years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Monipuolinen Etelä-Afrikka ihastuttaa: mahtavia maisemia, villieläimiä ja vieraanvaraisia ihmisiä. Surffaa, nauti rantaelämästä ja ihastele villieläimiä – Etelä-Afrikassa se onnistuu! Etelä-Afrikka on yksi AFS:n englanninkielisistä kohdemaista. Tämän lisäksi voit opiskella englannin kielellä muun muassa Uudessa-Seelannissa, Tasmaniassa (Australia), Intiassa, Walesissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Etelä-Afrikkaan

Millaista on opiskella Etelä-Afrikassa?

Etelä-Afrikka on loistovalinta sinulle, joka kaipaat elämyksiä ja haluat tutustua kulttuuriin, jossa sekoittuvat eurooppalaiset ja afrikkalaiset elementit. Englannin kielen taitosi parantuu aivan huomaamatta. Etelä-Afrikassa voit nauttia liidunvalkoisista hiekkarannoista ja surffailusta, patikoida metsissä ja vuoristoissa sekä ihastella valaita ja pingviinejä. 

Neljään lukukauteen jaettu Etelä-Afrikan kouluvuosi kestää tammikuun puolivälistä joulukuun alkuun. Kouluaineet vaihtelevat oppilaitoksen, opiskelijan arvosanojen ja ylimääräisiä oppiaineita koskevan kiinnostuksen mukaan. Kaikissa kouluissa opetetaan englantia, matematiikkaa, fysiikkaa, historiaa, maantiedettä, talous- ja hallintotieteitä, biologiaa sekä vieraita kieliä. Urheilu, taide ja musiikki ovat tärkeä osa eteläafrikkalaista elämää, minkä vuoksi kaikki oppilaitokset tarjoavat vähintään yhtä niistä muun opetuksen ohella. Kaikissa Etelä-Afrikan kouluissa on käytössä koulupuvut. 

Miksi vaihtoon Etelä-Afrikkaan?

AFS-oppilaat valitsivat Etelä-Afrikan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin lähteä johonkin täysin erilaiseen ympäristöön kuin mitä Suomi on.”

“Halusin oppia puhumaan paremmin englantia sekä jotain uutta kieltä. Tässä toteutui molemmat. Muita syitä oli myös lämmin ilmasto.”

Englanninkielisen ympäristön lisäksi Etelä-Afrikassa kiinnostaa sen monikulttuurisuus, erilainen elämäntyyli, upeat rannat ja laguunit, vesiaktiviteetit, patikointikohteet ja huikeat maisemat. Tarjolla on ainutlaatuisia elämyksiä, esimerkiksi valasretkiä ja villieläinsafareita, sekä mahdollisuus kokea unohtumaton vuosi.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 6 kuukautta, jotta vaihto Etelä-Afrikassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihto-oppilaaksi Etelä-Afrikkaan

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

AFS järjestää Etelä-Afrikan vaihto-oppilasohjelman yhdessä GROW Abroad-järjestön kanssa. Muista AFS:n kohdemaista poiketen, isäntäperheille maksetaan vaihto-oppilaista kulukorvausta vallitsevan yleisen käytännön nojalla. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia. Lisätietoa GROW Abroadista löydät täältä.

Miten hakea Etelä-Afrikkaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×