Honduras on trooppinen ja vuoristoinen maa Keski-Amerikassa. Maan köyhyydestä huolimatta hondurasilaiset ovat ystävällisiä ihmisiä ja heidän elämänasenteensa on rento. Hondurasissa on yli kaksitoista luonnonpuistoa ja  yhdeksän kymmenestä hondurasilaisesta on mestitsejä eli eurooppalaisten ja intiaanien jälkeläisiä.  Maan virallinen kieli on espanja. Erityistä hondurasilaiselle kulttuurille on, että mestitsit puhuvat itsestään intiaaneina, mutta espanjankielinen kirjallisuus ja populaarikulttuuri kuitenkin yhdistää heidät muuhun latinalaiseen maailmaan.

Hondurasilaisissa kouluissa on käytössä koulupuvut, ja on hyvin tärkeää olla aina koulussa ajallaan. Opettajien ja oppilaiden välinen suhde on usein hyvin ystävällishenkinen, ja pieni vitsailu tai halaus opettajalta ei ole mitenkään tavatonta. Hondurasilaisille perhe on tyypillisesti hyvin tärkeä. 

 

A photo posted by Anna (@koneva_) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Hondurilaiset vanhemmat suhtautuvat usein suojelevasti lapsiinsa, ja etenkin tyttäriinsä. Muista siis pitää isäntäperheesi ajan tasalla menoistasi!

A post shared by Rossella Miccoli (@la_scarlet) on

Ruoka

Hondurasilainen keittiö on herkullinen, värikäs ja vaihteleva. Ateriat sisältävät maissia, eri papulajeja, riisiä, tortilloja, hedelmiä ja mereneläviä.

Katso lisää kuvia Hondurasin AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×