Irlannin (iiriksi Éire) apilanvihreä yleisväri on antanut maalle sen lempinimen Vihreä saari. ”Smaragdisaaren” tunnelmassa on ripaus menneisyyttä ja taianomaisia tarinoita. Luonteeltaan iloiset ja sitkeät irlantilaiset ovat onnistuneet hyvin säilyttämään saarella historiansa muistomerkit. Irlannissa on kiehtova ja vaihteleva maisema. Suuri osa maasta on laidunmaana ja ylävät nummet päättyvät rantajyrkänteisiin. Atlantti on muokannut saaren rannikkoa luoden jyrkänteiden lisäksi luolia sekä kauniita hiekkarantoja. Ilmapiiri saarella vaihtelee vilkkaasta suurkaupungista Dublinista lukuisten pikkukylien idylliin.

Kuuluisia irlantilaisia ovat mm. elokuvatähdet, Colin Farrell, Liam Neeson sekä Pierce Brosnan kuten myös muusikot Bono ja Ronan Keating.

 

AFS-järjestää Irlannin vaihto-oppilasohjelman yhdessä voittoa tavoittelemattoman irlantilaisen EILjärjestönkanssa. Irlannissa vallitsevasta yleisestä käytännöstä johtuen ja muista AFS:n kohdemaista poiketen isäntäperheille maksetaan kulukorvausta heidän ottaessaan vaihto-oppilaan. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia.

Löydä oma ohjelmasi