Kopio_ Nettisivujen kuva (Image+Text) (1)

Mikä on AFS-isäntäperhe?

Ihan jokainen perhe voi olla hyvä isäntäperhe, omalla tavallaan. Me etsimme monimuotoisia, ihan tavallisia suomalaisia perheitä, joilla on oikea asenne ja intoa ottaa vaihto-oppilas osaksi perheen arkea.

Ei ole väliä onko perheessä yksi vai kaksi vanhempaa tai onko perhe ydinperhe, uusioperhe tai kenties joku muu. Isäntäperheeksi voi ryhtyä perhe, jossa on pieniä lapsia, aikuisia lapsia tai ei lapsia ollenkaan. Oma huonekaan ei ole välttämätön, sillä nuori voi tuntea olonsa turvallisemmaksikin saadessaan jakaa huoneen sisaren tai veljen kanssa.

Hyvän isäntäperheen mittareita eivät siis ole kodin neliömäärä, sijainti tai perheenjäsenten kielitaito, vaan uteliaisuus ja aito kiinnostus ulkomaalaisen nuoren elämään ja hänen kulttuuriinsa. Vastalahjaksi saatte ikimuistoisia kokemuksia ja uuden perheenjäsenen, joka tarjoaa uniikin katsauksen toiseen kulttuuriin ja avaa oven maailmalle.

Isäntäperhetoiminnasta kiinnostuneiden ilmainen infowebinaari

Tule kuuntelemaan AFS-perheiden kokemuksia, lisätietoa tulevista oppilaista ja AFS:n isäntäperhetoiminnasta ilmaiseen infowebinaariin. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään, vaan saat kattavan tietopaketin siitä mitä isäntäperhe-elämä käytännössä tarkoittaa ja miten AFS tukee perheitä heidän matkallaan.

Ilmoittaudu mukaan
citygardening2

Isäntäperheohjelmat

Suomeen tulevat vaihto-oppilaat ovat:

  • 15-18 -vuotiaita
  • Käyneet kotimaassaan läpi vaativan hakuprosessin
  • Täyttävät AFS:n hakukriteerit (mm. koulumenestys ja motivaatio)
  • Todettu fyysisesti ja psyykkisesti terveiksi vastaanottamaan vaihtovuoden tuomat haasteet
  • Käyneet läpi AFS:n lähtöorientaation (mm. kulttuuriin sopeutuminen)

Vuosioppilaat (10kk)

Suomeen tulee vaihto-oppilaita kaikista maanosista: Aasiasta, Afrikasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta, Oseaniasta ja Pohjois-Amerikasta.

Tutustu vuosioppilaisiin

Lukukausioppilaat (4,5kk)

Vaihto-oppilaat viettävät Suomessa yhden lukukauden verran isäntäperheissä. Useimmiten nämä oppilaat tulevat pääosin Euroopasta ja Yhdysvalloista.

Tutustu lukukausioppilaisiin

Kiinnostaako muiden AFS-perheiden kokemukset?

“Arkeen kuuluu hassun hauskoja hetkiä, arjen askareita, perus teinimeininkiä ja paljon ihania kohtaamisia ja onnellisia muistoja. Eniten vaihtarien kulttuureista on opittu ruoan ja keittiön pöydän ääressä.” – Aku-Pekka

“AFS on jännittävä seikkailu! Ikinä ei tiedä millainen vuosi on edessä. Ikinä ei arvaa millaisia haasteita kohtaa vuoden aikana ja aina saa tutustua uuteen ihmiseen ja ihan erilaiseen maailmankatsomukseen.” – Satu

Tule kuuntelemaan kokemuksia

Miten isäntäperheeksi?

Voit ilmoittautua isäntäperheeksi missä vaiheessa vuotta tahansa.
How-to-become…-Doodle-STEP1_HF-370×210

Ilmoita kiinnostuksesi

Jos sinua kiinnostaa isäntäperhetoiminta tai löysit nettisivuiltamme teille sopiva vaihto-oppilaan, ole meihin yhteydessä niin autamme sinua pääsemään alkuun ja kerromme lisää isäntäperhetoiminnasta. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään. 

Ota meihin yhteyttä
How-to-become…-Doodle-STEP2_HF-370×210

Tutustu saapuviin oppilaisiin

AFS-isäntäperheohjelmia on erilaisia. Pohdi kuinka pitkäksi aikaa haluaisit vaihto-oppilaan perheeseesi ja minkälainen oppilas voisi sopia teille?

Tutustu nettisivuilta löytyviin oppilaiden kuvauksiin ja tervehdyksiin. Voit pyytää meiltä kiinnostavista oppilaista lisätietoa, kuvia jne.

How-to-become…-Doodle-STEP3_HF-370×210

Perhelomake & Haastattelu

Seuraavaksi sinun tulee täyttää AFS:n isäntäperhelomake,  jonka perusteella AFS järjestää yhdessä vapaaehtoisten kanssa teidän perheelle kotihaastattelun.

Vierailun aikana käydään läpi mitä vaihto-oppilaan ottaminen tuo tullessaan. Se on myös oiva tilaisuus kysyä mahdollisesti askarruttavista asioista!

How-to-become…-Doodle-STEP4_HF-370×210

Nuoren tuloon valmistautuminen

Valitsemallesi vaihto-oppilaalle lähetetään täyttämänne isäntäperhelomake ja noin viikon sisällä voitte jo aloittaa yhteydenpidon.

Ennen nuoren saapumista AFS järjestää isäntäperheille orientaation ja pääsette mukaan paikalliseen AFS-toimintaan.

Tämä kuulostaa meidän jutulta! Me haluamme ryhtyä isäntäperheeksi.

Ilmoittaudu mukaan

Millä tavalla AFS on isäntäperheiden tukena?

Isäntäperheorientaatiot

Orientaatio & vertaistuki

Ennen vaihto-oppilaiden tuloa järjestetään isäntäperheorientaatio, jonka aikana perheet voivat tutustua toisiinsa ja alueen vapaaehtoisiin – niihin samoihin, jotka ovat tukena koko vuoden ajan. Kaikki perheet saavat myös AFS:n isäntäperheoppaan.

SUPP_PERSON

Oma yhdyshenkilö

Jokaiselle AFS-perheelle nimetään oma tukihenkilö joka auttaa arjessa ja juttelee sekä perheen että vaihtarin kanssa säännöllisin väliajoin. Jos ongelmien tai elämäntilanteen muutoksen vuoksi päädytään perheenvaihtoon, AFS etsii vaihto-oppilaalle uuden isäntäperheen.

SUPP_24

24h/7 tuki 

Isäntäperheen tukena toimii koko vuoden ajan AFS:n laaja tukiverkosto, johon kuuluu mm. paikalliset vapaaehtoiset, koko Suomen AFS-toimisto ja kansainvälinen riskienhallintatiimi.

Tähän sisältyy myös 24h/7 hätäpäivystys

AFS vaihto-oppilaiden vakuutus

Kattava vakuutus

Yli 70 vuotta vaihto-oppilastoimintaa järjestäneenä organisaationa, AFS:n kautta Suomeen tulevilla vaihto-oppilailla on kattava vakuutus esimerkiksi sairastapauksien ja tapaturmien varalle.  AFS hoitaa oppilaan ja perheen puolesta vakuutusyhtiön kanssa asioinnin.

Minulla on vielä muutama kysymys, johon haluaisin löytää vastauksen.

Ota meihin yhteyttä