AFS:n lukukausioppilaat (eli semester -oppilaat) ovat Suomessa tavallisesti syyslukukauden ajan. He asuvat isäntäperheessä 5 kuukautta ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota.

Oppilaita tulee Euroopasta, Latinalaisesta-Amerikasta ja Yhdysvalloista.

Tällä hetkellä etsimme isäntäperheitä syksyllä -23 Suomeen saapuville oppilaille. 

Voit myös ilmoittautua tilapäiseksi loma-/lyhytaikaisisäntäperheeksi. Lisätietoja: [email protected]

Lukukausioppilaiden esittelyt

Augustijn 17, Belgia

I’m looking forward to exploring the new culture and the new kind of school. I always liked the winter so I think I’m looking forward to seeing the snow too. I want to learn how to snowboard but I don’t know if it’s possible there.

Olen 16-vuotias poika Belgiasta. Asun yhdessä kolmen veljen, siskon, isovanhempieni ja äitini kanssa.

Soitan saksofonia orkesterissa, pelaan videopelejä, skeittaan, käyn sirkuskoulussa ja pidän muutenkin urheilusta. Katson myös jonkin verran elokuvia ja sarjoja. Koulussa pidän teknisistä aineista ja englantia osaan ihan kohtalaisesti. Olen allerginen koirille.

Odotan, että pääsen näkemään toisen maan, ilmaston ja olosuhteet. Mietin, miten toisessa maassa eletään esimerkiksi, kun on pimeä ja kylmä talvi.

Maura 16, Belgia

I’m really looking forward to this adventure in general, I know that it will be a challenge but that is what makes it so exciting for me! 

Olen 15-vuotias tyttö Belgiasta. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja pari vuotta nuorempi sisko. Olen iloinen, puhelias ja sosiaalinen. Ihmisoikeudet, tasa-arvokysymykset ja suvaitsevaisuus ovat minulle tärkeitä asioita ja keskustelen näistä teemoista mielelläni. Olen myös erittäin kiinnostunut toisista kulttuureista. Pidän lukemisesta, luen etenkin fantasiakirjallisuutta. Pidän myös videopeleistä ja valokuvaamisesta. Olen luova, nautin piirtämisestä, maalaamisesta ja askartelusta. Käyn myös nyrkkeilytunneilla kerran viikossa. 

Odotan innolla vaihtoani, olen haaveillut jo pitkään Pohjoismaissa käymisestä ja haluaisin kokeilla avantouintia!

Kuka sopii parhaiten teidän perheeseen?

Mistä tietää kuka oppilaista sopii parhaiten juuri oman perheen arkeen? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun tutustuu oppilaiden kuvauksiin, kuviin ja videoihin? AFS:n ilmaisissa isäntäperheiden infotilaisuuksissa kerromme vinkkejä edellä mainittuihin kysymyksiin liittyen ja AFS-perheet jakavat omia kokemuksiaan. Ilmoittaudu mukaan seuraavaan infowebinaariin!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisätietoa oppilaista

Tutustumalla tarkemmin oppilaiden hakemuksiin, kuviin ja videoihin pääset pintaa syvemmälle siitä millainen nuori Suomeen on tulossa. Jos haluat lisätietoa tietyistä oppilaista niin kerro siitä meille alla olevan lomakkeen avulla. Lähetämme sinulle lisätietoa pikimmiten. Voit myös laittaa sähköpostia [email protected]

Haluan lisätietoa isäntäperhetoiminnasta!