years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Tutustu ranskankielisen Belgian elämänmenoon!

Belgia on pieni, monikulttuurinen maa Saksan ja Ranskan kainalossa. Sen pohjoisosassa puhutaan hollantia (Flanderi), eteläosassa ranskaa (Vallonia) ja pääkaupungissa Brysselissä näitä kumpaakin. Idässä on pikkuruinen saksankielinen alue. Belgiassa toimii sekä ranskan- että flaaminkielinen AFS. Maassa on tarjolla kauniita maisemia, herkullisia ruokia suklaakonvehdeista simpukoihin sekä avoimia ihmisiä, jotka ovat tunnettuja huumorintajustaan.

Lue lisää elämästä Belgiassa!

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella ranskankielisessä Belgiassa?

Millaista on opiskella ranskankielisessä Belgiassa?

Belgiassa käydään kuusi vuotta peruskoulua (6–12-vuotiaat) ja sen jälkeen yläkoulua (12–18-vuotiaat). Maassa on sekä julkisia että yksityisiä kouluja, mutta AFS-oppilaat sijoitetaan yleensä julkisiin kouluihin. Belgialaisten koulujen opettajat ovat vaativia, joten korkeita arvosanoja on vaikea saada. Koulupäivä kestää yleensä maanantaista perjantaihin klo 8–16. Puolenpäivän aikaan on tunnin lounastauko ja päivän aikana kaksi 15 minuutin taukoa. Keskiviikko-iltapäivät ovat belgialaisissa kouluissa vapaita.

Pakollisia kursseja ovat ranska, maantiede, historia, matematiikka, fysiikka, biologia, kemia, liikunta ja uskonto (tai moraali). Opiskelijat voivat halutessaan painottaa opinnoissaan yhtä tai kahta lukuainetta ottamalla lisää tämän oppiaineen viikkotunteja. 

Koulut tarjoavat harvoin opetuksen ulkopuolisia aktiviteetteja. 

Ranskankieliseen Belgiaan vaihtoon: hyvä tietää

Ranskankieliseen Belgiaan vaihtoon: hyvä tietää

Lähtiessäsi vaihtoon ranskankieliseen Belgiaan sinulta edellytetään ranskan kielen perustaitoa (ranska A1 tai vähintään 2 vuoden ranskan kielen kurssit).

Tässä vaihto-ohjelmassa vaihto-oppilaat sijoitetaan ranskankieliselle alueelle Valloniaan tai Brysseliin, isäntäperheen asuinpaikan mukaan. 

Belgiassa on hyvin vähän kasvissyöjiä ja vegaaneja, minkä vuoksi vegaaneille tai kasvissyöjille saattaa olla vaikeampaa löytää isäntäperhettä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä estä vaihtoon hakemista.

Vaihto-oppilaan on maksettava 25 €:n oleskelulupa Belgiaan saapuessaan.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

5 syytä lähteä vaihtoon ranskankieliseen Belgiaan

5 syytä lähteä vaihtoon ranskankieliseen Belgiaan

 1. Rikas, monivaiheinen historia
 2. Kauniit kaupungit ja vaikuttava arkkitehtuuri
 3. Ranskankielinen ympäristö
 4. Ruokakulttuuri ja taide
 5. Mahdollisuus kokea unohtumaton vuosi

Pyydä lisätietoa ranskankielisen Belgian vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa