Paraguay on maa, jossa on pitkät perinteet, intohimoinen suhtautuminen jalkapalloon ja paljon kiehtovaa luonnonkauneutta. Maantieteellisesti Paraguay on pienehkö sisämaavaltio, joka sijaitsee Paraguay-joen ympärillä.

Suurin osa asukkaista on espanjalaisten ja guarani-intiaanien jälkeläisiä. Alkuperäisestä guarani-kulttuurista ei ole enää jäljellä kuin kieli, mutta sitä ymmärtää noin 90 prosenttia väestöstä. Espanja on hyvin laajalti puhuttu ja ymmärretty kieli Paraguayssa, mutta yleisin puhuttu kieli on kuitenkin jopará, joka on espanjasta ja guaranista muodostunut sekakieli.

Kaikenikäiset paraguaylaiset tanssivat mielellään, eikä ole harvinaista, että kotonakin järjestetään juhlia, joissa pääasia on tanssiminen. Paikalliset suhtautuvat vieraisiin avoimesti ja ystävälliseti ja esittelevät omaa kulttuuriaan mielellään. Paraguaylaiset teinit viettävät yleensä viikonloput suuressa porukassa pelaillen pallopelejä, istuen picnicillä ja tanssien puistoissa.

Suuri osa ihmisistä Paraquayssa ovat mestizoja, eli eurooppalaisten ja intialaisten sekoitusta. Monet puhuvat myös usempaa kieltä, espanjaa ja guarania. Ihmiset ovat yleisesti hyvin vieraanvaraisia ja nauttivat rauhallisesta ja kiireettömästä elämästä. Paraquaylaisia perinteitä ovat kansallistaide, käsityötaidot, musiikki, soittimet ja tanssiminen. Perheet ovat paraquaylaisen yhteisön keskipiste. Perheet ovat hyvin perinteellisiä ja suojelevia lapsiansa, erityisesti tyttäriänsä kohtaan. Monet tapahtumat, kuten lomat ja viikonloput vietetään yleensä perheen kesken.

Paraguay2

Koulu ja opiskelu

Paraguaylaiset nuoret pitävät akateemista menestystä suuressa arvossa, ja he käyttävät arkipäivisin vapaa-aikaansa omistautuakseen läksyilleen.
Kuten monissa Etelä-Amerikan maissa, kouluvuosi Paraguayssa alkaa helmikuun puolivälissä ja päättyy marraskuuhun, ja heinäkuussa on kahden viikon lukuloma. Vaihto-oppilaat sijoitetaan joko julkiseen tai yksityiseen kouluun. Oppituntien jälkeen voit käyttää vapaa-aikaasi osallistumalla yhteisötoimintaan tai tutustua paraguaylaiseen kulttuuriin uusien ystäviesi kanssa.

Paraguay

Isäntäperheet ja yhteisöt

Perheet ovat Paraguayn kulttuurin keskiössä. Perheet ovat usein hyvin perinteisiä ja suojelevia lapsiaan ja erityisesti tyttäriään kohtaan. Esimerkiksi teinipojilla on monesti paljon vapaammat aikarajat kuin heidän sisarillaan. Useimmat sosiaaliset tapahtumat, lomat ja viikonloput ovat perhetapahtumia. Paraguaylaiset ovat hyvin vieraanvaraisia, ja keskustelu on kansallinen ajanviete. Paraguayn kulttuurissa lasten valvominen ja talouden hoitaminen ovat yleensä vaimojen vastuulla, kun taas miehet ovat enemmän työllistettyjä kodin ulkopuolella.

Paraguay3

Ruokakulttuuri

Paraquayssa syödään paljon lihaa, jota tuotetaan paikallisesti suuria määriä. Maissi, riisi, peruna ja vehnä ovat tärkeitä ruoanlähteitä, kuten myös hedelmät. Suosituin annos on Sopa Paraquaya, joka on kananmunaan, maitoon, juustoon ja sipuliin tehty maissijauhekakku. Muita paraguaylaisten suosikkeja ovat empanadat, chipat. Juomapuolen suosikkeja ovat kylmä yrttitee tereré ja kuuma yrttitee mate. Ateriat ovat perheenkeskeistä aikaa, erityisesti sunnuntaisin. Paraguayssa kauppiaat myyvät ruokaa kaduilla lähes missä tahansa, ja on yleistä, että ihmiset syövät ja juovat ateriansa julkisilla aukioilla.

Paraguaylaiset ovat tottuneet suuriin aterioihin lounaalla ja illallisella, mutta aamiainen on yleensä nopea ja kevyt (maitoa, kahvia tai teetä ja leipää). Paraguaylaiset perheet syövät päivän pääateriansa yhdessä, ja sunnuntaisin laajennettu perhe kokoontuu päivälliselle.

Katso lisää kuvia Paraguayn AFS:n Instasta!

View this post on Instagram

A post shared by AFS Paraguay (@afs_paraguay) on

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×