AFS:n vapaaehtoiseksi voi hakea kuka tahansa koska tahansa. Ei tarvitse olla AFS-returnee tai aikaisempaa vapaaehtoiskokemusta. Riittää, että olet kiinnostunut kansainvälisyydestä ja nuorten parissa toimimisesta. Uusia käsipareja, ideoijia ja hengenluojia tarvitaan aina. Samalla tutustut uusiin ihmisiin eri kulttuureista ja opit monenlaisia asioita, joista on hyötyä niin työelämässä kuin elämänkin varrella.

PictureSENDING

Miksi AFS vapaaehtoiseksi?

AFS:n vapaaehtoiset kertovat olevansa mukana toiminnassa, koska he…

  • haluavat olla osa kansainvälisempää Suomea
  • kertoa omista kv-kokemuksista myös muille
  • heistä on kivaa auttaa nuoria sopeutumaan Suomeen
  • tutustuvat uusiin ihmisiin ja käyttävät vieraita kieliä arjessa
  • ovat mukana mielenkiintoisissa kv-projekteissa
  • kehittävät arvokkaita tulevaisuuden työelämätaitoja
  • oppivat suvaitsevaisuutta ja muita elämän oppeja

AFS vapaaehtoisten kokemuksia

“Vapaaehtoisena on hienoa olla hyödyksi ja antaa omaa osaamista AFS-yhteisön käyttöön. Olen myös itse oppinut uusia taitoja, tutustunut huikeisiin ihmisiin ja saanut uusia ystäviä.” – Sanna

Kurkkaa muiden kokemuksia

Löydä oma vapaaehtoistehtäväsi

AFS järjestää toimintaa niin paikallisella, valtakunnallisella, kuin kansainväliselläkin tasolla, joten mahdollisuuksia on rajattomasti. AFS tarjoaa perehdytyksen ja koulutuksen kaikkiin vapaaehtoistehtäviin. Tehtäviä kannattaa valita sen perusteella, mikä itseä kiinnostaa ja kuinka paljon aikaa arjessa on. Alla on muutama esimerkki, mutta mikäli sinulla on osaamista jota ei ole listattu alle, niin kerrothan siitäkin meille!
35590085195_d70cc360bb_o

Paikallinen aktiivi

Olet mukana alueesi paikallisessa AFS-vapaaehtoisverkostossa ja järjestät yhdessä muiden aktiivien kanssa paikallista toimintaa, kuten tapahtumia, kouluvierailuja yms. sekä toimit alueen AFS-oppilaiden ja perheiden paikallisena tukena.

AFS Leirinvetäjä

Leirinvetäjä

Autat suunnittelemaan ja järjestämään yhdessä muiden vetäjien kanssa leirejä AFS-oppilaille. Leirien tarkoitus on auttaa oppilaita valmistautumaan omaan vaihtokokemukseen, sekä ulkomaalaisia oppilaita sopeutumaan Suomeen.

369×556-Papanui-High-School-369×210

Kouluvierailija

Kerrot omasta AFS-kokemuksestasi Suomen kouluissa ja vastaat oppilaiden kysymyksiin vaihtoon ja vapaaehtoisuuteen liittyen. Tässä tehtävässä omasta AFS-vaihtokokemuksesta on apua. Lisäksi järjestämme kouluilla myös kv-workshoppeja joihin voit tulla mukaan.

11154979_1090370307653758_6691304222034286867_o

Yhdyshenkilö (K-20)

Olet Suomeen tulevan vaihto-oppilaan luotettava tukihenkilö hänen vaihtokokemuksensa aikana.  Toimit kuuntelukaverina, autat sopeutumaan ja löytämään kansainvälisyyden tärkeitä teemoja arjessa, kuten suvaitsevaisuus jne.

Classroom 2019 – 4

Haastattelija (K-20)

Juttelet vaihdosta kiinnostuneiden nuorten tai isäntäperhetoiminnasta kiinnostuneiden perheiden kanssa AFS:n hakukriteereistä, toiminnasta ja säännöistä yms. AFS kouluttaa kaikki haastattelijat ja tarjoaa tarkat kirjalliset ohjeet haastattelujen kulkuun.

student-849822_1920

Viestintäapu

Olet mukana AFS:n viestintä-teemaryhmässä ja autat kertomaan AFS:n toiminnasta mielenkiintoisen sisällön avulla. Motivaatiosta riippuen, voit olla apukätenä esim.  nettisivujen, sosiaalisen media, tapahtumien tai muiden markkinointiprojektien parissa.

Lähde mukaan AFS vapaaehtoiseksi

Kun olet täyttänyt “Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi”-lomakkeen, saat meiltä lisätietoa AFS:n vapaaehtoistoiminnasta, yhdistämme sinut oman alueesi paikalliseen vapaaehtoisverkostoon ja pääset mukaan vapaaehtoisten ryhmiin ja meneillään oleviin projekteihin. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Kysymyksiä ja vastauksia

AFS-vapaaehtoiseksi voi ryhtyä kuka vain! Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta AFS:n toiminnasta tai vapaaehtoisena toimimisesta. Meillä on muutamia tehtäviä, joihin vaaditaan 20 vuoden ikä (esim. haastattelut), mutta ei kaikkiin, joten olit minkäikäinen tahansa, voit ilmoittautua mukaan!

Workplace on AFS vapaaehtoisten alusta

Workplace on AFS-vapaaehtoisille tarkoitettu alusta, josta löydät hyödyllistä materiaalia ja ajankohtaisia asioita.

Lue lisää
Kirsi_Ympyrä

Kirsi Somer-Pakkala, Vapaaehtoiset

Ota yhteyttä!

Olen Kirsi ja apunanne kaikissa mieltänne askarruttavissa kysymyksissä koskien vapaaehtoistoimintaamme. Minut saa kiinni sähköpostitse, puhelimitse ja tekstiviestitse, Whatsappin kautta tai alta löytyvän lomakkeen kautta.

Puh. 044 493 4676
Email. [email protected]

Ilmoittaudu AFS-vapaaehtoiseksi!
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×