Italian lippulaivat maailmalla ovat ruokakulttuuri ja muoti. Pizza on levinnyt joka puolelle maailmaa, eikä pastakaan ole mitenkään tuntematonta. Tietenkin italialaisessa kulttuurissa on paljon muutakin: mieletön Rooman historia Euroopan valtiaina, hautautunut kaupunki Pompeiji, italialaisten intohimo jalkapalloon, hurja liikenne, sosiaaliset ja äänekkäät italialaiset sekä jäätelö. 

Italialaisissa kouluissa opiskeleminen otetaan tosissaan, ja vaihto-oppilailtakin odotetaan korkeaa motivaatiota opiskeluun.  Koulua on maanantaista lauantaihin.

Italialaiset puhuvat vilkkaasti ilmeillen ja elehtien. Italialaiset ovat yleensä hyvin perhekeskeisiä, ja isäntäperheissä vaihto-oppilaat otetaan avosylin vastaan perheenjäseniksi.

Katso AFS- vaihtarien kokemuksia Italiasta!

Kysyttävää Italiasta kohdemaana? Ota yhteyttä kohdemaaguruun!

Silvia, Rooma 2017-18

“Lempihetkiäni vuodessa olivat kuumat kesäpäivät ja niiden viettäminen omalla takapihalla sekä ystävien kanssa kanssa Rooman kiertäminen ja rannalla oleskelu. Lempijälkiruokani oli (ja on edelleen) hostäidin kotitekemä Tiramisù.
Italiassa opin arvostamaan Suomen hyvää julkista liikennettä, koulusysteemiä ja järjestystä – vaikka usein kaipaankin Rooman sähellystä ja melua.”
View this post on Instagram

A & S & G

A post shared by Silvia (@silviasairanen) on

Kysy minulta Italiasta ja vaihtovuodesta! Minut tavoittaa parhaiten:

Hanne, Italia 2017-18

Hannen vuoden kohokohdat:
  1. Reissut isäntäperheen kanssa. Meillä oli aina niin paljon hauskaa yhdessä ja opin paljon asioita esimerkiksi Italian historiasta, sillä host-vanhempani tiesivät siitä paljon.
  2. Kielen oppiminen! Kun tajusin, kuinka hyvin olin oppinut sitä tuli niin mahtava onnistumisen tunne.
  3. Kaikki uudet ystävät, sekä vaihtari- että koulukaverit. Ilman heitä vuosi ei olisi ollut sama. Vaihtarikavereiden kanssa pystyi puhua kokemuksista ja ongelmista, koska heillä helposti oli tullut vastaan samanlaisia juttuja. Koulukaverit ja perhe auttoi pääsemään sisään italialaiseen kulttuuriin ja auttoi paljon kielen nopeaan oppimiseen.

Minut tavoitat:
View this post on Instagram

Vi voglio bene?

A post shared by HANNE (@hannemariaadele) on

Instagram: hannemariaadele
Sähköposti: [email protected]
Whatsapp +358449944499

Nothing you wear is more important than your smile. ?

A photo posted by Nurfarwizah Thiang (@zahthiang) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Italian perheissä monet eri sukupolvet asuvat monesti saman katon alla, eli perhe on suuri. Ruokailuhetket ovat sosiaalisia tapahtumia ja ne kestävät viikonloppuisin ja lomilla yleensä monia tunteja. Keskustelut voivat olla hyvin intohimoisia ja kovaääniset keskustelut suurin elein kuuluvat Italialaiseen kulttuuriin.

Ruoka

Italialaisille ruoka on nautinnon ja tyydytyksen lähde, jonka he nauttivat perheen ja ystävien kesken. Ole valmis suuriin annoksiin, vahvaan kahviin ja maukkaisiin herkkuihin. Herkulliset leivät, juustot ja vertaansa vailla olevat pizza ja pasta ovat tämän keittiön perusta, unohtamatta kuitenkaan mereneläviä, lihaa ja tuoreita kasviksia. Jälkiruoaksi on monia vaihtoehtoja, kuten tunnettua tiramisua.

Katso lisää kuvia Italian AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×