years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe uskomaton seikkailu Brasiliassa: luvassa luonnonihmeitä, lattarimusiikia ja värikästä kulttuuria

Brasilia, Etelä-Amerikan suurin ja väkirikkain maa, on tunnettu huikeasta luonnostaan ja vilkkaasta kaupunkielämästään. Iguassun henkeäsalpaavat vesiputoukset ja Amazonin mahtava sademetsä ovat maailmanluokan ihmeitä. Myös Copacabanan ja Ipaneman rannat sekä Pantanalin suot ovat lajissaan ainutlaatuisia. Rio de Janeirossa järjestetään vuosittain maailmankuulut sambakarnevaalit, mutta muuallakin törmäät takuuvarmasti lukuisiin värikkäisiin festivaaleihin. 

Monikulttuurisessa Brasiliassa asuu alkuperäiskansoja, portugalilaisia, eurooppalaisia ja afrikkalaisia. Maassa kuulee puhuttavan useita kieliä ja murteita erilaisin aksentein. Tämän vuoksi paikalliset suhtautuvat avoimen ystävällisesti vierasmaalaisiin. Valitsemalla vaihtokohteeksesi Brasilian voit kokea paikan päällä, miksi brasilialaisia pidetään vieraanvaraisina.

Lue lisää vaihtovuodesta Brasiliassa!

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Brasilian oppilaat

Millaista on opiskella Brasiliassa?

Brasilialaisessa koulutusjärjestelmässä on kolme tasoa: 9-vuotinen peruskoulu, kolme vuotta kestävä lukio ja korkeakoulut (yliopistot). 

Vaihto-oppilas sijoitetaan tavallisesti lukion 2. tai 3. luokalle. Lukuvuosi kestää helmi-maaliskuusta joulukuuhun, ja heinäkuussa on 2-3 viikon talviloma. Suurin osa oppilaista käy koulua maanantaista perjantaihin, joko aamulla tai illalla. Kolmannen vuoden opiskelijoiden kohdalla tai kokeiden aikana näistä ajoista voidaan poiketa.

Brasilian vaihto-oppilaat

Brasiliaan vaihtoon: hyvä tietää

Brasilian virallinen kieli on portugali. Sinun ei kuitenkaan tarvitse osata portugalia vaihtoon lähtiessäsi, vaan englannin C1-taso riittää. Olisi silti hyvä, jos olisit kiinnostunut oppimaan portugalia.

AFS toimii vapaaehtoisten voimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

rio de janeiro

5 syytä lähteä vaihtoon Brasiliaan

 1. Koe rikas ja moni-ilmeinen kulttuuri
 2. Ihastu huikean upeaan luontoon
 3. Turvallinen ja vieraanvarainen yhteisö odottaa sinua
 4. Opi uusi kieli ja harjoita samalla englantiasi
 5. Luvassa saattaa olla unohtumattomia seikkailuja

Pyydä lisätietoa Brasilian vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa