AFS:n vuosioppilaat ovat Suomessa kouluvuoden ajan (10 kk). Oppilaita tulee vuosittain mm. Aasiasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta. He elävät Suomessa tavallista arkea isäntäperheissä ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota.

Vuosioppilaan isäntäperheenä voi kuitenkin toimia myös lyhyemmän aikaa, esimerkiksi syyslukukauden n. 5kk tai n. 2-3 kk heti vaihtovuoden alussa. AFS etsii tämän jälkeen oppilaalle seuraavan perheen samalta paikkakunnalta.

Vuosioppilaiden esittelyt

Tutustu oppilaiden terveisiin ja pohdi kuka sopii parhaiten juuri teidän perhe-elämään! Voit kysyä meiltä lisätietoa sinua kiinnostavien oppilaiden hakemuksista sivun alhaalla olevan lomakkeen avulla. Yhteydenotto EI SIDO SINUA MIHINKÄÄN, vaan auttaa saamaan yksityiskohtaisemman kuvan oppilaasta (mm. lisätietoa kuvien ja videon muodossa). Kaikki kuvaukset ovat GDPR-lainsäädännön mukaisia.

Jan 17, Slovakia

Exchange program is a wonderfull opportunity to  learn a lot of things. Not only can I learn  about different culture and language,but I will also get chance to learn more about myself and the world in general.

Olen rauhallinen ja harkitseva, mutta liikunnallinen 16 vuotias nuori. Pidän ongelmien ratkaisuista, joten lempiaineeni koulussa ovat fysiikka ja matematiikka.

Harrastan palapelien ratkaisua, kiipeilyä ja vaellusta. Pidän fantasiaelokuvista ja – kirjoista.sekä musiikin kuuntelusta.

Kotona meillä asuu vanhempieni lisäksi viikolla myös serkkuni, joka käy samaa koulua, mutta asuu muualla. Omat vanhemmat sisarukseni opiskelevat Englannin yliopistossa. Hekin ovat olleet vaihdossa.  Minulla on myös kolme vaihto-oppilassisarusta, koska olemme toimineet isäntäperheenä. 

Hiraku 18, Japani

 I want to learn more about life in other countries. Because I didn’t go other country, and even in small Japan, there are a lot of way of living by location. I think there are more various ways of living abroad. So, I want to know it.”

Olen Hiraku, 17-vuotias poika Japanista. Perheeseeni kuuluvat isä, äiti ja pikkuveli. Yhteisiä harrastuksiamme ovat kotimaanmatkailu, hiihto ja jalkapallo. Seuraan perheeni kanssa sekä pikkuveljen että kansallisen liigan pelejä innokkaasti. 

Harrastan myös sähköurkujen soittoa, laulua ja valokuvausta. Erityinen mielenkiinnon kohteeni on lentokoneiden valokuvaus. Haaveilen matkustamisesta ja uusien kulttuurien kohtaamisesta. Suomessa minua kiinnostavat muun muassa uudet ystävät, luonto, vuodenaikojen vaihtelu ja saunakulttuuri. 

Japanissa opiskelen teknillisiä aineita painottavassa lukiossa melko hyvin kouluarvosanoin. Opettaja kuvaa luonnettani sekä vastuuntuntoiseksi ja sosiaaliseksi että lämminhenkiseksi ja iloiseksi. Koulussa minulla on hoidettavanani joitakin luottamustehtäviä.  Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä kansainvälisellä uralla Euroopassa. 

Olen allerginen koirille, joten en voi asua perheessä, jossa on koiria sisätiloissa. 

Chanachon 16, Thaimaa

The thing that I hope to gain from exchange year is that I’ll get some new experiences and connections. Being able to speak Finnish moderately would be another thing.

Olen tänä vuonna 16 vuotta täyttävä poika. Olen aktiivinen ja ahkera sekä ystävystyn helposti.

Vapaa-ajallani pelaan videopelejä, piirrän ja osallistun monenlaisiin projekteihin. Ystävien kanssa käyn laulamassa karaokea ja elokuvissa, pidän myös matkustamisesta perheeni kanssa.

Asun vanhempieni, isoveljeni ja isoisäni kanssa.

Aaron 17, Saksa

I am really excited about my year in Finland. One of my friends, Felix and his family are finish and I´ve learned a lot about finnish traditions over the last 10 years. So, I want to experience what it is actually like to live there and what the cultural differences are.

Olen 17-vuotias poika Saksasta. Asun äitini kanssa kahdestaan.

Pidän Marvel-elokuvista, videopeleistä, piirtämisestä ja ruuan laitosta. Vietän mielelläni aikaa myös ystävieni kanssa. Kesäisin käymme kavereideni kanssa usein läheisellä järvellä uimassa

Ana 17, Kolumbia

I have a lot of career options, I am not yet aware of what I would like to study. I am passionate about arts, criminology, and even psychology. That is why I’m glad to have the chance to study in Finland and get to know about your education system.

Olen 17-vuotias tyttö Kolumbiasta. Asun äitini ja pikkusiskoni kanssa. Tapaan isääni säännöllisesti.

Olen vastuuntuntoinen iloinen ja itsenäinen. Sopeudun uusiin tilanteisiin helposti.

Olen soittanut pianoa ja kitaraa 8-vuotiaasta lähtien. Lisäksi pelaan lentopalloa koulun joukkueessa, kuuntelen paljon musiikkia ja tykkään tanssia. Vapaa-ajallani maalaan ja luen. Tykkään myös laittaa ruokaa.

Osaan englantia kohtalaisesti.

Alberts 16, Latvia

I want to experience new country and culture, and people. I also would like to experience finnish schools and their programs.

Olen 15-vuotias huumorintajuinen ja urheilullinen poika Latviasta. Asun pienessä kaupungissa vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa. Meillä on myös paljon lemmikkejä: kissa, koira, kaloja ja hamsteri.

Pidän paljon urheilusta, harrastan lentopalloa ja koripalloa, ja minusta olisi kiva jatkaa palloiluharrastusta Suomessa urheiluseurassa. Pidän myös piirtämisestä ja lauta- ja videopeleistä.

Odotan innolla vaihtovuottani, jotta pääsen kokemaan suomalaisen koulun. Olen hauska tyyppi ja minusta on kiva saada toiset nauramaan. Huumorintajuni on hieman sarkastinen – toivon, että myös isäntäperheeltäni löytyy huumorintajua! 

Lili 15, Ranska

I want to experience living in another country to discover a new way of life, new traditions and discover new rules, new people. I think that going to an other country may help me to become more mature.

Olen aktiivinen ja musikaalinen. Vapaa-aikanani harrastan rugbya ja juoksemista. Musiikki on minulle tärkeää ja näkyy elämässäni joka päivä. Soitan myös Oboeta ja pianoa. Matkustaminen on myös lähellä sydäntäni ja olen vieraillut monessa maassa.

Meillä on ollut AFS:n kautta kaksi vaihto-oppilasta kotona ja on ollut ihanaa näyttää heille paikallista elämää. Vaihto-oppilaiden lisäksi perheeseeni kuuluu isä, äiti ja isoveli ja kissa.

Svanhild 17, Saksa

I’m very thankful that you are willing to accept a guest child into your family. I’ve always wanted to travel and especially to colder places like Finland. The beautiful nature of Finland was especially appealing to me.

Olen 17-vuotias tyttö Saksasta. Tulen suuresta perheestä ja olen kolmanneksi vanhin perheeni 12 lapsesta.

Olen luova ja pidän leipomisesta, piirtämisestä ja ompelemisesta. Minulla on paljon ystäviä, mutta viihdyn myös itsekseni.

Flavio 16, Italia

I have always been fascinated by the northern countries, I like the idea of going to a cold, often snowy country and I chose Finland. I expect to have a unique experience from this program.

Olen Flavio 16 -vuotias poika Italiasta. Asun kahdestaan isäni kanssa, mutta isovanhempani asuvat myös lähellä ja olemme paljon tekemisissä. Myös ystävät ovat minulle tärkeitä ja vietänkin paljon aikaa heidän kanssaan.

Luonteeltani olen huumorintajuinen, hassutteleva, itsenäinen ja iloinen, mutta tarvittaessa minusta löytyy myös vakavampi puoli. Olen myös taiteellinen ja harrastan piirtämistä monessa muodossa ja lisäksi kuuntelen paljon musiikkia. Tykkään myös lukemisesta.

Koulussa olen hyvä oppilas, lempiaineitani ovat kuvaamataidon lisäksi englanti ja matematiikka. Englantia olen opiskellut 11 vuotta ja puhun sitä hyvin.

Daniela 18, Costa Rica

I think one of the things that most excited me is knowing a new place and meeting new people and of course, to know a whole new culture, I think it’s a great opportunity for me to get out of my comfort zone and start doing things that I couldn’t imagine doing. I consider myself easy-going, warm-hearted, and energetic; I believe that I could bring to my host family good memories and experiences.

Olen 18 vuotias tyttö Costa Ricasta. Asun isäni, siskoni ja kahden veljeni kanssa, mutta tapaan myös äitiäni. Olen kunnianhimoinen, vastuuntuntoinen ja aktiivinen, mutta haluan myös pitää hauskaa.

Soitan koulun orkesterissa baritonitorvea ja olen päässyt sen takia ulkomaan matkoille ja lyhytaikaiseen opiskelijavaihtoon Yhdysvaltoihin. Rakastan kaikenlaista musiikkia ja musiikinkuuntelu tekee aina päivistäni parempia. Pidän myös muusta taiteesta, kuten teatterista, tanssista, maalaustaiteesta yms. Luen myös mielelläni kirjoja ja katson elokuvia Rakastan myös ruokaa ja odotan pääseväni maistamaan lohikeittoja ja lihapiirakoita!

Äidinkieleni on espanja ja osaan myös kohtalaisesti englantia.

Anna 16, Saksa

I really want to go to Finland to see the world and feel more independent. I also want to know how it feels to count other things to my everyday live. And at last I want to learn a fourth language.

Olen Anna, 16 vuotias tyttö Saksasta. Asun pikkukaupungissa vanhempieni ja 18v isosiskoni kanssa. 20v isosiskoni on muuttanut jo pois kotoa.

Olen luonteeltani erittäin luova, utelias, itsenäinen ja innostunut uusista asioista. Koulussa olen erinomainen oppilas ja lempiaineeni on psykologia. Englantia olen opiskellut 9 vuotta. Harrastan pienoismalleja, askartelua, piirtämistä ja karatea, jossa käyn 2x viikossa. Lisäksi tykkään pelata roolilautapelejä (Dungeons and Dragons) ystävieni kanssa.

Minulla on kissa-allergia ja pelkään isoja koiria, joten en voi asua perheessä, jossa on kissa tai koira.

Fiorella 17, Costa Rica

I would love to experience a new culture in the most immersive way, learn a new language, meet people around the world and most importantly I want to grow more has a person and student. Not many people have the privilege to do something like
this, so I want to enjoy every moment I will have.

Olen 17-vuotias ja vähän ujo, mutta viihdyn sekä omassa rauhassani että ystävien ja perheen seurassa. Asun vanhempieni ja veljeni kanssa ja he ovat minulle tärkeitä.

Olen vastuuntuntoinen ja yhteistyökykyinen. Koulussa menestyn tosi hyvin. Olen hyvä kuuntelija ja havainnoija. Elokuvat ovat intohimoni!

Minulla ei ole ruokarajoitteita enkä tupakoi, mutta olen allerginen kissoille ja koirille. Poden allergista nuhaa ja astmaa, jotka ovat kyllä hoidossa. 

Carolina 17, Italia

The relationship with my family is very good: we are a very close family and we help each other. I am an altruistic girl, I am always willing to share my things and if
someone has a problem I am always the first to do something to help her.

Olen 16- vuotias tyttö Italiasta. Olen suuresta perheestä ja nuorin perheeni neljästä lapsesta. Minulla on läheisen välit kaikkien perheenjäsenteni kanssa. Yksi siskoistani on jo muuttanut asumaan omilleen, mutta muut sisarukseni asuvat vielä kotona. 

Aikaisemmin harrastin ratsastusta, mutta lopetin säännöllisen ratsastuksen viime vuonna. Rakastan silti edelleen hevosia ja ne tulevat aina olemaan osa elämääni.

Pidän paljon leipomisesta ja leivon usein kakkuja ja makeita leivonnaisia perheelleni.

Paula 15, Saksa

I decided to go to Finland, because I think the country is beautiful and I would like to get to know the people who live there. I want to try out a different school system, learn an interesting language, meet new people and make new friends.

Olen ulospäinsuuntautunut, puhelias ja itsenäinen 15 vuotias nuori. Olen opiskellut englantia 5 vuotta.

Minulla on paljon harrastuksia; sellon soitto, melonta, maalaaminen ja retkeily. Kiinnostuksen kohteitani ovat myös luonto ja erityisesti luonnonsuojelu. Koulussa olen kiitettävä oppilas.

Perheeseeni kuuluu isä, äiti ja pikkuveli, ja olen myös tosi läheinen isovanhempieni kanssa, jotka asuvat lähellä.

Olen kasvissyöjä, mutta syön kalaa. Olen valmis kokkaamaan omat ateriani, joten vuokseni ei tarvitse tehdä erityisjärjestelyjä.

Toivoisin, että isäntäperheessäni olisi saman ikäisiä sisaruksia ja haluaisin myös mahdollisesti jatkaa sellon soittamista vaihto-vuoteni aikana.

Olen allerginen kissoille.

Georgia 16, Kreikka

I would like to study in Finland, because I think it’s a great opportunity to learn how students study in other countries, how people live and behave.

Olen Georgia, 16 vuotias tyttö Kyproksen saarelta. Perheeseeni kuuluvat isä, äiti sekä 18v sisko ja 8v sisko.

Olen luonteeltani itsenäinen, sosiaalinen, aktiivinen, ahkera ja ystävällinen. Panostan paljon kouluun ja olen erinomainen oppilas.

Pidän pyöräilemisestä ja lukemisesta. Koulussani kuulun myös moneen kerhoon.

Jonna 17, Saksa

I am really interested in the Finnish way of life and hope to make many new experiences. Another thing that really interests me about Finland is the school system – and I am a great fan of winter sports.

Olen aktiivinen, luova, empaattinen ja päämäärätietoinen lukiolainen. Ylioppilaaksi valmistun keväällä 2022.

Ensivaikutelma minusta on hyvin rauhallinen, mutta minusta löytyy myös vilkkaampi puoli. Lukiossa olen menestynyt hyvin esimerkiksi luonnontieteissä. Olen 7-vuotiaasta saakka soittanut selloa. Pidän myös kaikenlaisesta luovasta tekemisestä kuten leipomisesta ja puutarhan hoidosta.

Rakastan talviurheilulajien seuraamista ja laskettelen aina kun koulusta on lomaa. Harrastan lisäksi säännöllisesti yleisurheilua. Perheeni matkustaa paljon ja viettää aikaa mm. luonnossa telttaillen.

Vanhempieni lisäksi perheeseeni kuuluu minua 2,5 vuotta nuorempi pikkuveli.

Mael 17, Ranska

I am a very friendly, kind, curious young person eager to discover a new lifestyle, to learn from a new life experience abroad, which is a dream I want to fulfill. I wish to travel and go abroad because I want to discover new cultures, new ways of life, to change my point of view, my perspective on the world.

Olen ulospäinsuuntautunut, sosiaalinen, koulun erinomaisin tuloksin suorittanut ranskalaispoika. Minulla on kaksi nuorempaa sisarusta.

Harrastan maastojuoksua, josta olen ansioitunut kansallisesti. Lisäksi olen soittanut huilua kahdeksan vuoden ajan. 

Olen aloittanut vuonna 2020 kasvisruokavalion, sillä se vaikuttaa positiivisesti juoksutuloksiini. Tarvittaessa olen kuitenkin valmis joustamaan ruokavaliosta isäntäperheen mukaiseksi.

Patteera 17, Thaimaa

I am always friendly with my friends and others. Being among with my friends and family, I am a talkative girl.  What I want from the AFS programs are to gain meaningful and remarkable experiences, to have a good relationship with foreigners, improve communication skills, and to have a new perspective in life.

Olen ystävällinen ja älykäs tyttö Thaimaasta. Olen heittäytyvä persoona, minulla on paljon ystäviä ja olen osallistunut paljon erilaiseen vapaaehtoistoimintaan. Muun muassa olen ollut Paavi Franciscuksen Thaimaa-vierailun tervetuliaskomitean jäsen ja käynyt opettamassa lapsia maaseudulla. Lukuisten aktiviteettien lisäksi panostan koulunkäyntiin, ja minut onkin palkittu erinomaisista opintotuloksistani.

Osaan tehdä ruokaa itse, ja kokkaan mielelläni Thai-ruokaa isäntäperheelleni. Asun vanhempieni, veljeni ja isovanhempieni kanssa, joten tulen erinomaisesti toimeen eri ikäisten ihmisten kanssa.

Valitsin Suomen koska olen kiinnostunut Suomen luonnosta, kulttuurista ja koulutusjärjestelmästä.

Keisuke 18, Japani

When I go to Finland, I want to see an aurora. Also, I am looking forward to experiencing the polar night and the midnight sun.

Olen Keisuke, järjestelmällinen ja kärsivällinen 17-vuotias poika Japanista. Lempiaineeni koulussa on matematiikka, koska pidän siitä, että saan työskennellä oikean vastauksen löytämisen eteen.

Perheeseeni kuuluvat isäni ja äitini. Tykkäämme yhdessä keskustella, seurata urheilua, sekä syödä ulkona.

Vapaa-ajallani pelaan jalkapalloa, kuuntelen musiikkia ja pelaan videopelejä. Talvisin laskettelen – Suomessa haluaisin oppia hiitämään.

Vaihtovuoteni aikana haluan kokea, miten Suomi eroaa Japanista, viettää aikaa suomalaisessa luonnossa, oppia paljon uutta ja kertoa teille enemmän myös japanilaisesta kulttuurista. Haluan tulevaisuudessa työskennellä ulkomailla, joten haluan oppia, miten ihmiset elävät ja ajattelevat erilaisissa maissa.

Tabea 16, Saksa

I want to be a part of a host family because I want to see the country through the eyes of someone who lives in a country and not like a tourist.

Olen Tabea, 15 vuotias tyttö Saksasta. Perheeseeni kuuluu vanhempien lisäksi isosisko ja isoveli. Isosiskoni on ollut vaihdossa Espanjassa.

Olen luonteeltani sosiaalinen, avoin, itsenäinen ja ystävällinen. Olen tosi eläinrakas, erityisesti hevoset ovat lähellä sydäntä. Harrastan ratsastusta ja toivoisin, että voisin jatkaa sitä vaihtovuoteni aikana. Lisäksi soitan selloa ja pidän kaikista talviurheilulajeista. Olen myös innokas kokeilemaan uusia asioita ja valmis uusiinkin harrastuksiin. Haluaisin esimerkiksi kokeilla lumilautailua. Pidän myös paljon matkustelusta.

Olen koulussa hyvä ja ahkera oppilas, englantia olen opiskellut 8 vuotta.

Minulla ei ole allergioita eikä ruokarajoitteita.

Maelys 15, Ranska

I can’t wait to get to know you and I thank you for giving me the opportunity to live like you and have an unforgettable experience.

Olen Maelys, 16-vuotias tyttö Ranskasta. Olen motivoitunut, utelias ja sinnikäs. Asun äitini, isäni, yhden isosiskoistani, sekä koiramme ja kahden kissamme kanssa.

Harrastan tanssia, minkä lisäksi tykkään vapaa-ajallani lukea, leipoa ja pelata erilaisia pelejä. Koulussa opiskelen tieteitä, matikkaa, historiaa ja teatteria. Pidän eläimistä ja haluaisin tulevaisuudessa työskennellä eläinten parissa.

Vaihtovuoteni aikana haluaisin tutustua uuteen kulttuuriin ja saada uusia ystäviä. Toivon myös pääseväni ilmaisemaan itseäni uuden kielen kautta sekä oppia uudenlaisia elämäntapoja.

Tossatham (Ten) 16, Thaimaa

I want to learn about people’s concept and philosophies about life like how they think, how they solve problems. I want to travel to new places, eat exotic food and spend my time with the landscape I’ve never seen before.

Olen 16 -vuotias poika Thaimaasta. Harrastan saksofonin, kitaran ja kosketinsoittimien soittamista kouluni orkesterissa. Erityisesti pidän jazzista ja bossa-novasta. Harrastan myös lenkkeilyä. Olen luokkani oppilaskunnan presidentti neljättä vuotta.

Olen musikaalinen ja taiteellinen, ja luonteeltani lämminhenkinen, ystävällinen avulias ja pitkäjänteinen. Tulen hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa.

Opiskelu ja pedagogiikka on minulle tärkeää, ja haluaisin omaksua vaihto-oppilasaikani aikana kuuluisan suomalaisen koulujärjestelmän toimintaa, jotta voisin viedä oppeja takaisin Thaimaahan ja muuttaa kotimaani koulujärjestelmää tulevaisuudessa.

Olen vanhempieni ainoa lapsi, ja asun vanhempieni ja isovanhempieni kanssa.

varattu Nicola 17, Italia

One of my expectations is to know new ways of thinking and also to interpret situations, to learn new study methods that will be useful to me and also new habits. All this I believe will improve my independence and also the ability to adapt to new worlds.

Olen Nicola, 16 vuotias poika Italian maaseudulta.

Perheeseeni kuuluuvat isä, äiti ja 10v pikkuveli. Lisäksi olen tosi läheinen isovanhempieni ja serkkujeni kanssa. Kesäisin käymme yhdessä rannalla ja joskus teemme muuten retkiä luontoon.

Olen luonteeltani iloinen, itsenäinen ja ystävystyn helposti uusien ihmisten kanssa. Olen myös vastuuntuntoinen.

Tykkään kaikenlaisesta urheilusta, olen pelannut jalkapalloa monta vuotta ja intohimoni on lisäksi moottoripyöräily/motocross.

Englantia olen opiskellut 11 vuotta.

Josefina 17, Argentiina

My goals for this program are to learn as much as I can in every aspect. I’m really interested on the culture of Finland and the way of living of the people from there.

Olen 17 vuotias tyttö Argentiinasta. Asun vanhempieni ja 13 vuotiaan pikkuveljeni kanssa. Isoveljeni asuu jo omillaan ulkomailla.

Olen herkkä, itsenäinen ja avoin.

Haluan oppia uusia asioita ja saada uusia kokemuksia. Tykkään matkustamisesta, ja käydä uusissa paikoissa. Pidän myös lukemisesta. Käyn mielelläni museoissa, kirjastossa ja kirkoissa, usein isäni kanssa.

Olen hyvä oppilas. Lempiaineitani koulussa on englanti ja historia. Olen opiskellut englantia 5 vuotta ja puhun sitä hyvin.

Olen ollut kasvissyöjä 14-vuotiaasta lähtien. Syön jonkin verran maitotuotteita ja kananmunia.

Christian 16, Saksa

I think the countryside with all the lakes and hardly any large towns is very exciting. I also like the coast with the granite rocks. My idea of a gap year there would be to see more of the country, and to see how people live there and to find some new friends.

Olen 16-vuotias poika Etelä-Saksasta. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja minua reilun vuoden nuorempi pikkusisko.

Pidän pyöräilystä ja retkeilystä, olen retkeillyt mm. pohjoismaissa. Olen myös hyvin kiinnostunut junista ja tykkään bongata erilaisia junia ja kuvata niitä. Lisäksi soitan viulua.

Icelynn 16, Hong Kong

To be able to live on the other side of the world and have a first-hand experience of how life works for them will surely be eye-opening for me. When I leave, I intend to take home all the memories and learnings that I will get from there and be a better Letter to Host Family individual who cares not only for my future but for what we, youngsters, can contribute globally.

Olen 15-vuotias tyttö Hong Kongista. Asun vanhempieni ja kahden sisarukseni kanssa.

Pidän lukemisesta, musiikin kuuntelusta ja uimisesta. Käyn myös usein kävelyillä tai vietän aikaa ystävieni kanssa.

Haaveilen kirurgin ammatista.

Jirapa 16, Thaimaa

I really hope to be an exchange student because I want to broaden my new horizons and gain more life experience. I’d love to practice foreign language skills, live in a new place I’ve never been before and spend my time there with people of different cultures to learn more about their cultures.

Olen 16-vuotias tyttö Thaimaasta. Asun vanhempieni, pikkuveljeni ja isoäitini kanssa. Olemme läheinen perhe ja vietämme paljon aikaa yhdessä.

Olen vastuuntuntoinen, iloinen ja liikunnallinen tyttö. Pidän eläimistä, erityisesti kissoista. Pyöräilen ja pelaan sulkapalloa viikoittain sekä retkeilen perheeni kanssa. Tykkään kuunnella musiikkia ja tanssia. Pelaan myös nettipelejä kavereideni kanssa.

Margherita, 17, Italia

I like being around people and being in crowds. Getting to know people who are ethnically very different from me and experimenting with personal growth will make this a magical adventure.

Olen valloittava ja sosiaalinen persoona, ja nautin ystävistä, yhteisöllisyydestä ja tanssista. Yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat minua myös. Haluan edesauttaa yhteisöllistä vastuuta, tasapuolisuutta ja yhtäläisiä oikeuksia ja mahdollisuuksia ihmisten kesken.

Harrastan nykytanssia, näyttelemistä ja partiota. Partio on pitkäaikainen ja rakas harrastukseni, joka on opettanut minua toimimaan ryhmässä ja solidaarisesti. Koen, että partio on kuin toinen perhe minulle. Pidän kielten opettelusta, ja odotan uuden kielen harjoittelua innokkaasti!

Perheeseemme kuuluvat äiti, isä ja minä. Minulla on läheiset välit vanhempiini. Viihdyn heidän kanssaan, vaikka nykyisin vietänkin paljon aikaa koulussa ja kavereiden kanssa. Vanhempani luottavat minuun ja olen melko itsenäinen, mutta voin aina kysyä heiltä apua ja vaihtaa mielipiteitä.

Sosuke 17, Japani

I want to be an engineer in the future. If I become an engineer, I would like to develop a system which can organize information in whole world efficiently.

Olen 17-vuotias poika Japanista. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja 23-vuotias isosisko.

Olen teknologiapainotteisessa koulussa eri paikkakunnalla joten asun viikot koulun asuntolassa ja viikonloput kotona perheeni kanssa.

Olen kiinnostunut teknologiasta. Pidän myös lautapeleistä ja pelaan japanilaista shakkia kouluni kerhossa. Harrastan myös uintia.

Maciej 17, Puola

I am applying to an exchange program because I want to experience living in another country with a different culture and language, learn the language no matter how complicated it may be and create long-lasting friendships abroad.

Vapaa-ajallani tykkään viettää aikaa ulkona ja luonnossa sekä käydä melonta- ja pyöräretkillä. Ulkoilen myös ystävieni kanssa. Olen hyvä koulussa ja lempiaineitani ovat historia, englanti ja maantiede. Pidän uusien asioiden oppimisesta ja olen kiinnostunut ympäröivästä maailmasta. Asun satamakaupungissa isäni kanssa.

Lasse 16, Saksa

I am a person who often just looks at the weather and then decides what to do. In bad weather I always think that I can still go fishing and use rainproof clothes. I only knew from the beginning that I wanted to go to a northern country.

Olen ulkoilmaelämästä pitävä kaupunkilaispoika. Lempiharrastukseni on kalastus, ja nautin siitä säätilasta riippumatta. Odotan kovasti, että pääsen Suomessa pilkkimään! Pidän myös piirtämisestä, mangasta ja tietokonepelien pelaamisesta. Teen mielelläni ruokaa ja olenkin aika hyvä siinä.

Perheeseeni kuuluvat äiti, isäpuoli ja pikkusisko. Isäni luona minulla on lisää perhettä ja myös koira, jonka kanssa on kiva touhuta.

Koulussa mieliaineitani ovat matematiikka, liikunta, fysiikka ja kemia. Arvostan hyvää koulutusta, ja se onkin yksi syy haluta Suomeen vaihto-oppilaaksi.

Ayse 15, Turkki

I am expecting to meet new people and make new friends. See other peoples life and culture, experience it. But to be honest I am hoping for to gain more self confidence.

Olen Ayse, 16 -vuotias tyttö Turkista. Perheeseeni kuuluu isä, äiti, 22 -vuotias isoveli sekä kolme koiraa ja kissa.

Olen tosi eläinrakas, erityisesti tykkään koirista. Harrastan pianon soittoa ja kuntosalilla käyntiä. Koulussa olen tunnollinen ja ahkera oppilas, lempiaineitani ovat maantieto ja biologia. Tulevaisuudessa haluaisin opiskella lakia tai kansainvälisiä suhteita. Olen myös kiinnostunut kielistä ja olen koulussa lukenut englantia ja saksaa.

Luonteeltani olen sosiaalinen, hauska ja puhelias, mutta myös ajoittain ujo.

Valentina 18, Chile

I seek to grow much more as a person, learn about other cultures and languages, as well as being much more independent, living new experiences and having fun.

Olen Valentina, 18-vuotias tyttö Chilestä. Olen vastuullinen, sosiaalinen ja avulias.

Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja isoveli. Yhdessä perheeni kanssa katsomme elokuvia, ruokailemme ja kuuntelemme musiikkia.

Vapaa-ajallani käyn salilla, tanssin, olen kavereideni kanssa ja skeittaan.

Pidän siitä, että saan auttaa toisia, joten tulevaisuudessa haluaisin opiskella psykologiaa.

Vaihtovuoteni aikana haluan kokeilla suomalaista ruokaa ja oppia uutta suomalaisesta kulttuurista sekä jakaa omaa kulttuuriani isäntäperheeni kanssa.

Jagoda, 16, Puola

My friends and my family would describe me as curious, sporty, animal-loving person with many hobbies. Although it’s sometimes hard, I like taking up new challenges and therefore I hope that my stay in your country will help me learn a new language and develop new, useful skills.

Rakastan eläimiä ja minulla on monia harrastuksia: musiikin kuuntelu, talviurheilulajit (hiihtovaellus/lumilautailu/hiihto), ratsastus ja tennis. Liikunnan lisäksi harrastan kokkailua ja lukemista. Kuuntelen myös mielelläni monelaista musiikkia räpistä klassiseen.

Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja siskoni. Meillä on myös koira ja kissa. Minulla on muutama läheinen ystävä, joiden kanssa vietän aikaa koulun ohella. Harrastamisen lisäksi pidän koulussa käymisestä ja opiskelusta, ja myös haasteellisista tehtävistä. Lempiaineitani ovat mm. englanti, biologia ja historia.

Vaihto-oppilasvuodelta odotan uusia kokemuksia, kielitaitoa ja myös kenties jotain ihan uusia hyödyllisiä taitoja!

Kohaku 16, Japani

I always focus on making everything fun because people around me will be happy. I don’t think I can understand Finnish much at first, but I hope I will do well in making friends and living in Finland.

Olen 16-vuotias tyttö Japanista. Perheeseeni kuuluu, äiti, isä, isoisä ja pikkuveli. Meillä on myös koira ja kissa.

Olen hyvin kiinnostunut muodista ja kosmetiikasta. Lisäksi harrastan trumpetin soittoa ja aiemmin myös lyömäsoittimia.

Demian 16, Meksiko

Finland is a country that I’ve always wanted to go ever since I was a child, from the first time I saw about it on movies and documentaries I got fascinated with the snowy cities and landscapes along with the calm and peaceful atmosphere.

Olen Demian, 16-vuotias poika Meksikosta. Olen sosiaalinen ja ahkera. Asun yhdessä äitini, tätini, isoäitini ja koirani kanssa.

Lempiaineitani koulussa ovat englanti ja historia. Vapaa-ajallani luen, piirrän ja katson elokuvia. Tykkään myös kuunnella musiikkia ja pelata videopelejä.

Olen opiskellut vähän suomea ja haluaisin vaihtovuoteni aikana oppia puhumaan suomea paremmin. Haluan myös tavata uusia ihmisiä ja oppia enemmän suomalaisesta kulttuurista ja elämäntavoista. Toivon myös pääseväni jakamaan omaa kulttuuriani isäntäperheeni kanssa.

Gareth 18, Hong Kong

I am inclined to express or relieve myself through art, especially when times are tough. I often draw things that would bring me satisfaction and amusement and listen to soothing music like video game soundtracks while I am working.

Olen Gareth, 18-vuotias poika Hong Kongista. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja kaksi siskoa.

Perheeni ja ystäväni kuvailisivat minua ajattelevaiseksi, kärsivälliseksi ja hyväntuuliseksi. Vapaa-ajallani soitan pianoa, piirrän ja kuuntelen musiikkia. Lempiaineitani koulussa ovat biologia ja kuvataide.

Ennen vaihtovuottani aion perehtyä kohdemaahan ja sen kieleen.

Mirko 17, Italia

There are plenty of things to do in a year: learning customs and traditions, visiting all the beautiful places and natural wonders, studying in the local school system and so on! I really want to get to know new people of the same age as me, but grown in a totally different ambient and culture.

Olen iloinen, ystävällinen ja itsenäinen italialaispoika Italiasta.

Nautin kielten opiskelusta, ja englannin lisäksi opiskelen kreikkaa ja espanjaa. Vapaa-ajallani mielelläni uin ja pyöräilen.

Olen aktiivinen ja usein ystäväpiirissäni se joka järjestää ja organisoi tapaamisia.

Rinka 18, Japani

I want to be a person who can accept various views through studying abroad. And as an architecture student, I want to improve my knowledge by seeing many various buildings.

Olen 17-vuotias japanilainen tyttö Japanista. Perheeseeni kuuluu äiti, isä, pikkusisko ja koira.

Opiskelen arkkitehtuuria collegessa, joka on kaukana kotoani, joten asun jo koulun asuntolassa. Opintoni ovat haastavia, mutta mielenkiintoisia.

Tykkään soittaa kitaraa ja laulaa sekä kuulun myös koulun soft tennis klubiin.

Louis 17, Ranska

I hope I will build strong relatioships with my host family. I want to share with them my culture, and to bring the joy and fun.

Olen 16-vuotias poika Ranskasta. Olen toiset huomioonottava ja hauska. Olen urheilullinen, mutta pidän paljon myös musiikista. 

Koulussa pelaan rugbya, uin ja kiipeilen sekä olen koulun kuorossa. Pelaan tennistä ja olen partiossa ryhmän johtaja. 

Perheeseeni kuuluvat vanhempani sekä isosisko, pikkusisko, ja pikkuveli. Me vanhemmat sisarukset autamme kotitöissä, ruuanlaitossa ja pikkusisaruksistamme huolehtimisessa. Yhdessä käymme mm. laskettelureissuilla Ranskan Alpeilla. 

Haluan kokea vaihtovuoden, jotta oppisin itsestäni ja pääsisin pois mukavuusalueeltani. Haluan kokea uuden kulttuurin ja koulutusjärjestelmän.

Giulia D. 16, Italia

I have dreamed for years to have the possibility to live this experience and just knowing that I may be able to do it makes me excited. I want to challenge myself and go out of my comfort zone by dealing with realities other than mine and difficulties I wouldn’t face if I stay home.

Olen iloinen, hyväntahtoinen, ystävällinen ja kuuliainen tyttö. 

Asun isän ja pikkuveljeni kanssa, ja autan mielelläni isääni kodinhoidossa. Koulutulokseni ovat erinomaiset.

Olen harrastanut lentopalloa kymmenenvuotiaasta, ja nautin urheilusta yleisesti erityisen paljon. 

Santiago 17, Argentiina

For this program I would like to learn the Finnish language, learn how people behave in this country, know its culture and know why they do certain things that we do not do, know their customs and in general learn more about this country. It seems to be a very interesting country with many things to learn.

Olen Santiago, 16 vuotias poika Argentiinasta. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja vuotta vanhempi isosisko. Olen luonteeltani vastuuntuntoinen, itsenäinen, puhelias ja uusiin asioihin hyvin sopeutuva. Lisäksi olen eläinrakas.

Harrastan kuntosalilla käymistä ja opetan kansantanssia. Minulle on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja.

Olen hyvä oppilas koulussa, lempiaineitani ovat fysiikka ja matematiikka. Englantia olen opiskellut 8 vuotta. 

Toivon että minulle puhutaan paljon suomea ja olen aloittanut kielen opiskelun jo internetin ja videoiden avulla.

Sonia 16, Italia

I hope this unique experience as an exchange student would help me understand better what I want from the future and get to know life in other countries. Also, this experience will be important for improving my speaking ability in English or another language.

Olen Italialainen Sonia,  16  vuotta. Asun vanhempieni ja isoveljeni kanssa.

Olen sosiaalinen, avulias ja määrätietoinen. Mutta tarvitsen myös omaa aikaa.

Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioita, ympäristöstä, sekä kuluttamiseen liittyvistä ongelmista.

Harrastan lukemista, ompelemista, maalaamista ja kirppareiden kiertelyä. Lisäksi kuuntelen mielelläni musiikkia ja katson elokuvia.

Ystävät ovat minulle tosi tärkeitä.

Luca 16, Saksa

I chose Finland for my exchange year because I’m really fascinated by the Scandinavian countries and I especially love Finland. Also I really love going to the sauna, which is also a part of the Finnish culture.

Olen Luca, 15 vuotias tyttö Saksasta. Perheeseeni kuuluu isä, äiti, sekä kolme nuorempaa sisarustani, 8v veli sekä 12v ja 4v siskot. Olen hoitanut paljon sisaruksiani ja perhe on minulle läheinen. Olen kasvanut myös vastuuntuntoiseksi ja sopeutuvaksi. Kaverini kuvailevat minua myös avoimeksi, hauskaksi ja puheliaaksi.

Olen kasvissyöjä, mutta syön tarvittaessa kalaa ja voin tehdä omat ruokani. Minua ei haittaa myöskään syödä kasviset sekaruoan joukosta.

Olen soittanut viulua 7 vuotiaasta lähtien ja toivoisin, että voisin jatkaa soittamista vaihtovuoteni aikana. Tykkään myös musiikin kuuntelusta ja lukemisesta sekä välillä teen myös käsitöitä (virkkaus). Pidän kaikenlaisesta urheilusta, vaikka en harrastakaan mitään lajia aktiivisesti, mutta olen silti avoin kokeilemaan uusiakin urheilulajeja.

Lisäksi luonnonsuojelu on minulle erityisen tärkeä asia!

Francesco, 17, Italia

From this program I have some goals, at first a big personal growth, find new cultures and new ideas, and open the boundaries of my mind and my knowledge. I want to know my limits and see how far I can go. I also want to learn English and the Finnish, because these are very attractive languages and interessant.

Olen huumorintajuinen ja urheilullinen 17-vuotias nuorimies Sisiliasta. Minun lisäkseni perheeseeni kuuluvat vanhempi veljeni sekä äiti ja isä.

Rakastan kaikkea urheilua ja harrastan mielelläni joukkuelajeja. Tällä hetkellä pelaan koripalloa sekä jalkapalloa ystävieni kanssa.  Käyn myös mielelläni meren rannassa ja siksi harrastankin lisäksi uintia.

Koulussa olen ahkera ja pidän opiskelusta. En kuitenkaan vielä osaa sanoa mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Suunnitelmissani on kuitenkin opiskelu yliopistossa. Ehkä minusta tulee hyvä lääkäri, tämä on minun unelmani. Englantia olen opiskellut 10 vuotta.

Lacey 16, USA

Having traveled to many countries in my lifetime I gained a love for travel and this will allow me to fully immerse myself in a completely new culture for an extensive amount of time. It’s a once in a lifetime opportunity that I hope to take full advantage of and grow as a person from the experience!

Olen Lacey, 16-vuotias tyttö Yhdysvalloista. Perheeseeni kuuluvat äiti ja isä. Tykkäämme yhdessä perheeni kanssa kokeilla erilaisia ruokia, kokata ja matkustella.

Olen itsenäinen, vastuullinen ja luova. Vapaa-ajallani tykkään piirtää ja maalata sekä lukea, skeitata ja kokata. Vietän paljon aikaa ystävieni kanssa ja me pelaamme yhdessä videopelejä. Tykkään viettää aikaa ulkona luonnossa ja koulussa olen mukana kerhossa joka keskittyy japanilaisiin videopeleihin ja animaatioon.

Koulussa lempiaineitani ovat luovat aineet, kuten kuvaamataito ja luova kirjoittaminen. Tulevaisuudessa haluaisin opiskella taidehistoriaa ja graafista suunnittelua. Vaihtovuoteni aikana haluaisin oppia ymmärtämään ympäröivää maailmaani paremmin ja saada muistoja sekä ystäviä, jotka tulen muistamaan loppuelämäni.

Chi Wei 17, Malesia

I hope this program can assist me to become a braver and more adventurous person.

Olen Chi Wei, melkein 18-vuotias tyttö Malesiasta. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä, kolme isosiskoa ja kissa sekä neljä koiraa. Olen opinhaluinen, tunnollinen ja hyvä kuuntelija.

Vapaa-ajallani tykkään soittaa pianoa, kuunnella musiikkia ja kokata. Vietän usein myös aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, koska olemme hyvin läheisiä. Pidän matematiikasta ja haluan tulevaisuudessa jatkaa opintojani yliopistossa sekä mahdollisesti periä perheyrityksemme.

Vaihtovuoteni aikana haluan tavata uusia ihmisiä eri maista ja oppia enemmän eri kulttuureista ja perinteistä. Haluaisin myös oppia puhumaan uutta kieltä ja kehittyä ihmisenä.

Giorgio E.17, Italia

I believe that if you do good, good things will happen to you. So I treat my family and friends in the kindest and nicest way I can. I think this experience will help me in understanding what I really want from life and who I want to be.

Olen kotoisin kaupungista Italiasta. Perheeseeni kuuluu vanhempani sekä pikkusiskoni, olen myös hyvin läheinen isoäitini kanssa.

Pidän opiskelusta ja koen tärkeäksi panostaa koulunkäyntiini. Olen hyvin sosiaalinen ihminen ja tykkään viettää aikaa perheeni ja ystävieni kanssa.

Olen harrastanut uintia jo pitkään ja se onkin minulle hyvin tärkeä harrastus.

Lukrecia (Lulu), 16, Unkari

Minä olen Lulu ja Unkarista. I have already started learning Finnish and I speak in English, Spanish and of course Hungarian). I love animals. I have been living with pets since I was born. We also have four cats, a dog, a turtle and a hamster.

Olen 16-vuotias tyttö ja asun yhdessä vanhempieni ja isosiskoni kanssa. Pidän eläimistä, ruoanlaitosta ja perheeni kanssa olemisesta. Autan usein kotona valmistamalla aterioita ja etsin usein uusia reseptejä kokeiltavaksi. Haluaisin myös tutustuttaa isäntäperheeni unkarilaisiin ruokiin ja makuihin.

Pelaan jääkiekkoa ja mielelläni jatkaisin harrastusta myös Suomessa. Olen kiinnostunut psykologiasta ja toivoisin siitä myös ammattiani tulevaisuudessa.

varattu Olivier 15, Kanada

My hopes for this experience is to get to know a different country, language and culture. I would also hope to play hockey there to get to know more people and make new friends.

Olen 15-vuotias poika ranskankielisestä Kanadasta. Olen ahkera ja järjestelmällinen oppilas. Lempiaineitani koulussa ovat historia ja tiede.

Tykkään lasketella ja hiihtää, mutta intohimoni on jääkiekko ja pelaankin sitä melkein joka päivä. Vapaa-ajallani tykkään lukea ja ottaa valokuvia. Herään usein aikaisin, jotta ehdin käydä läpi päivän suunnitelmani ennen kouluun lähtöä. Minusta olisi hyvä harrastaa jotain liikuntaa joka päivä. Iltaisin tykkään katsoa tv:tä yhdessä perheen kanssa.

Olen iloinen ja energinen ja koitan aina nähdä asioissa hyvät puolet.

Fiammetta 16, Italia

However, I would not mind learning a new language from scratch, indeed, it has been a desire of mine for some years now. I really want to be able to speak another language without errors and without embarrassing myself, and I would love to make this dream come true.

Olen urheilullinen ja vastuullinen italialaistyttö, joka asuu vanhempiensa ja pikkuveljen kanssa pienessä kaupungissa Roomasta etelään. Erityisesti tennis on minulle todella tärkeää, pelaan sitä monta kertaa viikossa ja osallistun myös kilpailuihin. Mutta harrastan mielelläni muitakin urheilulajeja.

Lisäksi luen ja katson mielelläni elokuvia. Pärjään hyvin koulussa ja osaan hyvin englantia, jota olen opiskellut jo 10 vuotta. Olen myös innostunut oppimaan uuden kielen aivan alkeista.

Olen sosiaalinen ja päättäväinen nuori, jolle oikeudenmukaisuus on tärkeää. Tulevaisuudessa näkisin itseni työskentelemässä ulkomailla!

Ezel 15, Turkki

I want to see new places, I want to explore hidden corners, I want to learn about local dishes and how to cook them. I have an interest in foreign languages so I’m going to learn a foreign language.

Olen Ezel, 16 vuotias tyttö Turkista. Perheeseeni kuuluvat äiti, isäpuoli ja pikkuveli ja me asumme pienessä kaupungissa. Olen luonteeltani sosiaalinen, iloinen ja auttavainen.

Olen koulussa erinomainen oppilas ja lempiaineitani ovat matematiikka, kemia ja biologia. Olen erityisen kiinnostunut viruksista ja molekyyleistä.

Harrastan sulkapalloa 3x viikossa ja haluaisin myös käydä kilpailemassa tässä lajissa. Rakastan matkustelua, lukemista ja musiikin kuuntelua. Lisäksi käyn kävelyillä luonnossa.

Olen allerginen koirille.

Alyssa 17, Indonesia

To become a better person everyday is my ambition. Therefore I always embrace myself to learn something new everyday. Like a new European language!

Olen Alyssa, 17 vuotias tyttö Indonesiasta. Perheeseeni kuuluvat vanhempani sekä isoveljeni ja pikkusiskoni. Isoveljeni opiskelee tällä hetkellä ulkomailla.

Olen luonteeltani puhelias, sosiaalinen, energinen ja ystävällinen. Minulla on paljon kavereita, joiden kanssa viihdyn koulussa ja sen jälkeen. Saan myös helposti uusia ystäviä. Koulussa olen hyvä oppilas, lempiaineitani ovat biologia ja liikunta. Pidän myös kielistä. Englantia olen lukenut 10 vuotta.

Harrastan pianon soittoa, koulun teatterikerhoa, puutarhanhoitoa sekä tykkään matkustelusta ja olenkin matkustanut paljon perheeni kanssa.

Aqqaluaaraq 16, Grönlanti

I want to go to AFS because I want to be myself, and meet new people. I also want to explore more about the culture. Also to try things that I didn’t want to try here.

Olen Aqqaluaaraq, 16v poika Grönlannista. Perheeseeni kuuluu isä, äiti ja kolme siskoa sekä isoveli. Vain nuorin siskoistani asuu enää kotona, mutta olen läheinen koko perheeni kanssa.

Olen luonteeltani sosiaalinen ja rento ja avulias. Viihdyn hyvin kavereiden ja perheen seurassa. Tykkään koulusta, mutta en ole erityisen hyvä matematiikassa enkä kielissä ja sen vuoksi haluankin lähteä vaihto-oppilaaksi ja kehittää kielitaitoani. Englantia olen opiskellut 6 vuotta.

Koulun jälkeen teen sähkötöitä, ja olen ajatellut opiskella sitä alaa tai mahdollisesti haluaisin lentäjäksi. Tykkään leffoista, kalastuksesta ja matkustelusta.

Leo 17, Japani

The reason that I decided to study in Finland is to learn how people living in completely different culture from my country. The thing about Finland that I knew is only it’s famous for Moomin and Marimekko. Since it decided, I found Finland has great society system and nature.

Nimeni on Leo. Olen 17-vuotias poika Japanista. Perheeseeni kuuluvat isä, äiti ja isosisko. Isäni on insinööri ja äitini on kotiäiti.

Opiskelen konetekniikkaa pääaineenani. Minulla on myös monia harrastuksia, kuten koulun juoksutiimi ja tietokonekerho. Olen myös mukana tekemässä TEDx-tapahtumaa. Käyn mielelläni taidenäyttelyissä ja tekniikkamuseoissa.

Olen luonteeltani iloinen ja seurallinen. Suomessa toivon oppivani elämään erilaisessa kulttuurissa ja löytäväni uusia ystäviä.

Tulevaisuudessa haluan jatkaa insinööriopintoja ulkomailla ja työskennellä kansainvälisessä yhtiössä parantaakseni ihmisten elämää.

Lison 15, Ranska

And that’s why being an exchange student is so dear to me, it’s an opportunity to meet new people and it will help me evolve as a person and give me the opportunity to create new memories.

Olen Lison, melkein 15-vuotias tyttö Ranskasta. Olen kärsivällinen, rauhallinen ja utelias. Harrastan tanssia ja käyn piirustustunneilla. Vapaa-ajallani tykkään myös lukea ja kuunnella musiikkia.

Perheeseeni kuuluvat kaksi siskoa, äiti ja isä. Yhdessä perheeni kanssa käymme talvisin hiihtämässä ja kesäisin uimassa. Vietän siskojeni kanssa paljon aikaa ja meillä on hyvä suhde keskenämme.

Minun on helppo sopeutua uusiin tilanteisiin. Vaihtovuoteni aikana haluan kokea uuden kulttuurin ja jakaa omaani isäntäperheeni kanssa.

Sandrine 17, Kanada

I’m hoping I’ll get the chance to live an adventure. I’ve lived in the same city my whole life and I want to discover and explore other places and other ways to live my day to day life.

Olen 17-vuotias tyttö Kanadasta. Asun Montrealissa vanhempieni ja kahden isosiskoni kanssa. Äidinkieleni on ranska, mutta puhun myös englantia hyvin.

Tykkään matkustella ja olenkin matkustanut perheeni kanssa paljon. Olen käynyt useita kertoja Euroopassa, ja sen takia hainkin vaihtoon Pohjois-Eurooppaan. Perheen kanssa käymme myös vaeltamassa.

Pidän paljon musiikista, kuuntelen musiikkia aina kun mahdollista. Eniten kuitenkin pidän tanssimisesta. Olen kouluni kilpatanssiryhmässä. Koen että tanssin kautta saan purettua tunteitani. Lisäksi olen itse opetellut soittamaan ukuleleä ja kitaraa.

Ka Yu 18, Hong Kong

My family would describe me as a person who is curious, frank, modest, diligent and rational. I always have a lot of questions about the things around me, and they know I can handle a critical situation very well and that I will try my best to deal with the problems.

Olen Ka Yu Liu, lempinimeltäni ”Yuki”, 18 vuotias tyttö Hong Kongista. Asun äitini, kaksoissisareni ja 10 vuotiaan pikkuveljeni kanssa.

Luonteeltani olen ahkera, luotettava, vaatimaton, mutta utelias ja avoin kokeilemaan uusia asioita ja erityisesti ruokia. Olen erittäin hyvä oppilas koulussa ja olen opiskellut englantia 15 vuotta. Olen hyvä ystävä kavereilleni ja minut valittiin myös kouluni oppilaskunnan varapuheenjohtajaksi.

Vapaa-ajallani tykkään käydä shoppailemassa, vaeltaa luonnossa ja pelata perheeni kanssa sulkapalloa. Luen myös mielelläni ja katson elokuvia eri maista. Odotan kovasti oppivani suomen kielen.

Jakub 17, Tsekki

I am toughtful, very optimistic and I don’t usually have bad mood. I am also usually calm in difficult situations. I like manual and intellectual work which has clear goal and I am happy when job is completed.

Olen Jakub, 17 vuotias poika Tsekistä. Asun maatilalla vanhempieni, isovanhempieni ja 14 vuotiaan pikkusiskoni kanssa. Meillä on peltoa, metsää, 2 hevosta, 2 kissaa ja koira. Olen tottunut tekemään paljon ulkotöitä ja muutenkin olen ulkoilmaihminen.

Luonteeltani olen hyväntuulinen, optimistinen ja ajatteleva nuori. Käyn teknistä lukiota, jossa opiskelen erityisesti kemiaa. Englantia olen lukenut 9 vuotta.

Harrastan partiota, pyöräilyä, kanoottiretkiä, uintia, hiihtoa, olen mukana kirkon nuorisotoiminnassa sekä teen origameja ja 3D pienoismalleja. Olen myös matkustanut paljon ja tykkään eri kielten opiskelusta.

Giorgio A. 16, Italia

I love reading and watching movies, because, thanks to them, I can learn new things and I can see virtual and artificial worlds.

Olen Giorgio, 16 vuotias poika Italiasta. Asun vanhempieni kanssa, isosiskoni on jo muuttanut pois kotoa.

Olen luonteeltani itsenäinen ja omatoiminen, ”vapaa sielu”, mutta lisäksi puhelias ja luotettava ystävä. Koulussa olen erinomainen oppilas ja olen huolellinen opinnoissani. Lempiaineitani ovat matematiikka, kemia ja fysiikka ja tulevaisuudessa haaveilen lääkärin ammatista. Englantia olen lukenut 11 vuotta ja puhun sitä hyvin.

Kiinostuksen kohteitani ovat lukemisen lisäksi Kreikkalainen mytologia sekä ruoanlaitto.

David 16, Unkari

I want to discover a new educational system. I want to see how different it is to live in a different country/continent.

Olen David, melkein 17-vuotias poika Unkarista. Asun yhdessä äitini, isäni, isosiskoni ja isoveljeni kanssa.

Lempiaineitani koulussa ovat historia, musiikki ja vieraat kielet. Harrastan pianonsoittoa ja kartingia. Käyn myös viikonloppuisin pyöräilemässä ja aina sään salliessa retkeilemässä sekä tykkään pelata videopelejä.

Vaihtovuoteni aikana haluaisin oppia puhumaan suomea sekä parantaa englannin ja saksan taitojani. Haluan myös kokea, minkälainen suomalainen koulujärjestelmä on ja nähdä erilaisia nähtävyyksiä. Toivon pääseväni näkemään, millaista elämä on toisessa maassa.

Sonja 16, Itävalta

I would describe myself as a social, curious and hard-working person. I am a sporty person and I love to be outdoors.

Olen Sonja, 16v vuotias tyttö Itävallasta. Perheeseeni kuuluvat vanhempien lisäksi kaksi veljeä ja sisko, jotka kaikki asuvat vielä kotona.

Olen luonteeltani ystävällinen, urheilullinen, sopeutuvainen ja rauhallinen. Koulussa olen erinomainen oppilas ja tykkään kielistä. Olen aloittanut korean opiskelun ja lisäksi olen yrittänyt jo oppia suomeakin netin kautta. Kouluni on urheilupainotteinen.

Harrastan judoa, minulla on siinä ruskea vyö, kitaransoittoa sekä juoksua ja olen osallistunut juoksukilpailuihinkin. Toivoisin voivani ottaa kitaran mukaan vaihto-oppilasvuoteni ajaksi.

Olen kasvissyöjä.

Tamas 17, Unkari

I am very communicative and have a good sense of humor. I get on well with people , I am patient and empathic. In new situations I need a bit of help and encouragement at first, but all in all I am quite independent.

Olen Tamas, 17 vuotias poika Unkarista. Olen perheeni esikoinen, minulla on pikkuveli ja pikkusisko ja asumme molempien vanhempien kanssa. Meillä on lisäksi koira sekä useita kissoja.

Koulussa olen erinomainen oppilas ja olen kiinnostunut erityisesti kielistä ja historiasta. Olen aloittanut jo suomen kielen opiskelun netissä.

Harrastan uintia, lukemista, elokuvien katselemista ja videopelien pelaamista. Vapaa-ajallani tykkään myös olla kavereideni kanssa. Lisäksi teen usein ruokaa isoisäni kanssa, joka on hyvä tekemään erityisesti unkarilaisia ruokia.

Luonteeltani olen iloinen, luotettava, ystävällinen, itsenäinen ja minulla on hyvä huumorintaju.

Ariel 18, Honduras

I’m really excited to travel to another country and spend time with my new host family.

Olen 18-vuotias tyttö Hondurasista. Asun äitini, isäni ja kahden koiran kanssa.

Vapaa- ajallani soitan viulua ja luen. Olen aktiivinen persoona, ja käyn myös uimassa ja zumbassa. Kun haluan tehdä rauhallisempia asioita, silloin maalaan tai kirjoitan. Perheen kanssa matkustetaan lomilla rannalle. Nautin uimisesta ja meren eläimistä.

Pyrin pitämään positiivisen asenteen vaikeissakin asioissa. Olen utelias ja haluan oppia ja nähdä uutta. Tällä hetkellä olen vaihto-oppilaana Belgiassa. Olen kasvanut paljon tämän vaihtovuoden aikana, ja oppinut itsenäiseksi ja selviämään haastavistakin tilanteista.

Olen opiskellut englantia 10 vuotta, ja puhun sitä erinomaisesti. Lisäksi olen opiskellut saksaa 3 vuotta ja ranskaa 2 vuotta.

Miten valita teille sopiva oppilas?

Kuinka löydät teidän perheeseen sopivan vaihto-oppilaan ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun tutustuu oppilaiden kuvauksiin, kuviin ja videoihin? AFS:n ilmaisissa isäntäperheiden infotilaisuuksissa kerromme vinkkejä tähän liittyen ja AFS-perheet jakavat omia kokemuksiaan. Ilmoittaudu mukaan seuraavaan infowebinaariin!

Ilmoittaudu webinaariin

Haluaisin lisätietoa tietyistä oppilaista

Tutustumalla tarkemmin oppilaiden hakemuksiin, kuviin ja videoihin pääset pintaa syvemmälle siitä millainen nuori Suomeen on tulossa. Jos haluat lisätietoa tietyistä oppilaista niin kerro siitä meille alla olevan lomakkeen avulla. Lähetämme sinulle lisätietoa pikimmiten. Voit myös laittaa sähköpostia [email protected]

Haluan lisätietoa isäntäperhetoiminnasta!