Andien vuoriston keskellä sijaitseva Peru pitää sisällään niin Amazonin viidakot, upeat hiekkarannat, kuivat autiomaat, syrjäiset vuoristokylät kuin upeat kaupungit. Etelä-Amerikan historiassa merkittävää osaa näytellyt Inkavaltakunta on lähtöisin nykyisen Perun Cuscon kaupungista. Alueella sijaitsee myös maailman kuuluisimpiin lukeutuvat kadonneen sivilisaation rauniot eli Machu Picchu. Maan jännittävä historia näkyy nykyajassa, sillä perinteet ja menneisyys ovat vahvasti läsnä Perussa.

Maassa on monipuolinen väestö, johon kuuluvat muun muassa quechua-intiaanit (inkojen jälkeläiset), mestizot (alkuperäisasukkaiden ja eurooppalaisten jälkeläiset) ja Perua hallinneiden espanjalaisten jälkeläiset. Tämän monimuotoisuuden ansiosta Perussa järjestetään runsaasti perinteisiä festivaaleja ja karnevaaleja.

Peru2

Koulu ja opiskelu

Vaihto-oppilaat opiskelevat Perussa joko yksityisessä tai julkisessa oppilaitoksessa. Koulupäivä kestää yleensä kello kahdeksasta kolmeen, ja koulupuvun käyttö on yleensä pakollista. Vuodenajasta riippuen tarjolla voi olla erilaisia ​​kouluajan ulkopuolisia aktiviteetteja. Perussa järjestetään yleisesti tanssi- ja teatteriluokkia erityistilaisuuksia ja juhlapyhiä varten.

Peru1

Isäntäperheet ja yhteisöt

Perulaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan, ja kulttuuriin kuuluvat myös hellyydenosoitukset. Tyypilliseen etelä-amerikkalaiseen tapaan perhe- ja sukulaissuhteet ovat erittäin tärkeitä. Perulaiset perheet näyttävät yleisesti tunteensa avoimesti ja viettävät mielellään aikaa keskenään syödessään . Perheet ovat usein todella suojelevia lapsiensa ja etenkin tyttäriään kohtaan.

Perulaiset nuoret nauttivat hengailemisesta kahviloissa ja pelaavat jalkapalloa. Koska Perulla on niin pitkä rannikko ja paljon kauniita rantoja, surffaaminen on tullut varsin suosituksi viime vuosina. Tanssiminen on myös suosittu harrastus Perussa, ja useimmissa kouluissa on tanssiryhmiä, jotka kilpailevat keskenään.

Peru3

Ruokakulttuuri

Perulainen keittiö on tunnettu ja arvostettu ympäri maailmaa monipuolisuudestaan ja vaikutteista eri kulttuureista ympäri maailmaa. Monet ruoista ovat saaneet vaikutteita eurooppalaisista, aasialaisista, afrikkalaisista ja alkuperäiskansojen ruokakulttuureista. Perulaisen keittiön vakiotuotteita ovat riisi, perunat, kana, kala ja vihannekset. Peru tunnetaan perunoistaan, joita maassa on viljelty yli 8000 vuoden ajan, ja niitä on yli 4 000 erilaista lajiketta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×