years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Uuden-Seelannin saarivaltio on tunnettu uskomattomista maisemistaan ja monipuolisesta luonnosta. Henkeäsalpaavilta rannoilta voit bongata jopa valaita! Uuden-Seelannin vaihto-ohjelma on yksi AFS:n räätälöitävistä Global Choice -ohjelmista, missä vaihto-oppilas pääsee vaikuttamaan mm. kouluvalintaan.

Uuden-Seelannin lisäksi englannin kieltä voi opiskella AFS:n kohdemaista Yhdysvalloissa, Kanadassa, IrlannissaWalesissaEtelä-AfrikassaIntiassa ja Australiassa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

  • Lennot edestakaisin
  • Isäntäperhe
  • Koulupaikka
  • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
  • 24/7 Hätäpäivystys
  • Koulukyydit
  • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
  • Lähtöorientaatioleiri
  • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
  • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Uuteen-Seelantiin

Millaista on opiskella Uudessa-Seelannissa?

Vaihtoon on mahdollista lähteä pohjoissaarella sijaitsevaan Aucklandiin tai maan pääkaupunkiin Wellingtoniin. Molemmilla alueilla koulut ovat korkeatasoisia ja ne eroavat toisistaan mm. harrastusmahdollisuuksien puolesta -valikoimasta löytyy niin ilmaisutaitoa, musiikkia kuin urheilulajeja.

Uuden-Seelannin ohjelmassa koulun rooli on keskeinen, sillä koulu vastaa isäntäperhesijoituksesta. Tässä ohjelmassa vaihto-oppilas voi esittää toiveen koulun ja toiveaineiden suhteen.

Miksi vaihtoon Uuteen-Seelantiin?

Useimmat AFS:n vaihto-oppilaat kuvaavat kokemustaan sanoilla ”elämää mullistava” tai ”muuttunut minä”. AFS:n vaihto-oppilaat kertovat kotiin palattuaan, että ulkomaanvaihto on ainutlaatuinen elämys. Aikuistumisen ja itsenäistymisen ohella nuoret ovat löytäneet uusia kiinnostuksenkohteita. Vahvistuneen itseluottamuksen ansiosta moni tuntee itsensä entistä paremmin ja luottaa kykyihinsä aiempaa enemmän. Muutkin huomaavat muutoksen.

AFS:n vaihto-opiskelijat oppivat tärkeitä korkeakouluopinnoissa ja työelämässä tarvittavia taitoja. Näitä ovat sujuva vieraan kielen hallinta, kulttuurienväliset taidot ja kyky kriittiseen ajatteluun. ”Elämää mullistava” kokemus on kuitenkin vasta yksi ensiaskelista nuoren oppimistaipaleella. Entisten vaihto-oppilaiden antamien palautteiden perusteella voimme ylpeänä todeta, että AFS on yksi arvostetuimmista vaihto-oppilasjärjestöistä.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Uudesta-Seelannista

Uudessa-Seelannissa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Aucklandin koulut

Pohjoissaarella sijaitseva Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki. Elämä on tässä purjehduksesta tunnetussa kaupungissa rennon letkeää. Aucklandissa on tiiviitä ja turvallisia yhteisöjä sekä loistavia kouluja. Monikulttuurisessa kaupungissa järjestetään festivaaleja sekä useita urheilu- ja musiikkitapahtumia. Aucklandissa yhdistyvät kaupunkiasumisen edut ja luonnon läheisyys. Rannat, saaret, metsäreitit sekä lukuisat puistot ja luonnonsuojelualueet löytyvät läheltä kaupunkia.

Long Bay College

Long Bay College sijaitsee pohjois-saarella noin 40 minuutin ajomatkan päässä Aucklandista, vehreässä ympäristössä rannan läheisyydessä. Koulu tarjoaa mukavan oppilaiden vahvuuksiin keskittyvän, turvallisen ja kaikki oppilaat huomioivan oppimisympäristön. Oppilaat voivat valita aineita laajasta valikoimasta mm liiketalous (business studies), teatteri (draama), hotelli- ja ravintola (hospitality) ja digitaalinen teknologia (digital technology. Kansainvälisistä oppilaista pidetään erityistä huolta ja heille on tarjolla lisäopetusta, erilaisia kulttuuri- ja urheiluaktiviteettaja.

Koulun nettisivut löydät täältä.

Pääset tutustumaan Long Bay Collegeen oheiselta videolta.

Rangitoto College

Rangitoto College on kansainvälisestikin tunnettu opiskelumyönteisestä ilmapiiristään. Opiskelijat voivat kehittää itseään omien taipumustensa ja mieltymystensä mukaan. Rangitoto Collegessa pystyy harrastamaan 40:tä eri urheilulajia, esimerkiksi rugbya tai purjehdusta, ja 50:tä eri performanssitaidetta, kuten tanssia, draamaa, instrumentaali- ja laulumusiikkia.

Koulussa on opiskelijoita yli 25 maasta. Kaikista oppijoista 8 % on ulkomaalaisia. Ulkomaalaisille opiskelijoille suunnitellut erityisohjelmat sisältävät sekä oppitunteja että retkiä Aucklandin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Niihin saattaa kuulua esim. vesiskootteriajelu Aucklandin sataman ympärillä, käynti taidegallerioissa, vierailu Rangitoton saarella, Rainbow’s End -teemapuistossa tai Maraessa, tutustuminen maori-kulttuuriin, Aratakin luontokeskukseen tai Fairy Fallsiin.

Rangitoto College sopii hyvin opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita ulkona tapahtuvasta opetuksesta (yöleirit, seikkailuelämykset, johtaminen & koulutus) tai taiteesta (esittävä taide, design, Kapa haka, digitaalinen teknologia).

Koulun nettisivut löydät täältä

Pääset tutustumaan Rangitoto Collegeen oheiselta videolta

Western Springs College

Western Springs College sijaitsee Aucklandin kaupungin keskustassa. Koulussa on noin 1 420 opiskelijaa, joista noin 100 on ulkomaalaisia. Käytössä on koulupuvut. Western Springs tunnetaan positiivisesta ilmapiiristään, korkealaatuisesta opetuksesta sekä musiikki- ja taideohjelmistaan.

Western Springs College sopii hyvin opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita maorikulttuurista (kapa haka (esittävä taide), Noho marae (yöpyminen wharenui-rakennuksessa), Te reo Māori (maorin kieli) sekä taiteista (esittävät taiteet, design, Kapa haka, digitaalinen teknologia.

Koulun nettisivut löydät täältä.

Pääset tutustumaan Western Springs Collegeen oheiselta videolta

St. Mary's College

St. Mary’s College on Uuden-Seelannin vanhin katolinen tyttökoulu, ja koulua pidetään yhtenä maan akateemisesti laadukkaimpina. Koulun perinteiset arvot tähtäävät henkilön kehittämiseen itsevarmuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta vahvistamalla. Laajan akateemisten aineiden valikoiman lisäksi St Mary’s tarjoaa erittäin arvostetun ja palkitun musiikkiohjelman sekä suuren määrän urheilu- ja muita harrastustoimintoja ja kerhoja.

St. Mary’s Collegen kampus sijaitsee idyllisellä Ponsonbyn alueella vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Aucklandin keskustassa. Koulu tarjoaa kauniin puistomaisen kampuksen upeilla näköaloilla.

Koulun nettisivut löydät täältä.

Pääset tutustumaan St Mary’s Collegeen oheiselta videolta:

Wellingtonin koulut

Wellington – Uuden-Seelannin värikäs elokuva- ja teatterikeskus – on kuuluisa kukoistavasta taide-elämästään. Maan pääkaupunki on upea sekoitus urbaania asumista ja kiehtovaa luontoa, minkä ansiosta siihen ei pääse kyllästymään. Ydinkeskustassa nautit kaupungin sykkeestä ja trendipaikoista, mutta läheltä löytyy huikeita kohteita myös luonnonystäville. Kaupungissa on toimiva liikennejärjestelmä ja vilkas satama, josta siirryt kätevästi Eteläsaarelle. Yksi Wellingtonin päänähtävyyksistä on Te Papan kansallismuseo, vierailun arvoinen paikka!

Aotea College

Aotea College on monikulttuurinen noin 930 opiskelijan koulu, joka sijaitsee kauniilla Porirua Basinin alueella. Koulussa on ollut kansainvälisiä opiskelijoita jo vuosien ajan. Tasokkaan opetuksen lisäksi oppijat pääsevät tutustumaan uusiseelantilaiseen elämäntapaan.

Aotea Collegessa on laaja kurssitarjonta. Pääpaino on taiteessa, musiikissa ja liikunnassa, joita voi opiskella sekä koulussa että koulun jälkeen. Luokkahuoneen ulkopuolista opetusta (EOTC) tarjotaan luokkaretkien, leirien ja yön yli kestävien vaellusten (tramps) muodossa. Liikuntatunneilla ja ulko-opetuksessa on käytössä kajakkeja ja maastopyöriä.

Aotea College sopii hyvin opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita maorikulttuurista (Kapa haka (esittävä taide), Noho marae (yöpyminen wharenui-rakennuksessa), Te reo Māori -kieli (maorin kieli)) sekä taiteista (esittävät taiteet, design, Kapa haka, digitaalinen teknologia).

Koulun nettisivut löydät täältä.

Upper Hutt College

Upper Hutt College sijaitsee 32 kilometrin päässä Wellingtonissa, luonnonkauniilla paikalla vuoriston ja rannan läheisyydessä. Koulu on remontoitu ja se tarjoaa nykyaikaiset opetustilat sekä useita erilaisia urheilutiloja. Oppilaat voivat valita aineita laajasta valikoimasta ja koulussa on mahdollisuus opiskella myös perinteisen luokkahuoneen ulkopuolella mm eri urheilulajeja, taidetta sekä kulttuuriaineita. Koulussa on käytössä koulupuku.

Koulun nettisivut löydät täältä.

Pääset tutustumaan Upper Hutt Collegeen oheiselta videolta.

Onslow College

Onslow college sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Wellingtonin keskustasta. Koulu sijaitsee luonnonkauniilla paikalla vuorien ja luonnon ympäröimänä. Koulu tarjoaa laajan valikoiman eri aineita mm digitaalinen teknologia (digital technology), kirjanpito (accounting), kansantaloustiede (economics), valokuvaus (photography), mediatiede (media studies sekä taidetta ja suunnittelua (art design). Lisäksi koulu tarjoaa laajan valikoiman eri kieliä mm. Ranska, Maori, Espanja, Japani ja Kiina.

Onslow College tarjoaa myös yli 30 erilaista urheilulajia sekä laajan valikoiman kulttuuriaktiviteettaja joihin oppilaat voivat osallistua. Urheilulajeihin joita koulussa voi harrastaa kuuluvat mm. sulkapallo, koripallo, jalkapallo (soccer), tennis, rugby, lentopallo ja ammunta. Koululla on myös oma kuoro ja useampia koulubändejä ja orkesteri.

Koulu on tunnettu korkeatasoisesta opetuksesta ja se on kansainvälisesti palkittu mm Espanjan ja matematiikan opetuksesta.

Koulun nettisivut löydät täältä.

Wellington High School

Wellington High School sijaitsee Wellingtonin kaupungin keskustassa ja se tarjoaa laajan valikoiman oppiaineita. Oppilaat pääsevät opiskelemaan mm musiikkia (music), teatteria (drama) ja tiedeaineita (science).

Koulussa käytetään opetuksessa paljon uutta innovatiivista tekniikkaa kuten 3D tulostusta ja interaktiivisia esitystauluja (smart board). Koulu on tunnettu myös laajasta ulkoilma-aktiviteettien tarjonnasta. Oppilaat voivat harrastaa mm melontaa, surffausta, maastopyöräilyä ja vaellusta.Koululla on mahdollisuus osallistua myös erilaisiin aktiviteetteihin oppituntien ulkopuolella. Koulu tarjoaa mahdollisuuden harrastaa 27 erilaista urheilulajia jonka lisäksi koululla on oppilaiden käytössä kaksi kuntosalia sekä 25 erilaista kerhoa (clubs) joiden toimintaan oppilaat voivat osallistua.

Koulun nettisivut löydät täältä.

Miten hakea Uuteen-Seelantiin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×