AFS:n vapaaehtoistyö on kaikille avointa, omalla kotipaikkakunnalla tapahtuvaa kansainvälistä toimintaa. Uusia käsipareja, järjestelijöitä, ideoijia ja hengenluojia tarvitaan aina.

Vapaaehtoiseksi voi ryhtyä kuka tahansa ja koska tahansa. Riittää, että olet kiinnostunut kansainvälisyydestä ja nuorten parissa toimimisesta. Valtaosa vapaaehtoistyöstä tehdään paikallisyhdistyksissä. Samalla tutustut uusiin ihmisiin eri kulttuureista ja opit monenlaisia asioita, joista on hyötyä elämän varrella.

Tervetuloa mukaan!

Löydä oma vapaaehtoistehtäväsi

11154979_1090370307653758_6691304222034286867_o

Yhdyshenkilöksi

  • Kaikille ulkomaalaisille vaihto-oppilaille nimetään vapaaehtoinen yhdyshenkilö, joka on vaihto-oppilaan tukena koko vaihto-ohjelman ajan.
  • Yhdyshenkilön kanssa vaihto-oppilas voi vaihtaa ajatuksia, laittaa asiat oikeisiin lokeroihin, ystävystyä ja löytää toisen näkökulman suomalaisuuteen. Hän auttaa arjen kysymyksissä ja kulttuuriin sopeutumisessa.
  • Yhdyshenkilöllä on usein omakohtaista kokemusta kansainvälisyydestä. Hän on voinut itse olla vaihto-oppilaana tai hänen kotonaan on voinut olla vaihto-oppilas. Yhdyshenkilö on aikuinen ja iältään vähintään 20-vuotias. Yläikärajaa ei ole!

10648329_857328057728821_5862372230043402904_o

Hakijahaastattelijaksi

  • Kaikki AFS:n hakijat haastatellaan vapaaehtoisvoimin. Haastattelijat toimivat pareittain ja uudet haastattelijat pääsevät ekoilla kerroilla kokeneempien haastattelijoiden pariksi.
  • Hakijahaastattelijalta edellytetään 20 vuoden ikää ja kokemusta jostain aiemmasta AFS:n vapaaehtoistehtävästä. Tehtävässä auttaa omakohtainen kokemus vaihto-oppilastoiminnasta. Tukena on kirjallinen haastatteluohje.
  • Haastatteluja järjestetään eri puoilla Suomea sitä mukaan kun saamme hakemuksia. Jos olet käytettävissä hakijahaastattelijana kotipaikkakunnallasi, ilmoita yhteystietosi vapaaehtoiskoordinaattorille.
11990653_1065014590189330_1094208652682517299_n

Leirinvetäjäksi

  • Vaihto-oppilaiden leirien aiheina ovat oman kulttuurin tunteminen, vieraaseen kulttuuriin sopeutuminen, isäntämaan tavat ja arvot sekä oman oppimisen tunnistaminen.
  • Leirinvetäjän tehtävä sisältää leirin suunnittelua, pienryhmän vetoa, iltaohjelman ideoimista, ryhmätyöskentelyä, omien kokemusta jakamista ja kuuntelemista.
  • Tehtävässä auttaa omakohtainen kokemus vaihto-oppilastoiminnasta. Avuksi saat leirinvetäjän materiaalin sekä leiripäällikön tuen.
  • Valtaosa leireistä järjestetään toukokuussa ja syyskuussa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiseksi voi ryhtyä kuka tahansa ja koska tahansa. Riittää, että olet kiinnostunut kansainvälisyydestä ja nuorten parissa toimimisesta. Valtaosa vapaaehtoistyöstä tehdään paikallisyhdistyksissä. Samalla tutustut uusiin ihmisiin eri kulttuureista ja opit monenlaisia asioita, joista on hyötyä elämän varrella.

Klikkaa tästä!

Löydä oma paikallisyhdistyksesi

Paikallisyhdistykset ovat AFS:n vapaaehtoistyön perusta. Valtaosa vapaaehtoistoiminnasta tapahtuu nimenomaan paikallisyhdistyksissämme.

Paikallisyhdistyksessä toimiminen on yhdessä tekemistä, erilaisten ihmisten tapaamista, oppimista, naurua, menoa ja meininkiä! Kun haluat mukaan oman alueesi paikallisyhdistykseen, voit ilmoittautua AFS:n nettisivuilla tai ottaa suoraan yhteyttä paikallisyhdistykseen.

Länsi-Uudenmaan AFS (ESP), [email protected]Facebook
Etelä-Pohjanmaa (SJK), [email protected]Facebook
Etelä-Savo (MIK)
Helsinki (HKI), [email protected]Facebook
Joensuu (JOE), [email protected]Facebook
Jyväskylä (JKL), Facebook
Kainuu (KAJ)
Keski-Pohjanmaa (KOK) ja Rannikko-Pohjanmaa Facebook
Keski-Uusimaa (KUP), [email protected]Facebook
Kuopio (KUO), [email protected]
Kuusamo (KUU)
Lahti (LAH), [email protected]Facebook
Lappeenranta (LPR)
Lappi (ROV), Facebook
Oulu (OUL), Facebook
Satakunta (POR)
Tampere (TRE), [email protected]Facebook
Turku (TKU), Facebook

Jos haluat kysyä vapaaehtoistoiminnasta, voit olla yhteydessä vapaaehtoiskoordinaattoriimme AFS-toimistolla:
Suvi Suikkanen, [email protected]

AFS:n vapaaehtoismateriaalit löydät Workplacesta

Workplace on AFS-vapaaehtoisille tarkoitettu alusta, josta löydät hyödyllistä materiaalia ja ajankohtaisia asioita.

Lue lisää