Kopio_ Nettisivujen kuva (Image+Text) (1)

Mikä on AFS-isäntäperhe?

Ihan jokainen perhe voi olla hyvä isäntäperhe, omalla tavallaan. Me etsimme monimuotoisia, tavallisia suomalaisia perheitä, joilla on oikea asenne ja intoa ottaa vaihto-oppilas osaksi perheen arkea.

Ei ole väliä onko perheessä yksi vai kaksi vanhempaa, onko perhe ydinperhe, uusioperhe tai kenties joku muu. Isäntäperheeksi voi ryhtyä perhe, jossa on pieniä lapsia, aikuisia lapsia tai ei lapsia ollenkaan. Oma huonekaan ei ole välttämätön, sillä nuori voi tuntea olonsa turvallisemmaksikin saadessaan jakaa huoneen sisaren tai veljen kanssa.

Hyvän isäntäperheen mittareita eivät siis ole kodin neliömäärä, sijainti tai perheenjäsenten kielitaito, vaan uteliaisuus ja aito kiinnostus ulkomaalaisen nuoren elämään ja hänen kulttuuriinsa. Vastalahjaksi saatte ikimuistoisia kokemuksia ja uuden perheenjäsenen, joka tarjoaa uniikin katsauksen toiseen kulttuuriin ja avaa oven maailmalle.

Isäntäperhetoiminnasta kiinnostuneiden ilmainen infowebinaari

Webinaarissa kuulet lisää AFS:n isäntäperhetoiminnasta, Suomeen tulevista vaihto-oppilaista ja muiden perheiden kokemuksia isäntäperhearkeen liittyen. Saat vastauksia mm. siihen millaista on isäntäperheenä olo, milloin kannattaa ryhtyä isäntäperheeksi ja mitä tulee ottaa huomioon päätöstä tehdessä. Kerromme myös lisää siitä miten valitset sopivan vaihto-oppilaan teidän perheeseen ja miten AFS tukee perheitä isäntäperhekokemuksen aikana. 

Ilmoittaudu mukaan
citygardening2

Suomeen tulevat vaihto-oppilaat

  • ovat 16-18 -vuotiaita nuoria
  • käyneet kotimaassaan läpi hakuprosessin
  • täyttävät AFS:n hakukriteerit (mm. koulumenestys & motivaatio)
  • ymmärtävät vähintään englannin kielen alkeita tänne tullessaan
  • motivoituneita Suomen kulttuurista ja kielestä
  • osallistuneet orientaatioon jossa käyty läpi vaihtovuoden vaiheita ja valmisteltu vastaanottamaan vaihtovuoden tuomia haasteita
  • tutustuneet uuteen kulttuuriin ja perheeseen sopeutumiseen AFS:n lähtöorientaatioissa

Vuosioppilaat (10kk)

Suomeen tulee vaihto-oppilaita Aasiasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta.

Tutustu vuosioppilaisiin

Lukukausioppilaat (5kk)

Oppilaat viettävät Suomessa yhden lukukauden isäntäperheissä. Useimmiten nämä oppilaat tulevat Euroopasta ja Yhdysvalloista.

Tutustu lukukausioppilaisiin

Kiinnostaako muiden AFS-perheiden kokemukset?

“Arkeen kuuluu hassun hauskoja hetkiä, arjen askareita, perus teinimeininkiä ja paljon ihania kohtaamisia ja onnellisia muistoja. Eniten vaihtarien kulttuureista on opittu ruoan ja keittiön pöydän ääressä.” – Aku-Pekka

“AFS on jännittävä seikkailu! Ikinä ei tiedä millainen vuosi on edessä. Ikinä ei arvaa millaisia haasteita kohtaa vuoden aikana ja aina saa tutustua uuteen ihmiseen ja ihan erilaiseen maailmankatsomukseen.” – Satu

Tule kuuntelemaan kokemuksia

Miten isäntäperheeksi?

Voit ilmoittautua isäntäperheeksi missä vaiheessa vuotta tahansa.
How-to-become…-Doodle-STEP1_HF-370×210

Ilmoita kiinnostuksesi

Jos sinua kiinnostaa isäntäperhetoiminta tai löysit nettisivuiltamme teille sopiva vaihto-oppilaan, ole meihin yhteydessä niin autamme sinua pääsemään alkuun ja kerromme lisää isäntäperhetoiminnasta. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään. 

Ota meihin yhteyttä
How-to-become…-Doodle-STEP2_HF-370×210

Tutustu saapuviin oppilaisiin

AFS-isäntäperheohjelmia on erilaisia. Pohdi kuinka pitkäksi aikaa haluaisit vaihto-oppilaan perheeseesi ja minkälainen oppilas voisi sopia teille?

Tutustu nettisivuilta löytyviin oppilaiden kuvauksiin ja tervehdyksiin. Voit pyytää meiltä kiinnostavista oppilaista lisätietoa, kuvia jne.

How-to-become…-Doodle-STEP3_HF-370×210

Perhelomake & Haastattelu

Seuraavaksi sinun tulee täyttää AFS:n isäntäperhelomake,  jonka perusteella AFS järjestää yhdessä vapaaehtoisten kanssa teidän perheelle kotihaastattelun.

Vierailun aikana käydään läpi mitä vaihto-oppilaan ottaminen tuo tullessaan. Se on myös oiva tilaisuus kysyä mahdollisesti askarruttavista asioista!

How-to-become…-Doodle-STEP4_HF-370×210

Nuoren tuloon valmistautuminen

Valitsemallesi vaihto-oppilaalle lähetetään täyttämänne isäntäperhelomake ja noin viikon sisällä voitte jo aloittaa yhteydenpidon.

Ennen nuoren saapumista AFS järjestää isäntäperheille orientaation ja pääsette mukaan paikalliseen AFS-toimintaan.

Tämä kuulostaa meidän jutulta! Me haluamme ryhtyä isäntäperheeksi.

Ilmoittaudu mukaan

Millä tavalla AFS on isäntäperheiden tukena?

Isäntäperheorientaatiot

Orientaatio & vertaistuki

Ennen vaihto-oppilaiden tuloa järjestetään isäntäperheorientaatio, jonka aikana perheet voivat tutustua toisiinsa ja alueen vapaaehtoisiin – niihin samoihin, jotka ovat tukena koko vuoden ajan. Kaikki perheet saavat myös AFS:n isäntäperheoppaan.

SUPP_PERSON

Oma yhdyshenkilö

Jokaiselle AFS-perheelle nimetään oma tukihenkilö joka auttaa arjessa ja juttelee sekä perheen että vaihtarin kanssa säännöllisin väliajoin. Jos ongelmien tai elämäntilanteen muutoksen vuoksi päädytään perheenvaihtoon, AFS etsii vaihto-oppilaalle uuden isäntäperheen.

SUPP_24

24h/7 tuki 

Isäntäperheen tukena toimii koko vuoden ajan AFS:n laaja tukiverkosto, johon kuuluu mm. paikalliset vapaaehtoiset, koko Suomen AFS-toimisto ja kansainvälinen riskienhallintatiimi.

Tähän sisältyy myös 24h/7 hätäpäivystys

AFS vaihto-oppilaiden vakuutus

Kattava vakuutus

Yli 70 vuotta vaihto-oppilastoimintaa järjestäneenä organisaationa, AFS:n kautta Suomeen tulevilla vaihto-oppilailla on kattava vakuutus esimerkiksi sairastapauksien ja tapaturmien varalle.  AFS hoitaa oppilaan ja perheen puolesta vakuutusyhtiön kanssa asioinnin.

Minulla on vielä muutama kysymys, johon haluaisin löytää vastauksen.

Ota meihin yhteyttä