Olisiko teidän perheenne kiinnostunut ryhtymään isäntäperheeksi?

AFS etsii aivan tavallisia suomalaisia perheitä, jotka ovat valmiita avaamaan kotinsa vaihto-oppilaalle. Vaihto-oppilas ei ole kylässä, vaan hänestä tulee uusi jäsen perheeseenne. Jo tuhannet isäntäperheet ovat nauraneet, itkeneet ilosta ja ikävästä, kokeneet onnistumisen tunteita ja oivaltaneet jotain uutta yhdessä vaihto-oppilaan kanssa.

Tarjoamalla kodin vaihto-oppilaalle annatte nuorelle ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Suomi aidoimmalla mahdollisella tavalla. Isäntäperheenä teette Suomea tunnetuksi syvällisemmin kuin yksikään kuuluisa rakennus, yritys, taideteos tai urheilija.

Täytä isäntäperhelomake

Isäntäperheenä toimiminen antaa uusia näkökulmia

Host-an-AFSer-Welcome-adventure-370×210

Kansainvälisty kotona!

Kohenna kielitaitoa, opi kansainvälisyys- ja  vuorovaikutustaitoja.

Host-an-AFSer-Welcome-change-370×210

Kohtaa erilaisuus ja samanlaisuus

Isäntäperheenä toimiminen on oivallinen mahdollisuus oppia muista kulttuureista ja uskonnoista.

Host-an-AFSer-Welcome-discovery-370×210

Tutustu omaan kulttuuriisi ja kotiseutuusi uusin silmin

Isäntäperheenä pääsee sukeltamaan toiseen kulttuuriin, mutta uusi perheenjäsen tarjoaa uusia näkökulmia myös omaan kulttuuriisi ja arkeesi.

citygardening2

Isäntäperheohjelmat

Katso kaikki isäntäperheohjelmat ja tutustu Suomeen saapuviin vaihto-oppilaisiin!

Isäntäperheohjelmat ja oppilasesittelyt löydät täältä

Miten isäntäperheeksi?

Voit ilmoittautua isäntäperheeksi missä vaiheessa vuotta tahansa.
How-to-become…-Doodle-STEP1_HF-370×210

Luo käyttäjätunnus ja täytä isäntäperhelomake.

Lomakkeeseen
How-to-become…-Doodle-STEP2_HF-370×210

AFS-vapaaehtoinen tekee kotivierailun

Vierailun aikana käydään läpi mitä vaihto-oppilaan ottaminen ja isäntäperheenä toimiminen tuovat tullessaan. Se on myös oiva tilaisuus kysyä mahdollisesti askarruttavista asioista.

How-to-become…-Doodle-STEP3_HF-370×210

Tutustu saapuviin vaihtareihin

Ohjelmia on eri pituisia, kuudesta viikosta 10 kuukauteen. Vaihtareita tulee 30 eri maasta. Voit pyytää useammasta oppilaasta lisätietoja.

Tutustu nuoriin
How-to-become…-Doodle-STEP4_HF-370×210

Valitse perheeseesi sopiva vaihto-oppilas!

Valitulle vaihto-oppilaalle lähetetään täydentämänne isäntäperhelomake ja noin viikon sisällä voitte aloittaa yhteydenpidon.

Millä tavalla AFS on isäntäperheiden tukena?

SUPP_HOUSE

Ennen vaihto-oppilaiden tuloa järjestetään isäntäperheorientaatio, jonka aikana perheet voivat tutustua toisiinsa ja alueen vapaaehtoisiin – niihin samoihin, jotka ovat tukena koko vuoden ajan. Kaikki perheet saavat AFS:n isäntäperheoppaan.

SUPP_24

AFS:n toimisto päivystää 24 tuntia vuorokaudessa äkillisten hätätapausten varalta.

SUPP_PERSON

Jokaiselle nimetään oma yhdyshenkilö, johon vaihto-oppilas ja perhe voivat pitää yhteyttä koko ohjelman ajan. Yhdyshenkilö auttaa molempia osapuolia myös solmukohdissa. Jos ongelmien vuoksi päädytään perheenvaihtoon, AFS etsii vaihto-oppilaalle uuden isäntäperheen. Kesäoppilaiden yhdyshenkilö on toimiston kesäohjelmakoordinaattori.

Kysymyksiä isäntäperheeksi ryhtymisestä

Koostimme lukuvinkkejä isäntäperheeksi ryhtymistä aprikoiville

Listaan

Hyvässä isäntäperheessä  on hieman uteliaisuutta ja paljon innostusta! Isäntäperheeksi etsitään monimuotoisia, ihan tavallisia suomalaisia perheitä. Ei ole väliä, onko perheessä yksi vai kaksi vanhempaa, onko perhe ydinperhe, uusioperhe tai onko kotisi maaseudulla vai kaupungissa. Isäntäperheeksi voi ryhtyä perhe, jossa on pieniä lapsia, aikuisia lapsia tai ei lapsia ollenkaan.

Hyvän isäntäperheen mittareita eivät myöskään ole kodin neliömäärä tai perheenjäsenten kielitaito. Vaihto-oppilaalle ei tarvitse tarjoa omaa huonetta, nuori voi tuntea olonsa turvallisemmaksikin saadessaan jakaa huoneen sisaren tai veljen kanssa.

Tärkeintä on perheen asenne ja into ottaa vaihto-oppilas osaksi perheen arkea. Aito kiinnostus ulkomaalaisen nuoren elämään ja hänen kulttuuriinsa kantavat pitkälle. Vastalahjaksi saatte ikimuistoisia kokemuksia ja uuden perheenjäsenen.

Haluan lisätietoa isäntäperhetoiminnasta!

Onko sinulla kysymyksiä isäntäperheenä toimimisesta? Haluaisitko jostakin asiasta tai oppilaasta lisätietoa? Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!
    Lue lisää tietosuojasta AFS:ssa: https://www.afs.fi/tietosuoja/
20024160_1623489314341852_7102286399708472652_o

Tuki ja materiaali isäntäperheille

Täältä löydät tärkeät lomakkeet ja oppaat sekä tietoa koulunkäynnistä, kielenopiskelusta, sairasvakuutuksesta ja matkustussäännöstä.

Materiaali isäntäperheille
DSC1424

Material for the exchange students in Finland

Are you a hosted student in Finland? Find info material, important forms and guidelines.

Hosting students info page