Vuosioppilaiden esittelyt

Paul, 18, Ranska

I’m not scared to go through the unknown because I know that I can handle it if I work hard.

Olen utelias ja vieraat kulttuurit ovat aina kiinnostaneet minua. Perheeseeni kuuluu molemmat vanhemmat ja kolme isosiskoa, jotka asuvat jo omillaan.

Harrastan purjelentokoneen lennättämistä ja musiikin kuuntelua.

Coline, 18, Belgia

My relatives say that I’m calm, not very stressed and discreet but also funny and optimistic.

Olen optimistinen ja itsenäinen tyttö Belgian maaseudulta. Pidän koulunkäynnistä ja
erityisesti kemian sekä kieltenopiskelusta. Minulla ei ole eläin- eikä ruoka-
aineallergioita.

Harrastan pianonsoittoa ja laulamista.

Gabriel, 18, Brasilia

What I’m seeking is the opportunity to learn the culture and language of another
country that can enrich my personal and professional ethics. I’m certain that the
possibility of participating in an interchange would be full of meaningful learnings
and life experience.

Olen urheilullinen ja sosiaalinen persoona. Olen hyvin läheinen äitini ja
sisarusteni kanssa.

Harrastuksiini kuuluu kuntosali ja jalkapallo. Lisäksi olen mukana partiossa ja vapaaehtoistoiminnassa.

Linus, 16, Tanska

I love going for walks in all kinds of nature. I especially enjoy visiting the same area multiple times during the year to experience how contrasting the landscape can be during different seasons.

Asun äidin, isän, pikkusiskon ja kahden marsun kanssa. Luonteeltani olen iloinen ja sosiaalinen, vietän mieluummin aikaa muiden ihmisten seurassa kuin yksin.

Opiskelen urheiluluokalla. Olen harrastanut kilpa-uintia, mutta kokeilisin mielelläni uusia harrastuksia vaihto-vuoden aikana.

Katia, 16, Chile

In life there are moments when you can choose to smile or not to smile. Some choose to smile in the most complicated moments and this situation is a triumph.

Olen Katia Chilestä. Olen innokas opiskelija ja vastuullinen nuori, mutta myös luova ja itsenäinen. Asun äitini, isäni ja 7-vuotiaan pikkusiskoni kanssa.

Harrastan nykytanssia, pianonsoittoa, ja lisäksi luen paljon. Kirjoitan päiväkirjaa, omia tekstejä ja myös omia kappaleita pianolle.  Vaihdossa haluan oppia uutta kieltä ja kulttuuria kasvaakseni paremmaksi ihmiseksi.

Ana, 16, Brasilia

I don’t have a life motto, but I have a point of view of me and the world that want to improve and discover. I consider myself an adventurous person.

Brasilialainen Ana asuu Rio de Janeiron lähellä vanhempiensa kanssa. Hänellä ei ole sisaruksia.

Vapaa-ajallaan Ana käy uimassa, kuuntelee musiikkia ja pelaa videopelejä. Hän on seikkailunhaluinen ihminen, joka on aina valmis kokeilemaan jotain uutta.
Ana on opiskellut englantia seitsemän vuotta ja osaa sitä hyvin.

Veerapat, 16, Thaimaa

I have 3 goals to achieve with this exchange program. First, I will learn about the culture and tradition of Finland. Second, I will apply my new experiences with my daily life and make benefit to me. Third, I hope I can understand the Finnish language.

Olen thaimaalainen poika ja asun Bangkokissa vanhempieni, isoäitini ja kahden tätini kanssa.

Olen ystävällinen ja avulias persoona. Tykkään laittaa perheelleni ruokaa ja erikoisuuteni on thaimaalainen Tom Yum. Lempiaineitani koulussa ovat historia, luonnontieteet ja ohjelmointi.

Pattarapol, 16, Thaimaa

I hope I have a chance to explore the beauty of varied landscapes, see charming towns, embark on skiing adventure, and experience the Finnish way of life during my intercultural learning journey.

Olen huumorintajuinen ja taiteellinen poika Thaimaasta. Asun vanhempieni ja isoveljeni kanssa ja laitamme usein yhdessä ruokaa ja matkustelemme.

Harrastan piirtämistä ja kitaran- sekä viulun soittoa koulun orkesterissa.

Lena, 16, Saksa

A good education is very important to me. I want to be successful in life, maybe become a doctor or a scientist.

Olen luova ja taiteellinen persoona. Pidän lukemisesta ja musiikin kuuntelemisesta. Asun äitini ja siskoni kanssa. Toinen siskoni asuu jo omillaan ja isääni näen säännöllisesti.

Sara, 18, Belgia

I hope that after this exchange I will be able to open myself to the world and to create real links with the people I will meet during this year.

Olen pian 18 vuotta täyttävä tyttö Belgian maaseudulta. Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut, urheilullinen ja tavoitteellinen. Asun kolmistaan vanhempieni kanssa, sillä isosiskoni on jo muuttanut pois kotoa.

Harrastan tennistä, karatea, kung-fua sekä kitaransoittoa. Kuuntelen myös mielelläni musiikkia ja pelaan tietokonepelejä.

Carolin, 15, Saksa

I want to go to Finland first of all because of the people who live there and how their lifestyle is. I hope to find lots of new friends and gain as many experiences as possible.

Olen sosiaalinen ja urheilullinen tyttö Etelä-Saksasta. Harrastan murtomaahiihtoa, jousiammuntaa ja kuorolaulua, joiden lisäksi opetan hiihtoa nuoremmille lapsille.

Asun vanhempieni kanssa pikkukaupungissa, isosiskoni on jo muuttanut pois kotoa.

Julika, 15, Saksa

I‘ve always loved the northern countries because of their nature. I don‘t know much about Finland yet, except that the nature is gorgeous, the language really hard and the school system pretty good. But those things made me interested in the country and the culture. Also I enjoy to learn languages, so I‘m very motivated to learn how to speak Finnish!

Olen hyvin avoin ja sopeutuvainen. Rakastan lapsia, minulla on useita sisaruksia. Lasten kanssa on aina niin hauskaa! Olen kasvissyöjä.

Olen kiinnostunut politiikasta ja ympäristöasioista. Harrastan ratsastusta, kuvataidetta ja valokuvaamista.

Ai, 17, Japani

I suppose I will work in the field of arts or education. Although I have not clearly decided about my future yet, I’d like to connect what I experience and feel during my stay with my future.

Olen iloinen, positiivinen ja ystävällinen tyttö Japanista. Minulla on monia kiinnostuksenkohteita, mm. urheilu, valokuvaus, musiikki ja taiteet.

Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja pikkuveli, sekä kaksi isosiskoa, jotka asuvat jo omillaan. Vapaapäivinä käyn perheeni tai ystävieni kanssa elokuvissa, museossa tai ostoksilla.

Ewan, 17, Belgia

I would like to participate to this AFS exchange-project, because I would be more independent and would get an astonishing adventure.

Olen urheilullinen ja iloinen, kaksoiskansalaisuuden omaava poika Belgiasta. Asun vanhempieni, pikkusiskon, pikkuveljen sekä isovanhempieni kanssa.

Harrastuksiani ovat partio, sisäjalkapallo sekä lukeminen. Pidän myös kielten opiskelusta, ja haluaisinkin oppia suomen lisäksi myös ruotsia. Lempikouluaineitani ovat kemia ja historia.

Filippo, 17, Italia

I hope to be able to open my horizons and enrich my cultural knowledge, learning to know a different culture from mine.

Tulen pienestä kaupungista Italiasta. Perheeseeni kuuluu isä, äiti ja kaksi isosiskoa, joista toinen asuu vielä kotona. Olen hyvin läheinen perheeni kanssa, ja arvostan heitä todella paljon. Olen hieman ujo, mutta kokeilen uusia asioita silti innolla. Minulla on läheisiä kavereita, joiden kanssa tykkään viettää aikaa.

Harrastuksiini kuuluu mm. lukeminen, dokumenttien katselu, lentopallo sekä teatteri. Pidän luonnossa liikkumisesta. Arvostan koulutusta ja pyrin aina tekemään parhaani kouluarvosanojeni ja tulevaisuuteni eteen.

Kilian, 16, Saksa

I would love to play handball in Finland, too and if it’s possible to snowboard there it would be lovely.

Olen urheilullinen ja sosiaalinen nuori mies. Tutustun helposti uusiin ihmisiin. Asun vanhempieni ja isoveljeni kanssa. Isosisko asuu jo omillaan. Veljeni on minulle tärkeä ja toivoisin saavani sisaruksia Suomessakin.

Rakastan talvea ja käyn perheeni kanssa lumilautailemassa. Lisäksi harrastan käsipalloa ja kitaransoittoa. Olen nuorisoparlamentin jäsen. Haluan tulevaisuudessa opiskella lääketiedettä.

Giulia, 16, Italia

I make friends pretty easily and I’m a quite talkative person. I always try to make the person I am talking with the most comfortable I can and I love to joke and laugh with everybody.

Olen puhelias ja seurallinen 16-vuotias italialaistyttö. Harrastan valokuvausta ja lukemista, ja koulussa lempiaineeni ovat englanti ja äidinkieli. Puhun ja kirjoitan englantia sujuvasti.

Asun vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa pienessä kaupungissa Keski-Italiassa. Vaihdossa haluan tutustua uusiin ihmisiin, nähdä uusia paikkoja sekä oppia kieliä.

Sarah, 17, Italia

I love helping people and I feel good when they are happy, specially if the reason of their happiness is my help. I am curious and I like discovering and learning new things.

Olen iloinen ja ahkera, taiteellista voimistelua harrastava tyttö.
Asun äidin, isän ja pikkuveljen kanssa, mutta isovanhempani ovat tärkeä osa elämääni ja he asuvat lähellä.

Pidän kokkaamisesta, lukemisesta ja musiikki on minulle tärkeää, vaikken soitakaan mitään instrumenttia. Käyn ammatillista hotellikoulua ja pidän siitä tosi paljon.

Sara, 16, Argentiina

“I know that Finland has the best education system in the globe and that is something I want to experience, as well as the way people are, what do they eat, traditions they have. I want to learn as much as I can so I can become part of this beautiful country and get along with people easier.”

Olen 16-vuotias tyttö Argentiinan maaseudulta. Asumme pienessä kyllä maatilalla, vanhempani työskentelevät maatalouden parissa, tilallamme on myös karjaa.

Olen vastuuntuntoinen  ja itsenäinen tyttö. Minulla on kolme isoveljeä. Perhe on minulle hyvin tärkeä. Harrastan valokuvausta, käyn kuntosalilla ja partiossa.

Momoka, 16, Japani

I’m interested in music. My family and friends have described me as someone who is always making efforts to achieve the goals. I get along with others.

Olen 16-vuotias tyttö Japanista. Soitan klarinettia ja pianoa. Opiskelen mielelläni, rakastan ystäviäni ja uusien kulttuurien kokemista. Tulen helposti toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Luonteeltani olen elämäniloinen, seikkailunhaluinen, kärsivällinen, joustava ja puhelias iltaihminen.

Asun yhdessä isäni, äitini sekä kahden pienemmän sisaruksen kanssa. Vietämme paljon aikaa yhdessä perheenä iltaisin ja lomaillen.

Maren, 16, Saksa

The reason why I want to live in a host family is because I think it is the best way to get known a country, the culture and the traditions. I think that the life in the host family will be kind of a normal family life.

Maren 16-vuotta elokuussa täyttävä saksalainen tyttö. Hänen perheeseensä kuuluu vanhemmat ja veli, lisäksi perheellä on koira ja 3 pupua.

Maren on luova, tasapainoinen iloinen tyttö ja avoin uusille asioille. Harrastaa ratsastusta ja haluaisi kokeilla jääkiekkoa, koska on kuullut paljon hyvää suomalaisesta jääkiekosta.

Violaine, 16, Ranska

My goal today is to improve my English level, discover a new culture, a new way of life, and meet new people.

Olen 16-vuotias tyttö Ranskan maaseudulta. Paras kaverini oli 3 kuukautta Hollannissa ja sai niin hyviä kokemuksia, että haluan itsekin kokea uuden kulttuurin toisessa maassa. Erityisesti haluan parantaa englantiani ja tavata uusia ihmisiä.

Harrastan tanssia, lukemista ja musiikin kuuntelua, ja pidän romanttisista elokuvista. Vietän usein aikaa perheeni ja kahden parhaan kaverini kanssa.

Bernadett, 16, Unkari

I like experiencing and getting to know new cultures and different worldviews. I think, it is important to be open to the new surroundings and try to communicate with locals to really experience the new place and get to know other people’s stories.

Olen 16-vuotias tyttö Unkarista. Asun vanhempieni ja perheemme koiran kanssa pienemmässä kaupungissa Budapestin lähellä. Pidän koulunkäynnistä, ja opiskelu on minulle tärkeää. Lempiaineitani ovat englanti, saksa ja historia. Haluaisin lukion jälkeen opiskella yliopistossa psykologiaa. Vapaa-ajallani luen paljon sekä kuuntelen musiikkia ja englanninkielisiä podcasteja. Pidän luonnossa liikkumisesta ja etenkin viikonloppuisin vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa.

Risa, 17, Meksiko

I consider myself as a friendly, patient, calmed, and funny person. I would like to have knowledge about a new culture, to be more open and to learn a new language, to experience new things.

Olen ystävällinen, rauhallinen ja hauska.  Uteliaisuus uusia kulttuureita kohtaan sai minut hakeutumaan vaihtoon.

Tykkään uuden oppimisesta ja kokemisesta, sen vuoksi myös uudet kielet ja kulttuurit kiehtovat minua. Harrastan taek wondoa ja asun äitini kanssa.

Sin Yee eli Joy, 16, Hongkong

In this programme, I hope I can learn the culture of Finland and learn a foreign language. Since I would like to study Languages and Culture when I enter the university, this will definitely a great chance for me.

16 -vuotias Joy on ulospäinsuuntautunut, optimistinen, määrätietoinen ja auttavainen hongkongilaistyttö.

Hän on aktiivinen useassa vapaaehtoistoiminnassa ja toimikunnassa sekä harrastaa myös partiota. Muiden auttaminen on hänelle tärkeää.

Joyn perheeseen kuuluu Joyn lisäksi äiti, isä sekä isosisko.

Irene, 17, Italia

 I like learning new languages, because the more languages you can speak, the more people you can talk with, it is a way to be connected with the rest of the world. In fact, I think the important thing is not where I will go, but the certainty that wherever I go I will acquire something new. 

Olen nuori täynnä energiaa: Sen lisäksi, että tykkään viettää aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, harrastan voimistelua, tennistä, pianonsoittoa ja partiota. harrastaa myös koko muu perheeni, johon kuuluu äiti, isä ja vanhempi veli. Koulussa minua kiinnostaa erityisesti tieteet kuten matematiikka ja fysiikka. Tulevaisuudessa ehkä haluaisinkin lääkäriksi tai fyysikoksi. Haaveenani on työllistyä tutkijaksi ulkomaille ja se olikin yksi minua motivoineista asioista kun hain vaihto-oppilaaksi. Lisäksi odotan innolla tutustuvani uusiin ihmisiin ja tutustuvani kaikkeen siihen, mitä vuosi tuo tullessaan!

Max K., 16, Saksa

I’m so happy that I can go to Finland and can live there for a year. I always wanted to
go to another land and stay there.

Hei! Olen Max ja kotoisin Saksasta. Asun kotona äidin, isän ja 13-vuotiaan siskoni kanssa.
Olen todella eläinrakas, ja meillä on kissa, kaksi kilpikonnaa ja akvaario. Harrastuksiani
ovat kuorossa laulaminen ja seurakunnan toimintaan osallistuminen. Olen myös
mukana karnevaalien suunnittelussa – ne ovat keväisin iso juttu meillä päin! Suomessa
haluan kokeilla jotakin talviurheilulajia, sillä täällä meillä ei ole kovinkaan usein lunta.

Max B., 15, Saksa

I heard and read very much about the interesting and different school system in Finland, the culture, the awesome people and the wonderful nature. Especially the winter is so beautiful and snowy. That links perfect with my love to Winter sports.

Olen aktiivinen, huumorintajuinen ja sosiaalinen poika, joka rakastaa urheilua ja erityisesti jalkapalloa. Soitan myös rumpuja ja olen innostunut talviurheilusta. Olen keskimmäinen kolmesta veljeksestä. Perheeseeni kuuluvat myös äiti ja isä. Yhteinen ateriointi on perheelleni tärkeää. Laitamme myös ruokaa ja leivomme yhdessä.

Kwan Chit, 16, Hong Kong

It will be a much-appreciated opportunity to experience life in a different environment, culture, food & festivals in Finland.

Olen 15-vuotias tyttö. Asun vanhempieni ja kaksossiskoni kanssa ja lisäksi minulla on isoveli, joka on ollut AFS-vaihto-oppilaana Espanjassa neljä vuotta sitten. Pidän leipomisesta. Harrastan kiinalaista tanssia ja juoksua koulun joukkueessa. Olen sinnikäs ja uskon, että harjoitus tekee mestarin näissä lajeissa. Pidän englanninkielisen musiikin kuuntelemisesta ja elokuvien katsomisesta.  Käyn tyttökoulua ja lempiaineeni ovat matematiikka ja englanti. Olin partiolaisten ryhmänjohtajana 5.- ja 6.- luokkalaisena. Olen itsenäinen ja toiset huomioon ottava henkilö.

Andere, 15, Espanja

I have a very good relationship with my friends, they usually tell me that I am very sociable, and I also think it too. I like to meet new people.

Olen sosiaalinen ja positiivinen persoona. Olen kiinnostunut kielistä ja vaihtovuoden aikana haluan parantaa englannin kieltäni ja oppia suomea.

Harrastan koripalloa, uimista ja musiikin kuuntelua. Tykkään myös laittaa ruokaa yhdessä vanhempieni kanssa.

Jonas, 17, Saksa

I would like to get to know you and your way of life. In my opinion living in a host
family is the best way to experience a new culture.

Olen 17-vuotias ja hyvin kiinnostunut urheilusta. Haluaisin vaihto-oppilaaksi Suomeen,
koska olen kiinnostunut suomalaisesta koulujärjestelmästä, kulttuurista ja luonnosta,
sekä haluan olla tiivis osa perhettä ja saada ystäviä Suomesta. Minua voisi kuvailla
suvaitsevaiseksi, rehelliseksi, auttavaiseksi ja kärsivälliseksi. Huolehdin muista ihmisistä
ja minulla on tiiviit välit perheeseeni, ja harrastamme usein ulkoilmaurheilua yhdessä
vanhempieni ja veljeni kanssa. Olen vähän introvertti, ja urheilun lisäksi tykkäänkin
vapaa-ajallani lukea kirjoja ja kuunnella musiikkia. Olen kiinnostunut erityisesti
luonnontieteistä, ja olen myös opiskellut jo muutaman sanan suomea.

Alivia, 16, Indonesia

I like socializing, meet new people and have new perspective on something. I’m easy to adapt with foreigners. That’s make me enjoy, because I will have new friends. I also want to learn about education system because in the future I want to be a lecturer.

Olen 16-vuotias indonesialainen tyttö. Perheeseeni kuuluvat vanhempani,  pikkuveli, pikkusisko ja lemmikkisaukko.

Olen mukana aktiivisesti mukana koulun toiminnassa, kuulun kuoroon, väittelykerhoon sekä opiskelijajärjestöön. Olen kiinnostunut kielistä ja haluan oppia suomea!

Louise, 15, Ranska

I want to discover a new culture and live an experience and I intend to learn the vocabulary of the language of the country I am going to go to.

Olen positiivinen ja avulias persoona. Asun vanhempieni ja kahden pikkuveljen kanssa. Koulussa lempiaineitani ovat luonnontieteet ja englanti. Olen luokkani edustaja koulussa.

Harrastan taitouintia ja pidän myös muista urheilulajeista, esimerkiksi laskettelusta!

Gergo, 16, Unkari

I want to discover new cultures and collect experiences. I would like to make new friendships. I really like the scandinavian lifestyle and sport culture. It woul be a life-long experience for me.

Olen urheilullinen ja opiskelen ahkerasti. Pidän ulkoaktiviteeteista, erityisesti
talviurheilusta. Tykkään liikkua luonnossa. Lisäksi soitan huilua. Perheeseeni kuuluu isä,
äiti ja 14-vuotias veli.

Neo, 15, Japani

Studying abroad in Finland will be the most wonderful experience of my life. I would like to learn Finnish because I think Finnish is the most difficult language in the world.

Olen ulospäin suuntautunut ja puhelias poika. Minun on helppoa saada uusia ystäviä, joita minulla onkin
paljon myös ulkomailla. Olen myös nopea tekemään päätöksiä jos haluan jotain. Olen ahkera
koulussa ja olen ollut lapsesta saakka kiinnostunut vieraista kielistä ja kulttuureista. Harrastuksiani
ovat matkustaminen, video- ja lautapelien pelaaminen sekä tietokoneella työskentely. Pidän myös
lumilautailusta ja keilaamisesta. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja pikkusisko sekä koira.

Liubov, 15, Venäjä

I decided to take part in the program AFS, because I want to change my life and try to live a completely
different way.
My goals for the program are to learn more about the new culture, to make new friends, to try to live in
another family and study in a different foreign school, to learn new language, to learn how to cook and
taste some local food.

Olen luova ja liikunnallinen tyttö ja minulla paljon hyviä ystäviä. Pidän koulusta
ja olen hyvä oppilas. Lempiaineitani ovat maantieto, matematiikka, liikunta ja englanti.
Opettelen soittamaan ukulelea ja lauluja eri kielillä. Pidän tanssimisesta, uimisesta ja frisbeen
pelaamisesta. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat sekä iso-sisko, joka ei enää asu kotona.

Guido, 18, Chile

I seek to have the possibility of living a unique experience and make the most of it, enrich me with me with a new culture, expand my academic knowledge and the language proficiency.

Olen 18-vuotias chileläispoika. Olen motivoitunut opiskelija ja pidän etenkin matematiikasta. Vapaa-ajalla soitan pianoa, luen romaaneja ja liikun luonnossa.

Ines, 16, Bolivia

My motivation to make this trip is to grow as a person both intellectual and personal, is to leave my comfort zone and be able to share new experiences with new people.

Olen 16-vuotias valokuvausta, lukemista ja kitaran soittoa harrastava tyttö Boliviasta. Asun vanhempieni ja tätini kanssa. Perheen kanssa vietämme aikaa grillaten tai telttaillen kotikaupunkini lähellä.

Harrastuksiini kuuluu myös nyrkkeily ja potkunyrkkeily.

Elsa, 16, Ranska

I hope such journey in a foreign country will bring me a positive experience and help me discover who I am in a new family where I can laugh and cell as if I were at home.

Olen 16-vuotias tyttö pohjois-Ranskasta. Asun vanhempieni, kahden veljeni ja useiden lemmikkien kanssa, meillä on koiria, kissoja, hevosia ja kanoja.

Harrastan ratsastusta ja vapaa-ajalla vietän aikaa kaverien tai lemmikkieni kanssa.

Solèmne, 17, Ranska

I can learn an other language and improve my English because I would like to study abroad maybe and when I have a job in the medical field, I’d like to do my job in foreign countries.

Olen 17-vuotias ranskalaistyttö. Olen urheilullinen ja harrastan hip hop-tanssia, koripalloa ja hiihtämistä.

Olen avulias persoona ja koulussa autan muita aina kun pystyn. Lempiaineitani ovat matematiikka ja fysiikka.

Vincent, 17, Kanada

My goals are to learn a new language, meet new friends, learn new culture and news activities.

Olen ollut partiossa 8 vuotta ja viihdynkin hyvin luonnossa. Asun vanhempieni, kahden veljen ja siskon kanssa pienessä kylässä.

Harrastuksiini kuuluu urheilu, pidän lumilautailusta, juoksemisesta ja pyöräilystä.

Eva, 15, Espanja

The first reason why I decided to sing up in AFS is because I want to know world and to learn the Finnish culture and to teach the Spanish culture, my culture.

Olen urheilullinen ja pelaan koripalloa noin 10 tuntia viikossa. Lempiaineeni koulussa on liikunta.

Tykkään katsoa komediaelokuvia ja lempisarjani on espanjalainen Rahapaja.

Armando, 17, Venezuela

It is very important for me to have productive occupations day by day, whether in school studying, doing sports or making plans for the future, keeping neat almost everything in general, my work area, bedroom, bathroom and those areas that I always inhabit, and help at home and take care of my pet a cat, it is important to pamper and feed him.

Hei, olen 17-vuotias urheilullinen nuori mies. Urheilu ja harrastukset ovat itselleni hyvin tärkeitä, pelaan mielelläni tennistä, koripalloa, jalkapalloa sekä käyn kuntosalilla yhdessä ystävieni kanssa. Nautin uusien asioiden oppimisesta.

Perheeseeni kuuluu isä, äiti, kuusi vuotta nuorempi pikkuveljeni sekä perheemme kissa.

Odin, 18, Hong Kong

My personal goal of the programme is to broaden my horizon and jump out of my comfort zone. I am excited to go to Finland as it is totally different from Hong Kong, and I think I will engage in many new activities and meet new friends!

Olen 18-vuotias poika Hong Kongista. Harrastan miekkailua ja uimista ja suurin osa vapaa-ajastani kuuluu näiden harrastusten parissa. Olen aktiivinen koulussa, olen tukioppilas ja miekkailujoukkueen kapteeni. Aloitan kesällä suomen kielen opinnot!

Wa Kwok "Martin", 15, Hong Kong

My family and besties would probably say that I’m warm, friendly and empathetic. They’d also say I am determinate and never give up.

Olen 15-vuotias poika Hong Kongista. Asun vanhempieni kanssa ja olen perheen ainoa lapsi. Minulla on musta vyö taekwondosta ja harrastan myös koripalloa ja uimista.

Hazal, 17, Turkki

I want to bring tolerance, respect and love to this program. I want to share my knowledge with the people I met there. I would like to represent our country abroad and promote our culture.

Olen urheilullinen turkkilaistyttö. Harrastan jousiammuntaa ja teatteria sekä olen mukana koulun urheiluklubissa. Olen sosiaalinen persoona ja tykkään osallistua kulttuuritapahtumiin.

Beatrice N., 17, Italia

I have always liked learning new things; therefore I think I am a curious, willing and good student, who is not afraid of putting herself out of her comfort-zone and likes to interact with professors and classmates. From my point of view, school is a place where you can learn and grow also as a person: it is like a training for life where you can discover your limits and find out how to overcome them.  

Asun puolet ajasta isäni luona ja puolet isovanhempieni luona. Vapaa-ajallani tykkään lukea, piirtää ja maalata. Elän terveellistä elämää, syön hyvin ja urheilen. Tulevaisuudessa haluaisin opiskella psykologiaa, se on ollut haaveeni jo pitkään.

Lilly, 17, Saksa

I am particularly interested in Finland because I’ve read a lot about its beautiful culture and nature. The language also really fascinates me. It’s something really special and interesting for me since the language is completely different from any other language, which is why I’d like to learn it.

Asun vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa pienessä kylässä Saksassa. Meillä on paljon lemmikkielämiä; kissa, kaksi koiraa ja kaksi hevosta.

Vapaa-ajallani tykkään piirtää, lukea, katsoa elokuvia ja soittaa pianoa. Suomessa haluaisin kokeilla talviurheilulajeja kuten lumilautailua.

Armand, 16, Ranska

I think that immersion in a totally unknown culture is a great way to challenge my own way of thinking.

Armand on 16-vuotias nuori mies Keski-Ranskasta. Hänen perheeseensä kuuluu isä, äiti, isäpuoli, ja isäpuolen suunnilleen samanikäiset tytär ja poika.

Armand harrastaa sulkapalloa ja kiipeilyä. Hän pelaa mielellään lautapelejä tai videopelejä. Tulevaisuudessa Armandia kiinnostaa ohjelmoinnin opiskelu insinöörikoulussa.

Sebastian, 18, Chile

I’m looking to learn a third language, connect more with nature and learn from a different culture that it is know for having the best health and education system in the whole world.

Sebastian asuu äitinsä kanssa Chilen pääkaupungissa Santiagossa. Isä ja veli asuvat lähistöllä. Hän on sosiaalinen tyyppi joka tutustuu helposti uusiin ihmisiin.

Sebastian harrastaa rugbya, maastojuoksua ja kiipeilyä. Hän puhuu erinomaista englantia.

Capucine, 17, Ranska

I’m a bubbly girl who likes laughing and making jokes. I like to help the people around me and I like sharing my adventures with them.

Capucine asuu pienessä kylässä Kaakkois-Ranskassa äitinsä, isänsä ja pikkusiskonsa kanssa. Siskot tulevat hyvin toimeen keskenään ja käyvät yhdessä mm. ratsastamassa. Ratsastusta Capucine on harrastanut jo kuusivuotiaasta lähtien.

Hiihtäminen ja laskettelu on Capucinen mieleen ja hän toivookin pääsevänsä harrastamaan niitä myös Suomessa. Lisäksi Capucine pitää uimisesta, ruuanlaitosta, keilaamisesta ja laulamisesta.

Carolina, 16, Italia

I’m a really cheerful and lively girl and I love making people laugh.

Carolina asuu pienessä kaupungissa Pohjois-Italiassa, isän, äidin, isosiskon ja isoveljen kanssa. Toinen isosisko asuu jo omillaan. Carolinan äiti ja toinen siskoista ovat myös olleet AFS-vaihdossa.

Carolina on taiteellinen tyyppi, jonka lempiharrastuksia ovat musiikki ja maalaaminen. Hän on käynyt laulutunneilla jo kolme vuotta ja laulaa koulunsa kuorossa.

Roytawan "Pure", 16, Thaimaa

I want to do many activities as much as I can, travel to interesting places, meet new friends and share all of my talents.

Roytawan, lempinimeltään Pure, tulee Thaimaan pääkaupungista Bangkokista, missä hän asuu molempien vanhempiensa ja kaksi vuotta nuoremman veljensä kanssa.

Hän harrastaa tanssimista, laulamista, ruuanlaittoa, lukemista, musiikin kuuntelua ja käsitöitä. Tulevaisuudessa Pure haluaa opiskella eläinlääkäriksi ja auttaa loukkaantuneita villieläimiä.

Melisse, 16, Ranska

I think that we judge a lot without knowing, the unknown is scary. Judging and criticizing is a way that people has found to protect themselves, but it is not the solution. This argument is one of my main motivations: uncover a new culture and a new language with a view to opening my mind.

Olen herkkä ja vähän ujo, mutta en syrjäänvetäytyvä. Koulussa olen ahkera ja pärjään hyvin.

Harrastan wushua (itämainen itsepuolustus – ja kuntoilulaji) ja joogaa. Pidän luonnosta ja ruuanlaitosta.

Asun vanhempieni ja sisarusteni kanssa. Minulla on kaksi isosiskoa ja yksi -veli.

Lili-Rose, 16, Ranska

“It is precisely this desire for discovery and adventure that pushed me to enroll in an AFS program. Learning and understanding a different way of life, new habits, a new language, new people. The act of pushing your habits around and trying to look beyond what you already know.”

Olen iloinen, puhelias ja utelias tyttö Ranskan maaseudulta. Asun kolmisin äidin ja isän kanssa, mutta isosiskoni asuu lähellä ja käy usein kotona.

Olemme läheinen ja nauravainen perhe. Kotimme on boheemi ja kaukana kaupungista. Äidin ja siskoni kanssa olemme aina harrastaneet hevosia; ratsastamme sekä koulutamme niitä. Harrastan myös teatteria. Olen innokas oppilas ja luokkani edustaja.

Raul, 16, Ecuador

My principal objectives to be an exchange student are to enjoy different cultures and traditions of your country, to meet new people, also I want to be proficient in your language. I believe if I learn a new language it will broaden my communication skills and I will be able to see a different world.

Olen kesällä 16 vuotta täyttävä urheilullinen poika. Harrastan partiota, pyöräilyä ja uintia.  Asun vanhempieni ja isosiskoni kanssa Quitossa, Ecuadorissa.

Kasumi, 16, Japani

I am a curious person and I always have an interest in everything. I would like to try anything in Finland too. I love to have connect with people, and I can communicate everyone cheerfully.

Olen kotoisin Tokiosta, jossa asun äitini ja isäni kanssa, minulla ei ole sisaruksia. Olen pienestä pitäen pelannut tennistä ja soittanut pianoa. Pidän myös piirtämisestä ja tanssimisesta.

Olen kiinnostunut kasvatuksesta ja koulutuksesta, sekä ympäristöongelmista ja niiden tutkimisesta. Tulevaisuudessa haluaisin kehittää opetusmateriaaleja ympäristöalan koulutukseen.

Sarah, 16, Ranska

I would love to learn about another culture and another language. I am very lucky to be able to do something such extraordinary even though I know it will be hard.

Olen utelias, iloinen ja puhelias tyttö Ranskan maaseudulta. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja kaksi isoveljeä, jotka eivät enää asu kotona. Minulla on myös yksi islantilainen ja yksi meksikolainen hostsisko.

Soitan klarinettia, luen Mangoja ja tykkään piirtämisestä. Kesäisin pidän pyöräilystä ja uinnista. Talvisin käymme vuorilla laskettelemassa. Olen tunnollinen oppilas, pidän tiedeaineista ja haluaisin isona joko lääkäriksi tai eläinlääkäriksi.

Sebastian, 17, Italia

A big goal of mine for the program is to grow mentally, get more independent, get to know new lifestyles, to be more open-minded and clear my ideas for the future. I ́m hoping to find new hobbies and sources of motivation which will keep me striving.

Olen 17-vuotias poika. Asun vanhempieni ja pikkusiskoni ja -veljeni kanssa. Luonto on minulle erittäin tärkeä. Urheilussa pidän yksilölajeista: vaeltamisesta, hölkkäämisestä, hiihtämisestä ja pyöräilystä.  Muita harrastuksiani on salilla käynti, pianon soitto, piirtäminen ja valokuvaus. Haluaisin myös joskus näytellä elokuvassa.

Olen melko ujo, siisti enkä pidä kaaoksesta. Minulla on hyvä muisti, joten koulunkäynti on minulle helppoa. Perheeni on kaksikielinen (saksa ja italia).

Sara, 17, Italia

Why I am so determined to do this experience? Because I want to learn from the culture and from the people (and so of course from you, my future host family!). Not only to see from the outside but to live a new language, new ways of doing things and new traditions from scratch and find new friends.

Olen Sara, loppukesästä 17 vuotta täyttävä italialaistyttö. Perheeseeni kuuluvat äiti ja isä sekä pikkuveli. Olen kuitenkin myös läheinen muiden sukulaisteni, esimerkiksi isovanhempieni ja tätieni kanssa. Sukuni äidin puolelta asuu Espanjassa, joten näen heitä vain muutaman kerran vuodessa, mutta olen silti läheinen heidän kanssaan.

Pidän urheilusta, tällä hetkellä harrastan aktiivisesti juoksua ja uintia. Olen myös kiinnostunut ihmisoikeuksista ja kirjoitankin viikoittain paikallislehteen jostain itseäni kiinnostavasta sosiaalisesta ongelmasta tai aiheesta.

Edoardo, 16, Italia

From this program I expect to know how life outside Italy is. This could be my first time really abroad and I’ll try to adapt completely to the country lifestyle.

Olen 15 -vuotias urheilullinen ja ulospäinsuuntautunut italialaispoika. Olen luonteeltani rauhallinen, hyvätapainen, hauska ja välillä hieman itsepäinen. Olen motivoitunut opiskelija ja harrastan kickboxingia ja partiota.

Perheeseeni kuuluu itseni ja vanhempieni lisäksi isosisko.

Hathaichanok "Faii", 16, Thaimaa

When I go to Finland, I will do whatever I never done it before and learn Finnish language by watch YouTube and I have a plan to study finish in extra class.

Hathaichanok, eli lempinimeltään Faii on thaimaalainen tyttö joka asuu äitinsä, kolme vuotta vanhemman isoveljensä ja kälynsä kanssa. Hän rakastaa kissoja mutta pitää myös koirista.

Faii harrastaa taitoluistelua kahdesti viikossa, piirtämistä, maalaamista, laulamista ja tanssimista. Perheen kanssa he katsovat yhdessä elokuvia, käyvät kuntosalilla tai hölkkäämässä. Faii opettelee ruuanlaittoa auttamalla äitiään aterioiden valmistuksessa.

Carlo Mario, 17, Italia

This is also a challenge for me, one year abroad is a great experience and I don’t want to waste it, it’s very important for me to commit and, most importantly, have fun, experience everything I can and open my mind to new things

Olen Torinosta kotoisin oleva 16-vuotias aurinkoinen ja sosiaalinen poika. Perheeseeni kuuluvat isä ja äiti, jotka ovat eronneet ja asun pääasiassa äitini kanssa. Koulussa pidän matematiikasta ja biologiasta, ja haluaisinkin aikuisena meribiologiksi.

Vapaa-ajalla harrastan breakdancea kerran viikossa, ja käyn purjehtimassa aina kun voin, lähes joka viikonloppu. Harrastukseni ovat minulle rakkaita ja vietän mielelläni aikaa niiden parissa. Tykkään myös valokuvaamisesta ja luonnosta, ja joskus käyn myös sukeltamassa.

Gizem, 18, Turkki

I want to get out of my comfort zone and experience new things , a new culture. I like to keep up with the world. I enjoy various types of music and to discovering new artists.I like spending time with my friends and my family.

Olen kotoisin Gaziantepin kaupungista Turkista, jossa asun yhdessä vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa.  Olen kiinnostunut eri kulttuureista ja maailman menosta.  Ystävät ja perhe ovat minulle tärkeitä ja vietämmekin paljon aikaa yhdessä, aina iltaisin juttelemme perheeni kanssa päivän tapahtumista. 

Tällä hetkellä iso osa vapaa-ajastani menee opiskeluun, koska opiskelen viimeistä vuotta ja haluan saada mahdollisimman hyvät arvosanat päästäkseni hyvään yliopistoon. Pidän myös musiikista, etenkin blues, jazz ja rock ovat mieluisia. Luen myös kirjoja ja katson elokuvia, mutta tv:tä katson melko vähän.

Alvaro, 17, Paraguay

My biggest motivation is to get out of my comfort zone and being in one of the places with one of the best education in the world (Finland), also one of the main reasons is to learn to speak English and Finnish, in order to have more opportunities and facilities in the future.

Olen 17-vuotias poika Paraguaysta. Minulla on neljä veljeä ja yksi sisko. Asun isäni ja äitipuoleni kanssa, äitini asuu Espanjassa.

Isossa perheessä olen oppinut auttamaan kotitöissä ja huolehtimaan pikkuveljistäni. Vapaa-ajallani harrastan urheilua, kuuntelen musiikkia, katson elokuvia, olen kavereideni kanssa ja harrastan mäkirullalautailua.

Kenestä meidän uusi perheenjäsen?

Pyydä lisätietoa vuosivaihto-oppilaasta!

Täytä tähän yhteystietosi ja tiedot oppilaista, joista haluaisit lisätietoa, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!
  • Kerralla voit pyytää lisätietoa n. viidestä oppilaasta.
    Lue lisää tietosuojasta AFS:ssa: https://www.afs.fi/tietosuoja/