ja jakaa omaa kulttuuriaan ja arvojaan matkustamatta toiseen maahan. Meillä AFS:llä etsitään jatkuvasti isäntäperheitä, jotka haluavat avata ovensa kansainväliselle kokemukselle. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan toimintaan: INFOA isäntäperhetoimminasta

Usein Kysytyt Kysymykset Vanhemmilta

Monet oppilaista ovat huolestuneita siitä miten sopeutuvat uuteen yhteisöön varsinkin, jos eivät osaa vielä paikallista kieltä. Haasteiden ylittäminen on keskeinen osa vaihto-oppilaan kokemusta, ja suurin osa oppilaista sopeutuu erinomaisesti, he saavat läheisiä ystäviä ja nauttivat myös sopeutumisvaiheesta valtavasti. AFS:n työntekijät ja vapaaehtoiset auttavat ja tukevat oppilaita sopeutumisen kaikissa vaiheissa.

Yksi keinoa saada lisäinfoa vaihto-oppilaista ja vaihto-oppilastoiminnasta  on tutustua nettisivuillamme esiteltyihin tarinoihin kohdemaista  sekä seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme sivuillamme säännöllisesti kokemuksia maailmalta ja ylläpidämme ns. Kohdemaaguru -toimintaa: voit ottaa suoraan yhteyttä kohdemaassa aikaisemmin asuneeseen oppilaaseen ja saat halutessasi häneltä yksityiskohtaista tietoa maasta ja sen käytänteistä ja kuulet hänen kokemuksistaan AFS-vaihtarina!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×