Vuosioppilaiden esittelyt

Coline, 18, Belgia

My relatives say that I’m calm, not very stressed and discreet but also funny and optimistic.

Olen optimistinen ja itsenäinen tyttö Belgian maaseudulta. Pidän koulunkäynnistä ja
erityisesti kemian sekä kieltenopiskelusta. Minulla ei ole eläin- eikä ruoka-
aineallergioita.

Harrastan pianonsoittoa ja laulamista.

Gabriel, 18, Brasilia

What I’m seeking is the opportunity to learn the culture and language of another
country that can enrich my personal and professional ethics. I’m certain that the
possibility of participating in an interchange would be full of meaningful learnings
and life experience.

Olen urheilullinen ja sosiaalinen persoona. Olen hyvin läheinen äitini ja
sisarusteni kanssa.

Harrastuksiini kuuluu kuntosali ja jalkapallo. Lisäksi olen mukana partiossa ja vapaaehtoistoiminnassa.

Hazal, 17, Turkki

I want to bring tolerance, respect and love to this program. I want to share my knowledge with the people I met there. I would like to represent our country abroad and promote our culture.

Olen urheilullinen turkkilaistyttö. Harrastan jousiammuntaa ja teatteria sekä olen mukana koulun urheiluklubissa. Olen sosiaalinen persoona ja tykkään osallistua kulttuuritapahtumiin.

Gergo, 17, Unkari

I want to discover new cultures and collect experiences. I would like to make new friendships. I really like the scandinavian lifestyle and sport culture. It would be a life-long experience for me.

Asun vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa pienessä kylässä. Harrastan suunnistusta ja kuulun suunnistusseuraan. Treenejä on kolme kertaa viikossa ja usein kisat viikonloppuisin. Luonnossa liikkuminen on minulle tärkeää. Soitan myös huilua ja tykkään lukea, mm. Harry Potteria.

Olen aiemmin osallistunut kahden viikon vaihto-ohjelmaan Hollannissa, asuin siellä isäntäperheessä. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään, urheilukulttuuriiin ja suomen kieleen. Olen opiskellut englantia 6 vuotta ja osaan sitä hyvin.

Julika, 15, Saksa

I‘ve always loved the northern countries because of their nature. I don‘t know much about Finland yet, except that the nature is gorgeous, the language really hard and the school system pretty good. But those things made me interested in the country and the culture. Also I enjoy to learn languages, so I‘m very motivated to learn how to speak Finnish!

Olen hyvin avoin ja sopeutuvainen. Rakastan lapsia, minulla on useita sisaruksia. Lasten kanssa on aina niin hauskaa! Olen kasvissyöjä.

Olen kiinnostunut politiikasta ja ympäristöasioista. Harrastan ratsastusta, kuvataidetta ja valokuvaamista.

Gizem, 18, Turkki

I want to get out of my comfort zone and experience new things, a new culture. I like to keep up with the world. I enjoy various types of music and to discovering new artists. I like spending time with my friends and my family.

Olen kotoisin Gaziantepin kaupungista Turkista, jossa asun yhdessä vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa.  Olen kiinnostunut eri kulttuureista ja maailman menosta.  Ystävät ja perhe ovat minulle tärkeitä ja vietämmekin paljon aikaa yhdessä, aina iltaisin juttelemme perheeni kanssa päivän tapahtumista.

Tällä hetkellä iso osa vapaa-ajastani menee opiskeluun, koska opiskelen viimeistä vuotta ja haluan saada mahdollisimman hyvät arvosanat päästäkseni hyvään yliopistoon. Pidän myös musiikista, etenkin blues, jazz ja rock ovat mieluisia. Luen myös kirjoja ja katson elokuvia, mutta tv:tä katson melko vähän.

Lili-Rose, 16, Ranska

It is precisely this desire for discovery and adventure that pushed me to enroll in an AFS program. Learning and understanding a different way of life, new habits, a new language, new people. The act of pushing your habits around and trying to look beyond what you already know.

Olen iloinen, puhelias ja utelias tyttö Ranskan maaseudulta. Asun kolmisin äidin ja isän kanssa, mutta isosiskoni asuu lähellä ja käy usein kotona.

Olemme läheinen ja nauravainen perhe. Kotimme on boheemi ja kaukana kaupungista. Äidin ja siskoni kanssa olemme aina harrastaneet hevosia; ratsastamme sekä koulutamme niitä. Harrastan myös teatteria. Olen innokas oppilas ja luokkani edustaja.

Odin, 18, Hong Kong

My personal goal of the programme is to broaden my horizon and jump out of my comfort zone. I am excited to go to Finland as it is totally different from Hong Kong, and I think I will engage in many new activities and meet new friends!

Olen 18-vuotias poika Hong Kongista. Harrastan miekkailua ja uimista ja suurin osa vapaa-ajastani kuuluu näiden harrastusten parissa. Olen aktiivinen koulussa, olen tukioppilas ja miekkailujoukkueen kapteeni. Aloitan kesällä suomen kielen opinnot!

Yarah, 17, Belgia

I hope that I can have a good bond with my host family and that we can do fun things together.

Olen syksyllä 17- vuotta täyttävä tyttö Belgiasta. Asun vanhempieni kanssa. Perheeseeni kuuluu vanhempia sisaruksia, mutta pidän lapsista ja minusta olisikin kivaa jos isäntäperheessäni olisi nuorempia sisaruksia. Olen toiminut leikkikouluikäisten ohjaajana lomaleireillä ja tulen hyvin toimeen lasten kanssa. 

Rakastan eläimiä. Erityisesti pidän hevosista, harrastan ratsastusta. Pidän myös juoksemisesta ja kokeilen mielelläni uusia urheilulajeja. Olen avoin, sosiaalinen, ja itsenäinen. Arvostan koulunkäyntiä ja olen mukana kouluni vapaaehtoistyössä.  Olen kasvissyöjä. 

Sebastian, 17, Norja

One of the reasons for applying for exchange is to be able to experience something different: this will be a whole new experience. There are some things about culture and everyday-life that I can’t learn in any other way than experiencing it first-hand.

Olen sosiaalinen ja aktiivinen nuori Norjasta. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat sekä pikkuveli, jonka kanssa minulla on läheiset välit. Olen aktiivinen nuorten poliittisessa järjestössä ja koulun jälkeen vietänkin aikaa järjestön tapaamisissa tai ihan vain kavereiden kanssa. Kotona kuuntelen paljon musiikkia tai soitan kitaraa ja bassoa. Tykkään myös keskustella eri aiheista perheen ja ystävien kanssa, koska keskusteluista tulen aina hyvälle tuulelle. Olen kasvissyöjä, mutta tarvittaessa syön sitä, mitä isäntäperhekin!

Risa, 17, Meksiko

I consider myself as a friendly, patient, calmed, and funny person. I would like to have knowledge about a new culture, to be more open and to learn a new language, to experience new things.

Olen ystävällinen, rauhallinen ja hauska.  Uteliaisuus uusia kulttuureita kohtaan sai minut hakeutumaan vaihtoon.

Tykkään uuden oppimisesta ja kokemisesta, sen vuoksi myös uudet kielet ja kulttuurit kiehtovat minua. Harrastan taek wondoa ja asun äitini kanssa.

Carlo Mario, 17, Italia

This is also a challenge for me, one year abroad is a great experience and I don’t want to waste it, it’s very important for me to commit and, most importantly, have fun, experience everything I can and open my mind to new things

Olen Torinosta kotoisin oleva 16-vuotias aurinkoinen ja sosiaalinen poika. Perheeseeni kuuluvat isä ja äiti, jotka ovat eronneet ja asun pääasiassa äitini kanssa. Koulussa pidän matematiikasta ja biologiasta, ja haluaisinkin aikuisena meribiologiksi.

Vapaa-ajalla harrastan breakdancea kerran viikossa, ja käyn purjehtimassa aina kun voin, lähes joka viikonloppu. Harrastukseni ovat minulle rakkaita ja vietän mielelläni aikaa niiden parissa. Tykkään myös valokuvaamisesta ja luonnosta, ja joskus käyn myös sukeltamassa.

Maren, 16, Saksa

The reason why I want to live in a host family is because I think it is the best way to get known a country, the culture and the traditions. I think that the life in the host family will be kind of a normal family life.

Olen 16-vuotta elokuussa täyttävä saksalainen tyttö. Perheeseeni kuuluu vanhemmat ja veli, lisäksi meillä on koira ja kolme pupua.

Olen luova, tasapainoinen iloinen tyttö ja avoin uusille asioille. Harrastan ratsastusta ja haluaisin kokeilla jääkiekkoa, koska olen kuullut paljon hyvää suomalaisesta jääkiekosta.

Giulia, 16, Italia

I want to be able to say that I found a family, my second home, and to know that on the other side of the world there will always be a part of my heart, and for this I am so excited by the idea of finally knowing you.

Asun Napolin lähellä vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa. Rakastan eläimiä, erityisesti koiria. Luonteeltani olen iloinen ja huolehtivainen, mutta myös päättäväinen. Tavoitteideni saavuttaminen on minulle tärkeää.

Harrastan partiota, piirtämistä ja musiikkia. Olen soittanut pianoa ja viulua. Tulevaisuudessa minua kiinnostaa ammatti tieteen alalla. Olen opiskellut englantia 11 vuotta ja espanjaa sekä latinaa kolme vuotta.

Jonas, 17, Saksa

I would like to get to know you and your way of life. In my opinion living in a host
family is the best way to experience a new culture.

Olen 17-vuotias ja hyvin kiinnostunut urheilusta. Haluaisin vaihto-oppilaaksi Suomeen, koska olen kiinnostunut suomalaisesta koulujärjestelmästä, kulttuurista ja luonnosta, sekä haluan olla tiivis osa perhettä ja saada ystäviä Suomesta. Minua voisi kuvailla suvaitsevaiseksi, rehelliseksi, auttavaiseksi ja kärsivälliseksi. Huolehdin muista ihmisistä ja minulla on tiiviit välit perheeseeni, ja harrastamme usein ulkoilmaurheilua yhdessä vanhempieni ja veljeni kanssa.  Urheilun lisäksi tykkään vapaa-ajallani lukea kirjoja ja kuunnella musiikkia.  Olen kiinnostunut erityisesti luonnontieteistä, ja olen myös opiskellut jo muutaman sanan suomea.

Irene, 17, Italia

 I like learning new languages, because the more languages you can speak, the more people you can talk with, it is a way to be connected with the rest of the world. In fact, I think the important thing is not where I will go, but the certainty that wherever I go I will acquire something new. 

Olen nuori täynnä energiaa: Sen lisäksi, että tykkään viettää aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, harrastan voimistelua, tennistä, pianonsoittoa ja partiota. harrastaa myös koko muu perheeni, johon kuuluu äiti, isä ja vanhempi veli. Koulussa minua kiinnostaa erityisesti tieteet kuten matematiikka ja fysiikka. Tulevaisuudessa ehkä haluaisinkin lääkäriksi tai fyysikoksi. Haaveenani on työllistyä tutkijaksi ulkomaille ja se olikin yksi minua motivoineista asioista kun hain vaihto-oppilaaksi. Lisäksi odotan innolla tutustuvani uusiin ihmisiin ja tutustuvani kaikkeen siihen, mitä vuosi tuo tullessaan!

Max, 16, Saksa

I’m so happy that I can go to Finland and can live there for a year. I always wanted to
go to another land and stay there.

Hei! Olen Max ja kotoisin Saksasta. Asun kotona äidin, isän ja 13-vuotiaan siskoni kanssa.
Olen todella eläinrakas, ja meillä on kissa, kaksi kilpikonnaa ja akvaario. Harrastuksiani
ovat kuorossa laulaminen ja seurakunnan toimintaan osallistuminen. Olen myös
mukana karnevaalien suunnittelussa – ne ovat keväisin iso juttu meillä päin! Suomessa
haluan kokeilla jotakin talviurheilulajia, sillä täällä meillä ei ole kovinkaan usein lunta.

VARATTU Sofia, 16, Italia

With this exchange program, I aim to become more self-confident: I think this experience can improve my beliefs. I am ready, willing and enthusiastic to learn a new language, .. I am curious about every difference with Italy, every news an every challenge I will have to face.

Asun Pohjois-Italiassa vanhempieni  ja nuoremman siskoni kanssa. Perheemme välit ovat läheiset. Olen iloinen ja avoin, tosin joskus aluksi ujo uusien ihmisten seurassa.

Kuuntelen mielelläni musiikkia ja soittan kitaraa. Ystäviensä kanssa käyn elokuvissa. Kesällä olin alle 10-vuotiaiden lasten leirillä vapaaehtoisena ohjaajana. Lempiaineeni koulussa ovat matematiikka ja tieteet. Englantia olen opiskellut 9 vuotta.

Kenestä meidän uusi perheenjäsen?

Pyydä lisätietoa vuosivaihto-oppilaasta!

Täytä tähän yhteystietosi ja tiedot oppilaista, joista haluaisit lisätietoa, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!
    Lue lisää tietosuojasta AFS:ssa: https://www.afs.fi/tietosuoja/