Irlannin (iiriksi Éire) apilanvihreä yleisväri on antanut maalle sen lempinimen Vihreä saari. ”Smaragdisaaren” tunnelmassa on ripaus menneisyyttä ja taianomaisia tarinoita. Luonteeltaan iloiset ja sitkeät irlantilaiset ovat onnistuneet hyvin säilyttämään saarella historiansa muistomerkit. Irlannissa on kiehtova ja vaihteleva maisema. Suuri osa maasta on laidunmaana ja ylävät nummet päättyvät rantajyrkänteisiin. Atlantti on muokannut saaren rannikkoa luoden jyrkänteiden lisäksi luolia sekä kauniita hiekkarantoja. Ilmapiiri saarella vaihtelee vilkkaasta suurkaupungista Dublinista lukuisten pikkukylien idylliin.

AFS-järjestää Irlannin vaihto-oppilasohjelman yhdessä voittoa tavoittelemattoman irlantilaisen EIL- järjestön kanssa. Irlannissa vallitsevasta yleisestä käytännöstä johtuen ja muista AFS:n kohdemaista poiketen isäntäperheille maksetaan kulukorvausta heidän ottaessaan vaihto-oppilaan. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia.

Irlanti2

Vapaa-aika ja harrastukset

“Smaragrdisaarella” voit kokea niin irlantilaista tanssia, upeiden maisemien keskellä patikointia tai yksinkertaisesti paikallisen viulunsoittajan soiton kuuntelemista. Voit myös osallistua hurlingiin ja gaelilaiseen jalkapalloon, Irlannin kansallisiin urheilulajeihin! Voit harrastaa myös monia muita urheilulajeja, kuten koripalloa, jääkiekkoa, tennistä, voimistelua, uintia ja paljon muuta. Yleisiä sosiaalisia ja kulttuurisia aktiviteetteja ovat myös draama, väittelyt, tietokilpailut, näyttelyt, elokuvat, diskot ja retket.

Irlanti

Ruokakulttuuri

Irlanti on maailmankuulu perunan käytöstä ruoissa kuten irlantilainen keitto, Shepherd’s pie, pekoni ja kaali (perunoiden kanssa), boxty, coddle ja colcannon! Irlantilaisten ruokailukokemukset ovat yleensä rentoja ja epämuodollisen tunnelmallisia, ruoan perustuen laadukkaisiin paikallisiin tuotteisiin ja terveellisiin ainesosiin kanssa. Lisäksi irlantilainen keittiö kehittyy jatkuvasti upeilla uusilla resepteillä, jotka kumpuavat maan parhaista ruoanlaittokouluista ja Michelin-kokeilta, joten saat herkullisen sekoituksen perinteistä ja modernia irlantilaista keittiötä!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×