Saksassa on noin 82 miljoonaa asukasta, joten se on Euroopan unionin runsasväkisin maa. Kulttuurit, murteet ja sääolosuhteet vaihtelevat sen mukaan, missä päin Saksaa ollaan. Saksalaiseen stereotypiaan liitetään usein järjestelmällisyys, täsmällisyys ja tietynlainen yhdistelmä suoruutta ja kohteliaisuutta.

Suurin osa saksalaisista ei asu suurissa kaupungeissa, vaan on tyypillistä, että ihmiset asuvat pienemmillä paikkakunnilla ja käyvät ehkä töissä jossakin lähellä olevassa isommassa kaupungissa. Niinpä suurin osa vaihto-oppilaistakin sijoittuu isäntäperheisiin pikkukaupungeissa.

Saksaan lähtiessä on hyvä osata jo ainakin saksan kielen alkeet, vaikka suurin osa saksalaisista puhuukin ainakin jonkin verran englantia.

 

A photo posted by AFS Deutschland (@afsdeutschland) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Perhe-elämä Saksassa on tärkeää, mutta sinulle annetaan myös paljon itsenäisyyttä. Nuoret ottavat vastuun omista asioistaan ja auttavat esimerkiksi kotitöissä.

Katso lisää kuvia Saksan AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×