years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe uskomaton seikkailu Brasiliassa – Luvassa luonnonihmeitä, lattarimusiikia ja värikästä kulttuuria. Brasilia, Etelä-Amerikan suurin ja väkirikkain maa, on tunnettu huikeasta luonnostaan ja vilkkaasta kaupunkielämästään. Se on yksi AFS:n yli kymmenestä Latinalaisen Amerikan kohdemaista yhdessä Argentiina, Kolumbian, Chilen, Panaman, Paraguayn ja muiden maiden kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Brasilian oppilaat

Millaista on opiskella Brasiliassa?

Vaihto Brasiliassa on erinomainen mahdollisuus kokea jotain täysin uutta. Vaihto-oppilas sukeltaa syvälle brasilialaiseen kulttuuriin. Hän on osa paikallista perhettä ja pääsee tutustumaan maan tapoihin, perinteisiin ja kieleen. Kuten muissakin AFS:n kohdemaissa koulu valitaan nuorelle isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Se voi olla joko yksityinen tai julkinen, riippuen siitä, missä perhe asuu ja missä koulussa perheen muut lapset käyvät.

Vaihto-oppilas sijoitetaan tavallisesti lukion 2. tai 3. luokalle. Lukuvuosi kestää helmi-maaliskuusta joulukuuhun, ja heinäkuussa on 2-3 viikon talviloma. Suurin osa oppilaista käy koulua maanantaista perjantaihin, joko aamulla tai illalla. Kolmannen vuoden opiskelijoiden kohdalla tai kokeiden aikana näistä ajoista voidaan poiketa.

Miksi Brasiliaan vaihtoon?

AFS-oppilaat valitsivat Brasilian vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin maahan, jossa voi opetella espanjaa, mutta Espanja oli liian lähellä.”

Olin päättänyt, että haen vaihtoon niin kauas kun pääsen ja halusin oppia täysin uuden kielen.

Tämän lisäksi Brasiliassa kiinnostaa sen rikas kulttuuri, huikea luonto ja todella vieraanvaraiset asukkaat.

Oppilaan tulee olla 15-18 vuotta, jotta vaihto Brasiliassa on mahdollinen.

AFS-toimistoon kannattaa kuitenkin olla yhteydessä jo mahdollisimman aikaisin, jotta vaihdon sopivasta ajankohdasta voidaan yhdessä keskustella.

Oppilaiden kokemuksia Brasiliasta

Brasiliassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon Brasiliaan

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Brasiliaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon