years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Belgia – pieni, monikulttuurinen maa keskellä Länsi-Eurooppaa Saksan ja Ranskan kainalossa. Sen pohjoisosassa puhutaan hollantia (Flanderi), eteläosassa ranskaa (Vallonia) ja pääkaupungissa Brysselissä näitä kumpaakin. Belgiaan voi lähteä sekä ranskan- että flaaminkieliseen vaihtoon.

Belgia on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä RanskanAlankomaiden, ItävallanSveitsin, Saksan ja muiden maiden kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Belgiaan AFS ranskankielinen

Millaista on opiskella ranskankielisessä Belgiassa?

Tässä vaihto-ohjelmassa vaihto-oppilaat sijoitetaan ranskankieliselle alueelle Valloniaan tai Brysseliin, isäntäperheen asuinpaikan mukaan.  Maassa on sekä julkisia että yksityisiä kouluja, mutta AFS-oppilaat sijoitetaan yleensä julkisiin kouluihin. Belgialaisten koulujen opettajat ovat vaativia, joten korkeita arvosanoja on vaikea saada. Koulupäivä kestää yleensä maanantaista perjantaihin klo 8–16. Puolenpäivän aikaan on tunnin lounastauko ja päivän aikana kaksi 15 minuutin taukoa. Keskiviikko-iltapäivät ovat belgialaisissa kouluissa vapaita.

Pakollisia kursseja ovat ranska, maantiede, historia, matematiikka, fysiikka, biologia, kemia, liikunta ja uskonto (tai moraali). Opiskelijat voivat halutessaan painottaa opinnoissaan yhtä tai kahta lukuainetta ottamalla lisää tämän oppiaineen viikkotunteja. Koulut tarjoavat harvoin opetuksen ulkopuolisia aktiviteetteja.

Miksi vaihtoon ranskankieliseen Belgiaan?

AFS-oppilaat valitsivat ranskankielisen Belgian vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Olin aikaisemmin opiskellut ranskaa ja halusin kehittyä sen puhumisessa.”

“Valitsin Belgian, koska minua kiinnosti sen kulttuuri ja sijainti.”

“Olin kauan miettinyt, että olisi kiva lähteä vaihtoon oppimaan uutta kieltä ja kulttuuria, sekä ylipäätään kokemaan uutta.”

“Belgia on pieni maa ja vaihdon aikana ehtii nähdä paljon paikkoja ja matkustaa helposti Euroopassa.”

Ranskankielisen ympäristön lisäksi Belgiassa kiinnostaa sen rikas ja monivaiheinen historia, kauniit kaupungit ja vaikuttava arkkitehtuuri, sekä ruokakulttuuri ja taide. Sinulla on erinomainen mahdollisuus kokea unohtumaton vuosi!

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 8 kuukautta, jotta vaihto ranskankielisessä Belgiassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Belgiasta

Belgiassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto-oppilaaksi Belgiaan AFS ranskankielinen

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Belgiaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×