years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Vaihto Argentiinassa tuo tuulahduksen luontoelämyksiä ja lämpimiä ihmisiä elämään. Argentiina, yhdessä muiden AFS:n Latinalaisen Amerikan kohdemaiden kanssa, on suosittu sen eksoottisen kulttuurin ja ilmiömäisen luonnon takia. AFS-oppilaiden suosikkeja ovat Argentiinan lisäksi mm. Uruguay, Kolumbia, Meksiko, Chile ja Costa Rica. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Huomaathan, että Argentiinaan voi lähteä vaihtoon myös keväällä! Tämän lisäksi AFS järjestää keväällä alkavia ohjelmia Chilessä, Uruguayssa, Saksassa, Italiassa ja Japanissa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Koulu Argentiinassa

Millaista on opiskella Argentiinassa?

Vaihto Argentiinassa on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osaksi latinalaista kulttuuria ja oppia espanjan kieli. Perheen kanssa vietetään paljon aikaa, koulupäivät ovat lyhyempiä ja Argentiinassa oppilaat saavat valita oppiaineensa vapaasti, eikä heidän tarvitse noudattaa maan opetussuunnitelmaa.

Lukuvuosi kestää Argentiinassa maaliskuusta joulukuuhun, ja sen pituus on noin 200 päivää. Vaihto-oppilaat opiskelevat joko julkisissa tai yksityisissä kouluissa riippuen isäntäperheen asuinpaikasta. Usein perheen toiset lapset käyvät tiettyä koulua ja oppilas pyritään saamaan samaan kouluun sisarusten kanssa.

Miksi vaihtoon Argentiinaan?

AFS-oppilaat valitsivat Argentiinan kohdemaaksi, koska

Olin päättänyt, että haen vaihtoon niin kauas kun pääsen ja halusin oppia täysin uuden kielen.

Halusin maahan, jossa voi puhua espanjaa, koska osasin sitä jo vähän. En kuitenkaan halunnut jäädä Eurooppaan

Olin kuullut toiselta vaihto-oppilaalta, joka oli Argentiinassa, että siellä on ihania ihmisiä ja paljon nähtävää.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta, jotta vaihto Argentiinassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Paras aika lähteä vaihtoon Argentiinaan on keväällä, jolloin paikallinen lukuvuosi alkaa. Oppilas pääsee silloin helpoiten kiinni koulun rytmiin. Toki vaihtoon lähteminen syksyllä on myös mahdollista.

Oppilaiden kokemuksia Argentiinasta

Argentiinassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Argentiina vaihto-oppilaat

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Argentiinaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×