years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Euroopan sydämessä sijaitseva Itävalta on pieni maa, jossa on kuvankaunista luontoa, kiinnostavaa kulttuuria ja vieraanvaraisia ihmisiä. Itävallan länsi- ja eteläosaa hallitsevat upeat Alpit. Vuoristo peittää Itävallan pinta-alasta lähes kaksi kolmasosaa. Mitä korkeammalle kapuaa, sitä enemmän kasvillisuus muuttuu: värikkäiden alppikasvien koristamat rinteet vaihtuvat vuoristoniityiksi ja lopulta vastassa on vain karu kallio tai jää.

Itävalta on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Saksan, Sveitsin, Italian, Belgian, Ranskan, Alankomaiden ja muiden maiden kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

  • Lennot edestakaisin
  • Isäntäperhe
  • Koulupaikka
  • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
  • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
  • 24/7 Hätäpäivystys
  • Koulukyydit
  • Apu hakuprosessissa
  • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
  • Lähtöorientaatioleiri
  • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
  • Paluuorientaatioleiri
Vaihto-oppilaaksi Itävaltaan

Millaista on opiskella Itävallassa?

Kouluvuosi alkaa Itävallassa syyskuussa ja päättyy heinäkuussa. Koulupäivä kestää yleensä kello aamukahdeksasta yhteen tai kahteen. Joskus tunteja saattaa olla myöhemmin iltapäivällä, ei kuitenkaan päivittäin. Useimmilla alueilla ei käydä koulua lauantaisin. Mikäli lauantai on koulupäivä, oppitunnit ovat klo 8–12. 

Kaikissa kouluissa opetetaan saksaa, englantia, matematiikkaa, maantiedettä, historiaa, taiteita, uskontoa, liikuntaa, kemiaa, fysiikkaa, psykologiaa/filosofiaa ja biologiaa. Oppilaitokset saattavat kuitenkin painottaa tarjonnassaan kieliä, luonnontieteitä tai taiteita, ja antaa niihin liittyviä tunteja.

Itävallassa sinulla on oltava oma tietokone koulua varten.

Miksi vaihtoon Itävaltaan?

AFS-oppilaat valitsivat Itävallan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Olin kiinnostunut Itävallan kulttuurista ja halusin päästä tutustumaan siihen paremmin.”

“Erityisesti maan sijainti viehätti minua! Se on lähellä monia maita ja olin aina halunnut päästä käymään Alpeilla.”

“Halusin saksankieliseen maahan, sillä olen opiskellut saksaa. Saksassa on kuitenkin tultu jo käytyä, joten valitsin Itävallan vaihtelun vuoksi.”

“Halusin päästä kokemaan millaista on elää toisessa maassa ja toisessa kulttuurissa uuden kielen ja ihmisten kanssa.”

Tämän lisäksi Itävallassa kiinnostaa sen värikäs historia ja paikalliset perinteet, häkellyttävät maisemat: vuoria, metsiä, peltoja, järviä, niittyjä ja viinitarhoja ja maan saksankielinen ympäristö. Myös ihmiset ovat erittäin lämminsydämisiä.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 6 kuukautta, jotta vaihto Itävallassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihtoon Itävaltaan

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Itävaltaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×