AFS:n lukukausioppilaat (eli semester -oppilaat) ovat Suomessa tavallisesti syyslukukauden ajan. He asuvat isäntäperheessä 5 kuukautta ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota.

Oppilaita tulee Euroopasta, Latinalaisesta-Amerikasta ja Yhdysvalloista.

Tällä hetkellä etsimme isäntäperheitä syksyllä -23 Suomeen saapuville oppilaille. 

Voit myös ilmoittautua tilapäiseksi loma-/lyhytaikaisisäntäperheeksi. Lisätietoja: [email protected].

Lukukausioppilaiden esittelyt

Augustijn 17, Belgia

I’m looking forward to exploring the new culture and the new kind of school. I always liked the winter so I think I’m looking forward to seeing the snow too. I want to learn how to snowboard but I don’t know if it’s possible there.

Olen 16-vuotias poika Belgiasta. Asun yhdessä kolmen veljen, siskon, isovanhempieni ja äitini kanssa.

Soitan saksofonia orkesterissa, pelaan videopelejä, skeittaan, käyn sirkuskoulussa ja pidän muutenkin urheilusta. Katson myös jonkin verran elokuvia ja sarjoja. Koulussa pidän teknisistä aineista ja englantia osaan ihan kohtalaisesti. Olen allerginen koirille.

Odotan, että pääsen näkemään toisen maan, ilmaston ja olosuhteet. Mietin, miten toisessa maassa eletään esimerkiksi, kun on pimeä ja kylmä talvi.

Maura 16, Belgia

I’m really looking forward to this adventure in general, I know that it will be a challenge but that is what makes it so exciting for me! 

Olen 15-vuotias tyttö Belgiasta. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja pari vuotta nuorempi sisko. Olen iloinen, puhelias ja sosiaalinen. Ihmisoikeudet, tasa-arvokysymykset ja suvaitsevaisuus ovat minulle tärkeitä asioita ja keskustelen näistä teemoista mielelläni. Olen myös erittäin kiinnostunut toisista kulttuureista. Pidän lukemisesta, luen etenkin fantasiakirjallisuutta. Pidän myös videopeleistä ja valokuvaamisesta. Olen luova, nautin piirtämisestä, maalaamisesta ja askartelusta. Käyn myös nyrkkeilytunneilla kerran viikossa. 

Odotan innolla vaihtoani, olen haaveillut jo pitkään Pohjoismaissa käymisestä ja haluaisin kokeilla avantouintia!

Aurora 16, Italia

I would like to discover a lot of new things, new languages, new cultures, new people, new thoughts and ideas. I want to find out what’s outside of my everyday life and especially test myself, even if I know that it won’t always be easy.

Asun vanhempieni ja koirani kanssa Pohjois-Italiassa. Olen ainoa lapsi. Opiskelen biotekniikkaa ja lempiaineeni on biologia. Pidän koulua tärkeänä asiana. Olen rauhallinen ja viihdyn hyvin myös yksin, mutta tästä huolimatta tykkään ryhmässä olemisesta. Olen määrätietoinen ja pyrin sinnikkäästi saavuttamaan tavoitteeni. Harrastan koripalloa ja lisäksi pidän kokkaamisesta. Tykkään matkustelusta ja olen käynyt monissa maissa. Rakastan lunta, mielestäni se on kaunein asia maailmassa!

Andrea 17, Italia

I think it is important for one’s life to have as broad a cultural background as possible and for this reason I hope that this experience will be the first of many others.

Olen Andrea 17-vuotias iloinen, hiljainen ja avulias. Ystävät kutsuvat minua aina hymyileväksi luotettavaksi kaveriksi. Ystävieni kanssa vietän paljon aikaa ja meillä on tosi hauskaa keskenämme. Perheeni on erittäin tärkeä minulle, minulla on kaksoissisko, johon minulla on erityinen side, vietän aikaani paljon hänen kanssaan. Yhteinen ajanviete meillä erilaisten tv-sarjojen ja musiikin kuuntelu.

varattu Antonia 15, Chile

I want to learn about new cultures, expand my knowledge to new things, have better opportunities to my future, meet different types of people and I believe and I’m completely sure that this experience will be enriching in all areas of my life.

Olen 15-vuotias Antonia tyttö Chilestä. Harrastuksiini kuuluu lentopallo, piirtäminen, maalaaminen, luonnossa liikkuminen, videopelit ja pidän myös kovasti lukemisesta. Käyn englannin tunneilla 3 kertaa viikossa, pidän todella paljon koulusta ja pärjään siellä erinomaisesti. Minulla on paljon ystäviä, joiden kanssa vietän aikaa. En vielä tiedä mikä on tulevaisuuden ammattini, mutta olen rakastunut tähtitieteeseen.

Alexander 16, Italia

My personal goals during the exchange year are to grow spiritually, meet new people and face challenges, that will come up. I am willing and motivated to learn the language of the assigned country.

Nimeni on Alexander, olen 16 vuotta vanha. Kaverini kuvailevat minua; tunnollinen, terävä, hauska, kylmäpäiseksi, kiinnostuneeksi ja itsenäiseksi. Harrastan sulkapalloa aktiivisesti ja vapaa-ajallani harrastan ohjelmointia, koska pidän sitä arvokkaana taitona. Luen myös paljon tietokirjallisuutta. Kotitöihini kuuluu tehdä polttopuita, imuroida ja tehdä tarvittaessa erilaisia korjauksia. Vaihdossa haluaisin oppia vaihtomaan kielen. 

Odotan todella innolla tätä kokemusta!

varattu Ludovica 15, Italia

I have always had the desire to learn what makes a place unique, what the people who live there are like, what the language or culture in general is like, let’s say that I have always had the curiosity to learn new things and see its beauty. this is basically all I expect from this experience: personal and cultural growth for myself.

Olen Ludovica 15-vuotiasi tyttö Sisiliasta. Tykkään aidosti viettää aikaa perheeni kanssa ja esim. matkoilla haluan jakaa kokemuksen heidän kanssaan, enkä ”roikkua” vain puhelimessa (kuten näkyy olevan yleistä nykynuorten keskuudessa). Olen rehellinen, luotettava. Äitini kanssa juttelen mm. tv-sarjoista ja elokuvista. Ja isäni kanssa keskustelen politiikasta jne.

Rakastan musiikkia, enkä voisi elää ilman sitä. Harrastukseni on teatteri, jota olen harrastanut jo 8 vuotta. Olen juuri aloittanut lentopallon. Olen aina pitänyt urheilusta. Olen harrastanut esim. ratsastusta, uintia, hiphopia, tennistä, modernia tanssia ja koripalloa. Lukeminen on myös itselleni tärkeä harrastus.

Odotan vaihtarikokemustaan todella kovasti!

Stefano 17, Italia

In this program I want to know a new culture, with ways, customs and traditions different from the Italian ones.

Olen ystävällinen, kohtelias, hiljainen ja reilu poika. Perheen ja ystävien kanssa vitsailen pienistäkin asioista ja tuen heitä aina. Perheeni ja läheiseni ovat tärkein asia minulle elämässäni. Perheeseeni kuuluu vanhemmat sekä viisi veljeä. Kolme isoveljeäni on muuttanut jo pois kotoa.

Suurin kiinnostuksen kohteeni on lentopallo. Sen lisäksi pidän nyrkkeilystä, online peleistä, ystävien näkemisestä ja animesta.

Annalisa 16, Italia

My personal goals for the program are to have a new experience, which can train me and introduce me to new cultures; Being able to spend months abroad attending another school was one of my dreams since I was a child. I also really like languages and going to another country I would be able to improve my knowledge of English even more and, possibly, also of another language.

Olen 16-vuotias tyttö Italiasta. Asun äitini ja pikkuveljeni kanssa pienessä kaupungissa Etelä-Italiassa. Isäni asuu eri kaupungissa vajaan tunnin matkan päässä. Rakastan musiikkia ja tanssimista. Käyn myös kuntosalilla ja pidän lukemisesta. Aikaisemmin kävin pianotunneilla mutta nykyisin soitan välillä pianoa huvin vuoksi. Perhe ja ystävät ovat minulle tärkeitä. 

Matías 16, Chile

I would like to know the culture of another country and give me the possibility of having the best experience in another country, relating to another type of culture and very different people, in a country more developed than mine.

Nimeni on Matias ja olen 16-vuotias Chilestä. Asun äitini kanssa kahden ja olemme tottuneet jakamaan kotityöt keskenämme, joten otan vastuuta kodin hoidosta. Tämän vuoksi olen hyvin itsenäinen, koska äitini on paljon töissä. Vietämme mielellämme vapaa-ajalla aikaa yhdessä. 

Puolet ajastani asun isäni luona, hänen kanssansa minulla on myös läheiset välit. Pidän todella paljon kalasta ja salaateista. Harrastuksiini kuuluu potkunyrkkeily, jota harrastan useasti viikossa. Pidän urheilusta paljon ja haluan parantaa koko ajan fyysistä kuntoani. Tulevaisuuden suunnitelmista en ole vielä aivan varma, mutta olen kiinnostunut tietotekniikasta. Toivon, että host-perheeni olisi myös urheilusta ja perhe-elämästä kiinnostunut.

Chiara 15, Italia

I’m really looking forward to making new friends and expanding my horizons. My goal is also to learn (or get better) the language of the country and also the difference in Italian and my future host countries politics, since I have an interest for it.

Olen erittäin positiivinen ja ulospäinsuuntautunut. Rakastan luontoa, kissoja ja Harry Potteria. Olen erittäin läheinen perheeni kanssa ja minulla on erityinen side serkkuni kanssa, joka on minulle kuin sisko. Minulla on paljon pitkäaikaisia ystäviä, joista välitän todella paljon. Suurin kiinnostuksen kohteeni on miekkailu ja partiotyö. Olen mielestäni hyvä opiskelija ja lempiaineitani koulussa ovat englanti, ranska, espanja ja kirjallisuus. Haaveeni on toimia tulevaisuudessa suurlähettiläänä ja haluaisin suorittaa valtiotieteen ja antropologian tutkinnon.

Alessandro 16, Italia

From this fantastic experience I expect to increase my current knowledge and  abilities in the English language or have the possibility to learn a new language, maybe both. I expect to know a type of people out of my comfort zone of talking and staying with. Can’t wait to meet you and to spend a long time together.

Olen rauhallinen, empaattinen, ennakkoluuloton, utelias ja auttavainen. Olen erittäin perhekeskeinen ja läheinen heidän ja ystävieni kanssa. Harrastuksiini kuuluu partio, jossa olen ollut mukana jo monta vuotta. Harrastan karatea 2 kertaa viikossa. Pidän koulussa erityisesti matematiikasta ja fysiikasta. Tiedän, että tulevaisuuden ammatissani tulen tarvitsemaan näitä molempia aineita. Tykkää opiskella myös englantia ja espanjaa. Pidän todella paljon kavereiden kanssa hengailusta vapaa-ajallani. 

En malta odottaa yhteistä aikaamme vaihto-oppilasaikanani.

Guilia 15, Italia

My goal is to be a better person and I hope this program will help. I want to learn a new language and culture and understand how people live in a different part of world. I love travelling, learning new things and tradition, explore wonderful landscape and make new friends. In the beginning I will talk English for sure but my intention is to talk perfectly the language of the country and who knows, maybe the local dialect too. I want to know how my life would be in another nation. I can learn new subjects in my future school. I am a very curious person and I want to try even the strangest activities.

Olen Giulia 15-vuotias, harrastuksiini kuuluu laulaminen, musiikin kuuntelu, maalaus ja näytteleminen ja lisäksi rakastan lukemista. Nautin urheilusta, pienenä harrastin tanssia, mutta nykyisin pelaan lentopalloa. Osaan myös hiihtää, harjoittelen sitä joka vuosi. Pärjään hyvin koulussa. Olen periksiantamaton, ulospäin suuntautunut ja minulla on hyvä itseluottamus. Minulla on avoin ja hyvä suhde perheeseeni, joka perustuu luottamukseen ja rakkauteen. Vietän myös mielelläni aikaa ystävieni kanssa. Lempiaineeni koulussa ovat latina, kreikka ja filosofia. En vielä tiedä mikä minusta tulee isona, mutta toivon vaihto-oppilaskokemuksen auttavan minua löytämään tieni.

varattu Marta 16, Italia

In the experience that I will undertake next year I would like to get to know the culture of where I will go, in fact one of my main interests when I travel is just to notice the different cultures and ask me why there is a certain custom or habit. I would also get to know the people around me; I always liked the idea of having friends abroad and also someone that has a different view because of his culture.

Olen 16-vuotias tyttö Pohjois-Italiasta. Asun vanhempieni ja isoveljeni kanssa keskikokoisessa kaupungissa Milanon lähellä. Luonteeltani olen hieman ujo mutta kun olen tutustunut ihmisiin paremmin, vietän heidän kanssaan mielellään aikaa ja olen puhelias. Minulla ei ole mitään säännöllisiä harrastuksia mutta pidän lukemisesta, leipomisesta ja ruuan laittamisesta ja piirtämisestä ja vietän mielelläni aikaa ystävieni kanssa jutellen.

Matilde 16, Italia

My main interests have always been swimming and studying, I’ve been swimming since I was two years old and I really enjoy it because I feel like I’m flying, I can think about only myself without having to talk to anyone and it allows me to ward off problems, indeed I also use it a lot as an outlet when I have bad days. Studying, on the other hand, is one of the few activities, together with swimming, that I do really well and with which I can bring satisfaction to myself and my parents. Moreover, being a very curious person, I always like to discover new things.

Asun vanhempieni kanssa Italiassa pienessä kaupungissa. Luonteeltani olen aurinkoinen ja ulospäin suuntautunut, tästä huolimatta minusta löytyy paljon herkkyyttä ja tunteellisuutta. Lempiharrastukseni on uiminen, jota olen harrastanut jo monta vuotta. Opiskelu on minulle myös mieluisaa, koska olen utelias ja kiinnostunut oppimaan uusia asioita niin koulussa kuin muutenkin. Olen itsenäinen, mutta tarvittaessa kysyn myös vanhemmiltani neuvoja.

varattu Berta 15, Unkari

I think it’s interesting that we are not that far away but have completely different traditions, which can actually be pretty similar. I would like to see these and experience them myself, not just hear about them. I would like to see places that I hear about or read about and get that knowledge that not everyone has or will have in their life.

Olen 15-vuotias tyttö Unkarista. Asun kahden veljeni, vanhempieni ja koiramme kanssa.

Lempiharrastuksia ovat sukeltaminen ja ompelukoneella ompeleminen. Pidän lukemisesta, askartelemisesta, maalaamisesta, musiikin kuuntelusta ja juttelemisesta parhaiden kavereideni kanssa. En suuri urheilun suurin ystävä, mutta olen nyt opetellut pelaamaan tennistä. Pidän katollisessa nuorisojärjestössä ohjattua kerhoa lapsille kerran viikossa. Tykkään kokeilla uusia ruokia ja makuja mm., kun olemme ulkomailla. Rakastan oppia kulttuureista ja kielistä, minkä vuosi haluankin vaihto-oppilaaksi.

Sofia 15, Italia

My goals for the program are definitely personal growth. learning new things like language and culture and learning to adapt.

Olen Sofia, ulospäinsuuntautunut ja muita mielellään auttava italiaistyttö. Pidän paljon lapsista ja pidän heille harrastekerhoa. Harrastan hevosurheilua, en kilpailu vaan vain harrastus mielessä. Pidän todella paljon eläimistä, valitettavasti meillä ei ole niitä itsellä kotona. Tykkään käydä museoissa, piirtää, maalata, valokuvata ja käydä isäni kanssa Jeep-ajeluilla luonnossa viikonloppuisin. Harrastuksenani teen myös ranne- ja kaulakoruja. Tulevaisuudessa haluaisin graafisen studion johonkin kaupunkiin.

Rosetta 16, Italia

I hope to find a family with which I will feel chemistry and I hope they will feel the same thing with me. I wish to make lots of new meetings and new links. I want to remember this experience as something that changed me and not a little.

Olen 16-vuotias tyttö, joka rakastaa elämää. Olen aktiivinen, kohtelias, päättäväinen ja iloinen luonne. Minulla on ihana suhde perheeseeni ja ystäviini. Harrastan yleisurheilua; juoksemista ja pituus- ja korkeushyppyä. Olen musiikkikoulussa ja soitan pianoa. Harrastuksiini kuuluu myös musiikin kuuntelu ja partio. Liityin viime vuonna vapaaehtoisryhmään, jossa keräämme rahaa lähetettäväksi lähetystyöntekijöille. Tulevaisuudessa haluaisin käydä yliopistoa.

Roberto 15, Italia

In the future I want to study astrophysics and help the progress of the scientific knowledge. I know it won’t be easy but that’s what I really want to do in my life and there’s nothing else that could stop me from achieving my life goal.

Asun vanhempieni sekä isosiskoni kanssa. Olen ystävällinen ja autan mielelläni muita. Olen kuitenkin myös hieman varautunut uusien ihmisten seurassa. Minulle on tärkeää oppia mahdollisimman paljon asioita, joten pyrin aina kokeilemaan uusia asioita. Koulussa olen ahkera opiskelija ja usein opiskelen omatoimisesti syventyäkseni lisää aiheisiin. Harrastan pianon soittoa, uintia sekä kuorolaulua. Pidän kaikenlaisesta urheilusta. Haluaisin oppia soittamaan esimerkiksi kitaraa tai saksofonia. Tykkään myös Rubikin kuutioiden ja Sudokujen ratkomisesta.

Sofia 15, Chile

I want to learn and experience new things, get the opportunity to learn about the culture, the people, the language and get out of my comfort zone, i feel like this experience would help me and motivate me to keep doing what i like, working for what i want and also, put myself in a challenge that i’m really sure i can go through.

Olen 15-vuotias chileläinen nuori, asun äitini, pikkuveljeni ja kahden koiramme kanssa Pohjois-Chilessä. Näen myös isääni säännöllisesti. Olen vastuuntuntoinen nuori, koulu on minulle tärkeää ja olen hyvä oppilas. Vapaa-ajalla rentoudun katsomalla tv-sarjoja, kuuntelemalla musiikkia ja viettämällä aikaa ystävieni ja perheeni kanssa. 

Olen tottunut tekemään kotitöitä, ja olen muutenkin luonteeltani auttavainen. Olen eläinrakas ja hoidan mielelläni koiriamme. Olen myös seikkailunhaluinen ja pidän matkustamisesta ja uusiin paikkoihin tutustumisesta.

varattu Nina 16, Belgia

I look forward to the challenge I am going to face. It is a once in a lifetime opportunity which I like to share with my family and friends there. Discovering the country, the city and learning new things about myself distant from the life I used to know. I can’t wait to meet my host family and make friends I hopefully share a lot of memories with.

Olen 16-vuotias tyttö Belgiasta. Isosiskoni muutti juuri asumaan omilleen, joten nykyisin asun vain äitini ja isäni kanssa. Harrastan taitoluistelua melkein päivittäin. Vapaa-ajallani vietän mielelläni aikaa ystävieni kanssa, juttelemme ja välillä käymme juhlissa. Koulussa pärjään kohtalaisen hyvin. Olen lähtökohtaisesti kasvissyöjä. 

Zoe 16, Alankomaat

I am really excited to see the Finnish nature, to meet a lot of new people and hopefully learn a bit Finnish. I hope that I will return with a lot of beautiful photographs and many new experiences with a whole new culture. 

Asun suurimman osan ajasta äitini ja isoveljeni kanssa. Minulla on kaksi isovelipuolta ja isosisko. Vierailen säännöllisesti isäni luona. Saatan olla aluksi ujo, mutta tuttujen ihmisten seurassa olen todella sosiaalinen. Olen luova, eläinrakas ja pidän musiikista. Olen kiinnostunut myös valokuvaamisesta. Käyn mielelläni museoissa ja konserteissa. Pidän luonnossa olemisesta.

Yagiz 16, Turkki

I believe that traveling and exploring new places is one of the best ways to broaden one’s perspective and to gain a deeper understanding of the world.

Olen Yagiz, 16-vuotias poika Turkista. Olen sosiaalinen, ystävällinen ja urheilullinen. Harrastan vapaa-ajallani montaa erilaista urheilulajia, mm. nyrkkeilyä sekä kehonrakennusta, minkä lisäksi tykkään myös aktiivisesti seurata urheilua. Pidän myös kirjojen lukemisesta ja vietän usein aikaa niin ystävieni kuin vanhempienikin kanssa.

Olen utelias oppimaan uusia asioita ja toivonkin, että pääsen vaihtovuoteni aikana oppimaan uuden kielen sekä tutustumaan uuteen kulttuuriin ja tapoihin. Toivon myös, että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin sekä saamaan uusia kavereita. Toivottavasti pääsen myös jakamaan omaa kulttuuriani kanssanne sekä luomaan yhteisiä, ikuisia muistoja!

Asli 18, Belgia

I am most looking forward to see Finland as a country with my own eyes. I am also looking forward to meet a lovely family with whom I can share unforgettable memories.

Olen Asli, 18-vuotias tyttö, joka on innokas, sosiaalinen ja auttavainen. Asun Belgiassa yhdessä äitini kanssa. Vapaa-ajallani soitan pianoa ja laulan, sillä musiikki on minulle erittäin tärkeää. Olen kiinnostunut myös tanssimisesta, sillä näen sen olevan osa musiikkia. Toimin myös lastenhoitajana viikoittain ja vietän usein aikaa ystävieni kanssa. 

Olen halukas oppimaan uusia kieliä ja toivon, että vaihtovuoteni aikana pääsen näkemään Suomen monesta eri näkökulmasta. Rakastan myös matkustamista ja erityisesti sitä, että pääsen näkemään juuri luontoa uusissa paikoissa!

Mareks 17, Latvia

I understand that my surroundings will change and it’s a huge challenge for me so I’d hope that there will be someone that can help me adapt.

Olen urheilullinen 17-vuotias poika Latviasta. Tykkään viettää paljon aikaa ystävieni kanssa. Rakastan eläimiä, erityisesti koiria ja minulla on oma koira. Harrastan kuntosalilla käymistä, piirtämistä ja uimista. Asun vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa. Olen keskiverto opiskelija, jotkut aineet ovat minulle hankalia. Lempiaineitani ovat kulttuuri, fysiikka ja muotoilu. Tykkään käydä konserteissa.

Lisätietoa oppilaista

Tutustumalla tarkemmin oppilaiden hakemuksiin, kuviin ja videoihin pääset pintaa syvemmälle siitä millainen nuori Suomeen on tulossa. Jos haluat lisätietoa tietyistä oppilaista niin kerro siitä meille alla olevan lomakkeen avulla. Lähetämme sinulle lisätietoa pikimmiten. Voit myös laittaa sähköpostia [email protected].

Kuka sopii parhaiten teidän perheeseen?

Mistä tietää kuka oppilaista sopii parhaiten juuri oman perheen arkeen? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun tutustuu oppilaiden kuvauksiin, kuviin ja videoihin? AFS:n ilmaisissa isäntäperheiden infotilaisuuksissa kerromme vinkkejä edellä mainittuihin kysymyksiin liittyen ja AFS-perheet jakavat omia kokemuksiaan. Ilmoittaudu mukaan seuraavaan infowebinaariin!

Ilmoittaudu webinaariin