Suomeen tulee oppilaita lukuvuodeksi mm. Aasiasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta. He ovat lukio-ikäisiä, elävät Suomessa tavallista arkea isäntäperheissä ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota perheen kotikielestä riippuen. Tällä sivulla pääset tutustumaan Suomessa perhettä etsiviin oppilaisiin ja Suomeen tuleviin oppilaisiin.

Mikäli teidän perhe ei ole valmis sitoutumaan isäntäperheeksi koko lukuvuodeksi, niin vuosioppilaan perheenä on mahdollista toimia syyskauden ajan ja AFS etsii sitten tarvittaessa seuraavan perheen kevätkaudeksi.

Etsimme perheitä perheitä myös lukukauden (5 kk) Suomessa oleville oppilaille.

Suomessa jo olevat oppilaat

Emme tällä hetkellä etsi perhettä kenellekään täällä olevalle oppilaalle.

Suomeen tulevat vaihto-oppilaat

Nämä oppilaat ovat tulossa Suomeen, ja odottavat vielä omassa kotimaassaan sopivan isäntäperheen löytymistä ja vaihdon alkua. Pääset tutustumaan heihin alla olevien kuvien ja kuvauksien avulla. Mikäli haluat nähdä oppilaiden meille lähettämiä hakemuksia niin olethan meihin yhteydessä sivun alareunasta löytyvän lomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen: [email protected].
FRA Apolline YP

Apolline, Ranska

“I want to go abroad since I was little, and making this experience with AFS would be amazing to me. I’m impatient to discover a new way of living, a new culture and new habits. Even if I know it won’t be easy every day, I can’t wait to integrate myself into a new environment and improve my maturity and my self-confidence.”

Olen 15-vuotias tyttö Ranskasta. Perheeseeni kuuluu äiti, isä,  minua kaksi vuotta vanhempi isosisko ja koira.  Asumme pienessä kaupungissa lähellä isompaa kaupunkia, jossa käyn koulua. Rakastan eläimiä, erityisesti hevosia ja harrastan ratsastusta. Lisäksi pidän lukemisesta, ja vietän aikaa ystävieni kanssa. Koulussa pärjään kohtalaisen hyvin ja haluan hoitaa koulutehtäväni kunnolla. 

Katso Video
ARG Bruno (1)

Bruno, Argentiina

I consider myself as a someone restless who does not like to stay at home all the time but to go outside and explore. I love getting to know new cultures, understanding their customs and being able to share them.

Bruno on avoin, positiivinen ja ystävällinen 18-vuotias poika Argentiinasta. Hän harrastaa jalkapalloa ja pianon-, kitaran– sekä bassonsoittoa. Lisäksi hän pitää taiteesta ja on hyvin kiinnostunut autoista. Bruno on saanut paljon kavereita harrastuksiensa kautta. Hän asuu vanhempiensa ja pikkuveljensä kanssa. Bruno panostaa paljon kouluun ja hänen lempiaineensa on taloustiede.

Bruno on kiinnostunut oppimaan suomea sekä kokemaan suomalaisen koulujärjestelmän.

Katso Video
JPN Kurinosuke YP

Kurinosuke, Japani

“I chose Finland because I love Finnish design. In addition, Finland is one of the most advanced IT countries in the world.”

Olen 15-vuotias japanilainen poika. Perheeseeni kuuluvat molemmat vanhemmat ja pikkusisko, mutta isäni ei asu kotona työhön liittyvistä syistä. Meillä on myös kaksi kissaa. Olen laaja-alaisesti kiinnostunut uusista asioista ja tutustun uusiin ihmisiin helposti. 

Olen kiinnostunut tieteistä ja toimin aktiivisesti kouluni tiedekerhossa. Olen myös pitänyt STEAM-työpajoja nuoremmille oppilaille. Vapaa-ajallani luon 3D-grafiikkaa tietokoneella ja editoin videoita. Olen kiinnostunut ohjelmoinnista ja robotiikasta. Kavereideni kanssa juttelemme ja käymme joskus karaokessa.

Haluan vaihto-oppilaaksi Suomeen, koska Suomi on ICT-asioiden edelläkävijä. Pidän myös suomalaisesta designista. Tulevaisuudessa haaveilen opiskelusta ulkomailla, ja siksi haluan parantaa myös kielitaitoani. Haaveilen työstä avaruus- ja ilmailualalla. 

Lue lisää
ITA Filippo

Filippo, Italia

”In addition to learning a new language, I expect to make new friends abroad, to learn the culture of my host country and to transmit Italian culture abroad. Being a food lover, I would like to try all the typical local dishes.”

Filippo on 17-vuotias italialainen, joka asuu vanhempansa, pikkusiskonsa ja pikkuveljensä kanssa Pohjois-Italiassa Gardajärven rannalla. Hän on ulospäinsuuntautunut, sosiaalinen ja ystävällinen poika ja on harrastanut paljon erilaisia urheilulajeja. Tällä hetkellä Filippo käy kuntosalilla, harrastaa painonnostoa sekä lisäksi soittaa kitaraa. Hänellä oli aikaisemmin bändi ystävieni kanssa, mutta nykyään Filippo soittaa kirkossa. Hän tykkää myös moottoriurheilusta, ja seuraa televisiosta F1- ja MotoGP-kilpailuja. Kesäisin Filippo käy kalastamassa ja talvisin laskettelemassa yhdessä perheensä kanssa.

Koulussa hän on kiinnostunut taloustiedosta, markkinoinnista sekä kielistä. Filippo toivoisi voivan opiskella jotakin näistä samoista aineista myös vaihtovuotenaan. Hän puhuu hyvää englantia, jota hän on opiskellut kuusi vuotta. Sen lisäksi Filippo puhuu myös saksaa ja hallitsee espanjan alkeet.  Tulevaisuudessa hän haluaa seurata isänsä jalanjälkiä ja työskennellä viinitilalla vientipäällikkönä.

INA Naura

Naura, Indonesia

“I have many skills that I want to improve and also to share the culture of Indonesia. I want people around the world to know more about Indonesia. I hope I can be the intermediary for people to know Indonesian culture. I hope I can get many experiences that I can use to improve myself to be a better person.”

Naura on 16-vuotias tyttö Indonesiasta, joka rakastaa käsitöitä ja askartelua. Hän soittaa pianoa sekä ukulelea ja on mukana kuorossa. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana koulunsa oppilaskunnassa ja viettää vapaa-aikaansa mielellään ystäviensä kanssa.

Naura kuvailee itseään yritteliääksi ja positiiviseksi ihmiseksi, joka pyrkii aina löytämään asioista jotain positiivista ja joka auttaa mielellään muita. Hän uskoo kommunikoinnin ratkaisevan useimmat ongelmat ja pyrkiikin aktiiviseen kommunikaatioon. Naura asuu isosiskonsa ja vanhempiensa kanssa ja vapaa-ajallaan perhe katsoo mielellään elokuvia ja sarjoja tai laittaa ruokaa yhdessä. Lomien aikana he tekevät yhdessä automatkoja. Naura rakastaa lapsia ja huolehtiikin usein pienemmistä serkuistaan sukutapaamisissa.

Naura on koulussa luonnontiedeluokalla. Kotonaan Naura puhuu indonesian kieltä, minkä lisäksi hän on opiskellut kolme vuotta arabiaa ja koreaa. Englantia hän osaa erinomaisesti ja on myös opettanut sitä nuoremmille oppilaille osana koulunsa järjestämää hyväntekeväisyysohjelmaa. Naura aikoo myös pyrkiä parhaansa mukaan opiskelemaan kieltä jo ennen vaihto-oppilaaksi lähtöään.

BFL Esther (1)

Esther, Belgia

“I’m really looking forward to going to school and seeing how pupils in Finland live their lives. I’m also really excited to see the beautiful nature.”

Esther on huhtikuussa 17-vuotta täyttävä tyttö Belgiasta. Hän on vanhin kolmesta lapsesta ja asuu äitinsä, isänsä, veljensä ja siskonsa kanssa. Esther pitää liikunnasta ja pelaa lentopalloa paikallisessa urheiluseurassa.  Lisäksi hän soittaa selloa ja kuuntelee paljon musiikkia. Arkisin koulu ja lentopalloharjoitukset vievät suurimman osan Estherin ajasta.  Viikonloppuisin hän käy sellotunneilla ja viettää aikaa perheensä ja ystäviensä kanssa. Äidinkielensä flaamin lisäksi Esther puhuu hyvin englantia, kohtalaisesti ranskaa ja vähän saksaa. 

CHI Bruno

Bruno, Chile

“What motivates me to live this exchange experience, is the cultural learning that I will acquire, I want to see new ways of seeing the world, socialize and interact with people of different ideas, know places, and learn the language, I think this will open many opportunities in the future, and will give me the opportunity to continue making trips throughout my life.”

Chileläinen Bruno on aktiivinen ja urheilullinen 17-vuotias poika; hän harrastaa koripalloa, jalkapalloa ja uintia, mutta soittaa myös kitaraa, piirtää ja käy koulun väittelykerhossa. Brunon lempiaine koulussa on biologia, ja hän rakastaa eläimiä sekä merta.

Bruno kuvailee itseään erittäin sosiaaliseksi, välittäväksi ja huomaavaiseksi henkilöksi. Hänellä on paljon ystäviä erityisesti koripallon ja urheilun parista, ja hän tutustuu helposti uusiin ihmisiin. Laajan urheilutaustan myötä Bruno kuvailee itseään myös kilpailuhenkiseksi ja sinnikkääksi; hän tekee töitä haaveidensa ja tavoitteidensa eteen. 

Kouluaineista Brunon mieleen on erityisesti biologia, historia ja liikunta. Bruno on motivoitunut oppilas, joka tulee toimeen muiden kanssa mutkattomasti ja on tottunut noudattamaan sääntöjä. Hänellä on hyvä koulumenestys ja hän on kohtelias ja avulias. Bruno puhuu englantia äidinkielensä espanjan lisäksi. Suurin osa Brunon vapaa-ajasta kuluu koripalloharjoitusten parissa niin viikolla kuin viikonloppuisinkin, mutta jäljelle jäävällä ajalla hän tapaa tyttöystäväänsä, tai viettää aikaa kotona perheen tai suvun kanssa.

Katso video

TUR Serra

Serra, Turkki

”I am studying at Science High School and it has a heavy schedule. We are in a sweet competition with my classmates. Since we are based on the education examination system in our country, it forces us to compete. I want to study at medical school in the future.”

Serra on 15-vuotias tyttö Turkista. Hänen perheeseensä kuuluu vanhempien lisäksi yhdeksänvuotias pikkusisko. He ovat perheenä läheisiä ja hulluttelevat paljon. Yhdessä he tekevät ruokaa, matkustelevat ja maistelevat uusia makuja, uivat meressä, soittavat musiikkia kovaa autossa, katsovat tietokilpailuvisoja TV:stä ja käyvät elokuvissa. 

Serra on luonteeltaan puhelias, määrätietoinen, itsenäinen ja rauhallinen. Koulussa hän on erinomainen oppilas ja vaihtoon hän halua lähteä, koska haluaa parantaa englannin kielen taitoaan ja erityisesti sujuvoittaa englannin puhumista. Serra rakastaa ruoanlaittoa, eläimiä (erityisesti koiria) palapelien tekoa, legoja ja kahvia.

Katso video

GER Jenne

Jenne, Saksa

”My family and I travelled often to Finland during the last years. I always enjoyed being there. The people seemed to be friendly and the nature was beautiful too. This has made me curious to get to know Finland and it’s culture better.”

Jenne on 18-vuotias poika, joka asuu vanhempiensa ja koiransa kanssa Frankfurtissa, Saksassa. Hänen isosiskonsa on jo muuttanut omilleen, mutta Jenne tapaa häntä usein ja on läheinen myös isovanhempiensa kanssa. Hän on luonteeltaan kohtelias, huumorintajuinen, luotettava, mutta toisinaan hiljainen ja vähän ujokin. Kun Jennen oppii tuntemaan, niin hän on hyvä kaveri, joka tykkää urheilusta. 

Suomessa hän haluaisi kokeilla erilaisia talviurheilulajeja ja jatkaa ainakin jotakin urheiluharrastusta, vaikka se olisi hänelle uuttakin. Viime kesänä Jenne aloitti amerikkalaisen jalkapallon. Lisäksi hän tykkää lasketella, uida, pelata tietokoneella ja pyöräillä. Koulussa Jenne on hyvä oppilas, hänen lempiaineitaan ovat kemia, biologia ja fysiikka. Englantia hän puhuu hyvin, ja osaa myös vähän espanjaa.

Katso video

ECU Gonzalo

Sebastián, Ecuador

“My motivation is based on improving myself first as a person, learning new cultures or customs from other countries.”

Sebastián on 16-vuotias poika Ecuadorista. Hän asuu kaupungissa äitinsä, isänsä ja isosiskonsa kanssa. Hänellä on myös toinen isosisko, joka ei enää asu kotona. Luonteeltaan Sebastián on iloinen ja kuuliainen. Hänelle on tärkeää täyttää häneen kohdistuvat odotukset, pärjätä hyvin koulussa sekä toimia perheen ja koulun sääntöjen mukaan. Sebastián pitää musiikista ja liikunnasta. Hän soittaa pianoa ja kitaraa sekä pelaa jalkapalloa ja lentopalloa vapaa-ajallaan. Sebastián on opiskellut englantia 4 vuotta ja puhuu sitä kohtalaisen hyvin.

Katso video

GER Malin

Malin, Saksa

”Living in a host family is an important part of an exchange year. I hope that I get to spend much time with my host family because I want to get to know the manners and traditions of Finland. I am excited to learn about how holidays are celebrated in Finland.”

Malin on 16-vuotias tyttö Saksasta, joka asuu vanhempiensa, 18-vuotiaan isosiskonsa sekä kahdeksan kissan kanssa. Malin ja hänen siskonsa ovat pääasiassa vastuussa kissojen hoidosta, mikä sopii hänelle hyvin, koska Malin rakastaa eläimiä. Vapaa-ajalla hän käy myös löytöeläintalossa vapaaehtoisena  hoitamassa heidän kissojaan ja koiriaan. Malin harrastaa myös ratsastamista, mitä on tehnyt jo 7 vuotta ja hän toivoisikin, että voisi jatkaa ratsastamista Suomessa vaihtovuoden aikana. Hän pitää myös lukemisesta, ruoan laitosta ja ystäviensä kanssa he käyvät elokuvissa ja shoppailemassa.

Malin on luonteeltaan avoin, eläinrakas, auttavainen ja ystävällinen. Hän on läheinen perheensä kanssa ja he tekevät usein ruokaa yhdessä ja äitinsä kanssa he leipovat. Perheen kanssa yhdessä he pelaavat myös lautapelejä. Koulussa Malinin lempiaineita ovat kielet ja hän puhuukin hyvää englantia. Lisäksi hän on opiskellut ranskaa ja ruotsia ja on nyt aloittanut myös suomen kielen opiskelun.

Katso video

ITA Ramona

Ramona, Italia

“If they [my friends] could describe me they would surely describe me like this: I’m a cheerful and extroverted person, I always help when I can and I try my best to socialize. I can adapt myself to every situation.”

Ramona on 16-vuotias tyttö Italiasta.  Hän asuu äitinsä ja isänsä kanssa. Hänellä on myös sisko, joka asuu Japanissa. Ramonalla ja perheellä on läheiset suhteet. Ramona pitää eläimistä, hänellä on kotona kaksi kissaa. Italiassa hänellä on lauantaisin tapana tavata ystäviään, he käyvät kävelemässä tai elokuvissa ja syömässä. Sunnuntaisin hän on kotona ja tekee läksyjä sekä auttaa vanhempiaan kotitöissä. 

Ramona käy 2-3 kertaa viikossa kuntosalilla. Muita harrastuksia ovat ruuanlaitto sekä musiikin kuuntelu. Luonteeltaan hän on itsenäinen, iloinen ulospäinsuuntautunut ja avulias. Ramona käy koulua, jossa opiskellaan mm. psykologiaa, sosiologiaa, antropologiaa sekä pedagokiikkaa. Hän on hyvä oppilas ja auttaa muita mielellään. Hänen lempiaineitaan ovat englanti, psykologia, filosofia sekä historia. Aikuisena hän haluaisi toimia lasten psykiatrina. Vaihtovuonna hän pitää tärkeinä asioina oppia suomen kielen ja sopeutua uuteen kulttuuriin.

GER Luca (Lisa) YP

Luca, Saksa

“In Finland, I mainly want to enjoy the beautiful nature and the magnificent seasons, especially winter.”

Olen 15-vuotias saksalainen nuori. Asun suurkaupungissa vanhempieni ja kahden siskoni kanssa. Olen itsenäinen ja rauhallinen.

Harrastan sellon soittamista ja jalkapalloa. Harrastan soutamista kouluni soutujoukkueessa. Pidän myös lukemisesta ja musiikin kuuntelemisesta. Talvisin harrastan laskettelua. Minusta olisi kiva kokeilla Suomessa esim. jääkiekon pelaamista ja avantouintia.

Katso Video
THA Katchakorn

Katchakorn "Sol", Thaimaa

I choose Finland because it has beautiful natural features and has an excellent educational system. Finland’s climate, culture and history are vastly different to
Thailand. I want to experience new things and learn about new cultures.”

Olen 16-vuotias tyttö Thaimaasta. Lempinimeni on Sol. Asun äitini, isäni ja pikkuveljeni kanssa Bangkokissa. Vanhemmillani on oma yritys ja he tekevät töitä kotona, joten vietän paljon aikaa perheeni kanssa. Laitan usein ruokaa tai leivon isäni kanssa. Äitini kanssa käymme ostoksilla. Vapaa-ajallani katson elokuvia ja vietän aikaa ystävieni kanssa. Pidän myös sulkapallon pelaamisesta ja pelaan sitä aina kun mahdollista.

Pärjään koulussa hyvin mutta lukiossa opiskelu vie enemmän aikaa, joten minulle ei jää yhtä paljon aikaa ystävieni kanssa kuin ennen.  Luonteeltani olen sosiaalinen ja minulla on paljon ystäviä.

Katso video

SUI Sonia (1)

Sonia, Sveitsi

“I want to learn to live in an other country and household, experience the new culture and get to know their language. I also want to experience new things and difficulties. And grow personally.”

Olen 16-vuotias tyttö saksankielisestä Sveitsistä. Asun pienessä kaupungissa vanhempieni ja isosiskoni kanssa. Minulla on lemmikkeinä kissa ja kolme marsua.

Harrastan taitoluistelua ja ratsastusta. Hoidan siskoni kanssa lemmikkejämme ja pelailemme lautapelejä perheeni ja ystävieni kanssa. Myös maalaan, luen, kuuntelen äänikirjoja ja katson sarjoja mielelläni. 

Olen luonteeltani ystävällinen ja auttavainen.  Rakastan eläimiä, ja minusta olisi kiva, jos isäntäperheellänikin olisi lemmikki. Pidän myös luonnosta ja luontoaktiviteeteista

Olen kerran jo käynyt Suomessa, ja rakastin Suomen talvea. Vaihtovuodeltani odotan uusia kokemuksia ja uuden kielen oppimista.

PAR Gabriel

Gabriel, Paraguay

“With this experience I want to make new friends, as well as improve my academic knowledge and learn a new language since I consider that the more languages I know, the fewer difficulties there will be when communicating with people from different countries besides I want to know about the different cultures that exist in this world.”

Paraguaylainen Gabriel on urheilullinen, kilpailuhenkinen ja sosiaalinen 16-vuotias poika. Gabriel asuu vanhempiensa kanssa, hänellä ei ole sisaruksia. Hän rakastaa eläimiä ja hänellä on lemmikkinä koira ja kissa. Gabriel harrastaa uimista, rumpujensoittoa ja lukemista. Lisäksi hän nauttii esimerkiksi luonnossa liikkumisesta sekä shakista ja palapeleistä. Hän on erityisen taitava numeroiden kanssa ja on osallistunut kansallisiin matematiikkakilpailuihin menestyen hyvin.

Gabriel haluaa päästä kertomaan kotimaansa kulttuurista ja historiasta isäntäperheelleen ja uusille ystävilleen Suomessa, sillä hänestä tuntuu, että Paraguay on melko tuntematon maa. Hän on innokas opettelemaan uusia asioita ja kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja.

Katso Video
JPN Atsuki

Atsuki, Japani

”At school, I had many opportunities to organize everyone, such as being president of the student council. I am often a leader in front of others, such as a student body president and vice captain of the soccer team”

Olen 16-vuotias poika Japanista. Perheeseeni kuuluu isä, äiti, veli ja sisko. Meillä on myös koira. Olen sosiaalinen ja rakastan puhumista.

Minulla on paljon ystäviä ja käyn vapaa-aikanani töissä. Harrastuksiini kuuluu jalkapallo, kävely luonnossa. Ystävien kanssa tykkään käydä rannalla ja katsella elokuvia. Olen hyvä oppilas ja englanninkielen taitoni on hyvä. Olen käynyt suomessa 10 päivän ajan ja silloin majoituin Oulussa. Suomessa minua kiinnostaa kulttuuri, ruoka ja sauna.

Katso Video
ITA Erika

Erika, Italia

I would really like to do this experience because I would like to immerse myself in the culture of another country, whatever it may be, and to learn new things also at school, to stay with another family, to change my habits and know new people, and I also want to learn another language.

Olen 16-vuotias tyttö Sardiniasta, Italiasta, jossa asun pienessä kaupungissa. Perheeseeni kuuluvat isä ja äiti sekä veljeni. Minulla on erinomainen suhde vanhempiini. Veljeni on ollut vaihto-oppilaana Ranskassa.

Olen hyvä oppilas. Käyn kielipainoitteista koulua, jossa opetellaan muinaista latinaa ja kreikkaa. Luonteeltani olen seurallinen, utelias, kohtelias sekä ystävällinen. Saan helposti uusia ystäviä. Tärkeimmät asiat elämässäni ovat perhe, ystävät ja koulu.

Olen harrastanut judoa 4 vuotiaasta lähtien ja minulla on ruskea vyö. Tykkään myös pelata tennistä ja uida. Lisäksi harrastuksiini kuuluu valokuvaaminen, elokuvissa käynti sekä musiikin kuuntelu. Suomessa haluaisin oppia uuden kulttuurin, suomen kielen ja tutustua kehuttuun koulujärjestelmään. Toivoisin pääseväni savuttomaan perheeseen, jossa minulla olisi sisaruksia.

HUN Julia

Julia, Unkari

“I am at a life stage where I discover something about myself every day, and I believe such an experience could help me grow in terms of independence and understanding the world beyond Hungary. It is especially important to me to connect with my host family and see what it is like to be a high school student in another country.”

Olen 17-vuotias unkarilainen tyttö ja asun vanhempieni kanssa, minulla ei ole sisaruksia. Vaikka olen ainoa lapsi, osaan jakaa, sopeutua erilaisiin tilanteisiin ja hoitaa konflikteja hyvin. Olen oppinut näitä taitoja partiossa, joka on pitkäaikainen harrastukseni. Minulla on myös paljon muita harrastuksia kuten tanssi, lukeminen, juoksu ja laulu. Olen ahkera opiskelija ja olen erityisen kiinnostunut biologiasta, kemiasta ja musiikista. Opiskelen tiedepainotteisella luokalla ja haluan nähdä, miten tieteitä opetetaan muualla kuin kotimaassani. Rakastan luonnossa liikkumista. Pyrin harrastamaan liikuntaa päivittäin. Pidän kokkaamisesta ja uusien ruokien kokeilemisesta.

Katso Video
GER Emma YP

Emma, Saksa

“I heard that the people in Finland belong to the happiest people in the world and I would like to see why.”

Olen 16-vuotias saksalainen tyttö, asun vanhempieni ja isoveljeni kanssa. Toinen isoveljeni ja isosiskoni eivät asu enää kotona. Luonteeltani olen avoin, aktiivinen, rohkea ja huumorintajuinen. 

Olen harrastanut pitkään ratsastusta. Pidän myös lukemisesta. Vaihtovuoteni aikana kokeilisin miellläni jotakin uutta harrastusta, kuten lentopalloa tai vaikkapa jotakin itsepuolustuslajia. Myös talviurheilulajit kiinnostavat minua.

Olen jo pitkään haaveillut pääseväni vaihto-oppilaaksi johonkin Pohjoismaahan. Toivon, että pääsen viettämään vapaa-aikaa isäntäperheeni kanssa ja tunnen itseni perheenjäseneksi. Odotan, että pääsen tutustumaan suomalaiseen luontoon ja koulujärjestelmään. Haluan myös oppia suomen kieltä.

Katso Video
THA Sirawach

Sirawich "Nam", Thaimaa

“My friends said that I’m a nice,considerate and mature person. My personal goals for the exchange program are to travel,learn to live without my parents, learn their way of life and their culture and I’m willing to learn the language spoken in my prospective host country.”

Olen 16-vuotias poika Thaimaasta. Lempinimeni on Nam. Asun vanhempieni ja sisarusteni kanssa pienessä kaupungissa maaseudulla. Vietän paljon aikaa perheeni kanssa. Olen eläinrakas ja perheelläni on 2 koiraa.

Olen ystävällinen ja kiltti sekä energinen. Harrastan yleisurheilua, juoksua sekä soitan pianoa ja saksofonia. Koulussa lempiaineitani on taide ,liikunta ja englanti. vapaa ajallani harjoittelen juoksemista ja vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa.

Katso video

BFR Morgane

Morgane, Belgia

”I want to experience something new. I feel the need to discover new things, learn about other cultures and live in a new climate, to open my mind and learn to communicate better. I want to see how other schools in other countries teach and encourage their students. And I want to learn unforgettable life lessons.”

Olen kuusitoistavuotias tyttö Belgiasta. Perheeseeni kuuluu isä ja äiti sekä kotoa pois muuttaneet sisarukset.

Asun kaupungissa. Rakastan luonnon hiljaisuutta sekä lunta. Olen käynyt Suomessa vanhempieni kanssa. Harrastan uintia ja kiipeilyä. Luen paljon sekä katselen elokuvia. Luonteeltani olen ujo, rauhallinen mutta kuitenkin utelias. Koulussa olen hyvä oppilas. Haluaisin vaihtoon mahdollisimman pohjoiseen.

Katso Video
ITA Giuseppe

Giuseppe, Italia

”My goals for this experience are definitely to learn about new cultures and a new language, in fact I will work hard to learn about yours.”

Giuseppe on 17 vuotias poika Italiasta. Hänen perheensä kuuluu vanhempien lisäksi Giuseppea kaksi vuotta nuorempi pikkuveli. Giuseppe on läheinen perheensä ja erityisesti äitinsä kanssa. 

Giuseppe on luonteeltaan iloinen ja ulospäin suuntautunut. Hän tykkää pelata kortti- ja lautapelejä perheensä kanssa sekä tehdä heidän kanssaan ruokaa. Tämän lisäksi Giuseppe pitää musiikin kuuntelusta ja elokuvista. Aikaisemmin hän on harrastanut uintia, ja nykyään hän käy kavereidensa kanssa kuntosalilla. Matkustelu on Giuseppen intohimo, ja hän haluaisikin käydä mahdollisimman monessa maassa. Hän puhuu hyvää englantia, ja tulevassa vaihdossaan hän on innostunut oppimaan asioita Suomen kulttuurista ja kielestä.

GER Jordis YP

Jordis, Saksa

“I think Finland is a very beautiful country and I really want to learn the language. I want to live in a host family because I want to know what it’s like to live in a Finnish family and I think that I will get to know the culture better this way.”

Olen musikaalinen ja urheilullinen 15-vuotias tyttö. Harrastan kuorolaulua, pianon– ja huilunsoittoa, pyöräilemistä ja juoksemista. Haluaisin jatkaa musiikkiharrastuksiani Suomessa. Haluaisin myös pelata jääkiekkoa vaihtovuoteni aikana. Asun vanhempieni, isosiskoni sekä pikkuveljeni kanssa. Ystäväni ja perheeni kuvailevat minua avuliaaksi, rennoksi ja hauskaksi. Lempiaineitani ovat musiikin lisäksi biologia ja englanti.

Katso video
FRA Erin YP

Erin, Ranska

My passion for cultures and languages gave me the idea to travel. What I hope as well is to be able to really connect with my host family because I want to discover their culture, their hobbies, and their interests. I want to become a part of their daily life.”

Erin on 16-vuotias ranskalaistyttö, joka harrastaa kirjoittamista, elokuvia, tanssimista ja maastohiihtoa. Kielten opiskelu on myös kiinnostavaa. Erinillä on kissa.

Erin suhtautuu intohimoisesti kiinnostuksen kohteisiinsa ja paneutuu niihin täysillä. Hän on hyvin luova ja päämäärätietoinen. Kotona on Erinin ja vanhempien lisäksi kaksi vuotta nuorempi sisko, jonka kanssa Erinillä on läheiset välit. Perhe matkustelee mielellään yhdessä.

Erin on opiskellut englantia viisi vuotta ja espanjaa neljä vuotta. Lisäksi hän on omatoimisesti opiskellut ruotsia, ihan vain mielenkiinnosta. Hän on motivoitunut oppimaan myös paikallisen kielen vaihto-oppilasvuoden aikana. Erin toivoo itsenäistyvänsä vaihtovuoden aikana.

Katso Video
JPN Yu YP

Yu, Japani

“It will be an irreplaceable experience for me to live my daily life with you and to go to a local public high school, so I am so excited.”

Olen 15-vuotias japanilainen tyttö, perheeseeni kuuluvat molemmat vanhemmat ja isosisko. Meillä on myös kissa. Olen seurallinen ja iloinen, tutustun uusiin ihmisiin helposti ja tulen toimeen kaikenikäisten ihmisten kanssa. Harrastan cheerleadingiä, pelaan mielelläni koripalloa ja käyn uimassa. Kuulun kouluni cheerleading-kerhoon ja esiinnymme kouluni amerikkalaisen jalkapallon otteluissa. Seuraan mielelläni jalkapallo-, lentopallo-, koripallo- ja baseball-otteluita. Olen toiminut luokanjohtajana. Hoidan mielelläni ystävieni pikkusisaruksia. 

Haluan tulla vaihtoon Suomeen, koska haluan tutustua suomalaiseen koulujärjestelmään. Haluan oppia siitä, sillä haaveammattini on opettaja. Haluan myös nähdä suomalaisen luonnon, leikkiä lumessa, oppia Suomen historiasta, kulttuurista ja tavoista, ja kokea mahdollisimman paljon uusia asioita.

Katso Video
FRA Charly

Charly, Ranska

”I realised that it brings many humanely things for relationship, knowledge and especially language which is very important to communicate. I hope to learn them. I would like to discover new cultures, new traditions, new regions and new people. I want to share the French culture and lifestyle too. After this year, I want to be happy and proud of what my host family and me have done.”

Hei. Olen 17-vuotias poika Ranskasta. Perheeseeni kuuluu isä, äiti ja veli.

Harrastan intohimoisesti jalkapalloa ja olen urheilullinen. Haaveilen ammattijalkapalloilijan urasta. Luonteeltani olen utelias, kiltti ja huumorintajuinen.

Vietän paljon aikaa perheeni ja isovanhempieni kanssa. Olen hyvä oppilas, ja puhun erinomaisesti englantia ja espanjaa. Suomessa haluaisin oppia uuden kulttuurin sekä uusia perinteitä ja uuden kielen.

 

Katso Video
FRA Lili YP

Lili, Ranska

“I want to discover, understand and adapt to other ways of thinking and living. I hope that this experience will enable me to better understand people who are different from me.”

Olen utelias, energinen ja idearikas 16-vuotias tyttö. Joskus minun on vaikeaa saada aika riittämään kaikkeen mitä haluan tehdä. Asun vanhempieni sekä pikkusiskoni kanssa. Harrastan säännöllisesti maahockeyta ja kung-futa. Soitan myös huilua ja rumpuja. Vietän mielelläni aikaa luonnossa. Koulussa ystävystyn helposti uusien ihmisten kanssa. 

Katso Video
GER Agnes

Agnes, Saksa

“I just want to dive into Finnish culture and traditions and learn as much as I possibly can. I’m not only looking forward to living in Finland itself but also residing in an actual Finnish family. I’m extremely excited about this experience, even though I don’t have a fixed idea of what it’ll be like yet.”

Agnes on määrätietoinen, positiivinen ja seikkailunhaluinen tyttö Saksasta. Hän asuu vanhempiensa ja kahden isosiskonsa kanssa pienellä paikkakunnalla. Agnes harrastaa viulunsoittoa ja ammuntaa. Lisäksi hän pitää kielten opiskelemisesta ja haluaa oppia suomea mahdollisimman hyvin vaihtovuotensa aikana. Agnes on jo pitkään ollut kiinnostunut Pohjoismaista ja on erittäin innoissaan päästessään tutustumaan Suomeen. Tulevaisuudessa hän haluaisi opiskella lääketiedettä tai mennä armeijaan. Agnes on opiskellut englantia 7 vuotta ja puhuu sitä erinomaisesti. Hän osaa myös hyvin italiaa ja ranskaa.

Katso video

FRA Gabrielle YP

Gabrielle, Ranska

“I do like learning new things and teaching people about my own culture, I’m someone who’s open to discovery. I would like to share my culture with Finnish people.”

Olen 17-vuotias tyttö ja perheeseeni kuuluu vanhemmat, kaksi pikkusiskoa ja pikkuveli. Minulla on paljon ystäviä. Olen hyvä kuuntelija ja ystäväni kysyvät minulta usein neuvoja. Harrastan huilun– ja pianonsoittoa sekä lukemista. Lempiaineitani koulussa ovat esimerkiksi matikka ja historia. Olen kiinnostunut kokeilemaan uusia asioita. Haluan kokea suomalaisen koulujärjestelmän ja oppia suomea. Matkustaisin mielelläni Lappiin näkemään revontulia.

Katso Video
JPN Ichika YP

Ichika, Japani

“The reason why I wanted study abroad is to experience values, culture and way of thinking that don’t exist in Japan. My goal for studying abroad are to gain language skills, responsiveness and flexible thinking.”

Olen17-vuotias japanilainen tyttö ja asun vanhempieni sekä kahden isoveljeni kanssa. Olen hyvä suunnittelemaan ja aikatauluttamaan asioita. Olen myös huolehtivainen ja tarkkaavainen. Nautin elokuvien ja sarjojen katselemisesta paljon. Aiemmin harrastin pitkään judoa, joten pidän myös sen katselemisesta. Tykkään uusien asioiden kokeilemisesta ja itseni haastamisesta. Olen kiinnostunut kokemaan suomalaisen koulujärjestelmän, jotta voisin joskus tulevaisuudessa päästä vaikuttamaan japanilaiseen koulujärjestelmään positiivisesti.

Katso Video
FRA Camille

Camille, Ranska

“I would like to discover another way of life with a new culture. It’s a challenge for me to leave my parents for 1 year living in an unknown family.”

Camille on urheilullinen, ujo ja määrätietoinen 17-vuotias tyttö Ranskasta. Hänen perheeseensä kuuluvat vanhemmat, isosisko, kissa ja koira. Camille harrastaa ratsastusta, hiihtämistä ja itsepuolustusta. Hän haluaisi oppia pelaamaan jääkiekkoa. Camille tykkää musiikin kuuntelemisesta sekä elokuvien ja sarjojen katselemisesta. Hän pitää terveellistä ruokaa tärkeänä osana arkeaan.

Katso Video
ITA Marzia

Marzia, Italia

I have a lot of personal goals for this program. One of the first would be learn how to live in another country with different habits and learning a new language by making mistakes and trying again.

Olen 16-vuotias aurinkoinen ja nauravainen tyttö Italiasta. Olen utelias ja olen kiinnostunut oppimaan uusia asioita. Rehellisyys, vapaus ja muiden kunnioittaminen ovat minulle tärkeitä arvoja.

Asun molempien vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa. Meillä on lemmikkeinä kissa ja koira. Perheelläni on maatila. Olemme tällä hetkellä myös isäntäperheenä AFS-vaihto-oppilaalle. 

Harrastan lukemista ja musiikinkuuntelua. Käyn säännöllisesti kuntosalilla, koska se rentouttaa minua kiireisen päivän jälkeen, mutta en pidä itseäni kovin urheilullisena ihmisenä. Pidän myös laulamisesta ja kakkujen leipomisesta

Haluan vaihto-oppilaaksi, koska haluan oppia, minkälaista on elää toisessa maassa ja haluan oppia uuden kielen.

JPN Itsuki YP

Itsuki, Japani

“My future dream is to become a schoolteacher, and I want to study education in Finland, which has a world-class education system. That’s why I chose Finland as my destination for studying abroad.”

Olen 16-vuotias japanilainen poika, asun vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa japanilaisessa suurkaupungissa. Luonteeltani olen ystävällinen ja positiivinen. Tulen toimeen kaikkien kanssa ja tutustun helposti uusiin ihmisiin. Olen musikaalinen nuori, olen soittanut pianoa pienestä asti ja soitan myös klarinettia koulun puhallinorkesterissa. Toivon voivani jatkaa musiikkiharrastusta myös Suomessa. 

Olen toiminut monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä, mikä on vahvistanut halua edistää ymmärrystä eri maiden välillä. Haluaisin tulevaisuudessa toimia opettajana, ja vaihtovuoteni aikana haluaisin perehtyä suomalaiseen koulujärjestelmään. Haluan myös tutustua Suomen ja Japanin kulttuurieroihin ja oppia niistä.

Katso Video
THA Thanchanok

Thanchanok "PixThai", Thaimaa

“I believe that living with your family will help me improve my language skills, and I am excited to learn Finnish, which is an interesting and exciting language for me to learn.”

Thaimaalainen Thanchanok eli kutsumanimeltään PixThai on ystävällinen, rento ja musikaalinen 16-vuotias tyttö. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat pianon- ja kitaransoitto, Rubikin kuutioiden ratkaiseminen sekä sulkapallo. Koulussa PixThain lempiaineita ovat matikka ja musiikki. Vapaa-ajallaan hän lukee mielellään tieteeseen liittyviä uutisia ja katsoo elokuvia.

PixThai on ainoa lapsi ja hän asuu äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Hän opiskelee tieteisiin painottuneella luokalla. PixThai auttaa mielellään kotitöissä ja nauttii lasten sekä lemmikkien seurasta. 

Katso Video
JPN Ruka

Ruka, Japani

I have a positive attitude and I’m cheerful. I’m good at making friends laugh.

Olen 17-vuotias tyttö Tokion alueelta Japanista. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja minua kaksi vuotta vanhempi isoveli. Minulla on läheiset välit perheeni kanssa ja juttelen paljon erityisesti äitini ja veljeni kanssa. Luonteeltani olen puhelias ja minulla on paljon ystäviä koulussa. Pidän liikunnasta ja harrastan karatea 5 kertaa viikossa ja taitoluistelua kerran viikossa. Toivon pääseväni luistelemaan myös Suomessa.

Katso Video
JPN Noe

Noe, Japani

“I am attracted to Finnish education. Second, I’m interested in current political conflict in Eastern Europe. I want t to think this issue more deeply by discussing about war and peace.”

Olen Noe, 17 v japanilainen tyttö. Harrastan rytmistä voimistelua ja kuulun koulun bändikerhoon, jossa olen laulaja. Rakastan eläimiä, ja nautin suuresti eläinten kanssa olemisesta, eläinpuistoissa käymisestä ja eläinten kuvien piirtämisestä. Pidän laulamisesta ja piirtämisestä ja kaverieni ja perheeni kanssa juttelemisesta.
Luonteeltani olen puhelias ja vastuuntuntoinen, olenkin toiminut monissa koulun luottamustehtävissä, kuten oppilaskunnassa ja luokkani kuoron johtajana.
Perheeseeni kuuluu molemmat vanhemmat ja isoveli, joka ei asu enää kotona. Minulla on myös lemmikkilintu, jota hoidan mielelläni.

Haluan vaihto-oppilaaksi Suomeen, koska minua kiinnostaa suomalainen koulujärjestelmä. Toisaalta olen kiinnostunut Itä-Euroopan poliittisesta konfliktista ja haluaisin ymmärtää sitä syvällisemmin. Haluaisin päästä myös osallistumaan monipuolisesti erilaisiin aktiviteetteihin, ja tutustua Suomen kauniiseen luontoon.

Katso Video
ESP Zoe

Zoe, Espanja

Olen Zoe, 15 vuotias tyttö, ja asun Teneriffan saarella Espanjassa. Perheeseeni kuuluu vanhempieni lisäksi pikkuveljeni ja kissa. Olen erittäin läheinen perheeni kanssa ja yhdessä pelaamme lautapelejä (Monopolya), katsomme elokuvia, vaellamme luonnossa ja matkustelemme.

Olen luonteeltani sosiaalinen, empaattinen ja itsenäinen, mutta myös vähän ujo. Koulussa olen hyvä oppilas ja minua kiinnostaa historia ja biologia. Englantia puhun kohtalaisen hyvin.

Olen myös urheilullinen, harrastan nyrkkeilyä useita kertoja viikossa ja käyn lisäksi kuntosalilla. Muita kiinnostuksen kohteitani ovat eläimet, lukeminen, musiikin kuuntelu, valokuvaus ja olen myös soittanut pianoa.

Toivoisin, että isäntäperheessäni olisi muita lapsia tai eläimiä tai molempia. 

Katso Video
SRB Zona

Zona, Serbia

“I look forward to spending my exchange year with my host family, and hope to explore the local scenery, try out new activities or simply spend time with them, sharing stories, laughing… I’m excited about learning their traditions, learning about their way of life, and hopefully, introducing them to the wonders of my own culture.”

Zona on utelias ja seikkailunhaluinen 15-vuotias tyttö Serbiasta. Zona saattaa olla aluksi ujo, mutta rentoutuu melko nopeasti. Hänen perheeseensä kuuluvat vanhemmat ja isosisko, joka on jo muuttanut muualle opiskelemaan. Lisäksi Zonalla on koira ja hän on hyvin eläinrakas, joten hän hoitaisi mielellään isäntäperheen lemmikkiä. Zona opiskelee teknologiaan painottuvassa koulussa. Hän on aktiivinen opiskelija ja hänen lempiaineitaan ovat matikka, biologia ja musiikki. Hän harrastaa kuorolaulua, piirtämistä ja tanssimista. Zona pitää myös ruuanlaitosta, leipomisesta sekä sarjojen ja elokuvien katselemisesta. Hän on matkustellut paljon perheensä kanssa. Zonan tavoitteena on oppia suomea, saada itsevarmuutta sekä tulla sosiaalisemmaksi vaihto-oppilasvuotensa aikana.

Katso Video
FRA Ambroisine

Ambroisine, Ranska

“I look forward to discovering my host family and being able to spend time with them to get to know them and for them to introduce me to their culinary culture, the history of their country, their hobbies, their way of living, their country and their language.”

Olen 16-vuotias tyttö Ranskan maaseudulta. Perheeseeni kuuluvat isä, äiti ja pikkuveli. Meillä on lemmikkeinä kaksi kissaa, kani ja kanoja. Asun viikot sisäoppilaitoksessa.

Harrastan tanssia, pianonsoittoa, teatteria ja kuulun koulun väittelykerhoon. Pidän lukemisesta, kirjoittamisesta, ompelemisesta ja ruoan laittamisesta. Perheeni kanssa harrastamme ulkoaktiviiteetteja kuten patikointia ja pyöräilyä ja talvisin talviurheilulajeja.

Olen nauravainen, seurallinen, utelias ja suorapuheinen, mutta kuitenkin diplomaattinen ja muut huomioon ottava.

Odotan vaihtovuodeltani uutta perhettä ja ystäviä,  uutta ruokakulttuuria ja uuden kielen oppimista. 

Tulevaisuudessa haluaisin opiskella geopolitiikkaa ja oikeustiedettä.

Katso Video
GER Matilda

Matilda, Saksa,

“When I thought about going abroad for a year I knew quickly that I did not want to go to „classic“ exchange countries like England or the USA. The nordic countries seem to have beautiful landscapes and long snowy winters. I talked to a teacher from my school had been living in Finland for 11 years and encouraged me to apply for Finland because of the landscape, the people and the very good school system. I am really curious about school in Finland. From what i have read I think some things will be quite similar to Germany, and some things (like free lunches for all pupils – if that is correct?) will be quite different.”

Matilda on 16-vuotias, ja hän on luonteeltaan sosiaalinen, vastuuntuntoinen ja ystävällinen. Matilda on hyvä koulussa ja vapaa-ajallaan hän nauttii liikunnasta, erityisesti koripallosta, jota hän pelaa paikallisessa joukkueessa. Matilda toivoo, että voisi jatkaa harrastusta Suomessa.

Matildalla on kolme vanhempaa sisarusta, ja heidän perhenjäsenillään on hyvin läheiset välit. Yhdessä he nauttivat ruuanlaitosta ja retkistä erityisesti luontokohteisiin

Katso video

ESP Irene (1)

Irene, Espanja

”I consider myself a friendly girl. I always try to make friends when I’m new in a place or a country in this case. I try to be happy because you only live once so you have to take advantage of everything you can.”

Olen 16-vuotias tyttö Espanjasta. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja kaksi veljeäni. Olen keskimmäinen kolmesta lapsesta. Olen kiinnostunut vieraista kielistä ja kulttuureista ja lempiaineitani koulussa ovat kielet ja historia. Pidän opiskelusta ja minulle on tärkeää saada hyviä arvosanoja koulussa. Harrastan ratsastusta kerran viikossa ja käyn välillä juoksulenkeillä. Olen kiinnostunut kokeilemaan uusia asioita ja aloittaisin mielelläni jonkun uuden harrastuksen vaihto-oppilasvuoteni aikana. Viikonloppuisin vietän aikaa ystävieni kanssa. Kaymme piknikillä, elokuvissa tai vietämme vain aikaa yhdessä.

Katso Video
ESP Juan

Juan, Espanja

“I am a very good and responsible student. I am specially keen on history and geography, but I also enjoy Philosophy most of the time. These subjects offer a wide and logical view of the human kind and give answers to the questions of how we have got at the current time of history.”

Olen 18-vuotias urheilullinen poika Espanjasta. Perheeseeni kuuluu vanhemmat ja pikku sisko sekä koira. Olen aluksi hieman ujo, mutta rentoudun seurassa nopeasti jolloin minusta tulee puhelias. Olen rento ja kunnioitan muita ihmisiä. Nautin erilaisten ruokien syömisestä. Harrastan uintia valmennustasolla. Käyn neljä kertaa viikossa harjoituksissa. Muita harrastuksiani on fantasia kirjojen lukeminen, tietokoneella pelaaminen sekä musiikin kuuntelu ja elokuvien katselu. Olen hyvä oppilas ja olen kiinnostunut erityisesti historiasta ja maantiedosta. Englannin kielen taitoni on hyvä.

Katso Video
FRA Leila (1)

Leila, Ranska

“I’m looking for something new ,something that can open my mind to other cultures and see the world through another angle , but also to better communicate with other people . But mostly , to live the experience of being part of the country and not looking at it.”

Olen 16-vuotias tyttö Ranskasta. Asun vanhempieni sekä pikkuveljeni kanssa, viikonloppuisin myös isosiskoni on kotona. Perheelläni on 6 kissaa joten rakastan eläimiä.

Olen ystävällinen, utelias ja kohtelias. Osaan toimia itsenäisesti ja rohkeasti uusissa tilanteissa. Harrastan judoa . Nautin lasten kanssa olemisesta. Olen aina tarvittaessa  valmis auttamaan. Osaan hyvin englantia ja vähän myös saksaa ja espanjaa. Olen hyvä oppilas. Vapaa- ajallani vietän aikaa ystävieni kanssa tai luen jotain hyvää kirjaa ja kuuntelen musiikkia.

Katso Video
THA Nattasasi (1)

varattu: Nattasasi "Mali", Thaimaa

”I consider education as an important thing in my life. I love studying biology, especially studying about human body, because it helps me learn about what is the cause of something that happens to our bodies, and it is fun to learn how our body system works. However, study can give me stress sometimes as I want to do my best.”

Olen 16-vuotias tyttö Thaimaasta, Krabin maakunnasta. Vanhempani ovat eronneet joten asun äitini ja kissojen kanssa. Tapaan isääni säännöllisesti aina kun haluan.  Luonteeltani olen ulospäinsuuntautunut ja iloinen. Olen myös innostunut ja rakastan uusien asioiden oppimista. Kuuntelen musiikkia mielelläni, leikin kissojeni kanssa, soitan kitaraa sekä tykkään liikkua luonnossa. Kavereiden kanssa pelaan myös lentopalloa. Äitini kanssa teemme paljon ruokaa yhdessä, käymme rannalla ja matkustelemme.

Olen hyvä koulussa, erityisesti pidän biologiasta. Puhun hyvää englantia, ja vähän kiinaa. Koulunkäynti on minulle tärkeää. Suomessa haluaisin oppia uuden kulttuurin ja kielen, tavata uusia ihmisiä sekä syödä uusia ruokia.

BFR Chloe

Chloe, Belgia

”I would like to discover a new horizon, to learn a new culture and a new language. I also want to meet some new people and to adapt to a new environment. This is an one-life experience that I want to do.”

Olen 17-vuotias tyttö Belgiasta. Vanhempani ovat eronneet, ja asun äitini kanssa. Olen eläinrakas ja meillä onkin kaksi koiraa, kissa sekä kani. Tapaan isääni säännöllisesti kahden viikon välein. Minulla on myös sisko ja kolme veljeä. Perheessämme on ollut yhteensä 5 vaihto-oppilasta.

Olen aluksi hillitty ja ujo, mutta kun tutustun paremmin olen spontaani ja huumorintajuinen. Aina välillä kaipaan kuitenkin myös rauhaa ja hiljaisuutta. Tykkään ruuan laitosta, maalaamisesta, musiikin kuuntelusta ja videopelien pelaamisesta. Olen hyvä oppilas koulussa ja osaan hyvin englantia. Olen lukenut myös espanjaa ja hollantia. Kielten opiskelun lisäksi harrastan partiota ja teatteria. Suomessa haluankin oppia uuden kulttuurin ja kielen.

Katso video

HKG Man (1)

Man Kiu "Eunice", Hong Kong

”Beyond language, I find immense joy in photography. Capturing moments is not merely a hobby; it’s a way for me to freeze time and share the beauty I see. I envision my interest in photography as a bridge between our worlds. Through images, I can share my perspectives and learn about yours, creating a visual dialogue that transcends language barriers.”

Olen Eunice, 16 vuotias tyttö Hong Kongista. Ystävät ja perheeni kuvailevat minua ystävälliseksi, avara katseiseksi ja hyväksi kuuntelijaksi. Asun isän ja äidin kanssa, olen ainut lapsi ja siksi olen itsenäinen. Perheessämme vallitsee keskinäinen kunnioitus ja ymmärrys toisiamme kohtaan. Myös avoin kommunikointi toimii ystävieni ja perheeni kanssa.

Rakastan kitaran soittoa ja haaveissani olisi tehdä jokin oma kappale. Tykkään myös valokuvauksesta. Se antaa mielestäni erilaisia perspektiivejä asioihin.

Koulussa olen keskinkertainen oppilas. Olen kiinnostunut talous- ja business-opinnoista. Haluaisin opiskella globaalia liiketoimintaa. Puhun Kantonin kieltä, minkä lisäksi opiskelen koulussa mandariinia, englantia, japania ja koreaa.

Suomesta haluaisin oppia kulttuuria ja suomen kieltä, sekä laajentaa ja kehittää omia näkökulmiani.

BRA Lucas (1)

Lucas, Brasilia

“I started to be interested in this idea of living in another country for a year because of my mother, who told me about the experience that my two uncles had in AFS when they went to live in another place for a while, with an unknown family and in a country with different customs than ours. She told me how they loved the experience, especially my uncle who went on exchange to Finland and who, nowadays, married a Finn and lives happily there.”

Lucas on kotoisin Brasiliasta ja luonteeltaan hän on sosiaalinen ja urheilullinen. Vapaa-ajallaan 17-vuotias poika harrastaa lentopalloa ja jujutsua, sekä lukemista. Lucas toivoo, että voisi jatkaa urheiluharrastuksiaan Suomessa. Lucas on läheinen perheensä kanssa, ja perheen yhteiset lomamatkat Yhdysvaltoihin ovat olleet Lucakselle tärkeitä. Lucas on utelias ja iloinen, ja hän odottaa innolla tutustumista Suomen vuodenaikoihin ja ruokakulttuuriin. Lucaksen setä oli aikoinaan Suomessa AFS-vaihto-oppilaana, ja tämä innosti Lucaksen hakemaan juuri Suomeen.

Katso Video
CRC Tracy

Tracy, Costa Rica

”I want to expand my cultural knowledge, learn a new language, get to know other ways of living, other food dishes, more family and emotional independence, and in general expand my knowledge about everything.”

Tracy on 17 vuotias, perheensä nuorin lapsi. Hänellä on viisi vanhempaa sisarusta, joista vielä kolme asuvat kotona Tracyn ja heidän vanhempienisa kanssa. Lisäksi heillä on pieni koira, joka on Tracylle erityisen rakas.

Hän on luonteeltaan iloinen, hieman ujo, kohtelias ja auttavainen. Hän harrastaa tennistä ja tykkää lisäksi uimisesta. Tracy on myös innokas kokeilemaan uusia reseptejä  ja tekemään ruokaa. Hän valmistui koulustaan viime vuonna ja haluaisi nyt pitää välivuoden ulkomailla ennen opiskelujensa alkua. Tosin hän ei vielä tiedä, mitä lähtee tulevaisuudessa opiskelemaan. Tracy puhuu hyvää englantia.

POR Barbara

Barbara, Portugali

”My personal goals for this programme are above all self-improvement and growth as a person. I think getting out of my comfort zone is very important for my future – to be able to react well to more new things.”

Portugalilainen Bárbara (16v) pitää tanssimisesta, matkustamisesta ja laulamisesta. Bárbara on luova ja sosiaalinen tyttö, joka on kiinnostunut erityisesti elokuvista osana koulun elokuvakerhoa. Ystävät ja perhe ovat hänelle erityisen tärkeitä – kuin myös perheen koira.

Bárbara kuvailee itseään ulospäinsuuntautuneeksi ihmiseksi, joka tykkää myös viettää aikaa itsekseen. Hän on lämminhenkinen, ennakkoluuloton ja empaattinen tyttö, joka portugalilaisen sanonnan mukaan ”täyttää huoneen” iloisuudellaan. Portugalissa Bárbara asuu siskonsa kanssa vuorotellen isänsä ja äitinsä luona. Bárbaralla on erittäin läheinen suhde perheeseensä, jonka kanssa hänellä on tapana syödä yhdessä niin arki-iltaisin kuin viikonloppuisinkin.

Bárbara pitää koulunkäynnistä ja oppii mielellään uusia asioita. Koulussa hänen lempiaineitaan ovat historia, englanti ja matematiikka, ja hän osaakin portugalin lisäksi hyvin englantia. Vapaa-ajalla Bárbara viettää paljon aikaa ystävien kanssa mm. elokuvissa ja perheensä kanssa kotona. Hän myös kuuntelee kaikenlaista musiikkia rockista K-poppiin ja katselee mielellään mm. korealaisia draamoja. Bárbara pitää myös pyöräilystä.

Bárbara odottaa kovasti vaihtovuottaan Suomessa ja toivoo erityisesti kasvavansa ihmisenä. Hän on innoissaan suomen kielen oppimisesta sekä suomalaisen ruuan maistamisesta. Bárbara näkee vaihtokokemuksen hyvänä haasteena kehittää itseään: ”My motto? If I’m going to get out of my comfort zone, then I’m going to get out of it a lot – not just a little bit. In Finland, I hope that there will be an exchange of experiences and cultures, at home, at school and in the community.”

ITA Elia

Elia, Italia

I think Chemistry and Physics are also interesting because they can answer a lot of the questions I have about how our world works. All things considered, being interested in what I study is the main thing that helps me to get good grades.

Olen 17-vuotias poika Italiasta. Asun vanhempieni sekä siskoni kanssa. Keskustelen usein isäni kanssa tieteeseen, matematiikkaan ja kemiaan liittyvistä asioista. Äitini kanssa keskustelen enemmän tunteista.

Paras luonteen piirteeni on rehellisyys. Olen myös utelias ja itsenäinen. Mietin paljon asioita. Minulla on hyvä kyky luoda sosiaaalisia suhteita. Mnulla on muutama hyvä ystävä sekä paljon satunnaisia tuttavuuksia. Harrastuksista tärkein on urheilu. Pelasin aiemmin lentopalloa 5 vuotta. Nyt olen kolme vuotta harrastanut ilmasilkkiakrobatiaa.

Soitan myös kitaraa sekä luen. Koulussa olen motivoitunut oppilas. Kiinalainen kirjallisuus ja filosofia ovat lempiaineeni, mutta pidän myös kemiasta ja fysiikasta. Äidinkieleni on  italiaa, mutta olen erittäin hyvä myös englannissa. Opiskelen myös espanjaa ja kiinaa. Vaihtovuonna haluan oppia toisenlaisen kulttuurin sekä puhumaan suomen kieltä.

ITA Alessandro T

Alessandro T., Italia

I’ve always liked hearing about and “living” other cultures so getting to spend a full year away from home somewhere I don’t know, meeting new and interesting people, while scary, is also something I’m immensely looking forward to.

Alessandro on amerikkalais-italialainen poika, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Hän asuu vanhempiensa, pikkuveljensä, kahden koiran ja kissan kanssa. Perheellä on hyvin läheiset välit.

Alessandro harrastaa ruoanlaittoa, uimista ja rullaluistelua. Hänellä on muutamia läheisiä ystäviä, joiden kanssa hän viettää aikaa säännöllisesti lautapelejä pelaten. Hän on itsenäinen ja pyrkii ratkaisemaan eteen tulevia haasteita ensin itse. Alessandro odottaa vaihtovuodeltaan erityisesti uuden kielen oppimista.

ITA Anna

Anna, Italia

“From a personal standpoint, I like different cultures and I consider it necessary to enter into the way of life of other countries as an excellent way to improve my knowledge of the world. Overall, I’m looking for a cultural experience which will help me in understanding the other’s point of view better.”

Anna on 16-vuotias tyttö Milanon läheltä. Hän asuu molempien vanhempiensa ja sisaruksien kanssa. Heillä on myös aina ollut perheessä kissoja ja koiria. Anna viettää paljon aikaa perheensä kanssa ja muutoinkin tykkää viettää aikaa ihmisten seurassa. Luonteeltaan hän on ystävällinen, avulias, huumorintajuinen ja avoin. Viikonloppuisin hän käy hiihtämässä tai patikoimassa vuorilla. Anna harrastaa yleisurheilua, sillä urheilu tekee hänet onnelliseksi. Kun hän haluaa rauhoittua, hän piirtää tai maalaa. Hän käy myös kirkon vapaaehtoistoiminnassa järjestämässä lapsille ohjelmaa.

Anna opiskelee tiedepainotteisessa lukiossa. Hän on vastuullinen ja motivoitunut opiskelija. Hän on työskentelee päättäväisestija sitoutuu tavoitteisiinsa. Annan lempiaineita on matematiikka sekä luonnontieteet, fysiikka, kemia ja biologia. Aikuisena Anna haluaisi toimia opettajana.

ITA Rocco

Rocco, Italia

“I am excited and I want to challenge myself to get out of my comfort zone and change my habits, because I think that it is necessary in life and realizing it now will give me a great hand in the future. I want to come home after my time abroad and look like a much grown version of myself.”

Rocco on ekstrovertti, utelias ja urheilullinen poika Italiasta. Hän asuu vanhempiensa ja isoveljensä kanssa. Rocco harrastaa koripalloa ja lukemista. Lisäksi hän pitää elokuvien ja sarjojen katselemisesta sekä musiikin kuuntelemisesta. Hänellä on paljon kavereita ja muutamia läheisiä ystäviä. Rocco pyrkii aina ajattelemaan positiivisesti ja piristämään muita. Hänen lempiaineitaan koulussa ovat historia ja geopolitiikka.

Perhe on toiminut isäntäperheenä brasilialaiselle vaihto-oppilaalle ja Roccon isoveli on ollut vaihdossa Ranskassa, joten hänellä on jo hieman näkemystä siitä, millaista vaihto-oppilaana oleminen on. Rocco odottaa erityisesti erilaiseen koulujärjestelmään tutustumista ja uuden kielen oppimista.

GER Lara

Lara, Saksa

“My friends and family would describe me as an open, friendly and communicative person, because I accept everyone the way they are. I try to approach new people and to get to know them better. In addition, I am a very ambitious girl. I always want to learn new skills and reach my goals. Therefore, I work hard to reach them.”

Saksasta kotoisin oleva Lara (16v.) on urheilullinen nuori tyttö, jolla viikot täyttyvät koripalloilusta, ratsastuksesta ja partiosta. Laran sydäntä lähellä on erityisesti koripalloilu ja hän toimii omassa seurasaan juniorivalmentajana. Lara on ulkoilmaihminen, hän pitää luonnossa kulkemisesta ja toivoisi pääsevänsä kokeilemaan Suomessa talviurheilulajeja.

Katso video

ITA Emma G

Emma G, Italia

“During the year I will spend in my host country, I would like to test all my abilities to adapt to a different culture. I would like to become a citizen of the host country by sharing culture, language and traditions, without any religious or moral prejudices. I am well prepared to collaborate in the activities of my host family.”

Emma on iloinen ja taiteellinen tyttö Italiasta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa ja saa helposti uusia ystäviä. Hän asuu vanhempiensa, pikkuveljensä ja pikkusiskonsa kanssa. Emma opiskelee taiteisiin painottuvassa koulussa. Hän harrastaa taitouintia ja on muutenkin aktiivinen. Emma pitää luonnossa liikkumisesta, pyöräilemisestä, hiihtämisestä ja matkustelemisesta. Hän käy mielellään museoissa, konserteissa ja teatterissa. Kesäisin hän on toiminut seurakunnan kautta lastenohjaajana.

ITA Federico

Federico, Italia

I pride myself on being an easy-going individual who cherishes meaningful relationships with both friends and family.”

Federico on 17-vuotias poika Italiasta, jonka perheeseen kuuluu äiti, isä ja jo kotoa muuttanut isoveli. Urheilullinen Federico harrastaa yleisurheilua, laskettelua, purjelautailua ja purjehtimista. Federico tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja hänelle on tärkeää säilyttää hyvät välit perheensä ja ystäviensä kanssa.

Koulussa hänen lempiaineitaan ovat matemaattiset aineet, erityisesti matematiikka ja fysiikka. Federico on aikaisemmin asunut perheensä kanssa kuusi ja puoli vuotta Yhdysvalloissa, ja hän puhuu englantia erinomaisesti. Federico haluaisi vaihtovuotensa aikana tutustua uuteen kulttuuriin ja oppia kokonaan uuden kielen. 

ITA Angelica Larini

Angelica, Italia

“My personal goals for the programme are: growing up psychologically, know a new culture, learn another study method, testing my capacity to adapt in an environment completely different from the one I grow up in and from the one I live in, become more extroverted and sociable and learn a new language or improve my English.”

Angelica on 16-vuotias määrätietoinen ja iloinen tyttö Italiasta. Hän asuu kahdestaan äitinsä kanssa pienessä kylässä Pohjois-Italiassa. Angelicalla on melko paljon ystäviä. Angelica pitää elokuvien ja sarjojen katselemisesta, lukemisesta sekä musiikin kuuntelemisesta. Hänen lempiaineitaan ovat italia, kemia, biologia, taide ja fysiikka. Angelica on opiskellut englantia 11 vuotta.  Hänen mielestään olisi mukavaa, jos isäntäperheessä olisi lapsia. Tulevaisuudessa Angelica haluaisi työskennellä lääkärinä tai sairaanhoitajana. 

GER Elisa (1)

Elisa, Saksa

”I think that one big challenge in Finland could be the language, because it is very different to the languages I speak, but I look forward to learning it and I will try to gain basic knowledge by the time I am departing.”

Olen Elisa, kohta 16 vuotias tyttö Saksasta ja asun vanhempieni ja isosiskoni kanssa. Isosiskoni oli vaihto-oppilaana Thaimaassa 2019/20 ja sen vuoksi innostuin itsekin hakemaan vaihtoon. Valitsin kohdemaaksi Suomen sen luonnon, hyvän koulujärjestelmän, kulttuurin ja tietysti kuuluisien saunojen vuoksi. Olisi myös ihanaa nähdä revontulet!

Luonteeltani olen aktiivinen, joustava ja itsenäinen. Vanhempien mukaan olen myös tunnollinen ja rehellinen sekä sopeudun hyvin uusiin tilanteisiin.

Harrastan yleisurheilua, juoksua, ja toivoisin, että voisin jatkaa harrastustani Suomessa. Lisäksi olen intohimoinen kirjojen lukija. Koulussa olen tunnollinen oppilas ja pidän kielistä. Puhun hyvää englantia ja olen opiskellut lisäksi espanjaa ja latinaa. Myös suomen kielen opiskelun olen jo aloittanut.

Katso Video
COL Juan (1)

Juan, Kolumbia

”I am eager to discover new cultures, while improving my level of English. I would also like to meet new people and prove to myself that I can be an independent person.”

Olen Juan, 17 vuotias perheen esikoinen Kolumbiasta. Perheeseeni kuuluu vanhempien lisäksi 9v siskoni sekä 6v pikkuveljeni. 

Olen luonteeltani urheilullinen, iloinen ja sosiaalinen, vaikka toisinaan saatan aluksi olla vähän ujo. Odotan innoissani vaihto-oppilasvuottani Suomessa ja olen jo lukenut vähän Suomen luonnosta ja kulttuurista.

Harrastan jalkapalloa, mutta pidän monesta muustakin urheilulajista ja tykkään tavata myös kavereitani. Perheeni kanssa olemme läheisiä ja syömme aina päivällisen yhdessä. Olen kaikkiruokainen ja tykkäänkin maistella uusia ruokia.

Meillä ei ole lemmikkejä, mutta pidän eläimistä ja minua ei haittaa jos isäntäperheessäni on lemmikkejä.

Katso Video
VEN Mariangel

Mariangel, Venezuela

“I want to learn a new culture and obviously a new language but also have new experiences that help me to grow up as a person in every sense. I want to meet a lot of people and teach them the beauty of my culture and me.”

Mariangel on ystävällinen, seurallinen ja spontaani tyttö Venezuelasta. Hän rakastaa uusiin ihmisiin tutustumista ja on hyvä kuuntelija. Mariangel asuu äitinsä, pikkusiskonsa ja koiransa kanssa. Hän tapaa isäänsä säännöllisesti. Hänellä on läheiset välit perheensä kanssa, ja erityisesti pikkusisko on hänelle hyvin tärkeä. Mariangel harrastaa flamencoa ja pitää lisäksi lukemisesta sekä musiikin kuuntelemisesta. Hän on aktiivinen opiskelija ja auttaa mielellään myös kavereitaan koulutehtävien kanssa. Mariangelin lempiaineita ovat historia, englanti sekä matikka. 

ITA Serena

Serena, Italia

”I find nothing particularly difficult or frustrating in my everyday life. Obvioulsy there were obstacles that I had to overcome. To overcome them I had to evaluate all the options and choose the right one for my situation. However when I couldn’t, I asked for the opinion of my friends or family and listened to their advice.”

Serena on 16-vuotias tyttö Italiasta. Hänen perheeseensä lukeutuu vanhempien lisäksi isoveli ja pikkusisko. Perhe on läheinen, ja he viettävät paljon aikaa yhdessä. Luonteeltaan hän on hauska, antelias ja mukava. Serena saattaa olla aluksi ujo, mutta hänestä tulee ulospäinsuuntautuneempi kun hän tutustuu ihmisiin.

Hän rakastaa musiikin kuuntelua, lukemista ja piirtämistä. Serena tykkää myös käydä kävelemässä ja tutkimassa uusia paikkoja. Hän pitää myös museoista ja taidemuseoista. Serena on myös hyvä opiskelija, ja hänen lempiaineitaan ovat kielet, historia ja filosofia. Hän opiskelee äidinkielensä italian lisäksi myös englantia, ranskaa ja saksaa, ja erityisesti englantia hän puhuu hyvin. Vaihtovuodelta Serena odottaa  itsenäistymistä, uuteen kulttuuriin tutustumista sekä kielen oppimista.

FRA Paul

Paul, Ranska

“I want to bring you joy during this year, to be a part of the family. If you have activities which you are used to do, please share them with me. I am curious about knowing the place where you live, discovering everything you can show me, and learning about your culture.”

Paul on 16-vuotias poika Ranskasta. Hänen perheeseensä kuuluu vanhempien lisäksi nuorempi veli, ja samanikäinen siskopuoli. Paul pitää eläimistä, ja hänen molemmilla vanhemmillaan on lemmikkieläimiä. Hänellä on paljon ystäviä, ja Paul tutustuu helposti uusiin ihmisiin. Hän pitää liikunnasta ja pelaa sulkapalloa, pyöräilee ja laskettelee talvisin. Paul rakastaa syömistä ja tekee mielelläni ruokaa. Koulussa hänen lempiaineitaan ovat matemaattiset aineet. Vapaa-ajallaan hän myös lukee, pelaa videopelejä, urheilee ja kuuntelee musiikkia.

Katso video

GER Mila

Mila, Saksa

“In my free-time I like drawing or doing pottery. I am in general a very creative person. Also I play guitar and like reading. I boulder, listen to music and I enjoy going to museums too. I want to find out what “family” means in Finland and want to learn your cultural traditions and all the little things in everyday life that are different from Germany.”

Mila on 16-vuotias tyttö Saksasta. Hän on perheensä keskimmäinen lapsi ja perhe on hyvin läheinen. He tykkäävät yhdessä matkustelusta, ja kesät he ovat viettäneet ajamalla matkailuautolla pitkin Eurooppaa. Mila kuvailee itseään luovaksi ja taiteelliseksi, mikä korostuu hänen elämänsä osa-alueissa. Hän käy kuvataidepainotteista koulua ja menestyy humaaneissa ja luovissa aineissa. Myös vapaa-ajan harrastukset liittyvät luovuuteen. Hän harrastaa kitaransoittoa ja tykkää piirtämisestä, keramiikan teosta ja matkustelusta. Mila on hyvin muiden kanssa toimeen tuleva, ja oman perheensä mukaan yrittää aina löytää kompromissiratkaisuja, vaikka omien tunteiden kanssa saattaakin olla hieman tekemistä.

Katso video

INA Ahmad

Rayyan, Indonesia

”I love school because it facilitates my eagerness to ask questions and my social needs to interact and communicate with friends. It also made me able to solve problems, grow my creativity, and learn how to express my thoughts.”

 Rayyan on 15-vuotias poika Indonesiasta. Hän puhuu kotikielenään indonesiaa, minkä lisäksi hänen englannin kielen taitonsa on hyvä. Rayyanin perheeseen kuuluu isä, äiti ja neljä pienempää sisarusta. Luonteeltaan hän on hauska, rento, ystävällinen ja tottelevainen. Rayyan harrastaa koripalloa, meditointia ja kirjoittamista, kuten päiväkirjan pitämistä ja tarinoiden kirjoittamista.

 Toisten kunnioittaminen ja itsenäiseen päätöksentekoon ja vastuun kantamiseen kasvaminen on tärkeä arvo hänen perheessään. Rayyan pyrkii merkitykselliseen elämään ja tällä hetkellä iso osa sitä on koulunkäynti ja opiskelu Hän on erityisen kiinnostunut tieteistä. Rayyanin lempiaineita koulussa ovat englanti, luonnontieteet ja matematiikka. Hän tähtää opinnoissaan yliopistoon tieteen ja tekniikan tiedekuntaan. 

Suomessa hän haluaa oppia kielen, ja rakentaa suhteita ja sitä kautta saada uusia kokemuksia. Rayyan on myös kiinnostunut Suomen koulujärjestelmästä.

CHI Yihan (1)

Yihan, Kiina

”As for my future education, I hope to enter a good university and choose the subjects I am good at and interested in. Maybe, I can be a teacher, a fitness trainer or an engineer. My dream is to travel around the world and help more people in need.”

Yihan on 16-vuotias poika Kiinasta. Hän asuu vanhempiensa kanssa kolmistaan, ja hänen ystävänsä kutsuvat häntä “Leoksi.” Hän on luonteeltaan urheilullinen, ystävällinen, auttavainen ja itsenäinen. Yihan on aina harrastanut urheilua, hänellä on musta vyö taekwondossa ja hän on pelannut myös pitkään jalkapalloa. Nykyään Yihan pelaa koripalloa, mistä on tullut hänen intohimonsa. Hän tykkää myös matkustelusta, tietokonepeleistä, elokuvista ja musiikin kuuntelusta. Vanhempiensa kanssa hän pelaa lautapelejä, pyöräilee ja käy uimassa. Koulussa Yihan on erinomainen oppilas, lempiaineitani ovat matematiikka, kemia, fysiikka ja biologia. Englantia hän on opiskellut kuuden vuoden ajan, ja puhuu sitä hyvin.

Katso video

HKG Tsz Kei Kong

Tsz Kei, Hongkong

“Participating in an exchange program has motivated me to set some personal goals. I am eager to learn about Finnish culture and master the Finnish language, which I find fascinating.”

Tsz Kei, kutsumanimeltään Emily on 17-vuotias tyttö Kiinasta. Hän asuu äitinsä, isänsä ja isoveljensä kanssa Hongkongissa. Luonteeltaan Tsz Kei on ulospäinsuuntautunut, iloinen,  utelias ja kokeilee mielellään uusia asioita. Hän pitää musiikista, piirtämisestä, lukemisesta ja on tehnyt vapaaehtoistyötä paikallisessa löytöeläintalossa kolmen vuoden ajan. Tsz Kei pitää opiskelusta ja osallistuu myös koulunsa luottamustoimiin. Vaihto-oppilasvuoteni aikana hän haluaisi oppia puhumaan hyvin suomea.

Katso video

CHI Valentina

Valentina, Chile

”I’m creative, as I can use my imagination to come up with completely new ideas for the things that I love to do, like making art and other crafts that I do, and I also use it as a way to see things from different perspectives”

Valentina on 16-vuotias tyttö Chilestä, joka asuu vanhempiensa ja isoveljensä kanssa isossa kaupungissa. Hän on vastuuntuntoinen, itsenäinen, kekseliäs ja luova. Valentina on kiinnostunut monista asioista, kuten käsitöistä, ruoan laittamisesta, musiikista (kitaran- ja klarinetin soittamisesta) piirtämisestä ja maalaamisesta, lukemisesta ja videopeleistäkin

Koulussa hän on erinomainen oppilas ja se mitä hänelle ei koulussa opeteta, sen yleensä hän opiskelee itsenäisesti, kuten eri aineiden syventävät osiot (molekyylibiologia, kvanttifysiikka, tähtitiede). Valentina puhuu myös erinomaista englantia ja lukee paljon englanninkielisiä kirjoja.

Katso video

CHI Emilia

Emilia, Chile

”Being immersed in a completely different country and a different language, motivates me to get out of my comfort zone and learn more about it, because I know that’s something I like and enjoy.”

Emilia on 16-vuotias tyttö Chilestä, joka asuu vanhempiensa ja pikkuveljensä kanssa. Heillä on myös koira nimeltään Hachi. Emilia on erittäin läheinen perheensä ja isovanhempiensa kanssa ja usein viikonloppuisin syömmekin yhdessä. Lisäksi he käyvät yhdessä maaseudulla, liikkuvat luonnossa ja kalastavat.

Luonteeltaan Emilia on ulospäinsuuntautunut, itsenäinen, vastuuntuntoinen ja iloinen. Hän harrastaa lentopalloa kahdessa eri joukkueessa ja musiikki on monin tavoin hänelleminulle tärkeää. Emilia on soittanut viulua sekä laulaa. Hän on vuosittain osallistunut koulunsa musikaaleihin ja tänäkin vuonna hän sai koe-esiintymisen jälkeen yhden päärooleista, jota hän tällä hetkellä harjoittelee.

Koulussa Emilia on hyvä oppilas ja puhuu hyvää englantia. Hän odottan innolla uutta kouluaan ja hänellä on kova halu oppia myös suomen kieltä, minkä hän myöntää vaikeaksi.

Katso video

CHI Catalina D (1)

Catalina D, Chile

I would love to immerse myself in your culture, embrace your daily routines, and adapt to your way of life. Developing a close bond with my host family is important to me, as it would allow me to learn their language, customs, and explore their country.”

Catalina on 16-vuotias tyttö Chilestä. Hän asuu äitinsä, 9-vuotiaan pikkuveljensä ja koiransa kanssa pienessä kaupungissa. Koulu vie paljon aikaa Catalinan arjesta ja hän osallistuu koulussaan myös shakkikerhoon ja akryylimaalaustunneille. Koulun ulkopuolella Catalina pitää ruoanlaitosta ja eläimistä. Hän huolehtii koiransa ulkoiluttamisesta yleensä arkipäivisin.  Viikonloppuisin perhe katsoo yhdessä elokuvia ja tapaa ystäviä tai sukulaisia.  Äidinkielensä espanjan lisäksi Catalina puhuu vähän englantia ja kiinaa. 

Katso video

CHI Agustina

Agustina, Chile

”I can help cook for a few days to my host family, so they can eat food from my country If they have pets. I can take them for a walk. I am very cheerful, so I will always give you a smile when you arrive and leave and ask how your day was.”

Agustina on 16-vuotias tyttö Chilestä, joka asuu äitinsä, isäpuolensa ja 2-vuotiaan pikkuveljensä kanssa maaseudulla. Heillä on kaksi isoa koiraa, ja Agustina pitääkin eläimistä paljon. Hän on läheinen perheensä kanssa ja he yleensä syövät yhdessä päivittäin, käyvät ostoksilla, katsovat elokuvia ja hoitavat puutarhaansa. Agustina on luonteeltaan joustava, huolehtiva, järjestelmällinen ja urheilullinen. Hän harrastaa lentopalloa, maalaamista ja lukemista.

Agustina on koulussa erinomainen oppilas, ja haluaa tulevaisuudessa opiskella lääkäriksi. Siksi häntä kiinnostavat erityisesti matematiikka, biologia ja kemia. Hän osallistui viime syksynä koulujen välisiin ”Kemian Olympialaisiin” ja pärjäsi hyvin. Vaihto-oppilaaksi hän haluaa sen vuoksi, että haluaa oppia puhumaan parempaa englantia, koska hänen mielestään kielen oppii vain sitä puhumalla.

Katso video

TUR Zeynep

Zeynep, Turkki

”In this process, my expectations from AFS and myself are to improve my language or learn a new language, to experience a different culture and family environment. In the future I want to study interior architecture.”

Zeynep on 17-vuotias tyttö Turkista, joka asuu vanhempiensa ja 14-vuotiaan pikkusiskonsa kanssa. Hänen isänsä on viikot töissä toisessa kaupungissa, mutta on kotona viikonloppuisin. Yhdessä perheen kanssa he käyvät ulkona syömässä, ostoksilla, matkustelevat ja urheilevat. Zeynep on  luonteeltaan seikkailunhaluinen, avoin ja itsenäinen. Koulussa hän on erinomainen oppilas ja hän tähtää opiskeluissaan siihen, että pääsisi yliopistoon opiskelemaan sisustussuunnittelua. Hän harrastaa lentopalloa

Katso video

BRA Giovana (1)

Giovana, Brasilia

“I’ve always wanted to go for an exchange program. It’s my dream, get to know another country, new people, new culture, new weather, new language and a lot more. I’m a very curious person so I want to learn and try as many things as I can.”

Giovana on keväällä 16-vuotta täyttävä tyttö Brasiliasta. Hän asuu äitinsä, pikkusiskonsa ja koiriensa kanssa Etelä-Brasiliassa.  Giovanan vanhemmat ovat eronneet ja isäänsä hän näkee lähinnä loma-aikoina, jolloin he käyvät yhdessä veneilemässä.  Giovana pitää kaikesta urheilusta ja on kokeillut monia eri urheilulajeja. Tällä hetkellä hän pelaa lentopalloa kaksi kertaa viikossa ja käy koiriensa kanssa kävelyillä.

Hän käy myös koulun ulkopuolella englannintunneilla kaksi kertaa viikossa.  Lisaksi hän pitää lukemisesta ja elokuvien katselusta ja viettää vapaa-aikaansa myös ystäviensä kanssa. Giovana puhuu englantia hyvin ja haluaisi oppia vaihtovuotensa aikana puhumaan suomea.

Katso video

JPN Momoka

Momoka, Japani

“My family and friends would describe me that I am cheerful and sociable. I am friendly and I can get along with anyone.”

Momoka on kesällä 16-vuotta täyttävä tyttö Japanista. Hän on ainoa lapsi ja asuu äitinsä ja isänsä kanssa lähellä Tokiota. Luonteeltaan Momoka on iloinen ja tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Hän on harrastanut uintia 9 vuotta ja ui kuusi kertaa viikossa. Lisaksi hän soittaa viulua enemmän omaksi ilokseen. Momokalla on paljon ystäviä sekä uimaseurasta että koulusta. Uinti vie paljon aikaa Momokan arjesta mutta vapaa-ajallaan hän on mielellään ystäviensä kanssa. Koulussa Momoka pärjää erinomaisesti. Momoka on opiskellut englantia kolme vuotta ja osaa sitä kohtalaisesti.

Katso video

BRA Vinicius

Vinicius, Brasilia

”I’m really excited for my exchange program, which I was planning for almost three whole years. I am planning to work in International Relations, and I believe this is an opportunity to expand my knowledge about it.”

Vinicius on 17-vuotias poika Brasiliasta, joka asuu äitinsä ja kahden pikkuveljensä kanssa. Heillä on myös pieni koira, jonka nimi on Sushi. Vinicius on innoissaan tulevasta vaihtovuodesta Suomessa ja onkin ottanut jo paljon selvää Suomen kulttuurista, tavoista, eri kaupungeista ja hän on opetellut myös suomen kieltä. Luonteeltaan hän saattaa olla aluksi ujo ja varautunut, mutta kun hänet oppii tuntemaan, niin hän on avoin, ymmärtäväinen ja puhelias.

Koulussa Vinicius on hyvä oppilas ja puhuu erittäin hyvää englantia. Lempiaineita hänelle ovat historia, maantieto ja filosofia. Muita kiinnostuksen kohteita ovat lukeminen, kalastaminen, vaeltaminen ja nähtävyydet sekä eri museot. Tällä hetkellä hän ei harrasta mitään urheilua, mutta pitää lentopallosta.

Katso video

HKG Ting (1)

Ting, Hongkong

”My personal goal for this program is to learn a new language and experience a different school environment, knowing what other country living style and making new friends from there, I hope to have a long-lasting relationship with my host family.”

Ting on 16-vuotias poika Hongkongista, ja hänen lempinimensä on Daniel. Hän on ulospäinsuuntautunut ja aktiivinen ihminen. Ting nauttii liikkumisesta sekä rakastaa koripalloa, mitä hän pelaa joukkueessaan.  Ting on ahkera koulussa ja nauttii opiskelemisesta. Hänen ystävänsä auttavat häntä, mikäli hänellä on ongelma jonkun aineen kanssa.

Hänen kotikielensä  on kantoninkiina, mutta Ting on opiskellut myös englantia ja mandariinikiinaa ja osaa niitä hyvin. Hän asuu äitinsä ja isänsä kanssa, ja erityisesti äitiinsä Tingillä on erittäin lämpimät välit. Myös isovanhemmat ja serkut ovat hänelle tärkeitä. ja he viettävät paljon aikaa heidän kanssaan.

Kavereiden kanssa Ting urheilee ja katsoo elokuvia. Hän tykkää katsella toiminta- ja kauhuelokuvia. Ting noudattaa sääntöjä ja ottaa hyvin vastaan neuvoja. Vaihtovuodelta hän odottaa paljon uusia kokemuksia. Hän haluaa oppia uuden kielen, ja kokea erilaisen kouluympäristön. Myös uudessa maassa asuminen ja ystävien saaminen kiehtoo häntä.

Katso video

ITA Agata

Agata, Italia

”During my exchange I would like to get involved by getting out of my comfort zone, have a life experience without the support of my family, meet new people and their cultures, find similarities and differences compared to mine.”

Agata on 16-vuotias tyttö Italiasta, jonka perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi pikkuveli. Hän on läheinen vanhempiensa sekä muiden sukulaistensa kanssa, ja yhdessä he katsovat televisiota ja elokuvia, matkustelevat ja pelaavat kortti- ja lautapelejä. Luonteeltaan Agata on utelias, aurinkoinen, kokeilunhaluinen ja päättäväinen. Koulussa hän on aika hyvä oppilas, mutta pitää opiskelun lisäksi tärkeänä myös tavata ystäviään ja viettää aikaa rentoutuen. Kavereiden kanssa hän käy diskoissa, pizzalla, sushilla ja elokuvissa. Agata harrastaa kilpauintia ja uimajoukkueensa kanssa hän on matkustellut paljon ja kiertänyt myös kilpailuissa. Agata puhuu hyvää englantia ja osaa myös vähän espanjaa. Hän on myös päättänyt opetella vaihtovuotensa aikana suomen kielen.

GER Freja

Freja, Saksa

“In my free time, I enjoy baking, going out with friends, playing video games or taking photos of friends, which I would like to continue to do in Finland, and I am interested in learning more Swedish.”

Freija on saksalainen 16-vuotias tyttö, jolla on suomalainen isoäiti ja sukua Suomessa. Hän on käynyt Suomessa kesälomilla parin vuoden välein. Freja pärjää koulussa hyvin. Opettajan mukaan hän on omatoiminen, tunnollinen ja hyvin käyttäytyvä oppilas. Hän osaa englantia hyvin ja ruotsia jonkin verran. Tulevaisuudessa hän aikoo opiskella arkkitehdiksi tai muulle luovalle alalle.

Hän asuu äitinsä, isänsä, pikkuveljensä ja kolmen kissan kanssa. Vanhemmat kuvailevat häntä muun muassa spontaaniksi, energiseksi, ulospäin suuntautuneeksi ja luovaksi. Vapaa-ajallaan hän laittaa ruokaa, leipoo, tapaa ystäviään ja valokuvaa. Hän on nykyään vegetaristi, mutta voi myös syödä liharuokaa. Perheen kanssa hän pelaa pelejä ja matkustelee pääasiassa Saksassa. Vaihtovuotenaan hän haluaa oppia lisää englantia ja ruotsia, tutustua paremmin suomalaiseen perhe-elämään, osallistua
isäntäperheen harrastuksiin, kokeilla uusia urheilulajeja ja löytää uusia ystäviä.

Katso Video

Isäntäperheiden kokemuksia

Paras tapa ymmärtää millaista isäntäperheiden arki on, mitä siihen kuuluu ja mitä kannattaa hakuvaiheessa ottaa huomioon, on osallistua AFS:n ilmaisiin isäntäperheinfo-webinaareihin, joissa AFS-tiimi yhdessä toiminnassa mukana olevien perheiden kanssa kertoo yksityiskohtaisemmin isäntäperheydestä ja perheet jakavat omia kokemuksiaan.

Ilmoittaudu webinaariin

Haluaisin lisätietoa tietyistä oppilaista

Yhteydenotto ei sido sinua vielä mihinkään, vaan auttaa saamaan yksityiskohtaisemman kuvan oppilaista, heidän kiinnostuksen kohteistaan, luonteestaan jne. Lähetämme sinulle mm. lisätietoa videoiden ja oppilaan hakemuksen muodossa. Kaikki tämän sivun kuvaukset ovat GDPR-lainsäädännön mukaisia.
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×