years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Hurmaannu italialaisesta keittiöstä, muodista ja henkeäsalpaavista maisemista! Italiasta tulee monille ensimmäisenä mieleen pizza, pasta ja muotiviikot. Saapasmaa on kuitenkin paljon muuta: majesteettisia vuoria, aurinkoisia saaria, hienohiekkaisia rantoja sekä siniturkoosina kimmeltäviä järviä ja meriä. Ikuinen Rooma, kanaalien Venetsia ja taiteiden Firenze ovat jo käsitteinä tuttuja. Italia on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Espanjan, Kreikan, Itävallan, Sveitsin, Portugalin, Slovakian, Tšekin ja muiden maiden kanssa.

Huomaathan, että Italiaan voi lähteä vaihtoon myös keväällä. Tämä pätee myös AFS:n muihin kevätohjelmiin Argentiinassa, Chilessä, Uruguayssa, Japanissa ja Saksassa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Italiaan

Millaista on opiskella Italiassa?

Vaihto Italiassa on erinomainen mahdollisuus kokea jotain täysin uutta. Vaihto-oppilas sukeltaa syvälle italialaiseen kulttuuriin. Hän on osa paikallista perhettä ja pääsee tutustumaan maan tapoihin, perinteisiin ja maan kieleen. Kuten muissakin AFS:n kohdemaissa koulu valitaan nuorelle isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Se voi olla joko yksityinen tai julkinen, riippuen siitä, missä perhe asuu ja missä koulussa perheen muut lapset käyvät.

Italiassa on paljon kouluja ja jokainen koulu painottaa hieman eri oppiaineita. Tämän vuoksi vaihto-oppilasta pyydetään etukäteen määrittämään mitä aineita hän haluaisi Italiassa opiskella (esim. kielet, tekniikka, tieteet jne.). Tämän perusteella pyritään löytämään koulu, jossa näitä aineita voi opiskella. 

Miksi vaihtoon Italiaan?

AFS-oppilaat valitsivat Italian vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin Italiaan, koska olen ollut siellä perheen kanssa pari kertaa lomalla ja tykkäsin siitä tosi paljon.”

“Tiesin, että Italiassa on älyttömän nättiä mihin ikinä sitten meneekään, ihmiset on mukavia ja koko tähän kulttuuriin sisälle pääseminen houkutteli.”

“Valitsin Italian, koska halusin oppia puhumaan italiaa.”

Tämän lisäksi Italiassa kiinnostaa mm. La dolce vita (“hyvä elämä”) -elämäntapa, rikas kulttuuri ja historia sekä italialainen ruoka ja ympäristö.  Tämä maa on myös tunnettu erityisesti taiteesta ja muodista! 

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 9 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Italiasta

Italiassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Italialainen isäntäperhe

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Italiaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×