years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Kiinnostaisiko metropolin syke, satumaiset saaret ja espanjan kieli? Panama sijaitsee Keski-Amerikassa, Karibianmeren ja Tyynenmeren välisellä kannaksella. Maa on jännittävä sekoitus uutta ja vanhaa. Panama on yksi AFS:n yli kymmenestä Latinalaisen Amerikan kohdemaasta yhdessä ArgentiinanKolumbianBrasilianChilen, Perun ja muiden maiden kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihto Panamassa

Millaista on opiskella Panamassa?

Kuten muissakin AFS:n kohdemaissa koulu valitaan nuorelle isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Se voi olla joko yksityinen tai julkinen, riippuen siitä, missä perhe asuu ja missä koulussa perheen muut lapset käyvät. Useimmissa kouluissa pidetään luentoja joka päivä aamuisin tai iltapäivisin, eri oppilasryhmille omansa. AFS toivoo, että vaihto-oppilaat osallistuisivat aamuluennoille, jotta iltapäivällä olisi aikaa muille aktiviteeteille. Koulupäivä voi alkaa jo klo 6.45 ja päättyä klo 13. Keskipäivällä pidetään lyhyt tauko, jonka aikana oppilailla on mahdollisuus ostaa välipala.

Jokaisen lukuvuoden opetussuunnitelmaan kuuluu noin 16 oppiainetta, ja aikataulu vaihtelee päivittäin. Suurin osa oppilaista voi valita oman suuntautumisvaihtoehtonsa, joka tarjoaa tietyt oppiaineet. Yksittäisiä aineita ei voi valita. Tavallisia suuntautumisvaihtoehtoja ovat luonnontieteet, kaupalliset aineet ja humanistiset aineet.

Miksi Panamaan vaihtoon?

AFS-oppilaat valitsivat Panaman vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin maahan, jossa voi opetella espanjaa, mutta Espanja oli liian lähellä.”

Olin päättänyt, että haen vaihtoon niin kauas kun pääsen ja halusin oppia täysin uuden kielen.

Espanjankielisen ympäristön lisäksi Panamassa kiinnostaa sen moni-ilmeinen kulttuuri, vieraanvarainen yhteisö ja koskemattomat rannat.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 11 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Latinalaisesta Amerikasta

Latinalaisessa Amerikassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihdossa Panamassa

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Panamaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×