years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Paraguay on reilun seitsemän miljoonan asukkaan sisämaavaltio Etelä-Amerikassa, päiväntasaajan alapuolella. Se on yksi AFS:n yli kymmenestä Latinalaisen Amerikan kohdemaasta yhdessä mm. Argentiinan, Perun, Meksikon, Kolumbian, Brasilian ja Chilen kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Paraguayhin

Millaista on opiskella Paraguayssa?

Vaihto Paraguayssa – maassa josta kaikki eivät edes tiedä – on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea uutta, sukeltaa täysin uuteen kulttuuriin ja oppia espanjan kieltä. Ympäröi itsesi kaksikielisellä kulttuurilla ja maan monipuolisella luonnolla.

Vaihto-oppilaat käyvät joko julkista tai yksityistä koulua isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Paraguaylaisista kouluista 78 % on julkisia, 14 % yksityisiä ja 8 % valtion tukemia yksityisiä oppilaitoksia. Koska Paraguay on kaksikielinen maa, molemmat viralliset kielet – espanja ja guarani – ovat paikallisille nuorille pakollisia oppiaineita. Vaihto-oppilaat voivat halutessaan opiskella koulun lisäksi myös arkielämässään guarania.

Miksi vaihtoon Paraguayhin?

AFS-oppilaat valitsivat Paraguayn vaihtokohteeksi, koska:

“Halusin lähteä vaihtoon maahan, joka oli minulle täysin uusi tuttavuus. 

“Halusin oikeasti oppia puhumaan espanjaa.”

“Halusin ympäröidä itseni täysin uudella kulttuurilla, ruoalla ja maisemilla.”

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 6 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

AFS-oppilaat aloittavat opiskelunsa yleensä 10., 11. tai 12. luokalla. Jokaisella koululla on valtuudet päättää, mille tasolle AFS:n oppilas on mahdollista ilmoittaa. Useimmiten nuori opiskelee ikänsä perusteella määräytyvällä, lähimmällä saatavilla olevalla tasolla.

Oppilaiden kokemuksia Latinalaisesta Amerikasta

Latinalaisessa Amerikassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto Chilessä

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Paraguayhin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×