Etelä-Afrikka esittäytyy vaihto-oppilaalle maana, jossa ihmiset ovat ystävällisiä ja luonto vaihteleva. Eläimistöön kuuluvat muun muassa norsut, leijonat, sarvikuonot, leopardit ja vesipuhvelit.

Isäntäperheitä on eri etnisistä ryhmistä, ja useimmat isäntäperheet asuvat maaseudulla tai pienissä kaupungeissa. Etelä-Afrikassa on 11 virallista kieltä, joista yksi on englanti. Vaihto-oppilaat pääsevätkin kosketuksiin monien eri etnisten ryhmien edustajien kanssa. Vaihto-oppilaat sijoittuvat pääasiassa perheisiin ja kouluihin, joissa puhutaan englantia tai afrikaansia. Muiden paikallisten kielten oppiminen on oman aktiivisuuden varassa.

Julkinen liikenne ei toimi kovin hyvin Etelä-Afrikassa, joten vaihto-oppilaat ovat usein isäntäperheensä autokyytien varassa. Lisäksi turvallisuuden vuoksi vaihto-oppilaiden on sopeuduttava tiukkoihin kotiintuloaikoihin ja sääntöihin siitä, missä he voivat käydä itsekseen tai kavereidensa kanssa. Lomilla voi päästä vierailemaan safareilla ja pitkillä hiekkarannoilla. Viikonloppuisin vaihto-oppilas tutustutetaan eteläafrikkalaiseen grilli- eli braai-kulttuuriin, jossa pääsee viettämään aikaa isäntäperheen ystävien ja sukulaisten kanssa.

Ihmiset ja yhteisö

Saatat asua perheessä, jossa puhutaan yhtä Etelä-Afrikan 11 kielestä. Perheenjäsenet tulevat halaamaan sinua ja ilmaisevat avoimesti tunteensa. Kohteliaisuus on todella tärkeää. Uskonnolla on merkittävä rooli Etelä-Afrikan perheissä ja on todella yleistä osallistua viikottain johonkin uskonnolliseen tapahtumaan. Isäntäperheillä on tapana olla hyvin suojelevia.

Koulu

Etelä-Afrikassa koulut ovat melko tiukkoja ja haastavia. Oppilaat käyttävät koulupukuja ja kunnioittavat opettajia. Koulupäivät alkavat yleensä 7.30 tai 8.00 ja loppuvat 14 tai 15.00. Englanti on yleisin kieli, jota puhutaan kouluissa.

A photo posted by Laura Tran (@tran.laura) on

Ruoka

Liha on Etelä-Afrikkalaisen ruokavalion perusta, vaikka se vaihteleekin suuresti etnisyyden mukaan. Etelä-Afrikkalaiset rakastavat grillattua tai braaista, hitaasti kypsytettyä naudanlihaa, kyljyksiä ja mausteisia makkaroita (boerewors) hiillostettuna. Monet Etelä-Afrikkalaiset tykkäävät myös kuivatusta lihasta eli biltonista tai maissipuurosta eli papista lihan tai vihanneksien kanssa.

Katso AFS -vaihtarin tekemä video Etelä-Afrikan vuodestaan!

Katso lisää kuvia Etelä-Afrikan AFS:n instasta!

Löydä oma ohjelmasi

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×