years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Kuvankaunis Itävalta tarjoaa unohtumattomia elämyksiä

Euroopan sydämessä sijaitseva Itävalta on pieni maa, jossa on kuvankaunista luontoa, kiinnostavaa kulttuuria ja vieraanvaraisia ihmisiä. Itävallan länsi- ja eteläosaa hallitsevat upeat Alpit. Vuoristo peittää Itävallan pinta-alasta lähes kaksi kolmasosaa. Mitä korkeammalle kapuaa, sitä enemmän kasvillisuus muuttuu: värikkäiden alppikasvien koristamat rinteet vaihtuvat vuoristoniityiksi ja lopulta vastassa on vain karu kallio tai jää.

Itävallan kumpuilevassa itä- ja pohjoisosassa voi ihastella viinitarhoja, joiden halki Tonava kiemurtelee. Maa on yksi Euroopan metsäisimmistä. Itävallan poikki matkatessasi näet sankkojen metsien ohella myös kristallinkirkkaita järviä. Maassa on neljä vuodenaikaa. Lämpötilat vaihtelevat talven -20 °C:sta kesän reilusti yli 30 °C:seen. 

Monet Itävallan näyttävät linnat, palatsit ja kirkot ovat peräisin suurvaltakaudelta. Komean arkkitehtuurin lisäksi Itävalta hurmaa musiikkitarjonnallaan. Ja kahvilat herkkuineen – ne ovat aivan oma lukunsa. 

Lue lisää elämästä Itävallassa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Itävallassa?

Millaista on opiskella Itävallassa?

Kouluvuosi alkaa Itävallassa syyskuussa ja päättyy heinäkuussa. Koulupäivä kestää yleensä kello aamukahdeksasta yhteen tai kahteen. Joskus tunteja saattaa olla myöhemmin iltapäivällä, ei kuitenkaan päivittäin. Useimmilla alueilla ei käydä koulua lauantaisin. Mikäli lauantai on koulupäivä, oppitunnit ovat klo 8–12. 

Kaikissa kouluissa opetetaan saksaa, englantia, matematiikkaa, maantiedettä, historiaa, taiteita, uskontoa, liikuntaa, kemiaa, fysiikkaa, psykologiaa/filosofiaa ja biologiaa. Oppilaitokset saattavat kuitenkin painottaa tarjonnassaan kieliä, luonnontieteitä tai taiteita, ja antaa niihin liittyviä tunteja.

Koulut voivat järjestää monia opintojen ulkopuolisia aktiviteetteja, kuten hiihtoretkiä, kuorolaulua, orkesteritoimintaa, joukkueurheilua, teatteria, jalkapalloa tai vaikka Wienin-viikon.

Itävaltaan vaihtoon: hyvä tietää

Itävaltaan vaihtoon: hyvä tietää

Sinun tulee osata saksaa A1-tasoisesti lähtiessäsi Itävaltaan vaihtoon. AFS järjestää Itävallassa vaihto-opiskelijoille kahden ensimmäisen kuukauden aikana saksan kielen opetusta, jotta kielen puhuminen helpottuisi. Tämä on pakollinen osa ohjelmaa; osallistumismaksu on 50 €.

Vaikka itävaltalaisissa perheissä syödään paljon lihaa, kasvissyöjille on helppo löytää isäntäperheitä. Itävalta ei pysty tarjoamaan vaihtopaikkaa vegaaneille.

Itävallassa sinulla on oltava oma tietokone koulua varten.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Itävaltaan

5 syytä lähteä vaihtoon Itävaltaan

 1. Värikäs historia ja paikalliset perinteet
 2. Häkellyttävät maisemat: vuoria, metsiä, peltoja, järviä, niittyjä ja viinitarhoja
 3. Lämminsydämiset ihmiset
 4. Saksankielinen ympäristö
 5. Mahdollisuus kokea uskomaton vuosi

Pyydä lisätietoa Itävallan vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa