Slovakia on pieni vuoristoinen maa, joka on ollut itsenäinen vuodesta 1993 lähtien. Vaihto-oppilaat ihastuvat usein Slovakian maaseutuun, erityisesti vuoriin ja kansallispuistoihin.  Maantieteellisesti Slovakia on Euroopan keskusta. Slovakiasta löydät vuoria, kuumia lähteitä ja mutakylpyjä: luontoa on paljon ja se on monimuotoista.

Slovakialaiset rakastavat perinteitä, ja juhlapyhien ympärille sijoittuu useita mielenkiintoisia perinnäistapoja. Slovakialaiset omaavat usein sarkastisen huumorintajun ja keskustelevat mielellään monenlaisista aiheista aina politiikkaan asti.

Slovakialaisissa kouluissa on aika tiukka kuri, mutta käytössä ei kuitenkaan ole koulupukuja. Kouluissa on usein myös erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten draamaa tai urheilua.

Slovakki on slaavilainen kieli, ja se on hyvin lähellä tšekin kieltä. Tšekkoslovakian aikana oli yleinen tapa kommunikoida niin, että keskustelussa yksi osapuoli puhui slovakkia ja toinen tšekkiä. Pohjoismaissa on vain yksi yliopisto, jossa voi opiskella slovakkia – joten jos haluaa hallita tämän harvinaisen kielen, kannattaa lähteä Slovakiaan!

Ihmiset ja yhteisö

Saatat asua pienessä kaupungissa tai kylässä. Perheen kanssa käydään elokuvissa, kiipeilemässä, retkeilemässä ja osallistutaan paikallisiin juhliin ja muihin kulttuuritapahtumiin.

Photo By Kurt Bauschardt
Photo By Kurt Bauschardt

Koulu

Tulet todennäköisesti menemään lukioon, joka valmistaa oppilaita yliopistoon. Slovakiassa koulupäivät ovat yleensä ma-pe 8.00-14.30. Koulu saattaa tuntua melko kaavamaiselta. Lukujärjestyksesi sisältää slovakiaa, kahta toista kieltä, historiaa, kuvataidetta ja kulttuuria, liikuntaa, matematiikkaa, biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa.

Photo by Dushan Hanuska
Photo by Dushan Hanuska

Ruoka

Slovakialainen ruoka sisältää monesti lihaa perunoilla tai muilla lisukkeilla. Kansallinen annos on “bryndzove halusky”, (perunakokkareita juustolla ja pekonilla). Voit myös odottaa saavasi paljon leipää ja vihanneksia monien aterioiden yhteydessä. Kokeile myös herkullisia leivoksia ja makeisia.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×