AFS:n lukukausioppilaat (eli semester -oppilaat) ovat Suomessa syyslukukauden ajan. He asuvat isäntäperheessä 5 kuukautta ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota.

Oppilaita tulee Euroopasta, Latinalaisesta-Amerikasta ja Yhdysvalloista.

Lukukausioppilaiden esittelyt

Tutustu oppilaiden kuvauksiin ja mieti kuka sopisi juuri teidän perheeseen! Voit kysyä meiltä lisätietoa sinua kiinnostavien oppilaiden hakemuksista sivun alhaalla olevan lomakkeen avulla. Yhteydenotto EI SIDO SINUA MIHINKÄÄN, vaan auttaa saamaan yksityiskohtaisemman kuvan oppilaasta (mm. lisätietoa kuvien ja videon muodossa). Kaikki kuvaukset ovat GDPR-lainsäädännön mukaisia.

Aurora 17, Italia

I enrolled in this program because I expect to live a formative experience that helps me grow as a person. I hope to become more independent and confident, to open up to new friendships and to live lifestyles and cultures different from mine.

Olen 16-vuotias iloinen tyttö Italiasta. Asun vanhempieni kanssa lähellä Venetsiaa. Vietän myös paljon aikaa lähellä asuvien isovanhempieni kanssa.

Vapaa-ajallani teen vapaaehtoistyötä eläinsuojeluyhdistyksessä ja vietän aikaa ystävieni seurassa. Olen luonteeltani iloinen ja ystävällinen, joskus hieman ujo aluksi. Puhun hyvin englantia ja vähän ranskaa.

Sofia S. 16, Italia

My favorite classes at school is biology, chemistry, geometry and mathematics. I´m rather good student and I fairly like school. In the future I would like to study medicine and become a surgeon or a doctor.

Olen iloinen, mutta hiukan ujo syksyllä 17 vuotta täyttävä italialainen tyttö. Asun vanhempieni kanssa meren rannalla pikkukaupungissa. Isosikoni on jo muuttanut pois kotoa. Minulla on paljon ystäviä.

Olen pelannut lentopalloa jo usean vuoden ajan ja pidän siitä kovasti. Rakastan myös musiikin kuuntelemista ja konserteissa käymistä. Liäsksi mielelläni luen ja laitan ruokaa.

Olen hyvä oppilas koulussa ja puhun englantia 11 vuoden opiskelun jälkeen hyvin.

Maddalena 16, Italia

As soon as I finish high school I will definitely go to university, I don’t know what field I would like to work in, but I would it to be about interactions with people.

Hei! Olen  16-vuotias Maddalena. Asun vanhempieni ja kahden nuoremman siskoni kanssa Italian rantakaupungissa.

Ystäväni sanovat minun olevan empaattinen ja hauska sekä helposti lähestyttävä.  Pelaan mielelläni tennistä vaikka en kovin urheilullinen olekaan. Olen hyvä koulussa ja pidän erityisesti filosofiasta.

Osaan englantia hyvin koska olen opiskellut sitä 11 vuotta.

varattu Antonio, 16, Italia

I am nice, friendly, quite calm, reliable, generous. I don’t like being the center of attention for too long (I’m not sure if it’s a fault), sometimes I get discouraged too soon and sometimes I’m an overthinker.

Olen 16-vuotias poika Keski-Italiasta. Asun pienessä kaupungissa vanhempieni kanssa.

Jalkapallo on suosikkilajini, vaikka en sitä itse enää aktiivisesti pelaa. Tykkään katsoa jalkapallopelejä ja kannatan Juventusta. Ystävieni kanssa pelaan myös videopelejä ja urheilen tai kesäisin menemme rannalle. Tykkään myös käydä elokuvissa tai katsoa kotona televisiota ystävieni tai perheeni kanssa.

Yleensä pidän koulusta ja se sujuu hyvin. Tulevaisuudessa haluan opiskella yliopistossa ja ehkä haluaisin olla opettaja.

Chiara V. 17, Italia

I very much hope to find a comfortable and friendly atmosphere and I will work hard to show you all my gratitude for giving me the opportunity to live this experience.

Olen Chiara, 16 vuotias tyttö Italiasta. Perheeseeni kuuluvat vanhempien lisäksi 12 vuotias pikkuveljeni sekä koirani Dora. Olen myös läheinen isovanhempieni ja serkkujeni kanssa.

Luonteeltani olen ulospäinsuuntautunut, kohtelias, itsenäinen ja urheilullinen. Harrastan telinevoimistelua neljä kertaa viikossa ja kilpailen myös lajissa. Tosin vaihtovuoteni aikana voin harrastaa jotakin muutakin, koska tykkään lähes kaikesta urheilusta. Talvisin käyn hiihtämässä ja laskettelemassa. Tykkään myös ruoanlaitosta ja matkustelusta.

Koulussa olen hyvä oppilas, lempiaineitani ovat psykologia ja kielet. Olen opiskellut englantia 6 vuotta ja puhun sitä ihan hyvin.

Toivon vaihtovuodeltani paljon uusia kokemuksia ja olisi kiva asua perheessä, jossa olisi muitakin lapsia.

Xin-E 18, Malesia

This will be my first time stepping into a Western country. I look forward to experiencing all the East-West differences – the climate, food, cultures, traditions, architecture and people.

Olen Xin-E, 18 vuotias tyttö Malesiasta. Perheeseeni kuuluu vanhempien lisäksi 15 vuotias pikkuveli ja 12 vuotias pikkusisko.

Olen luonteeltani avoin ja innostunut uusista asioista. Lisäksi olen luotettava, ahkera, ystävällinen ja vastuuntuntoinen. Olen käynyt kotikoulua, mutta nyt haluan nähdä millainen koulusysteemi Suomessa on ja päästä kokemaan sen. Olen opiskellut englantia 10 vuotta ja puhun sitä hyvin.

Olen urheilullinen ja tykkään erityisesti joukkuelajeista kuten koripallo. Lisäksi olen soittanut viulua ja kuulunut partioon. Tykkään myös kuunneella musiikkia ja lukea vapaa-ajallani.

Vincenzo 16, Italia

It’s a pleasure to be writing this letter: I’ve been dreaming about visiting foreign countries since I was a child and writing this feels like the first step to make my dream finally come true! I’ll be very happy to visit your country and to dive into its culture, its people and its tradition, making me not only learn new things, but also grow as a person.

Olen menestynyt koulussa hyvin ja olen kiinnostunut teknologiasta; koodaan videopelejä vapaa-ajallani. Tämän lisäksi olen musikaalinen, harrastan pianonsoittoa ja olen esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa.

Koen itseni sosiaaliseksi, analyyttiseksi ja itsenäiseksi.

Pidän uusien asioiden kokeilemisesta, tutkin ja kehitän. Haluan laajentaa maailmankuvaani olemalla osana toista yhteiskuntaa vaihto-oppilaana, ja osoittaa taitojani ja kykyjäni myös muualla.

Vittoria 17, Italia

My personal goal for the program is to live and unforgettable experience, discover the culture, the language of my prospective host country and bring my culture to this country precisely because it’s an exchange.

Olen italialainen tyttö ja täytän 17 syyskuussa. Asun vanhempieni kanssa Keski-Italiassa. Olen läheinen perheeni kanssa ja tapaamme usein sukulaisiamme. Olen sosiaalinen, utelias, energinen, melko kunnianhimoinen ja puhelias.

Tykkään käydä koulua ja oppia uusia asioita ja tavata siellä ystäviäni ja luokkatovereitani. Joskus koulunkäynti voi olla myös stressaavaa, jos on paljon suullisia ja kirjallisia kokeita.

Lempiharrastuksiani on laulaminen, kitaransoitto ja yleisurheilu. Vapaa-ajallani tykkään lukea, laittaa ruokaa ja katsoa anime- ja televisiosarjoja. Toivon, että voin muodostaa hyvän suhteen isäntäperheen kanssa ja päästä osaksi kouluyhteisöä ja että voin tuntea itseni tervetulleeksi.

Paula 17, Chile

I’m a social, active and sporty person, who loves challenges and new situations. I’m always disciplined with my studies and training.

Olen 16-vuotias tyttö Chilestä. Asun äitini, isäpuoleni ja isoäitini kanssa.

Olen erittäin aktiivinen ja päiväni ovat yleensä täynnä ohjelmaa. Urheilu on minulle tärkeää ja olen pienestä pitäen harrastanut monia erilaisia urheilulajeja. Tällä hetkellä harrastan kuntosalia, ratsastusta ja tanssia. Luonteeltani olen sosiaalinen, puhelias ja vastuullinen.

Opiskelu on minulle tärkeää ja tulevaisuudessa haluan opiskella lääketiedettä. Vaihtovuoteni aikana haluan muodostaa isäntäperheeseeni läheisen suhteen ja jakaa paljon asioita heidän kanssaan. Haluan myös muodostaa koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Koulussa toivon saavani oppia ja tietoa, jota voin tulevaisuudessa elämässäni hyödyntää.

varattu Ivy 16, USA

I want to get out of my comfort zone and explore new places. I want to make new friends and improve my language skills. I also want to become more traveled and want the experience of a totally new country.

Olen 15-vuotias tyttö Yhdysvalloista. Asun vanhempieni kanssa ja olen ainoa lapsi.

Olen hyvin aktiivinen ja pidän monista eri asioista. Harrastan mm. kalliokiipeilyä, laskettelua ja juoksemista, mutta pidän myös lukemisesta ja käsitöistä.

Luonteeltani olen ystävällinen, ulospäinsuuntautunut ja avoin uusille asioille.

Efe 15, Turkki

I want to meet different people from this experience and get different experiences and different perspectives from them. I have always been interested in different cultures.

Olen Efe, 16-vuotias poika Turkista. Olen sosiaalinen, urheilullinen ja ystävällinen. Perheeseeni kuuluvat pikkuveli, äiti ja isä. Yhdessä perheeni kanssa laitamme ruokaa ja syömme ulkona viikoittain.

Harrastan surffausta, lentopalloa ja rumpujen soittamista. Sen lisäksi tykkään vapaa-ajallani lukea, kokata ja pyöräillä. Vietän myös kavereideni kanssa aikaa ja pelaamme usein videopelejä yhdessä. Tulevaisuudessa haluan opiskella ohjelmistoinsinööriksi.

Olen kiinnostunut eri kulttuureista ja haluan vaihtovuoteni aikana kokeilla uusia ruokia ja urheilulajeja. Haluan myös parantaa itseilmaisuani puhumalla uutta kieltä. Odotan sitä, että saan oppia uusia asioita.

varattu Emma 16, Unkari

I want to get acquainted with a new culture, new people, new traditions and a new
language I want to see the world from another perspective.

Olen kotoisin keskisuuresta kaupungista Unkarista, jossa asun vanhempieni sekä
kehitysvammaisen pikkusiskoni kanssa. Olen tottunut auttamaan vanhempiani sekä
pikkusiskoani ja siskoni kautta olen myös hyvin ymmärtäväinen ihmisten erilaisuuksia kohtaan.

Olen hyvin kiinnostunut kaikesta ja opin mielelläni uusia asioita. Pidän koulusta ja
lempiaineeni on matematiikka. Osallistun myös usein koulun ulkopuolella
matematiikkakilpailuihin. Koulun jälkeen osallistun myös erilaisiin kerhoihin, kuten
teatterikerhoon ja englannin kielen tunneille. Kerran viikossa kokoonnumme yhdessä ystävieni kanssa kirkon nuorisotiloissa.

Tykkään myös viettää aikaa ulkona joko luonnossa kävellen tai kaupungissa pyöräillen ystävieni kanssa. Vietän myös aikaa mielelläni perheeni kanssa. Rakastan lukemista ja kirjojen maailmaan uppoutumista.

Paolo 16, Italia

I don’t really know what I could give to those who host me, but I guess that as I could learn from them how the people live in other country and about their culture, they could learn from me something about my land. I think that this is an opportunity from which we can all learn something new and discover something new about ourselves.

Olen Paolo, 16 vuotias poika Italiasta. Perheeseeni kuuluvat isä, äiti ja 11v pikkusisko.

Olen utelias uusia asioita kohtaan.  Tykkään keskustella etenkin politiikasta ja päivittäisaiheista. Olen kiinnostunut opiskelusta, erityisesti matematiikasta, historiasta ja kielistä ja haluankin myös  oppia vaihto-maani kielen. Olen opiskellut englantia 11v ja saksaa myös 11v. 

Luen paljon kirjallisuutta, tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut Kreikan mytologiasta.

varattu Joanne 18, Malesia

Besides having the opportunity to know more about the culture of the country I am visiting, I wish to take this opportunity to be independent and to see what I would become.

Olen Joanne, 18-vuotias tyttö Malesiasta. Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja pikkusisko. Ystävät ovat minulle hyvin tärkeitä ja pidän siitä, että saan auttaa heitä. Ystäväni ja perheeni kuvailisivat minua hyväntuuliseksi ja leikkisäksi.

Vapaa-ajallani tykkään piirtää ja laulaa. Minulla ei ole vielä tulevaisuuden suunnitelmia, koska haluan ensin kokea elämää enemmän ennen kuin päätän, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Vaihtovuoteni aikana haluaisin oppia enemmän uudesta kulttuurista sekä tulla itsenäisemmäksi.

Augustijn 16, Belgia

I’m looking forward to explore the new culture and the new kind of school. I always liked the winter so I think I’m looking forward to see the snow too. I want to learn how to snowboard but i don’t know if it’s possible there.

Olen 16-vuotias poika Antwerpenin lähettyviltä Belgiasta. Asun äitini, neljän siarukseni ja isovanhempieni kanssa. Myös enoni perhe serkkuineen kuuluu perhepiiriimme ja meitä saattaakin olla ruokapyödässä reilut 10 henkeä jos kaikki ovat paikalla.

Harrastan jonglöörausta sirkuskoulussa, soitan saksofonia koulun orkesterissa ja pelaan sulkapalloa ja skeittaan. Pidän urheilemisesta ja kuljen kouluun polkupyörällä. Vapaa-ajalla vietän aikaa myös kavereiden kanssa, pelaan videopelejä, skeittaan tai katson  elokuvia ja sarjoja ja seuraa Twitchissä pelistriimaajia.

Marina 17, Argentiina

I strive to be realistic with the goals and expectations I set for myself. My goal for this program is to learn all you can about Finland, its people and the language.

Olen Marina, 17-vuotias tyttö Argentinasta. Asun perheeni kanssa kapungissa, joka sijaitsee meren rannalla maan Etelä-osassa. Perheeni on minulle erittäin tärkeä ja erityisesti äitini on minulle hyvin rakas. Rakastan myös ystäviäni ja välillämme vallitsee molemminpuolinen luottamus.

Tällä hetkellä minulla ei ole mitään erityisempiä harrastuksia, vaikka aiemmin olenkin pelannut maahockeyta, koripalloa ja ja lentopalloa. Nautin nykyisin todella paljon kävelyretkistä luonnossa.

Olen tavoitekeskeinen ihminen ja asetan itselleni usein tavoitteita, jotka pyrin aina myös saavuttamaan.

Giuditta 17, Italia

I hope this experience will help me to become a more independent and extrovert person, with a greater openness of mind, and that will help me to develop my critical thinking and my spirit of adaptation.

Olen Giuditta, 17 vuotias tyttö Italiasta. Perheeseeni kuuluvat isä, äiti, 13v pikkusiskoni sekä kissa.

Olen luonteeltani toisinaan ujo, mutta myös hyvin tavoitteellinen. Ystävänä olen luotettava, uskollinen ja huolehtiva ja kaverit ovatkin minulle tärkeitä.

Harrastan lentopalloa ja pianonsoittoa, joita molempia olen tehnyt jo vuosia. Lisäksi tykkään ruoanlaitosta, lukemisesta ja käytän paljon aikaa myös opiskeluun. Kouluni on tiedepainotteinen ja aika vaativa, lempiaineitani ovat fysiikka ja historia. Englantia olen lukenut 11 vuotta. Ihmisoikeudet ja luonnonsuojelu ovat itselleni tärkeitä arvoja.

Kuka sopii parhaiten teidän perheeseen?

Mistä tietää kuka oppilaista sopii parhaiten juuri oman perheen arkeen? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun tutustuu oppilaiden kuvauksiin, kuviin ja videoihin? AFS:n ilmaisissa isäntäperheiden infotilaisuuksissa kerromme vinkkejä edellä mainittuihin kysymyksiin liittyen ja AFS-perheet jakavat omia kokemuksiaan. Ilmoittaudu mukaan seuraavaan infowebinaariin!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisätietoa oppilaista

Tutustumalla tarkemmin oppilaiden hakemuksiin, kuviin ja videoihin pääset pintaa syvemmälle siitä millainen nuori Suomeen on tulossa. Jos haluat lisätietoa tietyistä oppilaista niin kerro siitä meille alla olevan lomakkeen avulla. Lähetämme sinulle lisätietoa pikimmiten. Voit myös laittaa sähköpostia [email protected]

Haluan lisätietoa isäntäperhetoiminnasta!