Euroopan suosituimpiin matkailukohteisiin lukeutuva Ranska on maailmankuulu korkeakulttuuristaan, jossa elokuvat, kirjallisuus, kuvataide, musiikki, arkkitehtuuri ja ruokakulttuuri kukoistavat. Suuri ja monipuolinen maa pitää sisällään niin Pariisin, Lyonin ja Marseillen suurkaupungit, alavat tasangot, vehreän maaseudun, upeat rannikkoalueet kuin myös Alppien jylhät vuoret mukaanlukien Euroopan korkeimman vuoren Mont Blancin.

Ranska houkuttelee turisteja ympäri maailman värikkäällä historiaan ja rikkaalla kulttuuriperinnöllään. Maan moninaisuus tarjoaa jokaiselle jotakin, ja nähtävää maassa on peräti 20 UNESCO:n maailmanperintökohteen verran. Näitä ovat muun muassa Louvren taidemuseo, Notre Damen katerdaali, Versaillesin palatsi, Normandiassa sijaitseva Mont-Saint-Michel ja upea Château de Chambord.

Laura | Tours, 2017-18

“Mä olin Loiren laaksossa Tours-nimisessä kaupungissa viime vuoden ajan. Perheeseeni kuului 4 muuta lasta ja vanhemmat. Olin lukion kakkosella kirjallisuuslinjalla. Arki oli aika perhekeskeistä ja tehtiinkin tosi paljon kaikenlaista. Parhaiten on jäänyt mieleen laskettelureissu ja kavereiden kanssa vietetty lomaviikko pyöräillen Loirea. Keväällä mentiin Ranskan halki Rivieralle perheen ja mun norjalaisen kaverin kanssa.”

Ranska5

Koulu ja opiskelu

Koulupäivät alkavat yleensä 8.00 ja loppuvat 17-18.00, keskiviikot ovat yleensä vain puolipäiväisiä. Saatat osallistua tunneille myös lauantai-aamuisin. Normaalisti oppilailla on kahden viikon loma kuuden viikon koulujaksoa kohden. Ranskassa käydään koulua yleisesti ottaen kahdeksasta viiteen ja yleensä välissä on pidempi lounastauko. Koulussa vaihto-oppilaskin sijoitetaan osaksi jotakin luokkaa, jossa kaikki noudattavat samaa lukujärjestystä.

Ranska4

Isäntäperheet ja yhteisöt

Perheesi tulee tervehtimään sinua todennäköisesti poskisuukoin. Tyytyväisyys ja kiitollisuus on arvostettavaa näyttää muille. Muista auttaa perhettäsi kotiaskareissa päivittäin. Ranskaan lähtevien vaihto-oppilaiden tulee osata kieltä jo ennestään jonkin verran. Kielitaito on erittäin hyödyllinen jo siitä syystä, että suurin osa ranskalaisista osaa heikosti vieraita kieliä.  Viikonloppuisin ranskalaiset nuoret viettävät usein aikaa läheisissä puistoissa ja/tai kahviloissa. Jalka- ja koripallo ovat yleisiä harrastuksia ranskalaisille.

Ranska2

Ruokakulttuuri

Ranskalainen keittiö on yksi maailman tunnetuimmista ruokakulttuureista. Sen hienostunut rakenne, herkulliset kastikkeet ja elegantit pöytäasettelut voidaan katsoa taiteen muodoksi, ja ranskalainen ruokakulttuuri on päätynyt UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Ruokailu on hyvin tärkeää ranskalaisille. Silloin kun he eivät ole syömässä, he rakastavat ruoasta puhumista. Ranskalaiset pitävät erilaisista juustoista, maksapateesta, etanoista, krepeistä ja cassouletista (papuja ja lihaa). Ranskalaiset leivonnaiset ja juustot ovat myös kuuluisia ympäri maailmaa.

Katso lisää kuvia Ranskan AFS:n instasta!

Löydä oma ohjelmasi

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×