Filippiinit on saarivaltio, joka käsittää yli 7000 saarta. Maa oli Espanjan hallinnon alla 1565-1898, minkä jälkeen maa kuului Yhdysvalloille vuoteen 1946 asti. Tämän historian tuloksena filippiiniläisessä kulttuurissa on paljon latinalaisamerikkalaisia piirteitä ja maan toinen virallinen kieli on englanti. Muista Aasian maista Filippiinit poikkeaa myös uskonnollisesti: maan valtionuskonto on katolilaisuus.

Filippiinien toinen virallinen kieli englannin ohella on filipino, joka on oikeastaan takalogin kielen muoto. Filippiineillä vaihto-oppilaalla on siis mahdollisuus parantaa englannin kielen taitoaan ja samaan aikaan opetella jotakin takalogin kielen muodoista sen mukaan, mitä isäntäperheessä puhutaan.

Filippiiniläisissä kouluissa käytetään koulupukua. Suurin osa opetuksesta tapahtuu englanniksi. Paikallisista nuorista suurin osa kuuluu johonkin paikalliseen yhditykseen tai kirkon järjestöön.

 

Vaihto-oppilaan kokemuksia Filippiineiltä

“Kokemukseni oli ehdottomasti kaiken työn ja odotuksen arvoinen! Haluaisin kannustaa vaihtareita astumaan pois mukavuusalueeltaan ja valitsemaan jonkin maan, josta he eivät vielä paljon tiedä.”

-Susanne, Filippiinit 2018-2019

Katso kuvia Filippiinien AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×