Belgia on tunnettu hyvästä suklaasta ja pääkaupungistaan Brysselistä, joka on Euroopan hallinnollinen keskus. 

Etelä-Belgian Valloniassa puhutaan ranskaa ja pohjoisen Flanderissa hollantia. Bryssel oli alun perin hollanninkielinen, mutta muuttoliikkeen myötä suurin osa brysseliläisistä puhuu äidinkielenään ranskaa. Belgiassa toimii niin ranskan- kuin flaaminkielinen AFS.

Flanderissa puhutaan flaamia, joka on hollannin murre. Flandersissa odotetaan vaihto-oppilaiden opiskelevan kieltä ahkerasti. Englanti auttaa kuitenkin kielenopiskelun alkuun.

Ranskankielisellä alueella toivotaan, että vaihto-oppilaat osaisivat jo saapuessaan jonkin verran ranskaa.

BFL-HS-architecture-belgium-1-1024×678

Ihmiset ja yhteisöt

Belgialaiset ovat joustavia, vaatimattomia ja avarakatseisia.  Julkinen liikenne Belgiassa on hyvin suunniteltua ja turvallista, joka mahdollistaa sinua tutustumaan maahan paremmin, aina kun saat siihen mahdollisuuden. Pyöräily on myös hyvin yleistä.

_DSC1444

Koulut

Belgiassa on monenlaista toisen asteen koulutusta. Suuri osa on lukiota vastaavia yleissivistäviä kouluja ja ammattiin valmistavia oppilaitoksia, mutta Belgiassa on myös näiden kahden välimuoto, jossa on enemmän käytännönläheisyyttä. Koulu ei kuitenkaan valmistuta ammattiin. Joissain koulussa keskitytään yleissivistävän koulutuksen lisäksi taiteisiin.

_DSC1645

Tapahtumat ja harrastukset

Erilaiset myyjäiset, tapahtumat ja juhlaparaatit ovat tyypillisiä niin isoissa kuin pienissä kaupungeissa. Urheilulajeista suosittuja ovat mm. jalkapallo, pyöräily, tennis ja uinti.

BFL-HS-belgian-frites-822×1024

Ruokakulttuuri

Belgialainen keittiö on paljon enemmän kuin vain suklaata ja olutta – voit nauttia vohveleista ja ranskalaisista, simpukoista ja palapaistista perunoiden ja leivän kanssa. Belgialaiset eivät syödessä turhia hötkyile ja monissa perheissä on tärkeää syödä yhdessä, etenkin illallinen.

Instagram

Hollanninkielisen Belgian Instagram

Ranskankielisen Belgian Instagram

View this post on Instagram

A post shared by AFS Belgique (@afsbelgique) on

Löydä oma ohjelmasi

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×