AFS:n vuosioppilaat ovat Suomessa elokuusta alkaen kouluvuoden ajan (n. 10 kk). Oppilaita tulee vuosittain mm. Aasiasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta. He elävät Suomessa tavallista arkea isäntäperheissä ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota.

Vuosioppilaan isäntäperheenä voi kuitenkin toimia myös lyhyemmän aikaa, esimerkiksi syyslukukauden n. 5 kk. AFS etsii tämän jälkeen oppilaalle seuraavan perheen samalta paikkakunnalta.

Huom. Tällä hetkellä etsimme isäntäperheitä sekä syksyllä -23 saapuville oppilaille, että tällä hetkellä Suomessa oleville oppilaille, joilla on toistaiseksi tiedossa isäntäperhe vain osaksi aikaa vaihto-ohjelmaa. Voit myös ilmoittautua tilapäiseksi loma-/lyhytaikaisisäntäperheeksi. Lisätietoja: [email protected]

Vuosioppilaiden esittelyt

Tutustu oppilaiden terveisiin ja pohdi kuka sopii parhaiten juuri teidän perheeseen. Voit pyytää meiltä lisätietoa sinua kiinnostavista oppilaista sivun alhaalla olevan lomakkeen kautta. Yhteydenotto ei sido sinua, vaan auttaa saamaan yksityiskohtaisemman kuvan oppilaasta (mm. lisätietoa kuvien ja videon muodossa). Kaikki kuvaukset ovat GDPR-lainsäädännön mukaisia. Alla esitellyt oppilaat saapuvat Suomeen elokuussa 2023.

Haruka 16, Japani

Ever since I was in elementary school, I wanted to go to Finland. I would like to learn more about Finnish life and the structure of society through my life with everyone on this exchange program.

Olen 16-vuotias tyttö Japanista. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja minua kolme vuotta nuorempi pikkusisko. Olemme läheisiä perheeni kanssa ja syömme joka päivä yhdessä päivällistä ja juttelemme päivän tapahtumista.

Harrastan kalligrafiaa, japanilaista teeseremoniaa ja japanilaista tanssia. Olen mm. kouluni kalligrafiakerhon johtaja. Lisäksi minua kiinnostaa arkkitehtuuri ja muotoilu.

Olen ollut kiinnostunut Suomesta alakouluikäisestä lähtien ja odotan siksi innolla mahdollisuutta tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan vaihto-oppilasvuoteni aikana.

Äidinkieleni japanin lisäksi puhun kohtalaisesti englantia. Olen myös aloittanut opiskelemaan suomea.

varattu Rosaline 16, Sveitsi

I am really excited to find out about the school system in Finland, how the country works, and why they are the happiest nation on earth. But my main goal is to learn Finish, which is a very special language.

Olen 16-vuotias sveitsiläinen tyttö. Asun vanhempieni ja isosiskoni kanssa.

Olen aktiivinen ja energinen ja harrastan monenlaista – musiikkia (piano, kitara ja rummut), jalkapalloa, maalaamista ja lukemista. Pidän myös pyöräilystä, uimisesta ja luonnossa liikkumisesta. Osallistun aktiivisesti kirkon toimintaan ja toivon, että voisin osallistua kirkon toimintaan säännöllisesti myös vaihtovuoden aikana. 

Äidinkieleni saksan lisäksi puhun hyvin ranskaa ja englantia.  Suunnittelen aloittavani suomen kielen opinnot jo ennen vaihtovuotta. Olen kiinnostunut tulemaan juuri Suomeen koska minulla on suomalaiset sukujuuret.

Shiho M. 16, Japani

I like playing in nature, sleeping, talking with my friends, singing a song, and enjoying with my family. So, I want to do these things in Finland with you!

Olen 16-vuotias iloinen ja puhelias tyttö Japanista. Asun kaupungissa vanhempieni ja isoveljeni kanssa.

Vapaa-ajallani katson animea, pelaan videopelejä, ja pidän luonnossa liikkumisesta, lukemisesta ja laulamisesta.

Erilaiset kulttuurit kiinnostavat minua. Odotan innolla suomen oppimista ja Suomen talven kokemista. Odotan malttamattomana vaihtovuottani!

Minori 17, Japani

”I believe studying abroad while in high school is a great opportunity to experience everyday life and the culture there. I want to meet many new people and broaden my horizon.” 

Olen Minori, 17-vuotias tyttö Japanista. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä, pikkusisko sekä kaksi pikkuveljeä. Tykkäämme viettää aikaa yhdessä ja mm. pelata lautapelejä sekä ulkoilla.

Perheeni ja ystäväni kuvailisivat minua positiiviseksi, ahkeraksi ja päättäväiseksi. Tykkään tavata uusia ihmisiä ja oppia uusia asioita. Vapaa-ajallani usein laulan, soitan kitaraa, katson elokuvia ja luen kirjoja, minkä lisäksi tykkään viettää aikaa luonnossa sekä leipoa.

Vaihtovuoteni aikana toivon pääseväni tutustumaan uusiin ihmisiin sekä suomalaiseen kulttuuriin!

Kantichapat (Fae) 18, Thaimaa

The motivation that makes me want to be an exchange student is to learn new things and specially to experience how my life would be in different environment. I realize that this is an amazing opportunity to grow as a person and as a student.

Olen 18-vuotias tyttö Thaimaasta. Asun äitini ja isäni kanssa.

Pidän lukemisesta, piirtämisestä ja käsitöistä.  Lisäksi olen kiinnostunut historiasta ja vieraista kulttuureista. Minua kiinnostaa eri uskonnot ja niiden pyhät tekstit, vaikka en pidä itseäni erityisen uskonnollisena. Pidän myös luonnosta ja hoidan mielelläni kasveja puutarhassamme. Luonteeltani olen rauhallinen ja kohtelias.

Olen opiskellut englantia yli 10 vuotta ja puhun sitä erinomaisesti.

Marin 18, Japani

I was influenced by prime minister Marin’s word. That’s “I want Finland to be a country where every child can be anything.” I have a dream of becoming an architect. My school has an architecture department and I belong to it.

Olen 18-vuotias tyttö Japanista. Perheeseeni kuuluu isä ja äiti ja minulla on isoveli ja isosisko, joista isoveli asuu jo omillaan ja on työelämässä.

Pärjään koulussa erittäin hyvin ja olen sinnikäs enkä anna helposti periksi. Harrastan liikuntaa sekä kuntoilemalla kotona, että pelaamalla sulkapalloa kouluni joukkueessa. Harjoittelemme viisi kertaa viikossa. Lisäksi pidän valokuvauksesta. Aikuisena haluaisin olla arkkitehti.

varattu Lotta 16, Saksa

My curiosity to learn and try new things took me a to the point where I chose to make an exchange year in Finland. I am in general extremely fascinated about Scandinavia and northern countries.

Asun äitini, isäni sekä 18-vuotiaan isoveljeni kanssa. Toinen isoveljeni ja isosiskoni ovat jo muuttaneet pois kotoa. Perheellämme on kaksi koiraa ja hevonen. Olemme todella läheisiä perheeni kanssa.

Olen itsenäinen ja aina valmis auttamaan muita. Lisäksi olen ahkera ja aina ollut hyvä koulussa. Nautin keskustelemisesta ja uusiin ihmisiin tutustumisesta. Minun on helppo saada uusia ystäviä.

Vapaa-ajallani pelaan jalkapalloa, joogaan, piirrän, maalaan ja luen. Olen myös musikaalinen, laulan kuorossa ja soitan saksofonia. Vietän mielelläni paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Rakastan luonnossa liikkumista. Vaikka viihdynkin erittäin hyvin muiden seurassa, nautin myös toisinaan yksin olemisesta. Rehellisyys ja kohteliaisuus ovat tärkeitä asioita minulle.

Olen kiinnostunut oppimaan vaihto-oppilasvuoteni aikana erityisesti suomalaisista perinteistä ja maan historiasta.

varattu Johanne 17, Ranska

I wish to spend a year abroad to discover other ways of life, a new culture, a different educational system, another country, and learn my grasp of a language. I intend to learn and discover as much as I can. If you choose to welcome me in your family, I will bring a lively human being into your life.

Olen 17-vuotias ranskalaistyttö, asun maaseudulla. Perheeseeni kuuluu vanhempieni lisäksi kaksi vanhempaa siskoa, jotka opiskelevat jo muualla, sekä tänä vuonna norjalainen vaihtari.

Nautin luonnosta ja hiljaisuudesta. Ympäristöasiat ovat minulle ja koko perheelleni tärkeitä. Harrastan judoa, voimistelua, miniatyyrihahmojen askartelua, lukemista ja pianonsoittoa. Olen utelias ja rakastan eläimiä sekä uusiin asioihin tutustumista, erityisesti uusiin kulttuureihin ja ihmisiin.

Englantia olen opiskellut 9 vuotta; suomen kielen opinnot olen jo aloittanut.

Aoi 15, Japani

Finnish seems to be a completely different language from Japanese, but I think there are many similarities. There is a deep connection between language, culture, and history, so I would like to actively learn Finnish and deepen our exchange.

Olen luova ja ystävällinen 15-vuotias japanilainen tyttö, asun vanhempieni kanssa Tokiossa. Harrastan tavoitteellisesti rytmistä voimistelua ja japanilaista tanssia. Toivoisin voivani harrastaa joukkuevoimistelua tai rytmistä voimistelua Suomessa, ja viedä vaikutteita suomalaisesta voimistelusta mukanani Japaniin. Katson mielelläni myös musikaaleja ja editoin videoita ja musiikkia.

Haluan Suomeen vaihto-oppilaaksi, sillä minua kiinnostaa Suomen IT-osaaminen, koulutus ja suomalainen joukkuevoimisteluosaaminen. Olen jo aloittanut suomen opiskelun – mielestäni kieli, kulttuuri ja historia ovat syvästi yhteydessä toisiinsa ja uskon suomen oppimisen syventävän vaihtokokemustani.

Romane 17, Ranska

At university, I want to study law, especially international and family law. So, I am eager to open my mind to a new country, a new culture and to share a different way of life, hopefully yours.

Olen 17-vuotias tyttö Ranskasta. Asun vanhempieni ja kahden pikkuveljeni kanssa Pariisin esikaupungissa.

Harrastan lentopalloa ja ratsastusta ja koulujen lomilla käyn laskettelemassa ja purjehtimassa. Koulussa minulla on erilaisia luottamustoimia. Olen luokkani edustaja ja osallistun komiteaan, joka järjestää erilaisia tapahtumia viimeisen vuoden opiskelijoille. Lisäksi ohjaan vapaa-ajallani partioryhmää 8-12-vuotiaille lapsille.

Kaho 16, Japani

I want to live in Finland and enjoy cold winter. I like winter the best, so I’m interested in how the winter is in Finland. Second, I heard that the education system in Finland is different from ours.

Olen 15-vuotias tyttö Japanista. Asun vanhempieni ja kahden sisarukseni kanssa. Vedän koulumme näytelmäkerhoa ja rakastan näyttelemistä. Pidän myös laulamisesta, se auttaa minua rentoutumaan. Olen aloittanut äskettäin myös kitaran soiton. Pidän leipomisesta ja ulkoiluaktiviteeteista.

Haluan vaihto-oppilaaksi Suomeen, jotta voin laajentaa maailmankuvaani tutustumalla uuteen kulttuuriin. Minua kiinnostaa kokea Suomen talvi ja suomalainen koulujärjestelmä.

Momoe 16, Japani

I want to talk with a lot of people all over the world, so I decided to study abroad,especially in Finland. I have several reasons. To begin with, Finland’s achievement of SDGs ranks First. Second, I am interested in women’s empowerment. Also, the education in Finland is one of the highest levels in the world.

Olen 16-vuotias musikaalinen tyttö Japanista.  Asun kahdestaan äitini kanssa Hokkaidon saarella. Olen soittanut pianoa 4-vuotiaasta lähtien ja laulan kouluni kuorossa.

Luonteeltani olen ystävällinen ja auttavainen ja vietän mielelläni aikaa ystävieni kanssa keskustellen. Rakastan myös matkustamista ja matkustamme äitini kanssa lomilla. Asuisin mielelläni isäntäperheessä, jossa olisi lapsia koska minulla ei ole sisaruksia.

Nutnaree (Nine) 17, Thaimaa

I’m interested to learn and understand new people from different countries, cultures, life, and belief. in my opinion, different biological countries and what these people believe created diversity in people. I also want to learn an interesting language like Finnish. I can’t wait to talk and learn it from you.

Olen 17 -vuotias tyttö Thaimaasta. Perheeseni kuuluu itseni ja vanhempieni lisäksi isosisko ja pikkuveli. Isosiskoni on muuttanut muualle opiskelemaan ja minäkin asun viikot kouluni asuntolassa kaukana perheestäni, joten olen oppinut hoitamaan asioitani itsenäisesti.

Olen olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut, ystävällinen, hauska ja määrätietoinen. Harrastan piirtämistä, lukemista ja kuljen mielelläni luonnossa kun matkailen perheeni kanssa. Pidän myös uimisesta ja sulkapallon pelaamisesta, mutta en ole varsinaisesti urheilullinen.

Olen kiinnostunut oppimaan suomen kieltä, ja olen jo aloittanut sen opiskelun.

Felicie 16, Ranska

After this year, I hope I will be able to speak fluently a language other than French, get to know me better, know new things about life.

Olen Felicie, 15-vuotias tyttö Ranskasta. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä, sisko sekä veli, joiden kanssa tykkään viettää aikaa. Lisäksi harrastan tanssia ystävieni kanssa ja vapaa-ajallani luen kirjoja sekä katson erilaisia elokuvia ja ohjelmia. Tanssin lisäksi matematiikka on minulle tärkeää ja pidän paljon myös matkustamisesta. Olen positiivinen, sosiaalinen ja pitkäjänteinen.

Boonpapa (Peipei) 17, Thaimaa

The one motto that I always believe in is: What will happen will happen, if we do our best, everything will be by our side.

Olen Boonpapa, 16-vuotias tyttö Thaimaasta. Vapaa-ajallani soitan pianoa, luen kirjoja sekä kokkaan. Tykkään myös pelata pöytätennistä ja sulkapalloa ystävieni kanssa. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja pikkuveli, joiden kanssa tykkään myös viettää aikaa.

Olen positiivinen, tunnollinen ja tutustun helposti uusiin ihmisin. Olen kiinnostunut tiedeaineista ja haaveeni on päästä tulevaisuudessa työni kautta auttamaan toisia ihmisiä. Toivon vaihtovuoteni aikana pääseväni näkemään suomalaista luontoa sekä tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin.

varattu Anna 15, Saksa

I want to spend my year abroad in a country I haven’t been to before. I also like the idea of being in a country which is really close to nature because I really enjoy spending time in it.

Olen 15-vuotias saksalainen tyttö, perheeseeni kuuluu kaksoissisko ja molemmat vanhemmat. Pidän lukemisesta, musiikinkuuntelusta, lenkkeilystä ja luonnossa liikkumisesta. Vietän mielelläni aikaa ystävieni kanssa jutellen ja käyn mielelläni elokuvissa. 

Olen iloinen, lämminsydäminen ja eläinrakas. Odotan vaihtovuodeltani uusia kokemuksia isäntäperheeni kanssa. Olen kiinnostunut Pohjoismaista ja etenkin Suomesta; toivon että pääsisin kokemaan lumisen talven ja ehkä jopa revontulet ja porot. Olen motivoitunut oppimaan suomen kielen ja olen aloittanut jo suomen opinnot.

Helene 15, Saksa

I want to learn something new about the culture, the people in Finland and I want to get to know the daily life. I have never been to Finland yet, but its nature and the Finnish language have been fascinating me for a long time.

Olen tasapainoinen, melko rauhallinen ja monista asioista kiinnostunut. Asun vanhempieni kanssa pienessä kylässä. Perheellämme on lemmikkeinä kilpikonna ja kolme lammasta. Minulla on neljä vanhempaa puolisisarusta, mutta he asuvat muualla. Ystäväni kuvailevat minua avuliaaksi, huomioonottavaksi sekä ymmärtäväiseksi. Olen musikaalinen ja urheilullinen. Harrastuksiani ovat lentopallo, laulu, pianonsoitto sekä kiipeily. Haluaisin kokeilla uusia urheilulajeja Suomessa. Vaikka olenkin todella aktiivinen ihminen, niin välillä minusta on mukavaa rentoutua yksikseni hyvän kirjan parissa.

Luonnonsuojelu on minulle tärkeä asia ja perheemme pyrkii ottamaan luonnon huomioon mahdollisimman hyvin arjessa. Olen jo aloittanut opiskelemaan suomea.

varattu Ryan 15, USA

I was born in the United States, but my parents are both Chinese. This gives me an interesting view of the world. I am bringing my personality to this experience and I hope to understand the culture and language of the country I am in.

Olen 15-vuotias poika Usasta. Asun äidin ja isän kanssa noin 80 000 asukkaan kaupungissa Kaliforniassa. Pärjään koulussa hyvin ja olen muutenkin aktiivisesti mukana koulun toiminnassa. Lempiaineeni koulussa on historia ja kielet. Vapaa-ajallani harrastan mm. maastojuoksua ja soitan viulua.

Olen kiinnostunut kansainvälisistä suhteista ja tästä tulee toivon mukaan myös urani tulevaisuudessa. Toinen äidinkieleni on englannin lisäksi kiina. Osaan myös ranskaa.

Tsz Ching (Ava) 16, Hong Kong

My family and teachers usually say that I am warm and outgoing. My friends think I am friendly and honest.

Olen 15-vuotias tyttö Hong Kongista. Asun vanhempieni kanssa. Minulla on myös isosisko, joka opiskelee yliopistossa ja asuu yliopiston asuntolassa, mutta käy välillä kotona. Harrastan basson soittoa ja pidän myös musiikin kuuntelusta. Ystävät ovat minulle tärkeitä. Osallistun myös Hong Kong Adventure Corpsin toimintaan. Puhuu äidinkielenä kantoninkiinan, mutta osaan myös hyvin englantia ja mandariinikiinaa.

Line 16, Ranska

I want to do an exchange year to discover a new culture and especially to learn a foreign language, but also to get out of my comfort zone, test myself and become more independent.

Olen 15-vuotias tyttö Ranskasta. Asun pienessä kylässä Länsi-Ranskassa vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa. Olen rauhallinen ja vähän ujo, mutta kun tutustun paremmin, olen hauska ja ystävällinen. Pidän uimisesta, laskettelusta, ja ajan viettämisestä perheeni ja ystävieni kanssa. Pidän myös jalkapallosta, laskettelusta, lukemisesta, musiikin kuuntelusta, kirjoittamisesta, TV:n katsomisesta ja ruoanlaitosta.

Haluan vaihto-oppilaaksi, jotta voin astua pois mukavuusalueeltani ja tutustua uuteen kulttuuriin. Olen motivoitunut oppimaan uuden kielen.

Johana 16, Tsekki

At the beginning I was afraid that I wouldn ́t be able to learn Finnish but other students told me that they have managed so I have already started to study it. I am sure it will not be easy but I am really dedicated as “Suomi on kaunis”

Asun vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa melko suuren kaupungin keskustassa. Matkustelemme usein yhdessä. Olen luonteeltani avoin ja utelias. Olen halukas kokeilemaan kaikenlaisia uusia asioita. Minulla ei ole vaikeuksia aloittaa keskustelua tuntemattomien kanssa ja saan helposti uusia ystäviä. Pidän kaikenlaisesta urheilusta. Harrastan tanssimista ja talvisin luistelua sekä laskettelua. Vaikka nautinkin erittäin paljon muiden seurasta, niin tykkään myös lukemisesta, musiikin kuuntelemisesta, laulamisesta ja sarjojen sekä elokuvien katselemisesta.

Cleopee 16, Ranska

I really want to go abroad because I want to discover a different way of living and culture in a different country. I’m interested in learning new cultures and especially the languages that’s why I decided to learn Finnish.

Olen 16-vuotias ja asun vanhempieni ja kissani kanssa. Minulla on kaksi isoveljeä sekä isosisko, jotka asuvat muualla.

Olen luova, ymmärtäväinen ja määrätietoinen. Huumori on minulle tärkeä asia ja vitsailen paljon. Ystäväni ja perheenjäseneni kuvailevat minua avoimeksi ja rauhalliseksi. Vapaa-ajallani tykkään piirtää, lukea ja maalata. Harrastan myös kiipeilyä ja teatteria. Viikonloppuisin käymme usein kävelyllä läheisessä metsässä vanhempieni ja siskoni kanssa. 

Klaara 15, Saksa

I want to live in Finland because I really want to learn Finnish and learn more about Finnish culture.

Olen Klaara, 15-vuotias tyttö Saksasta. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja veli. Ystäväni ja perheeni kuvailisivat minua älykkääksi, avoimeksi ja uteliaaksi. Vapaa-ajallani kuuntelen musiikkia, piirrän sekä luen kirjoja. Harrastan myös karatea ja toivoisin voivani jatkaa harrastusta myös Suomessa. Odotan innolla sitä, että pääsen kokemaan, millaista Suomessa on ympäri vuoden!

Alexandr (Alex) 16, Tsekki

I chose Finland because I prefer winter to summer, and I have never had problems with colder temperatures. I also want to experience a real Finnish sauna and see all the lakes, forests, and islands.

Asun vanhempieni sekä koirani kanssa pienessä kylässä. Lisäksi minulla on kaksi isosiskopuolta, jotka eivät asu kanssani. Perheemme on aina matkustanut paljon ja olen käynyt lukuisissa maissa. Urheilu on tärkeä asia elämässäni. Olen kokeillut monia eri urheilulajeja. Tällä hetkellä harrastan uimista. Pidän myös pyöräilystä, laskettelusta ja hiihtämisestä. Opiskelen urheilulukiossa.

Haluan päästä tapaamaan uusia ihmisiä ja oppia heidän kulttuuristaan ja tavoistaan. Olen myös kiinnostunut Suomen luonnosta.

Ryoko 16, Japani

I wanted to go to Finland where I could see the Northern Lights and play in the snow. I heard, Finland is the happiest country in the world, so I want to know why. I want to experience many things that I can only do there because it is a place with lots of nature.

Olen 16 -vuotias tyttö Japanista. Asun yksinhuoltajaäitini sekä pikkuveljeni ja pikkusiskoni kanssa keskisuuressa kaupungissa Länsi-Japanissa.

Harrastan kuorolaulua palkitussa kuorokerhossa ja katson mielelläni elokuvia.

Olen luonteeltani ulospäinsuuntautuva, rauhallinen ja vastuuntuntoinen. Nautin siitä, kun saan ystäväni nauramaan. Perheeni vanhimpana lapsena autan joka päivä äitiäni kotitöissä.

Tsubura 18, Japani

Through my stay in Finland, I want to learn different culture, thinking, people that I never met before, and I want to absorb a lot of things. I am also looking forward to meeting people of the same age in Finland, and I would like to make a lot of friends!

Olen kesällä 18-vuotta täyttävä tyttö Japanista. Olen nuorin neljästä sisaruksesta. Molemmat vanhempani ovat eläinlääkäreitä. Käyn koulua kaukana kotikaupungistani ja asun lukukausien ajan kouluni asuntolassa. 

Pidän elokuvista ja musiikin kuuntelusta sekä otan mielelläni valokuvia ja editoin videoita. Kuulun kouluni tanssijoukkueeseen ja harjoittelemme useita kertoja viikossa.

Maho 16, Japani

I am really looking forward to studying abroad this time. I want to make new friends and make a relationship with my host family like a real family.

Olen 16-vuotias tyttö Japanista. Asun äitini ja minua viisi vuotta vanhemman veljeni kanssa. Meillä on myös koira.  Luonteeltani olen sosiaalinen ja iloinen. Tutustun helposti uusiin ihmisiin. Harrastan valokuvausta ja editoin videoita sekä seuraan jalkapalloa. Otan myös kuvia kouluni jalkapallopeleissä.

Faustine 16, Ranska

I smile all the time and I’m hard-working at school, I like to learn a lot at school. I’m friendly, I love to meet a new people and I’m responsible and obliging.

Asun pienessä kylässä äitini kanssa. Isäni ja kaksoisveljeni asuvat lähellä minua. Lisäksi perheeseeni kuuluu isosiskopuoli, hevonen, kaksi koiraa ja kissa. Olen hymyilevä, ystävällinen ja avulias. Tarkkailen ympäristöäni aina huolellisesti. Olen hieman ujo uusien ihmisten seurassa. Harrastuksiini kuuluu ratsastaminen, sulkapallo, pyöräily, jalkapallo ja tanssiminen. Ystäväni ja perheeni kuvailevat minua hauskaksi ja kohteliaaksi.

Uskon, että vaihto-oppilaana olemisesta on paljon hyötyä. Haluan avartaa näkemyksiäni, tavata uusia ihmisiä ja mahdollisesti viettää elämäni parhaimman vuoden.

varattu Lucia 16, Saksa

I have the feeling that nowadays it is especially important that we all care about peaceful international understanding and I would like to be a part of it, too.

Olen 16 -vuotias tyttö Saksasta. Asun äitini ja koirani kanssa suurkaupungissa. Olen kiinnostunut taiteista ja luonnosta. Harrastin useita vuosia balettia ja nykyään krav magaa.

Perheeni ja ystäväni kuvailevat minua ystävälliseksi, lämpimäksi ja huumorintajuiseksi joskin aluksi varautuneeksi. Nautin ympäristöni tarkkailusta, ja minusta olisi hienoa päästä nauttimaan luonnon hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta kotikaupunkini hektisen elämän vastapainoksi. Luin nuorempana Timo Parvelan Ella -kirjoja, ja uskon niiden suomalaisuuden kuvauksen perusteella sopivani hyvin Suomeen.

Amanda 15, Latvia

In the program I would definitely get acquainted with Finnish society and culture. I’ve never been to Finland so I’d love to see a lot of new places over the course of the program and get to know new people.

Olen 15-vuotias tyttö Latviasta. Asun vanhempieni kanssa pienessä kaupungissa.

Harrastan viulun- ja pianonsoittoa ja pidän elokuvien katselusta. Kouluaineista kielet kiinnostavat minua eniten, ja olenkin motivoitunut oppimaan suomea vaihto-oppilasvuoteni aikana.

Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut, sosiaalinen, ahkera ja ystävällinen.

Kwok Wing (Zoe) 18, Hong Kong

I see this program as an opportunity for me to be more independent and mature. Being far away from places and things I am used to and having to adapt to a new environment will certainly be difficult for me. But I would rather consider it as a rare chance to escape from my comfort zone and explore a whole new sight to see this world.

Olen 18 -vuotias tyttö Hong Kongista. Asun vanhempieni, isoveljeni ja isoäitini kanssa pikkukaupungissa.

Harrastan lentopalloa ja toimin aiemmin kouluni oppilasyhdistyksen sihteerinä. Olen luonteeltani huumorintajuinen, rohkea ja velvollisuudentuntoinen. Olen eläinrakas, mutta minulla ei ole omaa lemmikkiä.

Toivon oppivani suomenkielen vaihto-oppilasvuoteni aikana ja olenkin jo aloittanut sen opiskelun päivittäin.

Aina 16, Japani

Coming to live in Finland with a host family is a great way for me to improve new languages, and learn a lot about your culture. And I want to enjoy beautiful nature and climate in Finland.

Olen 16-vuotias japanilainen tyttö, asun miljoonakaupungissa vanhempieni ja isosiskoni kanssa. Tykkään viettää aikaa kavereideni kanssa kahviloissa ja shoppailemassa, käyn myös kävelyillä, ja katson sarjoja ja elokuvia. Kuulun koulun uintikerhoon ja osallistun myös koulun Punaisen Ristin kerhoon.

Mahiro 15, Japani

I also want this opportunity would be a worthwhile experience for my host families as well, so I will study Japanese histories, cultures, cuisines and so on to be able to explain to you.

Olen 15-vuotias tyttö Japanista. Asun äitini ja unkarilaisen vaihto-oppilassiskoni kanssa Tokiossa. Olen musikaalinen ja olen soittanut viulua 12-vuotta. Jatkaisin mielelläni viulun soittamista myös Suomessa. Pidän matkustamisesta ja viime kesänä olin vaihdossa Kanadassa. Olen erittäin kiinnostunut oppimaan suomen kieltä ja kokemaan suomalaisen koulujärjestelmän.

Marco 16, Ranska

I want to do this long-term experience abroad to discover a new culture and new people, new landscapes and new culinary experiences, go to a new school, meet new friends and a have a new family! I would like to learn a new language.

Nimeni on Marco ja rakastan ruokaa, urheilua ja tiedettä.

Olen 16 -vuotias poika ja asun perheeni kanssa pikkukaupungissa eteläisessä Ranskassa. Perheeseeni kuuluu itseni ja vanhempieni lisäksi isosiskoni sekä kaksi pikkuveljeäni.

Harrastan monenlaista urheilua: juoksemista, pyöräilyä, sulkapalloa, murtomaahiihtoa, patikointia sekä kiipeilyä, ja ruokatunneilla käyn punttisalilla.

Olen luonteeltani avulias, leppoisa, herkkä ja järkevä. Urheilu on minulle kaikki kaikessa, mutta pelaan videopelejä ja olen kiinnostunut avustustyöstä sekä ilmastonmuutokseen liittyvistä asioista.

Anais 15, Saksa

I am looking forward to live in another family and go to school there! Also I am so excited to make new experiences and learn about a new culture!

Olen 15-vuotias tyttö Saksasta. Perheeseeni kuuluu vanhemmat, kolme isosisarusta ja koira. 

Harrastan telinevoimistelua kaksi kertaa viikossa ja myös kilpailen lajissa. Soitan selloa ja olen mukana koulun orkesterissa. Pidän myös musiikinkuuntelusta ja elokuvista, lukemisesta ja ajan viettämisestä kavereideni kanssa.  Lomilla vietämme aikaa perheeni kanssa vuorilla kesällä patikoiden ja uiden ja talvella lasketellen.

Perheessämme on ollut useita AFS-vaihto-oppilaita, ja kaikki sisarukseni ovat olleet vaihto-oppilaina Pohjoismaissa. Olen kuullut sisaruksiltani paljon tarinoita vaihtovuoden ajalta ja muistelen lämmöllä perheemme entisiä vaihto-oppilaita. Odotan innolla omaa vaihtovuottani, isäntäperhettä ja koulunkäyntiä uudessa maassa. Perheeni kuopuksena minusta olisi jännää olla vaihtovuoden aikana isosisko. 

Eleonore 16, Ranska

My application was motivated above all by the will to discover new ways of life, get out of my comfort zone, meet new people, and experience a different school system. Discovering myself is also quite high on the list, getting to really know myself and therefore being able to know what would be of interest for my future life. I am sure to come out of it enriched, fulfilled, with an increase in self-confidence, autonomy, open-mindedness and maturity.

Olen 16-vuotias urheilullinen tyttö Ranskasta. Olen toiseksi vanhin perheemme neljästä lapsesta. Vanhempani ovat eronneet ja asumme vuoroviikoin molemmilla vanhemmilla. Pidän luonnosta ja harrastan partiota. Lisäksi harrastan voimistelua ja kuulun kouluni urheilujoukkueeseen, jossa harrastamme eri urheilulajeja. Olen myös kouluni oppilaskunnassa.

Naomi 16, Japani

I am very excited to go Finland. I hope my homestay will be great memory for me and my host family.

Olen Naomi, utelias ja sosiaalinen 16-vuotias Japanista. Asun äitini ja isovanhempieni kanssa, ja me vietämme paljon aikaa yhdessä. Yhdessä ystävieni kanssa tykkään laulaa karaokea sekä opiskella. Vapaa-ajallani soitan sekä kitaraa että bassoa ja piirrän usein. Kirjojen lukeminen, valokuvaaminen ja kokkaaminen ovat myös minulle mieluisia asioita.

Pidän tärkeänä myös erilaisten yhteiskunnallisten epäkohtien puolesta puhumista, minkä vuoksi odotan innolla pääseväni ymmärtämään suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria paremmin. Haluan myös parantaa omia kielitaitojani sekä kokea, minkälaista suomalaisessa lukiossa opiskeleminen on. 

Shisho S. 15, Japani

I have many reasons why I want study abroad. One of them is my experiences as a host family. My family and I accepted home stay students many times. All the students stayed in my home for only three days, but we made a lot of precious memories. So I wanted to spend my precious time with other family and I wanted to become a member of other family then. I want to make my second family.

Olen Shiho 15-vuotias hymyileväinen tyttö maaseudulta Perheeseeni kuuluu äiti, isä, pikkusisko ja pikkuveli. Hoidan mielelläni nuorempia sisaruksiani. Kunnioitan paljon vanhempiani ja toivon, että joskus tulevaisuudessa olisin yhtä hyvä vanhempi omille lapsilleni. Isovanhemmat ovat perheelleni läheisiä ja heidän kanssaan vietämme yhteistä aikaa.

Olen aloittanut jo opiskelemaan Suomea. Harrastuksenani on ollut jo useamman vuoden ajan Shodo. Olen siinä lajissa jopa kilpailuihin ja pärjännyt niissä hienosti. Harrastan myös rytmistä voimistelua. Omistan 3 lemmikkikanaa, jotka munivat päivittäin. Tykkään jutella ja tavata uusia ihmisiä. Odotan jo kovasti suomalaisen perheeni tapaamista.

Ruth (Eli) 16, Saksa

I’m very interested in meeting other opinions, cultures and people to exchange and I’m hoping to find that in my year abroad.

Olen Ruth, luova ja itsenäinen 16-vuotias Saksasta. Vapaa-ajallani harrastan kamppailulajia nimeltä ”Krav Maga”, minkä lisäksi piirrän, luen kirjoja ja kirjoitan omia tarinoitani. Asun vuoroin äitini, vuoroin isäni luona. Yhdessä isäni kanssa tykkään soittaa erilaisia instrumentteja, kun taas äitini kanssa me usein biljardia. Musiikki on minulle todella tärkeä asia, ja pidän paljon konserteissa käymisestä. Vaihtovuoteni aikana toivon pääseväni oppimaan suomen kieltä sekä tutustumaan uudenlaiseen kulttuuriin.

Olen innoissani siitä, että voin saada uusia perspektiivejä elämääni vaihtovuoden kautta!

Miten valita teille sopiva oppilas?

Kuinka löydät teidän perheeseen sopivan vaihto-oppilaan ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun tutustuu oppilaiden kuvauksiin, kuviin ja videoihin? AFS:n ilmaisissa isäntäperheiden infotilaisuuksissa kerromme vinkkejä tähän liittyen ja AFS-perheet jakavat omia kokemuksiaan. Ilmoittaudu mukaan seuraavaan infowebinaariin!

Ilmoittaudu webinaariin

Haluaisin lisätietoa tietyistä oppilaista

Tutustumalla tarkemmin oppilaiden hakemuksiin, kuviin ja videoihin pääset pintaa syvemmälle siitä millainen nuori Suomeen on tulossa. Jos haluat lisätietoa tietyistä oppilaista niin kerro siitä meille alla olevan lomakkeen avulla. Lähetämme sinulle lisätietoa pikimmiten. Voit myös laittaa sähköpostia [email protected]

Haluan lisätietoa isäntäperhetoiminnasta!