years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Heittäydy amerikkalaiseen elämänmenoon ja kartuta kielitaitoasi!

Yhdysvalloissa on ehkä maailman monimuotoisin luonto ja rikkain väestöpohja. Maa on kuuluisa siitä, että sillä on tarjota jokaiselle jotakin. Viihde ja musiikki ovat monen mielestä omaa luokkaansa. Amerikkalaisessa kulttuurissa on vaikutteita maapallon eri kolkista, mikä tekee siitä ainutlaatuisen. 

Haluatko kohdata erilaisia ihmisiä, kokea huikeita luontoelämyksiä ja nauttia värikkäästä kulttuurista? Yhdysvallat on silloin sinulle loistava valinta.

Lisätietoja

Ohjelmahinta sisältää pakollisen Sevis-maksun sekä Eltis-testin.

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Amerikkalainen jalkapallo

Millaista on opiskella Yhdysvalloissa?

Kouluissa on paljon kerhoja sekä muita aktiviteetteja, jotka eivät varsinaisesti liity opiskeluun. Amerikkalainen jalkapallo, baseball, cheerleading, paini ja uinti ovat suosituimpia urheiluharrastuksia. Kouluissa saattaa päästä osallistumaan esimerkiksi kuoroon, shakkikerhoon, väittelyklubiin tai bändiin. Kouluvuosi kestää elo- tai syyskuusta touko- tai kesäkuuhun, ja koulupäivä alkaa tavallisesti klo 8 ja päättyy klo 15. Lukuvuoden alussa oppilaat tapaavat yleensä opinto-ohjaajan, joka auttaa heitä valitsemaan viisi tai kuusi kouluainetta lukukaudelle. Useimmissa kouluissa ei käytetä koulupukua.

Huomioithan, että englannin arvosanasi täytyy olla vähintään kahdeksan, jotta läpäiset Yhdysvaltoihin vaadittavan englannin kielen testin, ja pärjäät paikallisessa koulussa.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 3 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

USA

Yhdysvaltoihin vaihtoon: hyvä tietää

Yhdysvaltalaisissa kouluissa pelataan amerikkalaista jalkapalloa, ja omaa joukkuetta kannustaa villisti oma cheerleading-ryhmä. On hyvä muistaa, että viihdeteollisuuden luoma kuva maan kulttuurista ei välttämättä vastaa sitä, mitä vaihto-oppilas kohtaa tavallisissa amerikkalaisissa kaupungeissa.

Vaihtoon lähtevän on ymmärrettävä, että isäntäperheellä saattaa olla täysin erilainen etninen ja sosioekonominen tausta, poliittinen näkemys tai perherakenne kuin mihin nuori itse on tottunut. Tarvitaan avointa mieltä, erilaisuuden hyväksymistä ja ennakkoluulottomuutta, jotta nuori sopeutuu uuteen perheeseen ja ympäristöön.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut amerikkalaisen kulttuurin saloihin.

Cheerleading

Viisi syytä lähteä vaihtoon Yhdysvaltoihin

 1. Rikas, monimuotoinen kulttuuri
 2. Luonto
 3. Turvallinen ja vieraanvarainen ​​yhteisö
 4. Englanninkielinen ympäristö
 5. Mahdollisuus kokea uskomaton vuosi

Pyydä lisätietoa Yhdysvaltojen vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×