years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

UUDENLAINEN LUOKKAHUONE — UUSI-SEELANTI

Uuden-Seelannin uusi lähestymistapa luo täydelliset olosuhteet koulutukselle

Global Choice -ohjelma antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella ulkomailla. Ohjelmassa voi valita haluamansa alueen ja koulun Uudessa-Seelannissa.

The Economist -lehti luokitteli Uuden-Seelannin koulutusjärjestelmän maailman parhaaksi tulevaisuuden kannalta tarvittavien taitojen opettamisessa. Kasvata potentiaaliasi osallistumalla yksilöityyn opinto-ohjelmaan ulkomailla ja tutustu Uuteen-Seelantiin, uuteen koulutusalan johtavaan maahan.

Inspiroidu

Koulut aineittain

Näitä aineita voi opiskella seuraavissa Uuden-Seelannin lukioissa, joita kutsutaan usein nimellä “college”. Etsi koulu, jonka opetusohjelmassa on kursseja näistä aiheista.

Koulut alueittain

nzl_auckland1-1024×1024

Auckland

Auckland, joka tunnetaan paikallisesti purjehduskaupunkina, on Uuden-Seelannin suurin ja väkirikkain kaupunkikeskus. Aucklandissa elämä on rentoa ja turvallista, ja kaupungissa on tiiviitä yhteisöjä ja loistavia kouluja. Auckland on monikulttuurinen ja monipuolinen kaupunki. Siellä järjestetään mm. paljon festivaaleja, tapahtumia ja muuta toimintaa. Vaikka Auckland tarjoaa kaikki kaupunkiasumisen edut, myös luonto on lähellä. Rannat, veneretket saarille, metsäreitit sekä lukuisat puistot ja suojelualueet ovat kaikki käytettävissäsi!

nzl_wellington-1024×1024

Wellington

Wellington on kuuluisa kukoistavasta taiteesta, ja se on Uuden-Seelannin elokuva- ja teatteriteollisuuden keskus. Keskustassa voi nauttia kaupungin sykkeestä, ja keskustan ulkopuolella on rantoja ja kaunis satama, jossa voi nauttia luonnosta. Wellington on sekoitus kaupunkiasumista ja kaunista luontoa, joten siihen ei koskaan kyllästy. Kaupungissa on hyvä liikennejärjestelmä sekä Te Papan kansallismuseo.

nzl_christchurch-1024×1024

Christchurch

Christchurchissa on 350 000 asukasta, ja se on Uuden-Seelannin Eteläsaaren suurin kaupunki. Christchurch on tunnettu kauniista puistoistaan ja puutarhoistaan, ja sieltä on vain 15 minuutin matka rannalle surfaamaan, 20 minuutin matka kalliokiipeilemään, 30 minuutin matka purjehtimaan ja tunnin matka useisiin niin kaupallisiin kuin yksityisiinkin hiihtokeskuksiiin.

Kaupungin keskustassa on monia merkittäviä taiteen alan laitoksia, kuten upea kasvitieteellinen puutarha. Keskikaupungin kaduilla on taideprojekteja ja pieniä puutarhoja kivirakennusten ja modernin arkkitehtuurin lomassa.

nzl_whanganui-1024×1024

Whanganui

Whanganui on 40 000 asukkaan joenrantakaupunki Uuden-Seelannin Pohjoissaaren länsirannikolla. Whanganui on vuorien, kauniin luonnonmaiseman ja rantojen ympäröimä, joten siellä on mahdollisuus retkeillä ja kuljeskella luonnossa. Lisäksi syvällä Whanganuin kansallispuistossa on Bridge to Nowhere (silta ei minnekään), joka on yksi Whanganuin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

nzl_bay_of_plenty-1024×609

Bay of Plenty

Bay of Plentyssa on häikäisevän valkoisia hiekkarantoja, joilla voi surfata, alkuperäismetsiä ja vesiputouksia, Uuden-Seelannin ainoa aktiivinen meritulivuori ja uskomattomia geotermisiä maisemia. Bay of Plenty on kuuluisa myös herkullisista tuotteistaan. Sen hedelmätarhat tuottavat kaikkea kiiveistä avokadoihin. Bay of Plenty kiehtoo varmasti ihmisiä, jotka rakastavat rantoja, mutta siellä on myös paljon muita ainutlaatuisia paikkoja, kuten Rotoruan ja Taurangan kaupungit.

Mitä ohjelmaan sisältyy?

Hintaan sisältyvät:

 • Ulkomaan lennot
 • Kotimaan matkat
 • Lukukausimaksut
 • Korvaus isäntäperheelle
 • Apua viisumishakemuksen täyttämiseen
 • Vakuutus
 • Koululounaat
 • 3 ateriaa päivässä kuuluu kotimajoituskuluihin

Hintaan eivät sisälly:

 • Viisumimaksut
 • Koulukirjat sisältyvät ohjelmamaksuun, mutta osallistujien pitää itse hankkia vihkot, kynät, paperi ja lyijykynät.
 • Koulupuvut saa yleensä koululta.

Kun sinut on hyväksytty, koulut hankkivat huolella valitun isäntäperheen. Lisäksi AFS Uusi-Seelanti tarjoaa kansainvälisyyskasvatusta ja pääset mukaan kaikkiin alueellasi järjestettäviin AFS-aktiviteetteihin.

Kokemuksia

Head-Graphic2-1024×864

Kotiinpaluu

“Elämän mullistavaa” on vaikea kuvata, mutta se on melkein aina ensimmäinen asia, jonka AFS-vaihto-oppilaat sanovat, kun heitä pyydetään kuvaamaan kokemustaan ulkomailla.
“Muuttunut” on toinen. Useimmat AFS-vaihto-oppilaat kokevat kotiin palatessaan saavuttaneensa jotain ainutlaatuista. He ovat aikuistuneet ja itsenäistyneet, löytäneet uusia kiinnostuksenkohteita ja heistä tuntuu, että he voivat tehdä mitä vain. Muutkin huomaavat muutoksen. AFS-vaihto-opiskelijat oppivat tärkeitä korkeakouluopinnoissa ja työelämässä tarvittavia taitoja, kuten sujuvan kielitaidon, kulttuurienvälisiä valmiuksia ja kriittistä ajattelua. “Elämän mullistava” tarkoittaa vasta alkua. Itse asiassa entisten vaihto-oppilaiden antamat palautteet ovat tehneet AFS:stä yhden arvostetuimmista vaihto-oppilasjärjestöistä.