AFS:n lukukausioppilaat, eli ns. Semester-oppilaat, ovat Suomessa tavallisesti syyslukukauden ajan. He asuvat isäntäperheessä noin 5 kuukautta ja käyvät suomen- tai ruotsinkielistä lukiota. Oppilaita tulee Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Pohjois-Amerikasta. Tällä sivulla pääset tutustumaan Suomessa perhettä etsiviin oppilaisiin ja Suomeen tuleviin oppilaisiin paremmin. Mikäli teidän perhe on valmis toimimaan isäntäperheenä tätä pidemmän ajan, niin kannattaa tutustua myös AFS:n lukuvuosioppilaisiin. Toki lyhyempikin jakso on mahdollinen, mm. loma- tai lyhytaikaisisäntäperheenä.

Suomessa jo olevat oppilaat

Nämä oppilaat ovat jo Suomessa ja etsivät perhettä tietyltä alueelta. Nuoret ovat jo aloittaneet vaihto-ohjelmansa Suomessa ja vaihtavat nyt perhettä, esimerkiksi koska edellinen perhe on sitoutunut toimimaan isäntäperheenä vain lyhyemmän ajan ja vaihto-ohjelma ei ole vielä päättynyt. Pääset tutustumaan oppilaisiin paremmin alla olevien kuvauksien avulla.

Tällä hetkellä Suomessa ei ole lukukausioppilaita.

Suomeen tulevat vaihto-oppilaat

Nämä oppilaat tulevat Suomeen, ja odottavat vielä omassa kotimaassaan sopivan isäntäperheen löytymistä ja vaihdon alkua. Pääset tutustumaan heihin alla olevien kuvien ja kuvauksien avulla. Mikäli haluat nähdä oppilaiden meille lähettämiä hakemuksia niin olethan meihin yhteydessä sivun alareunasta löytyvän lomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen: [email protected].
LAT Annemarija

Annemarija, Latvia

“Most importantly, this journey will serve as a test of my ability to adapt and thrive in an unfamiliar environment. I am excited to see how well I can navigate and integrate into this new setting, both personally and academically.”

Latvialainen 15-vuotias Annemarija on rauhallinen, itsenäinen ja huolehtivainen tyttö. Hän asuu vanhempiensa, pikkusiskonsa ja pikkuveljensä kanssa. Annemarija nauttii kävelylenkeistä, uimisesta, luistelemisesta sekä pyöräilemisestä. Lisäksi hän pitää käsitöiden tekemisestä ja palapeleistä. Hän on ahkera opiskelija ja osallistuu myös vapaa-ajallaan erilaisille luennoille syventääkseen osaamistaan.

Annemarija on kiinnostunut oppimaan suomea sekä tutustumaan suomalaiseen koulujärjestelmään ja luontoon. Hän rakastaa kissoja ja olisi hyvin innoissaan, jos isäntäperheellä olisi sellainen lemmikkinä.

Katso Video
ITA Martina

Martina, Italia

”From this experience I would like to learn a new language, upgrade my English, and get to know a new culture and customs of other country.”

Martina on 15 -vuotias tyttö, joka asuu vanhempiensa ja 13-vuotiaan pikkuveljensä sekä 11-vuotiaan pikkusiskonsa kanssa pienessä kaupungissa Italiassa. Perheessä on myös koira, joka on Martinalle tärkeä.  Martinaa kuvaillaan usein aurinkoiseksi, sosiaaliseksi ja päättäväiseksi nuoreksi. Hän harrastaa koripalloa kolmesti viikossa joukkueen mukana, jossa hänellä on paljon kavereita.  Koulun ja koripallon lisäksi hän viettää aikaansa kavereiden kanssa ja välillä tykkää myös katsoa Netflixiä. Martinasta on kiva myös matkustella ja hän haluaa kokea ja nähdä uusia paikkoja, minkä vuoksi odottaa vaihtovuottaan innostuneena.

Katso video

CHI Catalina v

Catalina S, Chile

”My purpose for living this experience in your country is to learn to speak your language, to expand my knowledge, to acquire your way of teaching and to
learn more about your culture. I am so happy to apply for this amazing experience in your great country, it would be one of my dreams”

Catalina on 17 vuotias tyttö Chilestä, joka asuu vanhempiensa kanssa. Hänen molemmat isoveljensä ovat jo muuttaneet omilleen.  Catalina on luonteeltaan itsenäinen, iloinen, siisti, vastuuntuntoinen ja urheilullinen. Hän harrastaa koripalloa ja näyttelemistä sekä tykkää matkustelusta, lukemisesta ja taidemaalauksesta. Catalina on myös kiinnostunut luonnonsuojelusta ja eläinten oikeuksista. Koulussa hän on erinomainen oppilas ja hänen lempiaineitaan ovat matematiikka, historia ja taloustieto. Vaihto-oppilasvuoden aikana hän haluaa parantaa englanninkielen taitoaan ja oppia puhumaan myös Suomea.

Katso video

USA Isaac

varattu: Isaac, USA

“I also know a little bit about Finnish culture, even if it is exaggerated slightly. I know about their honesty, their relative quiet, their enjoyment of nature, as I have all of those qualities, and have experienced them firsthand through my father and grandparents. I know about sisu, and hope to embody that throughout the trip. “

Isaac on 17-vuotias nuori mies Yhdysvalloista. Hänellä on suomalaiset sukujuuret, ja tätä kautta into päästä tutustumaan sukunsa kotimaahan. Kamppailulajeja, musiikkia, nikkarointia ja käsitöitä harrastava Isaac tekee koulunsa teatterikerholle lavasteita ja on harjoitellut myös kutomista. Isaac on luonteelaan kohtelias, kiltti ja ajattelevainen. Hän pitää itsenäisestä työskentelystä, mutta toimii hyvin myös ryhmässä.

Isaacin vanhemmat kertovat, että Isaac suhtautuu tyynesti siihen, mitä elämä eteen tuo. Isaac itse kertoo rentoutuvansa metsäkävelyillä, käyvänsä filosofisia keskusteluja ystäviensä kanssa ja lukevansa paljon. Isaacilla on jonkinlainen käsitys suomalaisesta kulttuurista ja esimerkiksi korvapuustit ja karjalanpiirakat ovat tuttuja kotoa. Isaacille käy hyvin, jos isäntäperheellä on lemmikkieläimiä.

BFL Miep

Miep, 16v, Belgia

“I’ve heard some things about the Finnish school system so far – my sister even goes to a school based on the Finnish model – and I’m very eager to see and experience what school is like in Finland. I also look forward to meeting lots of new people, but I can’t say I’m not a bit stressed to be in this completely new environment. I don’t see that as a bad thing though; this experience is all about pushing my limits.”

Olen urheilullinen ja utelias tyttö. Pidän uusien asioiden oppimisesta ja se onkin yksi syy, miksi haluan lähteä vaihto-oppilaaksi. Uusien ihmisten seurassa saatan olla hiljainen, mutta tuttujen ihmisten kanssa olen puhelias. Harrastan yleisurheilua, partiota ja lukemista. Perheeseeni kuuluvat vanhemmat ja kaksi pikkusiskoa. Vanhempani ovat eronneet, mutta he asuvat lähekkäin, joten tapaan molempia säännöllisesti. Musiikki on minulle tärkeää. Olen hyvin kiinnostunut suomalaisesta luonnosta. Haluan oppia suomea ja kokeilla jotain uutta urheilulajia kuten esimerkiksi jääkiekkoa vaihtokokemuksen aikana.

Katso video

ITA Vittoria

Vittoria, 16v. Italia

“I have become passionate about law, in particular criminal law and I dream, in the future, of becoming an surveillance magistrate. This world fascinates me because I would like to be an active part in the lives of prisoners so that I can try to re-educate those who have committed crimes and have them reintegrated into society.”

Vittoria on avulias, luotettava ja ahkera tyttö Italiasta. Hän on perheensä ainoa lapsi. Hänellä on hyvin läheiset välit vanhempiinsa ja muihin sukulaisiin. Vittoria käyttää suuren osan ajastaan opiskeluun. Hänen lempiaineitaan ovat kirjallisuus, taidehistoria ja filosofia. Vapaa-ajallaan hän mielellään katsoo elokuvia, kuuntelee musiikkia ja tekee videoita TikTok-sovellukseen. Hän myös harrastaa säännöllisesti liikuntaa ja rakastaa viettää aikaa luonnossa. Vittoria haluaa oppia uuden kielen, kasvaa ihmisenä ja tutustua vieraaseen kulttuuriin. Lisäksi hän haluaa päästä kertomaan Italian historiasta sekä kulttuurista vaihtovuotensa aikana.

Katso video

ITA Marcello

Marcello, 16v, Italia

”I think school is fundamental, because culture and studying are very powerful means to fight the world’s injustice and to live well and, of course, to get a good job.”

Marcello on 16-vuotias poika Italiasta, joka asuu vanhempiensa ja veljiensä kanssa. Kaksoisveljen lisäksi Marcellolta löytyy myös pikkuveli. Hän kokee perheensä olevan hyvin läheinen, ja Marcello listaa tärkeimmiksi asioiksi elämässään koulun, perheen ja ystävät. Ihmisenä hän on ystävällinen, älykäs ja diplomaattinen.

Marcello on taitava ja motivoitunut opiskelija, joka puhuu äidinkielensä italian lisäksi englantia. Näiden lisäksi hän opiskelee myös ranskaa ja venäjää. Koulussa hänen lempiaineitaan ovat matikka, filosofia ja historia, joiden lisäksi hän on kiinnostunut geopolitiikasta. Marcello on matkustanut perheensä kanssa kahdeksasa eri maassa, ja hän pitää vieraiden kielten oppimisesta sekä lukemisesta. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä diplomaattina YK:lle.

Suomessa Marcello haluaa tutustua uuteen kulttuuriin ja oppia suomen kielen, sillä kielten oppiminen on Marcellon mielestä tapa nähdä maailmaa ja kommunikoida uudella tavalla.

Katso video

ITA Emma Fracaro

Emma F, 16v, Italia

”I hope that this experience can make me grow in many ways, make me more autonomous and slowly manage to no longer depend too much on the people I have near, but create my own path and make important decisions on my own.”

Olen 16 vuotias Emma Italiasta ja perheeseeni kuuluu vanhempieni lisäksi kaksi pikkusiskoani, 14v ja 12v. Olen luonteeltani iloinen, avoin ja sosiaalinen ja odotan innoissani tapaavani uusia ihmisiä vaihtovuoteni aikana. Kotikielemme on italia, mutta käyn saksalaista koulua, joten puhun sujuvaa saksaa ja lisäksi olen opiskellut englantia 7 vuotta, mitä puhun hyvin.

Harrastan koripalloa ikätasojoukkueessa ja harjoittelemme useita kertoja viikossa. Lisäksi tykkään lukemisesta, talviurheilusta vuorilla sekä leipomisesta. Olen myös kiinnostunut matkustelusta ja uusista kulttuureista ja toivonkin tulevaisuudessa voivani työskennellä jotenkin matkailun parissa.

Katso video

ITA Lorenzo

Lorenzo, Italia

“My goals for this program are not only learn a new language but also and above all to make new friends; it’s also a challenge with myself to get out of my comfort zone.”

Lorenzo on  17-vuotias poika Pohjois-Italiasta. Hän asuu vanhempiensa ja  isoveljensä kanssa. Hänellä on myös kolme isosisarusta, jotka eivät asu enää kotona. Lorenzo on viisilapsisen perheen kuopus ja heillä on perheen kanssa läheiset välit. Lorenzo on iloinen ja urheilullinen, mutta kuvaa itseään myös hieman varautuneeksi. Vanhemmat kuvailevat Lorenzoa lisäksi älykkääksi, kohteliaaksi ja herkäksi.

Lorenzo pitää urheilusta. Hän harrastaa tennistä ja laskettelua. Hän käy myös patikoimassa vuorilla. Hän pitää myös moottoripyöräilystä ja sen tuomasta vapauden tunteesta. Lorenzo käy urheilupainotteista koulua. Hänen lempiaineitaan ovat liikunta ja tiedeaineet. Myös laki ja ilmaisutaito kiinnostavat häntä. Tulevaisuudessa Lorenzo haluaisi opiskella taloustieteitä yliopistossa.

Lorenzo haluaa vaihto-oppilaaksi ennenkaikkea saadakseen uusia ystäviä ja oppiakseen uuden kielen. Hän haluaa myös astua mukavuusalueeltaan ja haastaa itseään. Hän on opiskellut englantia 5 vuotta.

Katso video

ITA Alice (1)

Alice, Italia

”I’ve always wanted to travel, especially to learn other languages and cultures. That’s another thing that makes me want to go away. Being shy has always made it harder for me to make friends, and I hope this experience will help me grow.”

Alice on 17-vuotias tyttö pienestä italialaisesta kaupungista. Hänen perheeseensä kuuluu vanhempien lisäksi isoveli, isosisko ja pikkusisko. Vaikka isoveli ei enää asukaan kotona, on hän sisaruksista läheisin Alicen kanssa ja hän pyytääkin veljeltään neuvoa asioihin.

Luonteeltaan Alice on ystävällinen, avulias, järjestelmällinen ja myös hyvä kuuntelija. Aluksi hän saattaa olla hieman ujo, mutta kun häneen tutustuu, niin hän on iloinen ja auttavainen nuori. Alice osallistuu kotitöihin, ja hän auttaa  vanhempiaan mmm ruoanlaitossa. Hän tykkää lukemisesta, musiikin kuuntelusta, laskettelusta, valokuvauksesta ja kuntosalilla käymisestä. Alicen intohimo on Disney-elokuvat ja hän toivoo, että hän voisi katsoa niitä yhdessä isäntäperheensä kanssa suomeksi. Hän on myös soittanut pianoa ja osaa soittaa vähän kitaraakinHän on opiskellut koulussa englantia 8 vuotta ja puhuu kieltä aika hyvin, minkä lisäksi Alice osaa myös saksan alkeet.

Katso video

CHI Matias

Matias, Chile

“In the future, I would like to study medicine. It’s something I decided I wanted to do a while ago when I grow up. I also aim to specialize as a general surgeon, which is another goal I hope to achieve in the future.

Matias on 17-vuotias vastuullinen, kärsivällinen ja energinen poika Chilestä. Hän on hyvä aikatauluttamaan tehtävänsä itsenäisesti. Hän asuu vanhempiensa ja isoveljensä kanssa. Matias harrastaa piirtämistä, pianonsoittoa, erilaisten käsitöiden tekemistä sekä kuntosalilla käymistä. Hän pitää myös ruuanlaitosta ja terveellinen ruoka on hänelle tärkeää. Hänen lempiaineensa koulussa on biologia. Matias on taitava opiskelija ja hän tarjoaa luokkakavereilleen apua tehtävien kanssa.

Hän nauttii itsensä haastamisesta. Matias toivoo, että hän kasvaa, oppii selviämään erilaisista haasteista, tutustuu vieraaseen kulttuuriin sekä pääsee maistamaan uusia ruokia vaihtovuotensa aikansa.

Katso Video
USA Karn

Karn, Yhdysvallat

”I want to try something new and different and I want to make myself stand out from other students when applying for college. As far as learning Finnish, I’m dabbling in Duolingo and I’m planning to start with Pimsleur to learn more.”

Karn on 17-vuotias poika USA:n Arizonasta. Hän asuu äitinsä ja 15-v siskonsa kanssa ja heidän kotikielensä on thai. Perhe on kotoisin Thaimaasta, ja he muuttivat Yhdysvaltoihin kun Karn oli viidennellä luokalla koulussa. Karnilla on lisäksi Thaimaan kansalaisuus. Karnin isä asuu ja työskentelee siellä edelleen. 

Hän on luonteeltaan avoin, ystävällinen, auttavainen ja itsenäinen. Koulussa hän on hyvä oppilas, puhuu sujuvaa englantia ja kuuluu moniin koulun kerhoihin, kuten shakki, tennis, espanjan kieli ja FBLA-kerho. (Future Business Leaders of America). Karn on innoissaan mahdollisuudesta asua vieraassa maassa ja sen kulttuurissa. Hän on aloittanut  itsenäisesti jo opiskelemaan Suomea ja onkin päättänyt, että sanoo ”YES” kaikille uusille kokemuksille Suomessa.

Katso video

ITA Sara

varattu: Sara, Italia

”As I always look for opportunities to learn something new about the world around me I also love travelling in order to visit places that are completely different from my own country and environment and to compare various cultures. I am in love with the cold weather or Nordic sceneries.”

Sara on 17-vuotias tyttö Italiasta, ja asuu vanhempiensa ja 22-vuotiaan isoveljensä kanssa.  Hän on luonteeltaan iloinen, itsenäinen ja määrätietoinen. Sara tykkää käydä koulua ja oppia uusia asioita eri osa-alueilta sekä käydä keskusteluja joskus vaikeistakin aiheista. Lempiaineita hänelle ovat matematiikka, filosofia, fysiikka ja englanti. Englantia Sara onkin opiskellut 11 vuotta ja puhuu sitä erittäin hyvin. Hän osaa myös espanjan alkeet. 

Hän harrastaa partiota ja taitoluistelua rullaluistimilla, jota onkin harrastanut 6 vuotiaasta lähtien. Vaihtovuonna Sara haluaisi harrastaa taitoluistelua ja ainakin kokeilla lumilautailua. Haaveena hänellä on revontulien näkeminen!

Katso video

Isäntäperheiden kokemuksia

Paras tapa ymmärtää millaista isäntäperheiden arki on, mitä siihen kuuluu ja mitä kannattaa hakuvaiheessa ottaa huomioon, on osallistua AFS:n ilmaisiin isäntäperheinfo-webinaareihin, joissa AFS-tiimi yhdessä toiminnassa mukana olevien perheiden kanssa kertoo yksityiskohtaisemmin isäntäperheydestä ja perheet jakavat omia kokemuksiaan.

Ilmoittaudu webinaariin

Haluaisin lisätietoa tietyistä oppilaista

Yhteydenotto ei sido sinua vielä mihinkään, vaan auttaa saamaan yksityiskohtaisemman kuvan oppilaista, heidän kiinnostuksen kohteistaan, luonteestaan jne. Lähetämme sinulle mm. lisätietoa videoiden ja oppilaan hakemuksen muodossa. Kaikki tämän sivun kuvaukset ovat GDPR-lainsäädännön mukaisia.
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×