years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Värikäs Kolumbia kullan ja kahvin maa saattaa viedä sydämesi. Kolumbian nykyinen väestö on sekoitus eurooppalaisten jälkeläisiä, afrikkalaisia ja intiaaneja. Maan rajojen sisään mahtuu mm. Andien lumihuippuisia vuoria, Amazonin sademetsää ja Karibianmeren aurinkoisia hiekkarantoja. Puitteet seikkailuille ovat todella kohdallaan!

Kolumbia on yksi AFS:n yli kymmenestä Latinalaisen Amerikan kohdemaasta yhdessä Argentiinan, BrasilianChilenPerun, Panaman ja muiden maiden kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Kolumbiassa vaihdossa

Millaista on opiskella Kolumbiassa?

Vaihto Kolumbiassa on erinomainen mahdollisuus kokea jotain täysin uutta. Vaihto-oppilas sukeltaa syvälle kolumbialaiseen kulttuuriin. Hän on osa paikallista perhettä ja pääsee tutustumaan maan tapoihin, perinteisiin ja kieleen. Kuten muissakin AFS:n kohdemaissa koulu valitaan nuorelle isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Se voi olla joko yksityinen tai julkinen, riippuen siitä, missä perhe asuu ja missä koulussa perheen muut lapset käyvät.

Kolumbiassa lukuvuosi kestää joko helmikuusta marraskuuhun tai elokuusta kesäkuuhun. Monet oppilaitokset ovat katolisia, ja tyttö- ja poikakoulut ovat yleisiä. Lähes kaikissa lukioissa on käytössä koulupuvut. Koulut saattavat tarjota oppilaille myös lisäaktiviteetteja, esimerkiksi harrastustoimintaa tai retkiä.

Miksi Kolumbiaan vaihtoon?

AFS-oppilaat valitsivat Kolumbian vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin maahan, jossa voi opetella espanjaa, mutta Espanja oli liian lähellä.”

Olin päättänyt, että haen vaihtoon niin kauas kun pääsen ja halusin oppia täysin uuden kielen.

Espanjankielisen ympäristön lisäksi Kolumbiassa kiinnostaa rento elämäntapa, vieraanvarainen yhteisö, ainutlaatuinen luonto ja miellyttävä ilmasto.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta, jotta vaihto Kolumbiassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

AFS-toimistoon kannattaa kuitenkin olla yhteydessä jo mahdollisimman aikaisin, jotta vaihdon sopivasta ajankohdasta voidaan yhdessä keskustella.

Oppilaiden kokemuksia Latinalaisesta Amerikasta

Latinalaisessa Amerikassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Kolumbiaan vaihtoon

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Kolumbiaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×