AFS:n lukukausioppilaat, eli ns. Semester-oppilaat, ovat Suomessa tavallisesti syyslukukauden ajan. He asuvat isäntäperheessä noin 5 kuukautta ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota. Oppilaita tulee Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta. Tällä sivulla pääset tutustumaan Suomessa perhettä etsiviin oppilaisiin ja Suomeen tuleviin oppilaisiin paremmin. Mikäli teidän perhe on valmis toimimaan isäntäperheenä tätä pidemmän ajan, niin kannattaa tutustua myös AFS:n lukuvuosioppilaisiin. Toki lyhyempikin jakso on mahdollinen, mm. loma- tai lyhytaikaisisäntäperheenä.

Suomessa perhettä etsivät oppilaat

Nämä oppilaat ovat jo Suomessa ja etsivät perhettä tietyltä alueelta. Nuoret ovat jo aloittaneet vaihto-ohjelmansa Suomessa ja vaihtavat nyt perhettä, esimerkiksi koska edellinen perhe on sitoutunut toimimaan isäntäperheenä vain lyhyemmän ajan ja vaihto-ohjelma ei ole vielä päättynyt. Pääset tutustumaan oppilaisiin paremmin alla olevien kuvauksien avulla.

Kaikilla oppilailla on oma isäntäperhe ja heidän vaihtonsa päättyy pian.

Suomeen tulevat vaihto-oppilaat

Nämä oppilaat ovat päättäneet valita vaihtokohteekseen Suomen ja odottavat vielä omassa kotimaassaan sopivan isäntäperheen löytymistä ja vaihdon alkua. Pääset tutustumaan heihin alla olevien kuvien ja kuvauksien avulla. Mikäli haluat nähdä oppilaiden meille lähettämiä videoita ja hakemuksia niin olethan meihin yhteydessä sivun alareunasta löytyvän lomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen: [email protected].

Käsittelemme parhaillaan Suomeen saapuvien oppilaiden hakemuksia ja laitamme niitä tänne sivuille tuota pikaa.

Isäntäperheiden kokemuksia

Paras tapa ymmärtää millaista isäntäperheiden arki on, mitä siihen kuuluu ja mitä kannattaa hakuvaiheessa ottaa huomioon, on osallistua AFS:n ilmaisiin isäntäperheinfo-webinaareihin, joissa AFS-tiimi yhdessä toiminnassa mukana olevien perheiden kanssa kertoo yksityiskohtaisemmin isäntäperheydestä ja perheet jakavat omia kokemuksiaan.

Ilmoittaudu webinaariin

Haluaisin lisätietoa tietyistä oppilaista

Yhteydenotto ei sido sinua vielä mihinkään, vaan auttaa saamaan yksityiskohtaisemman kuvan oppilaista, heidän kiinnostuksen kohteistaan, luonteestaan jne. Lähetämme sinulle mm. lisätietoa videoiden ja oppilaan hakemuksen muodossa. Kaikki tämän sivun kuvaukset ovat GDPR-lainsäädännön mukaisia.
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×