Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin maa: sen ympäristö vaihtelee Kalliovuorista ja preerioista karuihin rannikkoihin ja hiekkarantoihin. 

Koulunkäynti on Kanadassa joustavaa, ja valinnaisuutta opiskeltavien aineiden suhteen on paljon. Vaihto-oppilaat pitävät yleensä siitä, että kanadalaisissa kouluissa on paljon erilaisia aktiviteetteja niin lounasaikaan kuin iltapäivälläkin. Myös mahdollisuutta harrastaa talviurheilua arvostetaan. Kanadassa ei ole samalla tavalla julkista liikennettä kuin Euroopassa, joten vaihto-oppilaat joutuvat pyytämään isäntäperheitään kyyditsemään heitä. Isäntäperheet ovat tottuneet tähän, mutta vaihto-oppilaille tämä on usein uutta.

Vaikka Kanada on kaksikielinen maa, vaihto-oppilaiden ympäristö ei ole kaksikielinen vaan pääosin ranskan- tai englanninkielinen. Kanada on ympäristönä varsin monikulttuurinen, sillä läsnä ovat brittien ja ranskalaisten jälkeläisten lisäksi inuiitti- ja kiinalaistaustaiset kanadalaiset. Kanadalaiset nuoret ovat usein mukana jossakin koulun järjestämässä kerhossa ja lisäksi usealla on työpaikka.

Kysyttävää Kanadasta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

Canada-Sara-Airola-5

Sara, ranskankielinen Kanada 2016-2017

Vaihtoni kolme kohokohtaa olivat ehdottomasti:

  1. AFS tapaamiset kuukausittain
  2. Aktiviteetit koulussa kuten urheilutapahtumat ja “prom”
  3. Kaverit, joita sain rutkasti vaihtovuoteni aikana!

Minut tavoittaa helposti sähköpostilla tai tekstiviestillä /WhatsAppissa: 0440717477

Canada-Sara-Airola-6

Kanadaan vaihtoon

Isäntäperhe ja yhteisö

Saatat asua pienessä kaupungissa, maalla tai jopa farmilla. Kanadassa vanhemmat yleensä jakavat kotityöt ja lapset auttavat päivittäisissä askareissa ja ruoan valmistuksessa. Kanadalaiset perheet ovat hyvin erilaisia, joten saatat asua monien eri kulttuurien kanssa saman katon alla. Julkinen liikenne ei ole kovin luotettavaa, jonka takia perheet pitävät huolen että jokainen saa kyydin.

A photo posted by Pablo (@heyitspab) on

A photo posted by Nicole? (@itsme.nicole) on

Koulu

Paikalliset koulut ovat hyvin kattavia ja kaikki koulutusta tarvitset kouluikäiset lapset yritetään saada samaan rakennukseen opiskelemaan.

Katso lisää kuvia Kanadan AFS:n instasta!

Löydä oma ohjelmasi