years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Lähde vaihtoon satojen linnojen Walesiin ja kehitä englannin kielen taitoasi! Ison-Britannian saaren länsiosassa sijaitseva Wales on kuuluisa sadoista linnoistaan, upeasta luonnostaan ja vuosisatojen saatossa muovautuneesta omaperäisestä kulttuuristaan.

Wales on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Irlannin, Ranskan, Belgian, Saksan, ItävallanAlankomaiden ja muiden maiden kanssa. Englannin kieltä voi opiskella AFS:n kohdemaista myös Irlannissa, Yhdysvalloissa, KanadassaEtelä-Afrikassa, Intiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

 

Vaihto-oppilaaksi Walesiin

Millaista on opiskella Walesissa?

Tässä ohjelmassa vaihto-oppilaat käyvät St.Davidin koulua, joka sijaitsee Walesin pääkaupungissa Cardiffissa. Lukio on tarkoitettu 16–19-vuotiaille. Oppilaitos pitää henkilökohtaista kasvua yhtä tärkeänä kuin akateemisia saavutuksia. St.Davidin koulussa on erinomaiset urheilu-, taide- ja koulutustilat, esimerkiksi opintokeskus, hyvinvointi-, teatteri- ja musiikkihuoneet sekä kappeli. Opiskelijoiden yhteisessä käytössä on omia saleja, urheilukenttiä ja ruokailutila.

Miksi lähteä vaihtoon Walesiin?

AFS-oppilaat valitsivat Walesin vaihtokohteeksi mm. seuraavista syistä:

“Halusin kehittyä englannin kielen puhumisessa ja kirjoittamisessa. Olen opiskellut sitä koulussa, mutta halusin uskaltaa puhua enemmän.”

“Halusin vaihtoon englanninkieliseen maahan, mutta en halunnut lähteä Eurooppaa kauemmaksi.”

“Minua kiinnosti englantilainen kulttuuri ja halusin oppia englannin kieltä.”

Englanninkielisen ympäristön lisäksi Walesissa kiinnostaa sen värikäs historia, mahtavat linnat ja maisemat sekä noin 1400 km rantaviivaa. Walesin oma kieli koetaan myös hullunkuriseksi. 

Oppilaan tulee olla 16-19 vuotta, jotta vaihto Walesissa on mahdollinen.

AFS-toimistoon kannattaa kuitenkin olla yhteydessä jo mahdollisimman aikaisin, jotta vaihdon sopivasta ajankohdasta ja tarkemmista ikärajoista voidaan yhdessä keskustella.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon Walesiin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Walesiin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×