years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Monipuolinen Etelä-Afrikka ihastuttaa: mahtavia maisemia, villieläimiä ja vieraanvaraisia ihmisiä

Etelä-Afrikka on loistovalinta sinulle, joka kaipaat elämyksiä ja haluat tutustua kulttuuriin, jossa sekoittuvat eurooppalaiset ja afrikkalaiset elementit. Englannin kielen taitosi parantuu aivan huomaamatta. Etelä-Afrikassa voit nauttia liidunvalkoisista hiekkarannoista ja surffailusta, patikoida metsissä ja vuoristoissa sekä ihastella valaita ja pingviinejä. Kansallispuistojen safareilla näet villieläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Hyvällä tuurilla bongaat Big Fiven, Afrikan viisi suurinta eläintä!

Monikulttuurisessa Etelä-Afrikassa on nykyisin peräti yksitoista virallista kieltä: englanti, afrikaans, zulu, xhosa, eteläsotho, tswana, venda, pohjoissoto, tsonga, swati ja ndebele.

Eteläafrikkalaiset ovat tunnettuja lämpimyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. Arkkipiispa Desmond Tutu lanseerasi alun perin nimityksen ”sateenkaaren kansa”, jolla hän tarkoitti eri yhteisöjen yhdistymistä uudeksi kokonaisuudeksi. Pitkään jatkuneen apartheid-kauden jälkeen Nelson Mandela nimitettiin Etelä-Afrikan presidentiksi vuonna 1994. Tällöin Tutun unelma yhtenäisestä, moniarvoisesta kansasta lopultakin toteutui.

Lue lisää elämästä Etelä-Afrikassa!

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Etelä-Afrikassa?

Millaista on opiskella Etelä-Afrikassa?

Neljään lukukauteen jaettu Etelä-Afrikan kouluvuosi kestää tammikuun puolivälistä joulukuun alkuun. Koulupäivä alkaa yleensä kello 8 ja päättyy noin klo 14.

Kouluaineet vaihtelevat oppilaitoksen, opiskelijan arvosanojen ja ylimääräisiä oppiaineita koskevan kiinnostuksen mukaan. Kaikissa kouluissa opetetaan englantia, matematiikkaa, fysiikkaa, historiaa, maantiedettä, talous- ja hallintotieteitä, biologiaa sekä vieraita kieliä. Urheilu, taide ja musiikki ovat tärkeä osa eteläafrikkalaista elämää, minkä vuoksi kaikki oppilaitokset tarjoavat vähintään yhtä niistä muun opetuksen ohella. 

Kaikissa Etelä-Afrikan kouluissa on käytössä koulupuvut.

Etelä-Afrikkaan vaihtoon: hyvä tietää

Etelä-Afrikkaan vaihtoon: hyvä tietää

Lähtiessäsi vaihtoon Etelä-Afrikkaan sinun on hallittava englannin kieltä B1-tasoisesti.

Etelä-Afrikka eroaa muista kohdemaista siltä osin, että AFS maksaa isäntäperheille pientä korvausta vaihto-oppilaan majoittamisesta aiheutuvista kuluista.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Etelä-Afrikkaan

Viisi syytä lähteä vaihtoon Etelä-Afrikkaan

 1. Englanninkielinen ympäristö
 2. Monikulttuurinen maa ja sen erilainen elämäntyyli
 3. Upeat rannat ja laguunit, vesiaktiviteetit, patikointikohteet ja huikeat maisemat
 4. Tarjolla on ainutlaatuisia elämyksiä, esimerkiksi valasretkiä ja villieläinsafareita
 5. Mahdollisuus kokea unohtumaton vuosi

Pyydä lisätietoa Etelä-Afrikan vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa