Perun historiasta löytyvät mahtava Inkavaltio ja Espanjan siirtomaa-aika. Andien vuoristo jakaa maan kolmeen osaan: rannikkoon, vuoristoon ja trooppiseen viidakkoon. Amazon-joki lähtee Perusta. Perussa sijaitsee myös Machu Picchu, toiselta nimeltään Inkojen kadonnut kaupunki.

Perulaisissa kouluissa on käytössä koulupuvut.

Perun suurin etninen ryhmä on intiaanit, joita on lähes puolet maan väestöstä. Perun virallinen kieli on espanja, jota puhuu äidinkielenään melkein 85 prosenttia perulaisista, ja intiaanikieli ketšuaa puhuu noin 13 prosenttia väestöstä.

Ihmiset ja yhteisö

Perulaiset perheet näyttävät tunteensa avoimesti ja viettävät mielellään aikaa keskenään syödessään ja kun perhe kokoontuu yhteen. Perheet ovat usein todella suojelevia lapsiensa ja etenkin tyttäriään kohtaan.

Koulu

Menet joko yleiseen tai yksityiseen kouluun. Koulussa on usein käytössä koulupuku.

A post shared by Giulia Morelli (@_gimo99) on

Ruoka

Perulainen keittiö on tunnettu ja ihailtu ympäri maailmaa, sen runsaan valikoiman ja maailman eri kulttuurien vaikutteiden takia. Pääruoka-aineet perulaisessa keittiössä ovat riisi, perunat, kana ja vihannekset. Ruoka on melko mausteista. Peru tarjoaa omalaatuisia hedelmiään, joista vain osa kasvaa tässä kukoistavassa maassa.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×