years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Ruoho on todella vihreämpää Irlannissa – tutustu satujen saareen ja kartuta samalla kielitaitoasi. Merellisellä Irlannilla – 40 vihreän vivahteestaan tunnetulla saarivaltiolla – on paljon tarjottavaa. Vehreitä niittyjä, jylhiä rantakallioita, idyllisiä kalastajakyliä ja kodikkaita pikkukaupunkeja.

Irlanti on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Walesin, Ranskan, Belgian, Saksan, ItävallanAlankomaiden ja muiden maiden kanssa. Englannin kieltä voi opiskella AFS:n kohdemaista myös Walesissa, Yhdysvalloissa, KanadassaEtelä-Afrikassa, Intiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Irlantiin

Millaista on opiskella Irlannissa?

Suurin osa irlantilaisista kouluista on joko tyttö- tai poikakouluja. Hyvin tavallista on, että toisen asteen oppilaitoksia johtavat katoliset papit tai nunnat. Ulkomaalaisten oppilaiden, jotka haluavat vapautua uskonnollisesta opetuksesta (oppitunteja 1-2 viikossa), tulee ilmoittaa asiasta hakemuksensa yhteydessä.

Oppilaiden on käytettävä koulupukua ja ostettava itse koulun vaatimusten mukainen puku. 

Miksi lähteä vaihtoon Irlantiin?

AFS-oppilaat valitsivat Irlannin vaihtokohteeksi mm. seuraavista syistä:

“Halusin parantaa englannin kielitaitoa ja nostaa englannin numeroa. Myös puhuminen jännitti aina ennen vaihtoon lähtöä ja se kyllä katosi vaihdon aikana.”

“Halusin lähteä vieraaseen maahan, jossa puhuttiin englannin kieltä.”

“Minua kiinnosti englannin kielen lisäksi Irlannin luonto ja ihmiset.”

Englanninkielisen ympäristön lisäksi Irlannissa kiinnostaa sen ystävälliset ja lämminsydämiset ihmiset, kuuluisa perinnemusiikki ja -tanssit, Irlantilainen craic, oma sana hauskanpitoon ja rikas historia.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 8 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Irlannista

Irlannissa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto-oppilaaksi Irlantiin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

AFS järjestää Irlannin vaihto-oppilasohjelman yhdessä voittoa tavoittelemattoman irlantilaisen EIL-järjestön kanssa. Muista AFS:n kohdemaista poiketen, isäntäperheille maksetaan vaihto-oppilaista kulukorvausta Irlannissa vallitsevan yleisen käytännön nojalla. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia. Lisätietoa EIL:istä.

Miten hakea Irlantiin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×