Ranska tunnetaan korkeakulttuurin maana, jossa elokuva, kirjallisuus, kuvataide, musiikki, arkkitehtuuri ja korkeatasoinen ruokakulttuuri kukoistavat. Ranska on maantieteellisesti verrattain suuri, ja sen alueella asuu yli 66 miljoonaa ihmistä. Ranska ulottuu Pohjanmereltä Välimerelle, joten maahan mahtuu rantamaisemaa, vuoristoa (mm. Euroopan korkein vuori, Mont Blanc) sekä alavaa tasankoa, Pariisia unohtamatta.

Ranskassa käydään koulua yleisesti ottaen kahdeksasta viiteen ja yleensä välissä on pidempi lounastauko. Koulussa vaihto-oppilaskin sijoitetaan osaksi jotakin luokkaa, jossa kaikki noudattavat samaa lukujärjestystä. Viikonloppuisin ranskalaiset nuoret viettävät usein aikaa läheisissä puistoissa ja/tai kahviloissa. Jalka- ja koripallo ovat yleisiä harrastuksia ranskalaisille.

Ranskaan lähtevien vaihto-oppilaiden tulee osata kieltä jo ennestään jonkin verran. Kielitaito on erittäin hyödyllinen jo siitä syystä, että suurin osa ranskalaisista puhuu huonosti vieraita kieliä.

Kysyttävää Ranskasta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

A post shared by Alisa Valtonen (@alisavaltonen) on

Alisan vuoden kohokohdat:

  1. uusien ystävien saaminen
  2. Pariisissa käyminen kavereiden kanssa
  3. hostperheen kanssa tehdyt matkat Saksaan ja Belgiaan.

Alisa kertoo mielellään lisää vaihtokokemuksestaan Ranskassa. Ota yhteyttä Instagrammin tai whatsappin kautta!

Laura | Tours, 2017-18

“Mä olin Loiren laaksossa Tours nimisessä kaupungissa viime vuoden ajan. Perheeseeni kuului 4 muuta lasta ja vanhemmat. Olin lukion kakkosella kirjallisuuslinjalla. Arki oli aika perhekeskeistä ja tehtiinkin tosi paljon kaikenlaista. Parhaiten on jäänyt mieleen laskettelureissu ja kavereiden kanssa vietetty lomaviikko pyöräillen Loirea. Keväällä mentiin Ranskan halki Rivieralle perheen ja mun norjalaisen kaverin kanssa.

Lauran tavoittaa:

Instagramissa: @lauramolanderr 

snapchatissa: lauramolander 

whatsappissa: +358451265220

Vilja Manninen | Ranska 2017-18

Ranska vaihto-oppilas

TOP 3

  1. Tutustuin moniin uusiin ihmisiin
  2.  Opin kielen
  3.  Tutustuin kulttuuriin monipuolisesti

Minut tavoittaa:

Instagram @viljamaariaaa

sähköposti:  [email protected]

whatsapp: 0400 479879

Ranska vaihto-oppilas

Vaihtariblogi

“There was a moment I caught myself thinking that I don’t want to go home. That when I go home, I’m not going to feel like home.

That my home is not gonna be a home like it used to be.

I felt pretty lost.

But I felt awfully free and independent.”

Senjan blogi

A photo posted by AFS France (@afs_france) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Perheesi tulee tervehtimään sinua todennäköisesti poskisuukoin. Tyytyväisyys ja kiitollisuus on arvostettavaa näyttää muille. Muista auttaa perhettäsi kotiaskareissa päivittäin.

Koulu

Koulupäivät alkavat yleensä 8.00 ja loppuvat 17-18.00, keskiviikot ovat yleensä vain puolipäiväisiä. Saatat osallistua tunneille myös lauantai-aamuisin. Normaalisti oppilailla on 2 viikon loma 6 viikon koulujaksoa kohden.

Ruoka

Ruoka on hyvin tärkeää ranskalaisille. Silloin kun he eivät ole syömässä, he rakastavat ruoasta puhumista. Ranskalaiset pitävät erilaisista juustoista, maksapateesta, etanoista, krepeistä ja cassouletista (papuja ja lihaa). Ranskalaiset leivonnaiset ja juustot ovat myös kuuluisia ympäri maailmaa.

Katso lisää kuvia Ranskan AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×