years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Amerikkalainen jalkapallo

Millaista on opiskella Yhdysvalloissa?

Kouluissa on paljon kerhoja sekä muita aktiviteetteja, jotka eivät varsinaisesti liity opiskeluun. Amerikkalainen jalkapallo, baseball, cheerleading, paini ja uinti ovat suosituimpia urheiluharrastuksia. Kouluissa saattaa päästä osallistumaan esimerkiksi kuoroon, shakkikerhoon, väittelyklubiin tai bändiin. Kouluvuosi kestää elo- tai syyskuusta touko- tai kesäkuuhun, ja koulupäivä alkaa tavallisesti klo 8 ja päättyy klo 15. Lukuvuoden alussa oppilaat tapaavat yleensä opinto-ohjaajan, joka auttaa heitä valitsemaan viisi tai kuusi kouluainetta lukukaudelle. Useimmissa kouluissa ei käytetä koulupukua.

USA

Yhdysvaltoihin vaihtoon: hyvä tietää

Yhdysvaltalaisissa kouluissa pelataan amerikkalaista jalkapalloa, ja omaa joukkuetta kannustaa villisti oma cheerleading-ryhmä. On kuitenkin hyvä muistaa, että viihdeteollisuuden luoma kuva maan kulttuurista ei välttämättä vastaa sitä, mitä vaihto-oppilas kohtaa tavallisissa amerikkalaisissa kaupungeissa.

Tarvitaan avointa mieltä, erilaisuuden hyväksymistä ja ennakkoluulottomuutta, jotta nuori sopeutuu uuteen perheeseen ja ympäristöön. Vaihtoon lähtevän on ymmärrettävä, että isäntäperheellä saattaa olla täysin erilainen etninen ja sosioekonominen tausta, poliittinen näkemys tai perherakenne kuin mihin nuori itse on tottunut.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut amerikkalaisen kulttuurin saloihin.

Cheerleading

Viisi syytä lähteä vaihtoon Yhdysvaltoihin

 1. Rikas, monimuotoinen kulttuuri
 2. Luonto
 3. Turvallinen ja vieraanvarainen ​​yhteisö
 4. Englanninkielinen ympäristö
 5. Mahdollisuus kokea uskomaton vuosi

Pyydä lisätietoa Yhdysvaltojen vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa